“Taxa de Presedintie”

Referitor la “cautiunea” pe care Autoritatea Electorala Permanenta o propunea, intr-un Comunicat de Presa din 11 august 2009, aceasta a clarificat, intre timp, ca a redus cuantumul propus la doua sute de salarii minime pe economie, deci aproximativ 30.000 de euro. Propunerea se afla cuprinsa intr-un set mai larg de modificari propuse la Legea pentru Alegerea Preşedintelui României.

Intreaga idee este criticabila. Primul si cel mai antidemocratic aspect este ca se modifica legea pentru alegerea Preşedintelui la mai putin de o luna inainte de inceperea pregatirilor pentru alegerile propriu-zise. In al doilea rând, este un simptom al societatilor din lumea a treia schimbarea legii electorale (uneori a Constitutiei) cu fiecare alegere a Preşedintelui, ceea ce se intâmpla la noi acum.

Din punctul de vedere al transparentei, aceasta nu exista. Nu am putut obtine o forma electronica a modificarilor propuse a fi aduse acestei legi. In plus, in timp ce AEP sustine ca propune doua de salarii minime, Prim-ministrul afirma ca este impotriva unei astfel de masuri in intregime.

In fine, ca mod de adoptare, propunerea se afla in dezbaterea unei “comisii tehnice,” fiind exclusa dezbaterea publica, sau macar cererea opiniilor celor interesati direct. Guvernul recunoaşte ca nu va putea introduce propunerile decât prin Ordonanta de Urgenta, data probabil la sfârşitul lunii august, care, la cum functioneaza Parlamentul, probabil va fi adoptata (cu modificari ?) dupa alegerile propriu-zise.

“Cautiunea” cuantum a doua sute de salarii nu este absenta in alte tari, ca o masura de “seriozitate” a candidatilor. Chestiunea este ca la noi, numarul de semnaturi, daca ar fi verificate corect, ar asigura candidatilor un grad de “seriozitate” care nu mai trebuie dublat şi de o taxa.

In ultima suta de zile pâna la alegerile prezidentiale, ne indreptam cu pasi siguri catre o lupta intre clanuri.

23 comentarii

  1. Ioan Marcu says:

    Alteta Voastra sunt onorat sa va scriu acest mesaj prin care doresc sa ma alatur celor care va pretuiesc . Va urez multa sanatate si mult succes in tot ce v-ati propus ! cu respect Ioan Marcu

  2. Iulia says:

    Alteta Voastra Regala,

    Este o modalitate extraordinara prin care puteti sa fiti alaturi de oameni si a cunoaste atat nevoile cat si aspiratiile acestora.

    In primul rand multi isi doresc un conducator capabil, cu prestanta, care sa aiba grija ca legea -foarte permisiva in Romania -sa fie schimbata si aplicata corect.

    In plus, sunt de parere ca motorul unei tari consta din gradul de educatie si mi se pare un teatru ieftin ce se intampla astazi in tara si anume ca din cauza mass-mediei categoriile sociale sunt asmutate una impotriva celeilalte. Spre exemplu, bataia de joc se imparte spre medici si cadre didactice, ingineri, intelectuali in general, categorii care sunt motorul unei societati civilizate…

    Eu sunt studenta la medicina in al doilea an de acum..In timpul liceului am fost purtatoarea de cuvant si reprezentanta colegiului pe care l-am urmat (fiind cel mai bun liceu din oras), am fost olimpica la matematica, limba romana, biologie,chimie, am numeroase premii la creatie literara si un premiu international la un concurs de muzica dans si teatru, in facultate ma descurc foarte bine dar ma confrunt cu urmatoarele probleme: notele mari sunt date in functie de aptitudinea de a copia prin tehnologii moderne, atentii pentru profesori si gradul de rudenie, apoi spre final voi fi nevoita sa plec din tara pe care o iubesc din cauza lipsei de locuri in spital, multe dintre ele fiind asigurate unor minoritati fara examen..

    Traiesc cu speranta ca se va face treaba in sistemul de invatamant si in sistemul medical prin sporirea calitatii acestora si a corectitudinii. Imi doresc sa apara la televizor reprezentanti ai tinerilor care sa fie capabili sa rosteasca corect limba romana, fara urari de “succesuri”,de”dragi colegi” (cand nu urmeaza o facultate serioasa) si fara sa”editeze cateva fraze”.

    Va urez mult succes in campania electorala si daca aveti nevoie de tineri capabili pentru sustinere sa stiti ca ne gasiti usor.

    Cu mare stima,
    Iulia

  3. Alice of Vonderland says:

    Sper ca aceasta taxa va fi doar o gluma proasta.Nu de altceva dar aceasta presupune ca presedintele ar trebui sa fie unul din cei prezenti in top 300, omul de afaceri nr.1 al tzarii.Si binentzeles ca este neconstitutionala – ingradeste un drept cetatenesc. Dar ce sa ma mai mir daca nici statisticile straine care arata ca suntem tzara cu cele mai multe taxe si impozite si cu cea mai mare cantitate de timp pierduta pt.plata lor , pe guvernanti nu-i intereseaza, nu-i impresioneaza, nu le “strica somnul”.Si aceste taxe ne-au adus in acest top stupid avand si unul dintre cele mai mici venituri minime din lume – nu suntem chiar pe ultimul loc, dar suntem in zona…Nu stiu cum e in alte tari cand e vorba despre alegeri prezidentiale, nu stiu daca exista si alte exemple, dar e stupid.Si in nici un caz seriozitatea nu ti-o dau banii.Din contra o astfel de taxa indatoreaza si mai mult candidatul la cei care-i sponsorizeaza candidatura.Probabil iar ne dorim sa intram in Guiness Book of Records cu ceva, originali cum suntem noi, romanii……..

  4. Concluzie ! says:

    .
    * Romania, Altfel* este *O Romanie* pe care trebuie
    s-o iubesti(!) ca sa o ai!

  5. Deceneu says:

    Alteta

    Este evident ca politicienii actuali incearca prin orice mijloace sa controleze societatea si sa suprime democratia. Am mai multe subiecte pe aceasta tema pe blog.

    Un comentariu (49) la un articol recent din Cotidianul este sugestiv despre ce s-a intamplat in ’89 cu deviatia de la planul de perestroika.

    Electoratul romanesc absenteaza de la vot pentru ca stie ca participarea este inutila, pentru ca alegerile sunt “aranjate”.
    Politicienii fac tot posibilul sa restranga competitia politica, daca ar fi posibil sa ramana un singur partid deghizat in doua aripi, una de dreapta si alta de stanga, ambele FSN-iste, asa cum si-a dorit I Iliescu inca din ’90.

    Prima cucerire a societatii civile trebuie sa fie transaparenta alegerilor si introducerea de garantii in legea electorala, pentru ca fraudele sa nu mai fie posibile. Daca noi singuri nu reusim, atunci sper ca influenta pe care o aveti la cancelarile occidentale sa fie de folos, pentru a impune cateva masuri de amendare a legii electorale.
    Exista mai multe voci care solicita ca votul alb sa fie valid si sa produca efecte, respectiv locurile libere corespunzatoare lui, in Parlament sau in consilile locale sa rama libere, si astfel sa stimuleze partidele sa renunte la campania medaitica negativa la adresa adversarilor, in favoarea unei campanii pozitive pentru masuri si candidatii proprii.
    Sper ca actuala campanie sa fie doar inceputul unui program de sustinere a democratiei pe termen lung.

    Cu stima si cusperanta Deceneu

  6. marin mereuta says:

    Actualul establisment e atat de constient de vinovatia (aproape criminala) pentru ceea ce a facut in ultimii 20 de ani incit e in stare de orice ca sa impiedice si cea mai mica schimbare in politica din Romania. Romanii trebuie insa sa se ridice cat mai au timp impotriva aceste stari de lucruri. Iar Casa Regala trebuie sa-si asume in acest sens un rol din ce in ce mai important. Doresc Alteteti Voastre succes in tot ce face!

