Ofițeri ai Ministerului Apărării Naționale la Palatul Elisabeta, aprilie 2016

Miercuri, 13 aprilie 2016, Alteța Sa Regală Principele Radu a primit la Palatul Elisabeta 30 de ofițeri ai Armatei României, profesori și cursanți ai Universității Naționale de Apărare “Carol I”.

Ofițerii au vizitat palatul și parcul regal și au luat parte la o prelegere susținută de Principele Radu în Sufrageria Mare. Prelegerea, având ca subiect securitatea națională și democrația pe continentul european, a fost urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Principele Radu, colonel (r) al Armatei României, a absolvit Colegiul Național de Apărare în anul 2002 și a obținut un doctorat în științe militare în anul 2006, la Universitatea Națională de Apărare “Carol I” din București. Principele Radu a funcționat ca ofițer activ al Armatei României între anii 2005 și 2009.

Începând din anul 2003, Alteța Sa Regală a susținut anual prelegeri și cursuri pe teme militare la Universitatea Națională de Apărare și la Colegiul Național de Apărare. Principele Radu a fost invitat să conferențieze la unități și mari unități militare din țară, precum și la Universitatea Națională de Apărare din Washington DC, SUA, Academia Navală din Monterey (Naval Postgraduate School), SUA, Colegiul Național de Apărare din New Delhi, India, la Universitățile Barkeley și Stanford din California, SUA, Universitatea Națională de Apărare din Thailanda, Academia Militară din Cairo sau la Casa Internațională a Studenților din Londra.

Ofițerii MApN care au vizitat Palatul Elisabeta urmează un curs postuniversitar de dezvoltare profesională continuă, numit “Conducere strategică”, având durata de 18 săptămâni și fiind organizat de Universitatea Națională de Apărare “Carol I.

Cursul vizează dezvoltarea competenţelor profesionale specifice conducerii forţelor armate de nivel strategic în timp de pace, criză și război şi asigură o pregătire interdisciplinară complexă necesară perfecționării abilităţilor, caracteristicilor și deprinderilor relevante viitorilor lideri ai Armatei României. Cursul se organizează o data pe an, iar grupa este formată din 28 ofițeri.

Fotografii de Daniel Angelescu.

3 comentarii

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Urmand o traditie de veacuri, de pe vremea domnitorilor, Armata Regala a Romaniei jura, pana in decembrie 1947, credinta Regelui si poporului roman. Sper ca acest lucru sa se reinstituie cat mai curand. Ma bucura mult raporturile armonioase de colaborare ce exista intre Casa Regala si institutia Armatei Romane.

  2. Liliana Sora says:

    Coroană şi Armată – simboluri ale demnităţii şi identităţii naţionale, ale încrederii, respectului, cinstei şi onoarei , care cu devotament şi consecvenţă , servesc interesele naţiunii fiind un garant al siguranţei şi stabilităţii , al liniştii şi prosperităţii şi susţinătoare a valorilor fundamentale ale democraţiei.
    “Dragoste, credintă, curaj – cu aceste trei lucruri putem câştiga lumea.” – spunea Regina Maria
    Trăiască Regele !
    Respect şi consideraţie pentru Familia Regală a României !

  3. Cristian Sandu says:

    Traiasca Coroana, traiasca Armata!

Lasa un comentariu

© 2007-2025 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 54856098
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate