Sesiunea Solemnă a Academiei Române, 28 noiembrie 2016

 

Luni, 28 noiembrie 2016, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au luat parte la Sesiunea Solemnă a Academiei Române dedicată Marii Uniri de la 1918 și împlinirii unui secol de la intrarea României în Al Doilea Război Mondial.

Președintele Academiei, profesorul Ionel-Valentin Vlad a făcut o expunere amplă legată de implicarea personalităților membre ale forului suprem academic al țării în Marele Război. În numele Familiei Regale a luat cuvântul Custodele Coroanei române.

Un mesaj a fost citit din partea Excelenței Sale domnului Klaus Werner Iohannis, Președintele României, de către dl Sergiu Nistor, consilier prezidențial. A luat cuvântul Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care a vorbit despre jertfa și curajul clerului și credincioșilor în sângerosul război, care a dus doliu în aproape fiecare familie de români.

În încheierea primei părți, a vorbit academicianul Dan Berindei, decanul de vârstă al corpului academic. Domnia-sa a făcut o incursiune istorică în perioada premergătoare războiului, în desfășurarea lui și în consecințele pe care conflagrația le-a avut în istoria noastră contemporană.

Principesa Mostenitoare si Principele Radu la Sesiunea Solemna a Academiei Romane, 28 noiembrie 2016, foto Daniel Angelescu Principesa Mostenitoare si Principele Radu la Sesiunea Solemna a Academiei Romane, 28 noiembrie 2016, foto Daniel Angelescu Principesa Mostenitoare si Principele Radu la Sesiunea Solemna a Academiei Romane, 28 noiembrie 2016, foto Daniel Angelescu Principesa Mostenitoare si Principele Radu la Sesiunea Solemna a Academiei Romane, 28 noiembrie 2016, foto Daniel Angelescu Principesa Mostenitoare si Principele Radu la Sesiunea Solemna a Academiei Romane, 28 noiembrie 2016, foto Daniel Angelescu Principesa Mostenitoare si Principele Radu la Sesiunea Solemna a Academiei Romane, 28 noiembrie 2016, foto Daniel Angelescu Principesa Mostenitoare si Principele Radu la Sesiunea Solemna a Academiei Romane, 28 noiembrie 2016, foto Daniel Angelescu

Principesa Mostenitoare si Principele Radu la Sesiunea Solemna a Academiei Romane, 28 noiembrie 2016, foto Daniel Angelescu

_ANG3738Principesa Mostenitoare si Principele Radu la Sesiunea Solemna a Academiei Romane, 28 noiembrie 2016, foto Daniel Angelescu Principesa Mostenitoare si Principele Radu la Sesiunea Solemna a Academiei Romane, 28 noiembrie 2016, foto Daniel Angelescu Principesa Mostenitoare si Principele Radu la Sesiunea Solemna a Academiei Romane, 28 noiembrie 2016, foto Daniel Angelescu

mesajul-custodelui-coroanei-academia-romana-28nov2016

Fotografii de Daniel Angelescu

5 comentarii

  1. Gabriela Bucur says:

    RESPECT!!CASA REGALA a ROMANIEI .

  2. Alteta, ati mentionat in acest discurs datoria, mai mult decat morala, de a aduce adevarul la lumina in ceea ce priveste realizarea Marii Uniri, alaturandu-va institutiilor Statului – un stat care functioneaza cu o forma de guvernamant ilegala si ilegitima, respectiv republica? Ce fel de Stat este acesta care isi masluieste istoria si care-si trateaza eroii cu uitarea si dispretul, care nu recunoaste public, prin asa-zisii demnitari actuali ca prin abominabila fapta de la 30.12.1947, Romania si-a pierdut normalitatea unui Stat cu adevarat de drept? Am trait aproape 45 de ani, din momentul 30.12.1947, sub un comunism totalitar feroce care, prin adeptii sai bolsevici, au distrus tot ce au facut Regii Romaniei Mari in cei 81 de ani de domnie, ne-au exilat Regele, ne-au furat agoniseala facuta cinstit de bunicii si parintii nostri, au facut crime nenumarate ucigand cu bestialitate atatea valori ale neamului romanesc, ne-au indobitocit cu buna stiinta. Din momentul decembrie 1989 ar fi trebuit sa avem alta soarta, insa istoria s-a repetat, a venit peste noi nationalizarea capitalista – toata munca poporului roman si-au insusit-o predecesorii lui Ceausescu care au continuat sa-si bata joc de noi si de tara asta. Ce stiu ei, niste non valori, de respect, corectitudine, adevar, patriotism, iubire de tara? Ce stiu ei de onoarea si demnitatea Casei Regale a Romaniei care a facut Romania Mare si Moderna, cu imense sacrificii, cu loialitate si dragoste fata de aceasta tara? Nu stiu nimic din toate astea, stiu doar sa dezbine ca sa poata conduce in folos personal, nu sa unifice, stiu sa minta, stiu sa fure, stiu sa corupa, fiindca sunt urmasii celor ce au tradat Romania fara scrupule in forma continua – asta-i comunismul. Sunt unul din romanii care doresc din tot sufletul ca Romania sa redevina Monarhie Constitutionala, asa cum este drept si lasat de la Dumnezeu si sunt convinsa ca asa va fi. TRAIASCA REGELE SI CASA REGALA A ROMANIEI!

  3. Cristian Sandu says:

    Principesa Moștenitoare Margareta, adevăratul lider al Națiunii!

  4. Diana Lucia Zotescu says:

    Custodele Coroanei Romaniei, Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta, a trimis Academiei Romane un mesaj ce contine adevaruri esentiale pentru istoria noastra din ultimul veac si jumatate, dar in special din ultima suta de ani, marcat de distrugerile materiale, umane, politice si de mentalitate cauzate de cele doua razboaie mondiale. Vorbind insa de Primul Razboi Mondial, cel care a semanat cu oase si a udat cu sange romanesc campiile tarii, cel care a pus in fata Regelui Ferdinand, ca singura alternativa, lupta alaturi de Anglia si Franta (Antanta) in contra tarii Sale de provenienta (Prusia), aceasta alegere a Regelui, desi dureroasa, a adus – la finalul sau – Romania intre granitele Ei firesti, realizandu-sa astfel Romania Mare.

    Socoteste oare cineva ca, fara un REGE precum Ferdinand (format in rigoarea impusa de predecesorul Sau, Carol I) am fi avut acelasi rezultat ? Raspunsul este clar NU ! Daca Romania nu ar fi fost regat si nu ar fi beneficiat de intelepciunea, forta morala si influenta internationala a Cuplului Regal Ferdinand si Maria, ar fi fost inghitita de malaxorul bolsevic inca din 1918. Acest respiro de 30 de ani (socotind intervalul 1918 – 1948) a permis tarii noastre evolutia deosebita cunoscuta drept “progresul interbelic”, progres ce nar fi fost posibil fara Coroana Romana.

    Alteta Sa Regala a subliniat astfel cu acuratete in mesajul Sau catre Academia Romana importanta deosebita nu doar a momentului 1 Decembrie, dar si a contributiei esentiale a Monarhiei ca institutie, a Regilor Romaniei si a Armatei Regale in croirea acestui glorios parcurs istoric al tarii. Parcurs pe care iata, la aproape un secol distanta de evenimentul sarbatorit, Casa Regala se alatura spre a-l consolida c\elorlalte institutii ale statului.

    Spunand aceasta, Alteta Sa Regala Principesa Margareta se dovedeste o perfecta urmasa si continuatoare a Augustilor Sai Predecesori.

  5. […] Ales Preşedintele Academiei Române la Adunarea Generală din 3 aprilie 2014, domnul academician Ionel-Valentin Vlad a patronat, în anul 2016, aniversarea celor 150 de ani de la înfiinţarea acestui for, în anul 1866, cu o lună înaintea întemeierii Dinastiei Naţionale, ai cărei monarhi (de la Carol I la Mihai I) au fost protectorii Academiei până în 1947. În anii mandatului său, Casa Regală a României, reprezentată de Custodele Coroanei, Margareta, a fost permanent prezentă la întrunirile Academiei, precum, în anul 2016, la Sesiunea Solemnă a Academiei Române dedicată Marii Uniri de la 1918. […]

Lasa un comentariu

© 2007-2025 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 54800690
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate