Principesa Maria, la Conferinţa „Ce faci cu libertatea de a munci?”

principesa-maria-conferinta-ce-faci-cu-libertatea-de-a-munci-colegiul-matei-basarab-7martie2017-7

Marţi, 7 martie 2017, Alteța Sa Regală Principesa Maria a participat, la Colegiul Național Matei Basarab din București, la conferinţa cu tema  „Ce faci cu libertatea de a munci?”.

În cadrul dezbaterii au luat cuvântul doamna Aurora Martin, coordonatoarea campaniei „Ce faci cu libertatea de a munci?”, domnul Ronnie Mathew Harris, directorul proiectului „I AM Campaign”, doamna Petra Dobruska, director de program „One World Romania” , doamna Anca Dohotariu, prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti, şi doamna Ionela Ciolan, reprezentant al Amnesty International Bucureşti.

Campania „Ce faci cu libertatea de a munci?” are în vedere informarea tinerilor în legatură cu pericolele din spatele ofertelor de muncă în străinătate.

Într-o primă fază se desfășoară o campanie pilot, care să testeze nevoia de informare pe această temă în cele trei centre regionale și în capitală. Astfel, sunt vizate liceele cu specializări în servicii de deservire publică sau turism din rândul cărora mulți absolvenți aleg să muncească în străinătate.

principesa-maria-conferinta-ce-faci-cu-libertatea-de-a-munci-colegiul-matei-basarab-7martie2017-1 principesa-maria-conferinta-ce-faci-cu-libertatea-de-a-munci-colegiul-matei-basarab-7martie2017-2 principesa-maria-conferinta-ce-faci-cu-libertatea-de-a-munci-colegiul-matei-basarab-7martie2017-3 principesa-maria-conferinta-ce-faci-cu-libertatea-de-a-munci-colegiul-matei-basarab-7martie2017-4 principesa-maria-conferinta-ce-faci-cu-libertatea-de-a-munci-colegiul-matei-basarab-7martie2017-5 principesa-maria-conferinta-ce-faci-cu-libertatea-de-a-munci-colegiul-matei-basarab-7martie2017-6 principesa-maria-conferinta-ce-faci-cu-libertatea-de-a-munci-colegiul-matei-basarab-7martie2017-8

Foto © Colegiul Naţional Matei Basarab

1 comentariu

  1. ing. agronom Teodor Iliescu says:

    Generatiile trecute au invatat la Paris, Roma, Viena, Londra si alte mari nume cunoscute din Europa. La revenirea acasa a absolventilor, ridicau un imperiu cultural, pe care bolsevicii comunisti dupa 1945 l-au ascuns si in mare parte, l-au falsificat si apoi au vrut sa-l distruga complet, cum si azi se mai intampla uneori. Acest imperiu cultural trebuie restaurat. In anul 1875 si dupa el, Azilul Helena Doamna intrat sub scutul Reginei Elisabeta din Dealul Cotrocenilor, ridicat din fondurile personale ale regilor României Carol I si Elisabeta, dominau scoala europeana. Aici cresteau adevarate valori care si azi ocupa nume importante in arta româneasca. România detinea acolo primul ateneu din lume pentru copile orfane si gasite, astazi aflat in paragina din pacate, ca si cum problema lor a fost solutionata. Numai Biserica Sf. Elisabeta a fost cu greu restaurata dupa anul 2000 cand a fost vandalizata de satanisti. Sunt 19,5 pogoane de pamant donate de Regele Carol I din bani personali, pentru cel mai fruos institut de invatamant pentru copii. Nu este o solutie cel putin acum studiul in strainatate, tot aici acasa trebuie sa reusim, chiar daca nu suntem lasati sa muncim de un sistem represiv si dictatorial republican.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 52914333
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate