Principele Nicolae, Înalt Patronaj Patrulei de Reciclare

Marți, 16 iunie 2015, Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României a conferit, în cadrul unei ceremonii în grădina Palatului Elisabeta, diploma de Înalt Patronaj Patrulei de Reciclare, programul național de educație de mediu desfășurat de Asociația Română pentru Reciclare RoRec în unitățile de învățământ pre-universitar din toată țara.

Cu această ocazie, au luat cuvântul Alteța Sa Regală Principele Nicolae și doamna Alexandra Arnăutu, managerul programului Patrula de Reciclare.

În cuvântul adresat audienței Alteța Sa Regală a afirmat:

„Sunt bucuros să vă deschid astăzi porțile Palatului Elisabeta pentru a vă oferi titlul de Înalt Patronaj ca semn al recunoașterii de către Familia Regală a activității voastre în protejarea mediului. (…)

Sunt preocupat de protejarea mediului și mă implic de mulți ani în astfel de proiecte. Mă bucur să constat că tinerii din România sunt din ce în ce mai atenți în comportamentul lor ecologic și, mai mult, că îl promovează și în rândul adulților.

Profesorii și copiii din Patrula de Reciclare sunt un exemplu demn de urmat! Ei au reușit să schimbe în mod pozitiv România, în primul rând prin contribuția la colectarea cantităților de deșeuri electrice.

Felicit profesorii și copiii din echipa națională a Patrulei pentru că și-au asumat această grea misiune, de a convinge românii să predea la reciclare aproape un milion de kilograme de deșeuri electrice!

Membrii Patrulei de Reciclare încurajează românii să dovedească respect, responsabilitate și solidaritate. (…) ”

Asociația RoRec a primit Diploma de Înalt Patronaj în numele celor peste 1.800 de dascăli și 70.000 de preșcolari și elevi care au participat la cele patru ediții și formează echipa națională a programului.

Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Nicolae reprezintă recunoașterea impactului și a calității programului Patrula de Reciclare și reflectă interesul Alteței Sale Regale în domeniul educației de mediu.

Până în prezent, Patrula de Reciclare a contribuit la colectarea a aproape un million de kilograme de deșeuri electrice în România. Programul a câștigat, de asemenea, sute de suporteri – firme, instituții publice și organizații din toată țara care casează deșeurile electrice din gestiune.

Fotografii realizate de Daniel Angelescu

 

5 comentarii

  1. Liliana Sora says:

    Constatăm , din păcate, că omul a fost și mai este , aș spune dezordonat cu exploatarea naturii, a abuzat de multe ori în loc să folosească înțelept bogățiile ei, a distrus valori economice și stări de echilibru în natură, a distrus valori estetice și adeseori științifice, ale căror pierderi sunt ireparabile. De aceea, a sensibiliza omul, indiferent de vârstă, pentru a proteja, a ocroti, a înfrumuseța natura, spațiul în care trăim și ne odihnim, spațiul geografic de geneză și existență a tuturor viețuitoarelor, este mai mult decât o datorie. Toată stima și considerația pentru Familia Regală și felicitări ASR Principelui Nicolae pentru Înaltul Patronaj acordat, dovedind din nou iubirea pentru natură, iubirea de frumos.

  2. vladut mihaela says:

    Felicitari Altetei Sale Regale Principele Nicolae pentru acordarea inalt patronajul sau patrulei de reciclare a deseurilor electrice dovedind astfel respect pentru mediul in care cu totii traim !

  3. ionela stanescu says:

    Din experienta ,pot spune cat de entuziasmati sunt elevii cand descopera ca multe obiecte pot sa fie reciclate,protejand,astfel mediul inconjurator!Se creeaza adevarate competitii intre ei,care sa aduca mai multe si diverse obiecte reciclabile!Pentru ASR PRINCIPELE NICOLAE citatul urmator tine loc de felicitari:,,Omul reprezinta o Punte,nu un Scop!”

  4. Diana Lucia Zotescu says:

    Este impresionanta si laudabila implicarea elevilor in chestiunea atat de serioasa a protejarii naturii prin reciclare. Nu stiu cati oameni sunt constienti de faptul ca o singura baterie de lanterna aruncata in iarba sau pe pamant otraveste, cu plumbul existent in ea, o suprafata de aprox. 2 m patrati, unde iarba nu va mai rasari, pomii nu vor mai rodi si, in genere, pamantul va ramane sterp timp de aproape 20 de ani (daca nu cumva si mai mult).

    La fel de nocive – de fapt chiar mult mai nocive – sunt termometrele sparte care, aruncate in natura sau lasate la intamplare in locuinte otravesc cu aburi toxici fie natura fie organismele vii (oameni si animale), cu consecinte dintre cele mai grave.

    Alteta Sa Regala Principele Nicolae are deja o mare experienta in protejarea naturii, iar Inaltul Sau Patronaj va spori entuziasmul si numarul elevilor si profesorilor implicati in acest excceptional proiect. Este una din multele Sale preocupari in care isi manifesta energia, entuziasmul tineresc si profunda Sa preocupare pentru tot ceea ce este sanatos si bun pentru oameni si natura vie in general.

    Felicitari tururor celor ce sprijina astfel de idei de exceptie, si multumiri si recunostinta pentru Alteta Sa.

  5. Diana Lucia Zotescu says:

    Am uitat sa mentionez absolut adorabilul “batalion” al micilor ‘luptatori’ veniti in sprijinul acestei generoase initiative, acest schimb de maine al voluntarilor care au inceput inca de astazi sa-si faca datoria cu manutele lor mici dar cu sufletul atat de mare.

    Grupul copiilor de gradinita din fotografie care Il flancheaza pe Alteta Sa sunt marea speranta ca Romania isi recapata suflul in recastigarea valorilor morale. Ecologia este una dintre caile deschise catre implinirea acestui deziderat.

    CINSTE ACESTOR COPII SI EDUCATORILOR LOR !!!

Lasa un comentariu

© 2007-2025 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 54862959
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate