Principesa Maria, vizită la Muzeul Național Cotroceni

Luni, 13 noiembrie 2017, Alteța Sa Regală Principesa Maria a vizitat, la Muzeul Naţional Cotroceni, expoziţia „Familia Regală a României pe frontul Marelui Război (1916 – 1918)”.

Principesa Maria a admirat uniformele militare, obiectele folosite de Armata Română pe frontul Marelui Război, medaliile, decoraţiile şi artefactele descoperite în urma săpăturilor din zonele unde s-au purtat lupte.

Expoziţia poate fi vizitată la Muzeul Naţional Cotroceni, până la data de 10 decembrie 2017.

Fotografii realizate de Daniel Angelescu 

2 comentarii

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Palatul Cotroceni este, alaturi de Castelul Peles, Palatul Regal, Palatul Elisabeta si alte palate si castele regale, un loc unde Familia Regala ar trebui sa locuiasca efectiv si sa-si indeplineasca – de facto si de jure – atributiile oficiale, si nu doar sa le viziteze. Ma doare ori de cate ori aud ca un membru al Familiei noastre Regala merge inca doar in ‘vizita’ in locuri ce Le apartin de drept..

    Sper ca intr-o buna zi dorinta noastra sa se implineasca.

  2. Pantea Alexandru - Sorin says:

    Palatul Cotroceni este în clipa de faţă un imobil aflat, ca şi grădina ce-l înconjoară, într-una dintre cele mai poluate şi urâţite zone ale Capitalei.

    Traficul de pe Şos. Cotroceni, Bd. Geniului şi intersecţia de la Biserica Răzoare este infernal, interminabilul şantier al noii magistrale de metrou, despre care sunt convins că nu va rezolva mare lucru în privinţa zgomotului şi aglomeraţiei, creează deseori nori de praf care vin inclusiv spre Palat, noile clădiri ale Facultăţii de Psihologie practic au închis accesul spre Capela Regală, clădirile noi sau în construcţie de pe Bd. Geniului sunt urâte iar toate aceste lucruri au fost şi sunt tolerate şi încuviinţate de diferiţii Preşedinţi care s-au perindat pe la Palatul Cotroceni pentru că orice investiţie în această zonă necesită şi aprobarea Administraţiei Prezidenţiale.

    La fel se întâmplă şi cu Palatul Regal de pe Calea Victoriei. Terasele şi cornişele Palatului sunt înnegrite de mucegai, faţadele au început să prezinte nişte pete care cred că sunt de la igrasie, ferestrele corpurilor Ştirbey şi Kreţulescu sunt murdare (cred că nu au fost niciodată spălate în exterior de prin anii 2000 – 2002 când s-a inaugurat Galeria de Artă Românească şi cea de Artă Apuseană) iar felinarele gardului lipsesc din doi în doi stâlpi. Şi asta este doar ceea ce vede un ochi de amator la prima vedere.

    Acesta este prezentul. Şi cred că ni-l merităm pe deplin. Este cartea noastră de vizită.

Lasa un comentariu

© 2007-2025 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 54863760
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate