Primire la Patriarhul Ecumenic
Marți 29 iunie 2010, în cursul după-amiezii, am avut onoarea de a fi întâlnit, la reședința patriarhală din Istanbul, pe Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Arhiepiscopul de Constantinopol și Patriarhul Ecumenic. Este pentru a treia oară când trec pragul acestui edificiu. Sanctitatea Sa a avut generozitatea de a mă primi într-o audiență privată și de a accepta un dialog pe teme atât de aproape de agenda sa, precum dialogul între bisericile ortodoxe ale lumii, relația dintre diferitele confesiuni creștine, ori mediul înconjurător și dezvoltarea durabilă, drepturile omului și etica instituțională, cunoașterea istorică și culturală a Orientului în Occident și lumea transatlantică etc. Cu această ocazie, Patriarhul Ecumenic a avut bunătatea de a-mi oferi un volum recent apărut în Statele Unite ale Americii, cuprinzând eseuri și prelegeri ale Sanctității Sale, sub titlul “In the world, yet not of the world”. Volumul este o remarcabilă oglindă a preocupărilor intense, profunde, ample, de o strălucită valoare intelectuală și morală ale Patriarhului de la Constantinopol. Agenda Sanctității Sale se remarcă printr-o trudă nesfârșită, răbdare, generozitate, adâncime intelectuală și sufletească, precum și prin flexibilitate, modernitate, eficacitate și putere de a convinge. Datorită valorii excepționale a tomului, aș dori mai încolo, pe la mijlocul lunii iulie, să revin cu o trecere în revistă mai detaliată a lucrării, în paginile jurnalului meu online. Rămâne, până atunci, bucuria și confortul spiritual de a ști că Orientul are, în persoana Patriarhului Ecumenic Bartolomeu I, un lider unic, valoros și mereu prezent. |
Alteta,
Am auzit intimplator – acum citeva zile, la Radio Actualitati interviul cu Alteta Voastra.
Este deprisos sa va spun cit de mult mi-au placut si cit de mult sens mi-au dat cuvintele Altetei Voastre.
M-am regasit totalmente in firul gindirii luminate.
Cu permisiunea Dvs. as dori sa va asigur de sustinerea si de participarea mea pentru tot ceea ce veti intreprinde.
Ginduri bune,
A G W
Alteta,
Ca intotdeauna va urmmaresc “pas cu pas” ce faceti si ce spuneti. E de prisos sa va spun cat va apreciez.
Imi cer scuze daca va rapesc timpul, dar am si eu o nedumerire. M-as bucura sa mi-o risipiti. Am citit multe articole in ziare pe net etc., despre adoptiile internationale de copii. De curand am semnat o lista prin care mi-am dat acordul pentru redeschiderea adoptiilor internationale. (Actiune condusa de Asociatia Catharsis Brasov). Considerati ca am gresit? Intreb pentruca multi au refuzat sa semneze. Cu deosebita stima, S.R. Nimic fara Dumnezeu.
MAJESTATILE VOASTRE SI ALTETELE VOASTRE REGRET CA SE MAI INTAMPLA SI ,,GAFE,, LA NIVEL SURPRINZATOR ,DAR ESTE VECHI UN DICTUM ,,INCURCATE SUNT CAILE DOMNULUI ,, CHIAR SI PENTRU ACEIA CE AU SAVURAT HELVETIA .SPER NTR-O REPARATIE BINECUVANTATA SI IN ACEST SENS DRUMUL,,CRUCII,, STRABATUT CU ALTE CONFESIUNI POATE FI IZBAVITOR .VA ROG SA PRIMITI EXPRESIA DEPLINEI MELE LOIALITATI . CU GRATITUDINE , I.L.STANCU
In primul rand tin sa apreciez activitatea intregii Case Regale a Romaniei. Felicitari Principelui Radu ptr. eforturile deosebite de a instaura o normalitate ce marii majoritati a romanilor le este necunoscuta.
In treacat fie spus, impostura numitului Paul (imi scapa numele sau de familie) este evidenta, chiar si numai din comportamentul si aparitiile sale “publice” deplorabile. Lasati-l in “Plata Domnuluii”. Ne pierdem timpul cu acest nimeni.
Domnule Rotaru,
Motivul pentru care există poziții atât de divergente privitoare la adopțiile internaționale este acela că lumea occidentală este foarte, foarte divizată pe acest subiect. În timp ce autoritățile și opinia publică din SUA cer ferm continuarea adopțiilor internaționale, anumite voci din Uniunea Europeană le combat vehement. Sunt o mulțime de personalități în Comisia Europeană și Parlamentul European care rămân favorabile adopțiilor.
În România, lucrurile nu stau altfel: unii sunt vehement împotrivă, alții vehement favorabili. Fundația Principesa Margareta a României nu s-a ocupat niciodată de acest subiect, dintr-un motiv istoric: o Familie Regală cu cinci copii născuți în exil nu poate favoriza plecarea copiilor români din țară. Dar nici nu poate nega faptul că unora dintre ei, prin refuzarea adopției, li se refuză un viitor mai bun.
Cu toată considerația,
Radu al României
Traiasca Regele! Sa schimbam mentalitatea comunista a Romaniei
Traiasca Familia regala Traiasca Regele! eu sunt un student in regiunea abruzzo di orasul L’aquila unde s-a produs cutremurul din 6 aprilie 2009 … Nu uitati Romanii din afara granitei. Va multumesc.