  7. Diana Lucia Zotescu says:

    Altteta Voastra,

    Ca de obicei, va urez mult succes in campania care se anunta nu numai dificila (fapt absolut firesc, indiferent de tara), dar si lipsita de fair-play si agrementata de ‘taxe’ (fapt care ne mentine la nivelul politicii bananiere). Este de necrezut ca exista persoane care sa vanda astfel de gogosi cum ca plata ‘taxei prezidenntiale’ ar putea fi o garantie de seriozitate a candidatului. Ce garantie? Ca respectivul are suficienti bani si ca, vezi doamne, nu va incerca sa-si faureasca o avere in timpul mandatului? Garantia asta o poate oferi doar integritatea caracterului acelei persoane – daca o are – lucru mai usor de apreciat daca analizezi mai cu atentie biografia acesteia. Si nici atunci nu exista garantii totale. Ceea ce reuseste insa aceasta brusc-aparuta taxa este sa siluiasca Constitutia si sa excluda candidatura posibililor aspiranti ce nu dispun de aceasta suma, sau nu o au de aruncat. Principiile decratiei lasa loc liber de participare pentru orice cetatean. Ceea ce insa ar trebui sa functioneze, in posibila absenta a unei corecte autoevaluari din partea candidatului insusi, ar fi existenta unui sistem de evaluare (punctaj minim admis) bazat pe acordarea unor puncte la anumite aspecte esentiale care compun profilul unui presedinte, in functie de datele sale biografice existente la momentul candidaturii, si anume: prestatia sa publica anterioara, potentialul si prestigiul sau pe plan international, probitatea morala, evaluarea echilibrului sau nervos, psihologic si comportamental, credibilitatea sa, gradul de cultura, inteligenta sa politica, talentul de orator, abilitatile de negociator politic si de aplanare a conflictelor interne si externe, de moderator al partidelor politice, de garant al respectarii Constitutiei dar si de perfectare a acesteia (Constitutia din 1923 ar fi un excelent model), calitatea de bun familist dar si de bun cetatean (un corect indicator in acest sens ar fi aplecarea manifestata de candidat de a se implica in actiuni umanitare) etc., etc., si abia in ultima instanta de cat de bine garnisit financiar este.

    Imi exprim speranta ca veti putea propune celor in drept un astfel de sistem de evaluare, care ar da un plus de obiectivitate acestui proces de selectie, atat de dificil si de …subiectiv, dar care ar elimina din start prezenta in cursa electorala a non-valorilor si mascaricilor electorali.

    Va asigur, Alteta Voastra, de intreaga mea stima si de sprijinul meu neprecupetit, in cazul in care imi veti face onoarea de a-l socoti necesar.
    prof. Diana Lucia Zotescu

  8. Romeo Tarhon, NATIUNEA says:

    FĂRĂ LOCOMOTIVA BĂSESCU, PARTIDUL DEMOCRAT – LIBERAL AR DERAIA

    ( Romeo Tarhon, articol publicat in NATIUNEA)

