Ofițerii superiori ai Ministerului Apărării Naționale la Palatul Elisabeta, mai 2019

Ofițerii superiori din Ministerul Apărării Naționale, aflați la Cursul de Conducere strategică al Universității Naționale de Apărare Carol I, au făcut o nouă vizită la Palatul Elisabeta în ziua de 6 mai 2019, însoțiți de profesorii universității. Astfel de întâlniri ale ofițerilor aflați la cursuri de înalt nivel cu Familia Regală au loc anual.

Ofițerii cursanți s-au întâlnit cu Alteța Sa Regală Principele Radu, care a prezentat în fața corpului militar superior o prelegere despre activitatea de diplomație bilaterală și multilaterală a Familiei Regale a României. Principele Radu s-a referit îndeosebi la vizitele regale în capitale europene în timpul președinției României la Consiliul UE. Prelegerea a fost urmată, ca de fiecare dată, de un dialog între Alteța Sa Regală și ofițerii MApN.

Cursul postuniversitar de dezvoltare profesională continuă, numit “Conducere strategică”, are durata de 18 săptămâni și este organizat de Universitatea Națională de Apărare “Carol I, fiind unul dintre cursurile cele mai avansate ale instituției de învățământ superior militar.

Cursul vizează dezvoltarea competenţelor profesionale specifice conducerii forţelor armate de nivel strategic în timp de pace, criză și război şi asigură o pregătire interdisciplinară complexă necesară perfecționării abilităţilor, caracteristicilor și deprinderilor relevante viitorilor lideri ai Armatei României. Cursul se organizează o data pe an, iar grupa este formată din 28 ofițeri. Ofițerii din actuala grupă de cursanți au vizitat astăzi pentru a doua oară Palatul Elisabeta (prima întâlnire a avut loc la 2 aprilie 2019).

Principele Radu, colonel (r) al Armatei României, a absolvit Colegiul Național de Apărare în anul 2002 și a obținut un doctorat în științe militare în anul 2006, la Universitatea Națională de Apărare “Carol I” din București. Principele Radu a funcționat ca ofițer activ al Armatei României între anii 2005 și 2009.

Începând din anul 2003, Alteța Sa Regală a susținut anual prelegeri și cursuri pe teme militare la Universitatea Națională de Apărare și la Colegiul Național de Apărare. Principele Radu a fost invitat să conferențieze la unități și mari unități militare din țară, precum și la Universitatea Națională de Apărare din Washington DC, SUA, Academia Navală din Monterey (Naval Postgraduate School), SUA, Colegiul Național de Apărare din New Delhi, India, la Universitățile Barkeley și Stanford din California, SUA, Universitatea Națională de Apărare din Thailanda, Academia Militară din Cairo sau la Casa Internațională a Studenților din Londra.

2 comentarii

  1. Fie ca Armata și Coroana să lucreze tot mai strâns pentru țară!

  2. Diana Lucia Zotescu says:

    Coroana si Armata au fost, inca de la inceputul Dinastiei Regale a Romaniei, intr-o permanenta si perfecta consonanta de vederi si actiuni, mereu indreptate spre binele tarii. Aceasta fuziune si armonie de idei trebuie refacuta, pentru a-i reda Armatei demnitatea de Armata a Regelui / Reginei.

Lasa un comentariu

© 2007-2025 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 54795169
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate