Reprezentantii orasului Mizil
Pentru prima oara in acest an, reprezentanti ai unui oras vizitat de curand vin la Palatul Elisabeta, in calitate de invitati, pentru a continua dialogul deschis in orasul lor. Primarul orasului Mizil, consilierii locali, oameni de afaceri si reprezentanti ai profesorilor din oras au venit la Palat, raspunzand astfel invitatiei facute de mine cu aproape o luna in urma, in timpul vizitei de la Mizil. De data aceasta, discutia s-a concentrat in special pe proiecte economice, care sa aduca la Mizil parteneriat, investitii sau cooperare din orase similare europene sau de la companii din afara spatiului UE. Au participat la intalnire cativa dintre colaboratorii mei care se ocupa de astfel de conexiuni, in incercarea de a dezvolta durabil din punct de vedere economic, cultural si educational. Au fost evocate posibilitati de a atrage parteneriat economic din Maroc, Egipt, Cehia, India. Au fost discutate viitoare incercari de a aduce la Mizil reprezentanti ai unor companii cu capital strain. Dar, mai presus de toate, oaspetii mei din Mizil s-au simtit plini de incredere si incurajati, inspirati de intalnirea de la Palatul Elisabeta. La randul meu, m-am simtit fericit ca am putut sa-mi tin promisiunea. Venirea lor la Palat arata ca exista si oameni sau institutii care-si tin cuvantul dat. La plecare, am oferit directorului Grupului Scolar Mizil icoana pe care am promis-o noii cancelarii a profesorilor, inaugurata de mine in vizita din februarie 2008. Tototdata, am remis reprezentantului companiei Tohani o fotografie pentru Muzeul Tohani, care lipsea din colectia lor. A fost prima dintr-un sir mai mare de intalniri pe care le preconizez pentru anul 2008. Legatura cu Romania locala nu se face doar mergand acolo, ci si aducandu-i pe ei aici. Palatul Elisabeta este un loc emblematic mai ales pentru comunitatile locale. El poate servi de loc de pornire pentru proiecte care sa consolideze comunitatile locale, dar poate sa fie si izvor de inspiratie, de incredere, de mandrie si de cunoastere de sine a societatii romanesti. |
Alteta ,
Sint Adrian Popescu , am 38 de ani si locuiesc in
Mizil .
Nu cu mult timp in urma ati vizitat orasul Mizil
.Doresc sa imi exprim mihnirea pentru faptul ca
autoritatile locale nu au adus la cunostinta
cetatenilor momentul vizitei cu toate ca aveau la
dispozitie mijloacele necesare .
Am un deosebit respect pentru Casa Regala si
consider ca la momentul 1989 solutia pentru Romania
era intoarcerea Majestatii Sale Regele Mihai I .
Cunosc din presa activitatea Casei Regale si de
putin timp am aflat de existenta blog-ului Princeradu
.
Va doresc sanatate si succes in activitatea pe care
o desfasurati .
Al dumneavoastra , Adrian Popescu
Domnule Popescu,
Imi pare rau ca nu ati stiut de vizita in orasul dumneavoastra. Pot insa, de pe acum, sa va spun ca voi reveni la Mizil, poate chiar in aceasta toamna. Va rog sa ramaneti in contact cu biroul meu sau prin intermediul acestui blog si, in preajma sosirii, va voi putea da toate datele vizitei.
Va multumesc pentru interesul pe care il aratati si pentru cuvintele frumoase adresate institutiei Casei Regale.
Cu toata consideratia,
Principele Radu
Alteta Voastra,
Cred ca este clar pentru toata lumea ca acest periplu pe care l-ati facut si continuati sa il faceti prin tara este de un real succes, comunitatile locale fiind receptive la comunicare si la planuri de inovatie! Referitor la ceea ce Domnul Nicoara spunea candva, cred ca este foarte grav ca intr-un oras ca Timisoara, cu o populatie care a primit extrem de calduros pe Majestatea Sa cu diverse ocazii, nu exista o organizatie care sa sprijine activ Casa Regala si ideea de monarhie in general! De la Timisoara a pornit schimbarea in 1989, cine stie daca nu tot de la Timisoara va porni si o a doua schimbare?!
Cu profund respect,
N.N.