Joi, 24 septembrie 2015, Alteța Sa Regală Principesa Maria a României a luat parte, la Teatrul Odeon din București, la concertul caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit“, organizat de Organizația Umanitară Concordia.
Cu această ocazie, Principesa Maria a acordat Înaltul Patronaj Organizației Umanitare Concordia.
În discursul adresat audienței, Alteța Sa Regală a afirmat:
„Este o bucurie să mă aflu, pentru prima oară, alături de dumneavoastră, cu ocazia concertului caritabil Concordia, dedicat tinerilor defavorizați din țara noastră. Concordia, fondată acum 24 de ani, de părintele Georg Sporschill, a devenit astăzi un exemplu pentru mediul non-profit din România. Aceasta pentru că, participând la programele Concordia, tinerii pot învăța o meserie, pot dobândi o locuință și se pot forma ca oameni.
Sunt, de aceea, bucuroasă să ofer Înaltul meu Patronaj Organizației Umanitare Concordia. Sper ca viitorul să ne ofere numeroase ocazii de a colabora și de a crește alături de tinerii din Concordia.”
Alături de Alteța Sa Regală Principesa Maria s-au aflat doamna Rovana Plumb, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Excelenta Sa Domnul Gerhard Reiweger, Ambasadorul Austriei la București, precum și reprezentanți ai autorităților publice, ai mediului economic și ai societății civile.
Cei peste trei sute de invitați au fost spectatorii unui concert excepțional susținut de violonistul Alexandru Tomescu, la Vioara Stradivarius Elder – Voicu. De asemenea, și-au dat concursul tinerii Cătălin Bâțu și Narcis Simion, beneficiari ai programelor Concordia, care au susținut recitaluri la corn și vioară.
Donațiile obținute în urma concertului vor fi folosite pentru sprijinul și extinderea proiectelor destinate copiilor și tinerilor defavorizați, desfășurate de Concordia în București, Ariceștii Rahtivani și Ploiești, județul Prahova.
Concordia este o organizație independentă, neguvernamentală și non – profit, cu un istoric de peste 24 de ani în România, care are ca misiune susținerea şi (re)integrarea socială, familială, școlară și profesională a copiilor, tinerilor și familiilor aflate în dificultate, spre o viață independentă și autonomă. Proiectele organizației umanitare se adresează unui număr de peste 1.500 de copii și tineri în fiecare an.
|
Fara proiecte CULTURALE valoroase ia amploare mediocritatea,ignoranta,falsitatea,prestanta.
Ca de fiecare data , in orice actiune si ambient , Regalitatea straluceste. Este laudabila necontenita activitate a Familiei Regale intru ajutorarea tinerilor defavorizati. De altfel , ansamblul activitatilor Familiei Regale in scop caritabil impune respect si admiratie. Traiasca Familia Regala !
„ Suntem răspunzători pentru Univers fiindcă noi suntem Universul “ spunea Paulo Coelho
Toată considerația și prețuirea pentru ASR Principesa Maria și întreaga Familie Regală care ne arată și demonstrează încă odată, ce înseamnă a fi responsabil, și crede în puterea educației și în capacitatea fiecăruia dintre noi de a schimba destine. Cu generozitate și dăruire , Familia Regală se implică întotdeauna pentru un viitor mai bun pentru copiii și tinerii din Romania, pentru oamenii aflați în dificultate, și susține prin proiectele și acțiunile sale , cu viziune pe termen lung, dezvoltarea educativă și profesională a copiilor și tinerilor defavorizați, dezvoltarea unei societăți bazate pe cunoaștere, inovare , încredere și solidaritate.
Respect și recunoștință pentru Familia Regală , exemplu de înaltă moralitate, și pentru care nu exista scop, valoare sau sens în lume fără Dumnezeu. Trăiască Regele !
Perfect adevarat. Respect!