Joi, 5 februarie 2015, Alteța Sa Regală Principele Nicolae a vizitat Radio România.
Cu ocazia vizitei la sediul radioului public, Alteței Sale Regale i-au fost prezentate studioul și redacția Teatrului Radiofonic, cabina 31 de emisie, Camera Știrilor, Centrul Cultural Media, precum și agenția de presă RADOR.
În finalul vizitei, Principele Nicolae a avut o întrevedere cu domnul Ovidiu Miculescu, Președinte Director General al Radio România. Cu acest prilej, Alteței Sale Regale i-a fost arătat decretul de înființare a Societății Române de Radiodifuziune, din anul 1928, semnat de Regele Ferdinand.
La 1 noiembrie 1928 se difuza prima emisiune a Societăţii de Difuziune Radiotelefonică, aşa cum era denumit serviciul public de radiodifuziune în actul oficial de constituire.
Fotografii realizate de Alexandru Dolea (Radio România)
|
Prezența Altețelor Regale la Societatea Română de Radiodifuziune , și nu demult la Societatea Română de Televiziune , este un semn de respect , de apreciere și recunoaștere a importanței Casei Regale în istoria României, în prezentul și viitorul țării, a rolului pe care l-a avut și îl are de a construi și consolida stabilitatea și unitatea națională, de a cultiva demnitatea umană , mândria , puterea exemplului, adevărul, loialitatea , simțul datoriei și al răspunderii …, de a susține și promova valorile democratice, civice, morale. Ceea ce definește cartea de identitate a Casei Regale – Viziune, Datorie, Valori, Principii, Loialitate – este pus cu demnitate și înțelepciune în slujba omului și a națiunii, și este cunoscut și prin aceste servicii publice de interes național care se bucură de mare audiență. Felicitări celor ce au inițiat aceste evenimente și totală admirație și respect pentru Familia Regală.
Ctitoriile regale trebuie răsplătite pentru deceniile de înalt profesionalism, exact cum s-a petrecut — în această lună a lui făurar — prin decorarea Societăţii Române de Radiodifuziune. Emisiunile de radio se adresează oamenilor inteligenţi şi culţi, de aceea creşte exponenţial audienţa acestui foarte eficace mijloc de informare, în statele evoluate. Nihil sine Deo!