    Afirmănd că între cele doua forţe politice aliate (care au supt din faşă la aceeaşi ţâţă fesenistă), ar putea exista în viitor o colaborare şi mai bună decât până în prezent, dar fără Băsescu preşedinte, fostul lider social-democrat, Adrian Năstase, îi instigă, de fapt, la trădare, revoltă şi anarhie de partid pe democrat-liberali, fiind conştient că, odată cu trecerea pe linia moartă a locomotivei Băsescu, actuala garnitură pedelistă alcătuită din vagoane de duzină, cu regim de personal(!), ar ieşi din circulaţie fragmentată, ruptă de la tampoane, dezmembrată, amestecată şi ataşată acceleratului pesedist pe care fostul premier, depăşit şi compromis politic, încă visează să îl recupereze şi să îl tracteze ca o veche locomotivă cu aburi (!), şuierând, pufnind şi trosnind pe şine ruginite de partid monolitic şi sperând să scape totuşi de casare, de aruncare la fier vechi, de topire…
    Nascut (politic) din trădare, ca şi Roman, Stolojan, Meleşcanu, Patriciu, Geoană, Tăriceanu şi alţi politicieni de vârf, Năstase ştie că fără Băsescu PD-L ar deraia, văzând că încă nu există un înlocuitor al acestuia la fel de popular şi cu acelaşi magnetism electoral. La fel este şi în propriul partrid unde rivalul, trădătorul şi înlocuitorul său la cărma PSD, Mircea Geoană, este capabil de orice compromis pentru a cumpăra fotoliul de la Cotroceni, aşa cum trag semnalul de alarmă tot mai mulţi baroni şi şefi de feude. Nu există diferenţe majore între cele două partide din punct de vedere al rezervei de cadre, ambele fiind în criză(!) de personalităţi măcar de talia actualilor lideri. Premierul Boc de la PDL şi pseudoindependentul Sorin Oprescu de la PSD sunt doar surogate, „loseri”… vorba lui Vanghelie! Iar Năstase nici că ar mai intra în calcul câtă vreme evită justiţia în dosarele pentru corupţie şi aduce partidului, care (încă) îl adăposteşte, mari prejudicii de imagine. Pe urme lui penale(!) călcă în ultima vreme şi Radu Mazăre. Poate fi un scenariu, un praf mediatic de aruncat în ochi şi pe care trufaşul „marchiz” constănţean – mare diversionist şi actor (de bâlci politic) – la înţelegere cu Realitatea CaţaVântu, îl împrăştie teatral şi trivial la ore de maximă audienţă, în direct, împroşcând curatul(!) şi curtatul obraz prezidenţial cu vorbe grele, afurisisme şi insulte „demne” de Ciutacii, Stanii, Tolontanii,Nistoreştii, Ciuvicii şi celelalte tonomate care, paradoxal, muncesc să întreţină la foc mărunt popularitatea Băsescului, să aţâţe jarul la care adversarii îl frig şi să îi difuzeze imaginea de victimă afumată, de Făt-Frumos pârlit dar cinstit în lupta dreaptă de stânga (!) cu Zmeul cel rrrău, cu sistemul ticăloşit, trântă în care are mare trebuinţă de ajutorul norodului, de apa vie a personajului colectiv din poveste, de băi spumoase de mulţime …Căci este vremea basmelor de aburit alegătorii…Liderii aspiranţi la cotrocezidenţiale au purces care-cum-încotro de Sfânta Maria: la Ziua Marinei, la Miss Diaspora, la Festivalul cântului şi portului oltenesc, la tainica întâlnire lucrativă a liberalilor şi la alte festine estivale pre-electorale cu mase şi mese din cele 376 de festivaluri şi sărbători din ultima lună, finanţate cu îndărătnică dărnicie din neîndestulătorii bani publici (doar e criză!) de către autoirităţile locale ale unei ginte politice sau alta… De reţinut ineditul absenţei primului marinar(!) de la Ziua Marinei din parohia lui Mazăre, absenţă scuzabilă…Penibilă şi interpretabilă a fost şi prezenţa şefilor de triburi politice, Geoană şi Boc, la slujba de la mănăstirea Nicula din Braşov, după care, spovedit şi spăşit, păcătosul lider pesedist s-a desfătat la malul mării, ca membru în juriu, la un aţâţător(!) concurs de miss. În vreme ce Băsescu, neînfricatul şi sacrificatul, se ruga, se căia şi se tămâia la Mănăstirea Tismana înainte de a se îmbăia la sărbătorea locală gorjeană dedicată cântului, portului şi …cotroceanului. Vadim, în schimb, dădea acatiste de…sâmbăta, la Hramul Manastirii Sâmbăta, iar Vanghelie, aflat la Festivalul Peştelui la Tăureni, îl pomenea pe indecisul prim pescar al ţării (cu subânţeles tematic de mare mincinos) şi îl excludea pe “loserul” Sorin Oprescu ca(!) candidat surpriză pentru Cotroceni, în locul lui Geoană.

  9. Esmyana Martisor says:

    Unde sunt taxele ce ar trebui infiintate pentru angajamentele neonorate de unii reprezentanti ai tarii noastre?Astfel de taxe ar fi de un real ajutor pentru o administrare responsabila si credibila.
    Taxa de presedentie este o sfidare fara margini la adresa oamenilor tarii noastre,este o incurajare la incompetenta si la dezbinare.Avem nevoie de ajutor si un om de stat bine pregatit,avem nevoie de taxe impotriva ignorantei si a indiferentei,avem nevoie de unitate constructiva,eficienta si inteleapta.Avem nevoie de o sansa adevarata.Vom pretui oare aceasta sansa?Pretuim,valorificam sau doar folosim?

  10. F.-G. says:

    Am onoarea sa va scriu cateva ganduri. Incercand sa profit de aceasta imprejurare dar si de conjunctura nefericita prin care trece tara noastra, dat fiind asa zisa criza economica, nu pot decat sa ma raliez atator ramani care striga de disperare dupa ajutor. Asistam cu totii, practic, la o batjocora din partea guvenanilor la adresa acestui popor atat de greu incercat. Soarta bugetarilor o compar regretabil cu o crima premeditata, cu un atentat la demnitatea celor care nu au nici o vina, au ocupat posturile prin concurs, constitutia romaniei garantandu-le toate drepturile cetatenesti. Unde ne este oare DEMNITATEA? S-a gandit oare cineva, ce vor face acesti mii de oameni care vor ramane fara slujbe, ce vor face, unde se vor duce, foarte multi dintre acesti oropsiti ai sortii avand diverse rate la banci si alte datorii? Ei bine, într-o situatie similara ma aflu si eu, dupa mai mult de 18 ani de scoala, dorind sa urmez si ultimul ciclu de studii universitare (doctorat), dar iata ca acum trebuie sa privesc neputincios la ce va urma mai rau, sa accept ca un prim-ministru al Romaniei poate si este capabil sa ingroape aceasta tara. Ce vor face acesti oameni nevinovati? Cine plateste pana la urma proasta guvernare de pana acuma? Din vina cui bugetul statului este falimentar si cine a administrat acest buget, cati bani din veniturile publice sau cheltuit numai anul trecut si anul acesta cu campaniile electorale? Si cati se vor cheltui in luna noiembrie de actuala guvernare? La toate aceste intrebari nu planeaza altceva decat un “DESAVARSIT MISTER”.  Evident, daca ai adresa aceste intrebari actualei conduceri a Guvernului, ai afla cu stupoare din raspuns ca intotdeauna vinovat de situatia actuala este guvernarea anterioara. Ei bine suntem mintiti pana la refuz si fara nerusinare.

    Pentru toate acestea, ma rog bunului Dumnezeu ca actuala guvernare in frunte cu cel mai penibil presedinte de care Romania a avut parte vreo data, sa aiba soarta bugetaril

    Dumnezeu sa va ajute sa castigati lupta cu minciuna, nedreptatea si batjocora.  DREPTATE – Ochii plansi vor sa te vada. 

    Cu respect si consideratie!
    F.G. – Judetul Timis

  11. Raspuns pentru F.-G. says:

    Va multumesc pentru mesaj si pentru gândurile dumneavoastra. Sunt sigur ca exista o cale de a face ca România sa mearga pe drumul normal al unei natiuni. Pentru moment, lucrurile stau asa cum descrieti dumneavoastra. Va rog sa ne ramâneti alaturi. Va veni vremea când românii vor sti sa aleaga drumul potrivit.

    Radu al României

  12. Gabriel says:

    Buna ziua ! Ma numesc Radulescu Gabriel, am 24 ani, sunt din Constanta si as vrea sa imi spuneti cum pot sa ma implic in campania Princepelui Radu Duda – candidat independent la alegerile prezidentiale din acest an. Multumesc

  13. Horia Cremene says:

    Alteţă,
    Sunt cu atât mai încrezător în demersul Alteţei Voastre, cu cât am convingerea că taxa a fost gândită pentru AV şi nu pentru altcineva. Chiar dacă taxa, boicotul presei şi celelalte obstrucţii care vor mai urma îşi vor atinge scopul şi vor opri această candidatură, dispreţul cancelariilor europene, care va plasa România şi pe noul ei Preşedinte împreună cu Eba, Becali şi Vadim, ca şi până acum, la masa servitorilor, va reprezenta o presiune care va schimba fundamental lucrurile în politica românească. Acuzele şi reproşurile reciproce, pe care nici un Preşedinte politic nu le-ar putea aplana, cred că ar conduce la un lanţ de alegeri anticipate, cu situaţii absolut imprevizibile.
    De aceea reiau îndemnul unui comentariu de mai sus: Alteţă, nu vă descurajaţi de gunoaiele care au ieşit la suprafaţă după ‘89, aveţi o misiune în lumea asta, probabil misiunea Alteţei Voastre este redescoperirea României Profunde şi reconstruirea cu înţelepciune a României Altfel, după modelul Regilor noştri. Aţi adunat un mare capital de simpatie, care va creşte de la o zi la alta. Acesta e capitalul Alteţei Voastre şi el nu e pentru taxe.

  14. Bheekhal Octonul says:

    Taxa pentru garantarea seriozitatii candidatului este prezenta si in alte tari democratice din vestul Europei .

    Succes deplin domnului Radu Duda !

  15. cristina says:

    off-topic

    Alteta,

    Imi cer scuze ca nu voi comenta la subiect, dar este singura modalitate de a va transmite cateva pareri… Sunt o persoana care (din pacate) s-a nascut, a muncit si a invatat in aceasta tara…care in ’89 avea putin peste 18 ani si care, cu naivitate a crezut ca lucrurile se vor schimba. Cu trecerea anilor, am avut ocazia sa aflu si sa inteleg ADEVARUL. Asa cum bine cunoasteti, din ’48 pana in prezent s-a dorit si s-a reusit ca elita acestei tari sa fie distrusa. Mentalul colectiv(decimat de comunistii si pseudo-capitalistii ultimilor 20 de ani) nu mai reactioneaza decat la stimuli ieftini si semi-analfabetism. STIU ca singura sansa de a recastiga increderea si a redeveni o natiune civilizata europeana, o reprezinta reinstaurarea monarhiei DAR NU CRED ca veti reusi printr-un astfel de demers…De ce? Pentru ca majoritatea este a lor…a fostilor comunisti, a fostilor securisti, respectiv a actualilor “oameni politici”. Altfel spus, les jeux sont faits. Populatia cu drept de vot a ajuns o masa indobitocita, saracita in primul rand moral. Nu mai au valori, nu au educatie, nu au respect. Romania este “lumea a treia” a Europei…trist dar adevarat! Si mai cred ca ne meritam soarta! …Priviti sondajele….pe scurt, ca sa concluzionez, NU VA MERITA!

  16. N.N. says:

    Alteta Voastra Regala,

    Dupa o perioada de absenta din oras, revenit astazi, am reintrat imediat pe blogul vostru, citind mai toate postarile din perioada recent trecuta. Vazand ca s-a facut vorbire de site-ul http://www.alegeri.tv, am intrat si eu, avand foarte placuta surpriza sa vad ca profilul Altetei Voastre este cel mai bine administrat, cu 7 clipuri video, 2 stiri, “racordare” la jurnalul online si, mai ales, prezenta pe profil a platformei electorale. Am vazut ca doar la sectiunea “opinii” apare 0, am incercat eu sa trimit, nereusind insa. In alta ordine de idei, nu mi se pare normal ca tot pe acelasi site este popularizata candidatura dl. doctor Sorin Oprescu, atat timp cat primarul capitalei nu a luat o hotarare definitiva in ceea ce priveste participarea sa ca independent(sau nu?!) in alegerile din noiembrie. Oricum, indiferent de miscarile de pe scena politica, cei care va sustinem ramanem la fel de fermi pe pozitii si la fel de entuziasti in incercarea de a populariza candidatura si programul Altetei Voastre.

    Va multumesc!

    Cu profund respect,
    N.N.

  17. Deceneu says:

    Alteta Voastra

    Institutele de sondare a opiniei publice au devenit penibile prin grosolania manipularii.
    Ele pregatesc credibilitatea fraudelor electorale, jignind inteligenta si bunul simt a alegatorilor.

    Mai multe detalii la reabilitarea electoratului

    Deceneu

  18. Rusu Lucia says:

    exprim admiratia si simpatia fata de Dvs.Consider ca intruniti toate calitatile pentru a deveni presedinte de tara.Punctul meu de vedere este ca deocamdata sansele Dvs de reusita sunt de cca.9% datorita faptului ca cetatenii cu drept de vot nu-si exercita acest :drept din : comoditate, indolenta, lipsa de responsabilitate. Se prezinta la vot membrii de partid, grupurile lor de influienta si o mica parte din cetatenii constienti de importanta acestui fapt. Sansele Dvs de reusita ar fi mari numai in conditia introducerii VOTULUI OBLIGATORIU sub sanctiune pecuniara a neexercitarii acestui drept. Cunosc ca sunt multe state in lume care practica acest sistem exe. Australia. Va doresc succes

  19. Norica Vasilian says:

    Este foarte clar ca modificarea de ultim moment a actualelor reglementari privind candidaturile la alegerile prezidentiale exprima faptul ca le este teama ca Printul Radu va castiga alegerile si nu stiu ce sa mai inventeze pentru a-i bloca accesul . Este singurul care se va afirma cu adevarat in campania electorala, cu toate celelalte masinarii de partid, si SINGURUL CARE ARE TINUTA MORALA SI FIZICA CE CORESPUNDE UNUI ADEVARAT PRESEDINTE DE STAT.

  20. Alice of Vonderland says:

    @Cristina “off-topic” :
    Nu-ti pierde speranta! Depinde chiar de cei din “procent” sa evolueze indobitocitii. Iar faptul ca AS candideaza este dovada ca exista inca in aceasta lume a treia a Europei gratie divina.
    Depinde de noi, cei din “procente” sa reusim !

  21. Danciu Viorel says:

    Stimate Principe Radu Duda,

    Ma numesc Danciu Ioan Viorel , am 41 de ani, sunt din Satu Mare si sunt licentiat in economie.
    Nu ma mai mira nimic din ceea ce se intampla in acesta tara , care in acest moment putem spune fara nici o teama de a gresi , ca este tara oricui dar nu a romanilor. La carma tarii se rotesc doar aceleasi personaje de 20 de ani incoace si nimeni , cel putin pana acum nu poate sa faca nimic.
    Sigur ca taxa de presedentie nu este decat o alta forma de a impiedica accesul liber si corect la putere a oricui altcuiva decat cei care sunt acuma la putere. Aveti dreptate cand spuneti ca numarul de semnaturi pentru candidatura ar trebui sa fie o garantie suficienta. Este de neinteles cum o suma de bani ,oricare ar fi ar constitui garantie. La ce? La seriozitate ?
    Cei de la putere au demonstrat cat seriosi sunt cu banii nostri, cu banii tarii.
    In mod sigur nu va fi usor pentru dumneavoastra, dar va asigur ca sunt inca destui oameni in aceasta tara care doresc o schimbare reala nu doar de forma.
    Ma numar printre acei oameni care doresc intr-adevar altceva si sunt dispus sa fac ceva pentru a se schimba ceva in aceasta tara.
    De aceea ma pun la dispozitia dumnevoastra.

    Cu deosebita stima,

    Viorel DAnciu

  22. o.k. says:

    Alteta Voastra,
    Cuvintele si frazele posibile alcatuite cu acestea, in limba romana,
    la adresa reprezentantilor politici dubiosi,
    au menirea de a produce un efect de incremenire… asupra electoratului…
    care se respecta!
    Actualitatea politica din Romania…
    nu mai poate transmite NIMIC NOU despre
    politicienii nostri corupti…
    Sa ajuns la o saturatie mediatica!
    ……………………………………………………………………………………………………….
    Sunteti Salvarea Statului Roman !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 52963304
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate