Lansare la Bookfest si Realitatea TV

Astazi, la Bucuresti, Principesa Margareta si cu mine am luat parte la lansarea volumului meu de dialoguri, intitulat “Altfel”, la Târgul de Carte “Bookfest”. Am avut placerea de a revedea pe profesorul Andrei Brezianu, care a semnat prefata volumului. A stat alaturi de noi Nicolae Dragusin, co-autorul cartii.

DSCN3260

Am fost placut impresionat de numarul atât de mare de participanti la lansare. De obicei, in spatiile târgului, altfel plin de vizitatori, lansarile se bucura rar de prezenta multor participanti.

Altfel-nou4

Tot astazi, la ora 16, am fost invitatul domnului Stelian Tanase la emisiunea 3×3, la Realitatea TV. Ne-a stat alaturi ziaristul George Stanca. Este pentru a doua oara in ultimele zece zile când Realitatea TV ma invita in studiourile ei. In rest, televiziunile cu acoperire nationala, inclusiv cea publica, au pus un zid inalt intre mine si ele.

Emisiunea 3×3 se poate viziona pe internet, la adresa:

http://www.realitatea.net/emisiuni/3-x-3_23962_82387.html

Spre seara, voi posta pagina de jurnal a vizitei la Rovinari si la Craiova, incheiata aseara, târziu.

Impreuna cu Principesa Margareta, mâine incep o vizita de trei zile in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, prima de la anuntarea candidaturii la Presedintia României.

27 comentarii

  1. alex 23 says:

    Yupiii..iarasi va vedem…nice sh.. dude:)

  2. Horia Cremene says:

    Alteţă,

    La câteva săptămâni după recitirea volumului Altfel, după un prim comentariu reiau cu mici completări postarea anterioară pentru că sunt stăpânit de aceleaşi puternice impresii pe care le-am simţit şi la prima citire. Nu înţeleg cum ar putea o pseudo-elită de aşa zişi intelectuali, formată din fiii foştilor delatori ai anilor 50, studenţi ai „burselor muncitoreşti”, să priceapă şi mai ales să accepte că demersul Dvs. urmăreşte afirmarea statalităţii, adică afirmarea şi conservarea fiinţei şi demnităţii naţionale, în timp ce educaţia lor i-a orientat spre obţinerea puterii şi influenţei politice, aducătoare de privilegii şi profituri materiale. Ce educaţie au putut primi aceştia şi de la cine? Pe timpul în care adevărata elită era exterminată la Canal. Cred că, din păcate, nu vă puteţi baza pe noile elite, care mai degrabă bravează cu un fel de superioritate înţelegătoare faţă de „demersul romantic” al Dvs.
    Cel puţin deocamdată, până se va vedea cum înclină balanţa şi când, datorită oportunismului, sau „flexibilităţii” cum elegant vă exprimaţi Dvs, „elitele” se vor reorienta, aşa cum au făcut şi în `89 şi vă vor sufoca sau nu (după caz) cu adeziuni şi loialităţi.

    Referindu-vă la Rege faceţi observaţia că „marile dureri sunt mute”. Este suficient pentru a-l identifica pe Rege cu poporul Său, ale cărei mari dureri se regăsesc în suferinţa demnă şi discretă a omului simplu, în absenteism ca protest la lipsa de alternativă. După o viaţă de deziluzii, de dezamăgiri, mai ales cele din ultimii 20 de ani, este greu să readuci speranţa. Dar nu imposibil, dacă mă gândesc la Mahatma Gandi, la Nelson Mandela, la Martin Luther King, lideri care au schimbat lumea când nimeni nu le dădea nici o şansă, când autorităţile, brutale şi represive, au folosit împotriva lor toate mijloacele de intimidare şi constrângere. Revolta latentă a populaţiei s-a eliberat cu o presiune de nestăvilit. Şi chiar dacă la noi nu va fi să fie-aşa, dacă lucrurile nu sunt coapte încă, faptul că vă lansaţi, cu credibilitatea şi legitimitatea pe care vi le conferă sprijinul declarat al Regelui Mihai, ca un reper al normalităţii în jurul căruia să se poată coagula oameni normali, cu sentimente normale, cu aspiraţii normale, cu comportări normale, este un câştig pe care România nu l-a avut niciodată de la ocupaţia sovietică până azi.

    Mă frapează, nici nu se putea altfel, nobleţea cu care vă înăbuşiţi şi depăşiţi resentimentele faţă de făptaşii atrocităţilor suferite de miile de victime nevinovate, îmi vine greu să accept că acesta este preţul pe care trebuie să-l plătim pentru unitatea, afirmarea şi consolidarea fiinţei naţionale (la fel cum mi-a fost greu să accept şi îmbrăţişarea lui Ion Iliescu de către Rege). Citind însă rândurile cărţii înţelegi că sunt gesturi, care „nu se explică, se asumă”. Din spirit de răspundere şi viziune, pentru reaşezarea naţiunii pe făgaşul normal. La fel, este surprinzător cât de simplu şi convingător observaţi că judecata crimelor cu făptaşii lor ar tinde să devină mai degrabă un instrument de revanşă a actualilor potentaţi pentru înlăturarea unor incomozi, ceea ce îndeamnă la cumpătare.

    Afirmaţi cu francheţe, referindu-vă la Mircea Eliade că „poţi să fii patriot şi legionar, aşa cum poţi să fii patriot şi comunist …… Patriotismul este un sentiment accesibil infractorului şi eroului”, şi mai departe „Şi criminalii pot iubi florile şi păsările cerului. Există în fiecare om părţi bune”. Cum să nu te cucerească astfel de cugetări, expuse cu modestie, fără preţiozitate, cugetări de care abundă toată cartea?

    Este încurajator faptul că nu veţi abandona în campanie comportarea demnă. Nici nu v-ar permite prestigiul Familiei din care faceţi parte. Această atitudine vă atrage cu atât mai mult simpatia oamenilor de bun simţ. Dar mai sunt şi ceilalţi oameni. Aşa încât dilema mea rămâne totuşi: cum să lupţi contra agresivităţii fără să fii agresiv? Ce şanse ai, când te confrunţi cavalereşte cu adversari care n-au nici reguli nici D-zeu? Cum se poate lupta cu cohortele de securişti înregimentaţi în slujba răului?
    Şi iar îmi vin în minte, cu un licăr de speranţă, acei lideri care au schimbat lumea prin apel la viziune, la generozitate şi la demnitate. Probabil că asta este adevărata menire a Alteţei Voastre.

    Cu respect şi încredere,
    Horia C.

    P.S.
    Este de admirat curajul şi hotărârea cu care abordaţi integrarea ţiganilor, gest care vă expune unor comentarii maliţios-populiste în presa. Dar fără o abordare curajoasă şi înţeleaptă, doar mimând interesul de către autorităţi, această mare problemă nu va putea fi rezolvată.

  3. ramo says:

    Ce rau imi pare ca nu sunt in Bucuresti.:( Sora mea e acum In Bucuresti ( training pentru banca) dar nu a avut timp sa treaca pe-acolo sa va transmita cele bune. Pupici, everybody!Sa aveti o sambata superba!

  4. Dan C. says:

    Alteta Voastra,

    am avut bucuria sa particip astazi la lansarea cartii de dialoguri si sa va ascult. Am facut-o cu mare placere, fiind impresionat de claritatea, limpezimea si nobletea mesajului pe care l-ati transmis.
    Faptul ca atat Alteta Sa Regala Principesa Margareta cat si Alteta Voastra ati binevoit sa semnati volumul pe care l-am citit cu deosebit interes mi-a creat inca o bucurie.
    Sunt alaturi de Alteta Voastra si sper ca poporul roman se va destepta pana in noiembrie, va sta stramb si va judeca drept, acordandu-va votul pe care il meritati.

    Succes!

  5. gabriel popescu says:

    Alteta,
    Convingerea ca vom castiga creste exponential cu fiecare aparitie publica a dvs.!
    Mi-a placut enorm relaxarea, atitudinea, argumentatia si nu in ultimul rand simtul umorului fin pe care le-ati afisat. Sunt incantat!!!
    Va suntem alaturi din ce in ce mai multi, Gabriel Popescu.

  6. Ioana says:

    V-am vazut la Realitatea TV, doresc sa va felicit. Ca marketer de meserie(sunt licentiata in marketing a Fac. de Marketing din ASE Bucuresti) as vrea , daca imi permiteti sa va fac unele sugestii. M-ar bucura daca prezenta la vot ar fi mult mai ridicata, si asta se poate face printr-o campanie, sustinuta de dvs.(campania care a promvat prezenta la urne in europarlamentare a venit pe piata in al 24-lea ceas, prea tirziu). Mi-ar place sa vad pe partea de PR oamenii din’linia 1′ de cultura care va sustin, mi-ar place sa vad siteuri ‘agatate’ de alte publicatii de: cultura(observator cultural), sau comunitatile de key peope din presa economica online(business standard, wall street journal). Cu cit mai multe asfel de ,legaturi,, cu atit mai bine. Noi nu avem pe piata o comunicare continua politica, ci doar una de manipulare, si de circumstanta-in perioadele electorale. Primiti din partea mea cele mai sincere urari de sanatate, si mult succes!

  7. Never mind says:

    V-am vazut. Cam dezamagitor. Acordati-va o saptamana – doua de concediu daca se impune. Pareati obosit/blazat si relativ emotionat.

  8. Ela says:

    Sper ca strategia de castigare a alegerilor prezidentiale sa iti aduca noroc…. si multe voturi! Bafta!

  9. Carte semnată de principele Radu, lansată sâmbătă la Bookfest says:

    Bucureşti, 19 iun /Agerpres/ – Principele Radu îşi va lansa, sâmbătă, în cadrul Salonului de Carte Bookfest, volumul ‘Altfel. Principele Radu al României în dialog cu Nicolae Drăguşin’, apărut la Editura Polirom.

    Dialogurile incluse în acest volum au fost iniţiate în 2006 şi se desfăşoară pe o perioadă de trei ani. Pe parcursul lor sunt evocate marile cotituri istorice care au influenţat soarta României, subliniindu-se însemnătatea contribuţiilor aduse intereselor ţării de către Casa Regală a României, ajunsă acum la a cincea generaţie.

    ‘Respectarea Constituţiei, a eticii instituţiilor statului, susţinerea publică a valorilor identităţii, mândriei naţionale, continuităţii şi tradiţiei sunt necesare pentru stabilitatea şi soliditatea ţării. Scăldată de democraţie şi de libertate, dar şi inundată de memoria recentă a unui trecut iraţional şi defăimător, societatea românească are o vulnerabilitate structurală care trebuie rezolvată’, afirmă principele Radu. AGERPRES/(AS)

  10. Adriana says:

    V-am ascultat si eu astazi la Realitatea. Ca intotdeauna mi-a placut mesajul transmis de dumneavoastra.
    Mult succes. Eu va sustin, aveti votul si mai ales, increderea mea.
    Sunteti in continuare singurul candidat care vorbeste despre incredere si dragoste fata de oameni.
    Va multumesc
    Numai bine.

  11. Florenta Anghelescu says:

    Alteta, nu stiu sa potrivesc cuvinte si de aceea , cu scuzele de rigoare , o sa-mi permit sa redau cateva pasaje din cartea lui George Balan , “Procesul lui Socrate “ , pasaje care exprima foarte bine punctul meu de vedere in ceea ce priveste omul politic si conducatorul statului

    “ Repudiind politicianismul generat de intere egoiste in capete inconstiente, el (Socrate) preconiza conducerea treburilor cetatenesti de catre spirite devenite constiente de ele insele si – prin asta – capabile sa-si dea seama ca centrul preocuparilor adevaratului conducator de stat trebuie sa fie desavarsirea morala a cetatenilor “

    “Furat de politicianism – pe care demagogii stiu sa-l invesmanteze in straiele amagitoare ale “datoriei obstesti”, “iubirii de patrie”, “raspunderii civice”, individul –cetateanul – se poate gandi tot mai putin la sufletul sau, se instraineaza apoi treptat de sine si ajunge pana la urma sa-i fie groaza a ramane in propria sa companie , a se contempla si analiza. Aceasta departare a aproape fiecaruia de el insusi prin inecarea in torentul palavragelilor si aventurilor politice, duce la pierderea simtului moral, la degradare si dezumanizare. Nu ceea ce aristocratia imputa democratilor si nici ceea ce partidul democrat imputa aristocratiei, reprezenta adevarata cauza a marasmului social, ci aceasta incapatanare a omului de a nu se considera , inainte de toate, spirit, adica ceea ce in fond este, si de a inlocui datoriile sale primordiale, adica cele decurgand din natura sa spirituala, printr-o istovitoare si umilitoare abatere in folosul unui partid sau al altuia. Democrati, sau oligarhi, apostoli galagiosi ai libertatii, sau cavaleri neinduplecati ai tiraniei ii sunt lui Socrate la fel de odiosi, pentru ca si unii si altii sunt sclavi ai ai unei obsesii de parvenire sociala care le atrofiaza simtul demnitatii spirituale si infecteaza grav psihologia colectiva. Atras in mrejele lor, esti pierdut ca om. Iar daca incerci totusi, cu o ultima licarire de constiinta, sa ramai Om, te calca fara mila in picioare “

    “Lui Alcibiade, cel nerabdator dupa putere, aproape nu-i vine sa creada , cand, condus de logica irezistibila a maestrului, se vede nevoit sa dea dreptate concluziilor acestuia.
    -Asadar, nu devenind bogat te eliberzi de nefericire, ci devenind intelept.
    -Asa este.
    -Si deci nu de galere, ziduri, arsenale au nevoie orasele, daca vor sa fie fericite, Alcibiade, si nici de populatie sau de glorie, daca le lipseste virtutea.
    -Indiscutabil ca nu
    -Daca vrei deci sa conduci treburile cetatii cu o desavarsita corectitudine, trebuie sa urmaresti a cultiva virtutea in concetateni.
    -Fara indoiala.
    -Dar poti cultiva in altii ceea ce tu nu ai ?
    -Sigur ca nu poti
    -Ei bine, atunci rezulta ca atat tu cat si oricine doreste sa comande ,trebuie sa dobanditi mai intai virtute si sa invatati a va ingriji nu numai de persoana voastra si interele voastre particulare , ci si de Stat si de tot ce apartine Statului “

    Alteta, nu pentru dumneavoastra am scris aceste pasaje , ci pentru cei care , indiferent de motivele pentru care o fac ,va citesc blogul. Majoritatea il vor iubi si mai tare pe Socrate , iar altii , sper, vor incerca sa intelega mesajul. Dumneavoastra , va doresc multa multa incredere si putere de lupta .
    Cu tot respectul
    Rada

  12. Sorin, Deva says:

    Buna ziua,

    Ma intereseaza daca exista in Deva, judetul Hunedoara, o organizatie care sa sustina candidatura Principele Radu al Romaniei la presedintia Romaniei.
    Va multumesc.

    Sorin S.

  13. Horia Cremene says:

    Şansele Principelui Radu
    În pofida îngrijorărilor mimate de vocile defetiste din presă şi chiar azi la emisiunea lui Stelian Tănase, acompaniat de George Stanca, al căror unic scop este să inducă ideea eşecului, adică a absenteismului datorită eşecului inevitabil (logistică, bani, notorietăţi, mentalităţi, făină, ulei, etc, etc), iminenţa câştigării prezidenţialelor de către Radu Duda este evidentă, evidenţă care se conturează tot mai mult de la o zi la alta.
    Confruntarea oligarhilor şi a lacheilor politici cu candidatura Principelui se duce pe două planuri:
    1. Manipularea celor manipulabili, adică a absenteiştilor, şi
    2. Cumpărarea, atragerea, printr-o legislaţie recent-prietenoasă a celor nemanipulabili, adică a oamenilor de afaceri (împrumutul Min de Finante de la Bănci, programul Prima Casă, etc).
    ÎN PRIMUL CAZ să observăm că pornind de la actualele sondaje de 35% pentru Tr. Băsescu şi 8% pentru Radu Duda, cu o prezenţă de 30% la urne ar rezulta 1,8 mil. voturi pentru Tr Băsescu şi 0,42 mil voturi pentru Radu Duda (la un total de 17,5 mil alegători). Dar dacă RD reuşeşte să mobilizeze doar 3 din 10 absenteişti va obţine 3,7 mil voturi, faţă de cele 1,8 ale lui Tr.B. Şi desigur că pentru RD se vor mobiliza chiar mai mult de 3 din 10 absenteişti. (ceilalţi contracandidaţi au scoruri mult mai mici ca Tr B aşa că nu-i mai analizăm).
    ÎN AL 2-LEA CAZ, din întâlnirile lui RD cu oamenii de afaceri se conturează tot mai clar care dintre oamenii de afaceri sunt adevăraţii perdanţi în cazul succesului Principelui: profitorii legilor speciale, ai concurenţei neloiale, ai licitaţiilor aranjate, ai relaţiilor şi traficului de influenţă. Adică anturajul şi clientela politică. Dar cine ar beneficia de succesul lui RD? Toţi ceilalţi oameni de afaceri plus populaţia, respectiv cei pe seama căruia se realizează profiturile clientelei politice.
    Oamenii de afaceri, prin definiţie, nu pot fi manipulaţi pentru că sunt inteligenţi. Nu pot fi manipulaţi nici profitorii, nici discriminaţii. Doar că ultimii sunt incomparabil mai mulţi. În toată ţara, în fiecare cătun, până la ultimul butic, susţinerea logistică a lui RD de către mediul de afaceri privat (exclus companii şi regii) va fi din ce în ce mai deschisă, mai transparentă, în pofida presiunii autorităţilor locale. Pentru eliminarea tratamentelor preferenţiale şi pentru salubrizarea mediului de afaceri.

    Desigur, sunt şi alte aspecte de luat în considerare: se pot înlocui buletinele, se poate falsifica numărătoarea, se pot adăuga voturi fictive, dar asta e altă poveste, despre care putem discuta.

    Mai sunt aproape cinci luni până la alegeri. Partidele sunt disperate de spectrul participării masive la vot, fac orice pentru a decredibiliza clasa politică, pentru a induce ideea inutilităţii votului. Etalează cu ostentaţie infracţiuni flagrante (electorale) nepedepsite, etalează cu ostentaţie lipsa de alternativă, mizând pe resemnarea electoratului, pe lehamite, pe indiferenţă, pe îndobitocire, pe neparticipare.
    ABSENTEISMUL ESTE SALVAREA OLIGARHILOR, PE CÂND PARTICIPAREA MASIVĂ ESTE ÎNFRÂNGEREA LOR!
    Fiecare om trebuie să înţeleagă lucrul acesta. Aceasta trebuie să fie grija noastră de căpătâi în următoarele 5 luni, de a explica, fiecare în cercul său, nevoia esenţială a participării la vot.

  14. N.N. says:

    Alteta Voastra Regala,

    V-am urmarit astazi cu mare atentie la emisiunea lui Stelian Tanase. Mi s-a parut ca ati fost destins si din nou absolut distins, ati fost sigur pe ceea ce spuneti si increzator in viitor(” Da, cred ca voi intra in turul 2″).
    Va felicit Alteta!

    Cu profund respect,
    N.N.

  15. Raspuns pentru Horia Cremene says:

    Analiza dumneavoastra este pertinenta, minutioasa si obiectiva. Va multumesc, am citit-o cu atentie. As vrea doar sa va asigur ca procentajul intentiei de vot in ceea ce ma priveste se situeaza la peste 12%. Acest adevar este evitat cu grija in public. Nu doresc sa intru in amanunte. Va rog sa-mi acordati incredere.

    In curând sper sa putem aduce in public un nou sondaj de opinie, cu conditia ca el sa fie preluat de mass-media. Pentru acuratete, va rog sa accesati pe Google siturile Gallup Romania si CCSB. Sondaje realizate de ei acum 6-8 saptamâni ma situau fara echivoc la 10%. De atunci, lucrurile nu au facut decât sa evolueze.

    Principele Radu

  16. Corina, Râmnicu-Vâlcea says:

    Buna seara, Alteta!

    Admir foarte mult puterea dumneavoastra de munca, dar si eforturile pe care le faceti in fiecare zi. Astazi ati avut o zi foarte plina, am vazut asta si din agenda dumneavoastra. Imi pare tare rau ca nu am reusit sa vin la Bookfest, la lansarea dumneavoastra de carte. Mi-ar fi placut tare mult sa va fiu alturi. V-am urmarit si in emisiunea lui Stelian Tanase, pe Realitatea TV. Ca de obicei, a iesit totul foarte bine. Ne atasam de dumneavoastra din ce in ce mai mult, mai ales dupa ce v-am cunoscut personal si asta ne da increderea ca tara acesata va fi pe miine bune, in sfarsit.

    Cu respect,
    Corina Bedreaga
    Ramnicu Valcea

  17. Diana says:

    Alteta,

    Numele meu este Diana, sunt psiholog/psihoterapeut ca bak-ground profesional, specialist in politici publice. V-am mai scris acum aproximativ 2 luni pe acest blog, si, la sugestia dumneavoastra, am luat legatura prin e-mail cu unul dintre consilierii dvs.

    In alta ordine de idei, as dori sa va felicit pentru aparitia de la Realitatea TV, unde nu a fost tocmai o atmosfera prieteneasca si securizanta. Dl Stelian Tanase, dincolo de cuvinte si gesturi, arata intr-un mod cat se poate de evident si consecvent, o ostilitate pe care eu, personal, nu reusesc sa o inteleg..Prestatia dumneavoastra, Alteta, a fost la inaltime, acel ALTCEVA pe care generatia mea o asteapta demult. Din 1992!

    Strategia politica ca mesajul dumneavostra sa fie centrat, in comunicarea directa, pe “brese”, mi se pare inteligenta si adecvata momentului si caracteristicilor societatii romanesti actuale.

    Va exprim inca o data, Alteta, disponibilitatea mea pentru orice tip de demers care ar ajuta aceasta miscare reala de revenire la valorile autentice! Asa cum mi-ati sugerat, i-am trimis consilierului dvs Radu Ghina, CV-ul mea pentru a vedea exact daca si cum anumite competente va pot fi de folos!

    Va doresc tot binele din lume,

    Diana

  18. Never mind says:

    Iarasi ma simt nevoit sa adopt pozitia lui Gica Contra, cu rolul temperarii entuziasmului nejustificat si a construirii unei analize realmente lucide si obiective, utile prescriptiv si predictiv deopotriva. Voi incerca sa explic cat se poate de accesibil.

    Luand in calcul toate chemarile la vot din mai 1990 pana in iunie 2009, simpla aplicare a regresiei lineare prognozeaza pentru alegerile prezidentiale din nov. 2009 o prezenta de 43 (cu d+/- 1,5%, deci interval 41,5-44,5% cu P 97%). A premisa o prezenta la vot de doar 30% (precum la recentele europarlamentare este atat nestiintific, cat si pagubos. In anii de dupa 1999, interesul electoratului pentru alegerile prezidentiale este depasit doar de cel pentru alegerile locale (relativ stabilizat la 50%), dar oricum incomparabil superior celui generat de alegerile pentru PE.

    Bon. Si aici ar interveni strategia Principelui de a activa si mobiliza cat mai multi din cei 57% mediu nehotarati sau deocamdata decisi sa nu voteze. La un numar total de cetateni cu drept de vot cf. listelor electorale de aprox. 18.200.000, acel 57% ar fi echivalentul a cca. 10.370.000 voturi potentiale, pe langa cele deja canalizate de electoratul activ spre diversi candidati. Dintre acestia, luand in considerare, convenabil, numai sondajele CCSB si Gallup din mai, creditandu-l pe Principe cu 10% din intentia de vot, asta ar insemna 800.000 voturi pe care se poate deja conta, o buna parte din ele transferate de la Crin Antonescu.
    Acum, a ne raporta holist la cele 10.370.000 ca voturi teoretic mobilizabile e eronat. Inca de la Revolutie incoace, cca. 15% din romani nu voteaza constant si fara exceptii la niciun fel de alegeri (in buna parte diaspora pastratoare a cetateniei romane, dar stabilita deja ireversibil peste hotare). Asta inseamna 2.730.000 voturi care nu pot fi mobilizate. Scadem acest numar din cele 10.370.000 si obtinem 7.640.000 voturi posibil mobilizabile. Din acestea, sa presupunem, arguendo (dar cat de imprudent!), ca Principele ar fi intr-adevar capabil sa mobilizeze fiecare al 3-lea vot, insemnand 2.546.000. Care, cumulate celor 800.000 deja antamate, inseamna un maxim posibil de 3.350.000. Acesta ar fi – repet, in “best case scenario”! – bazinul electoral al princepelui (chiar si extrapoland raportul 18% opinie favorabila – 31% opinie defavorabla de la cei care il cunosc la cei care nu il cunosc inca).

    Iar acum Basescu: creditat constant cu 35-37% dintr-o intentie de vot de 70% (!), s-ar baza consecutiv pe 4.590.000. (calculat ca 36%x70%x18.200.000). Acestora le puteti adauga un 8% in dreptul lui Vadim Tudor (la intentie de vot 70%), adica 1.020.000 transferabile, prima facie, lui Traian Basescu. Asta – ! – presupunand ca nu e capabil sa atraga nici macar un vot din randurile celor actualmente nehotarati.
    Intelegeti ideea?

    Plus, analize simpliste precum cele de mai sus nu iau in calcul doua variabile, cred, cruciale in economia intregii competitii electorale:

    1.Cea dihotomica a candidaturii lui Sorin Oprescu. Candideaza? Da sau nu?Da, stiu, e la indemana rationamentul ca de vreme ce 3 consilieri ai primarului lucreaza acum in stafful Principelui, acest scenariu poate fi exclus ab initio. Eu totusi l-as lua in considerare.
    2. Variabila Dinu Patriciu. Se poate afirma poate orice despre el, numai ca e prost, nu. Or, sunt convins ca intelege la fel de bine ca pe trendul actual, Antonescu si Principele impart cam acelasi nucleu electoral, riscand repetarea situatiei din 2000 (cand candidaturile simultane ale lui Isarescu si Stolojan) au facilitat accederea in turul II a lui Vadim Tudor, punandu-ne pe toti intr-o dilema in adevaratul sens filosofic al cuvantului (alegere fortata din 2 variante ambele nesatisfacatoare). Si, din cat il pot “citi” pe Patriciu, va incerca modificare acstui status quo indezirabil. De unde si zvonurile cu iz securistic privind statului de “candidat-iepure” al Principelui, menit a activa voturi din cele ale nehotaratilor, transferate la momentul oportun lui Antonescu, dupa o retragere cu “face-saing” a Principelui din cursa electorala.
    Similar nu am luat calcul sondajul din 29-31 mai a.c. al Insomar, relevand o intentie de vot in dreptul Principelui de doar 4,2%! (Da, sunt constient in sfera de influenta a cui graviteaza respectivul Institutut).
    S.a.m.d.

    Cu respect.

  19. Never mind says:

    PS Iertati-mi greselile de redactare de mai sus, am obiceiul prost de a “manca” litere intregi:)

  20. Emisiunea 3x3 de la Realitatea TV says:

    Emisiunea 3×3 se poate vedea pe situl Realitatii TV la adresa:

    http://www.realitatea.net/emisiuni/3-x-3_23962_82387.html

  21. M.B. says:

    Alteta,
    M-am bucurat ca am putut participa ieri la lansarea de la Bookfest.
    Cuvantul Vostru a avut aceeasi amprenta de har, gravitate si forta, angajand la un dialog profund, dincolo de suprafete si sabloane. Ne-ati cerut iertare pentru uratul pe care il traim zilnic. Va multumim pentru frumusetea sperantei si increderii pe care ni le aduceti in suflet de fiecare data.

    Trista prestatia dlui George Stanca din emisiunea de la Realitatea Tv. Ce grosiera desconsiderare a electoratului si a oamenilor acestei tari! Nu e de mirare unde ne aflam cu “aportul” unor astfel de pledoarii si “viziuni”, administrate public cu girul unei false autoritati.

    Efortul Vostru sta la polul opus. Vindecarea prezentului Romaniei va veni prin vindecarea oamenilor si a institutiilor ei, prin cultivarea elitelor, a acelei paturi profunde a societatii.
    Va suntem alaturi cu deplina incredere.
    M.B.

  22. heraasku says:

    Mass-media este extreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem de “pe langa problema”. Si rauvoitoare. Si mincinoasa. Si formativa de superficialitate. Cand 73% nu voteaza ( 61% in toamna) nu poti spune ca sti ceva despre romani, daca stai la mouse si cu sociologia-politica sub ceafa.
    Nihil Sine Deo

  23. Stefan D. says:

    Superba carte, excelenta lansare. Multumesc Altei sale Regale Pricipesa Margareta si Altetei voastre pentru autografe!

    Din pacate am uitat sa-l solicit si pe cel al autorului, Nicolae Dragusin (care a aparut putin cam timorat de importanta evenimentului) sau pe cel al maestrului Andrei Brezianu, care a tinut o pledoarie de mare clasa. Maestrul este maestru.

    Cred ca majoritatea oamenilor cinstiti vor o Romanie ALTFEL, adica demna, stralucitoare, performanta si spirituala. Aceasta carte ar putea fi o platforma programatica, dar nu s-a dorit aceasta.

    Cred ca pentru a explica oricarui cetatean conceptul de “O Romanie Altfel” ar trebui scrisa o brosurica de 10-20 de pagini, in termeni inteligibili oricui si distribuita la momentul potrivit.

    Dumnezeu sa va ajute sa izbanditi!

  24. Horia Cremene says:

    stimate Never mind,

    S-ar putea să faceţi o eroare mizând că Tr. Băsescu ar primi 36% din cei 70% mobilizaţi de unul şi altul la Prezidenţiale.
    În ce mă priveşte, cred că Tr.B. va rămâne constant pe cele 35% din cei 30% prezenţi la Europarlamentare, din cei 17,5 mil alegători, adică cca 1,8 mil voturi, indiferent că prezenţa ar fi de 30 sau de 90%. În cazul unei prezenţe sporite prin participarea absenteiştilor voturile vor merge preponderent la Principe, care este singurul ce reprezintă alternativa. Ceilalţi se pot baza doar pe nucleele dure, care nu-i vor abandona orice s-ar întâmpla. Pot să înţeleg că interesul la Prezidenţiale ar fi mai mare ca la Europarlamentare, dar în nici un caz în favoarea clasei politice discreditate deliberat de înşişi exponenţii ei (în speranţa că vor stimula absenteismul), ci în favoarea lui Radu Duda, singurul care reprezintă o alternativă la discreditaţi. Atâta doar că este necesar un mare efort pentru ca mesajul lui RD să fie cunoscut de cât mai mulţi oameni. Mai mult nu am ce să spun. Speculaţii se pot face multe, dar nu e genul meu.

    Un singur lucru aş dori să reţină cititorii blogului:
    Partidele sunt disperate de spectrul participării masive la vot, fac orice pentru a decredibiliza clasa politică, pentru a induce ideea inutilităţii votului. Etalează cu ostentaţie infracţiuni flagrante (electorale) nepedepsite, etalează cu ostentaţie lipsa de alternativă, mizând pe resemnarea electoratului, pe lehamite, pe indiferenţă, pe calcule speculative de îndobitocire, pe neparticipare.

    ABSENTEISMUL ESTE SALVAREA OLIGARHILOR, PE CÂND PARTICIPAREA MASIVĂ ESTE ÎNFRÂNGEREA LOR.

    Fiecare om trebuie să înţeleagă lucrul acesta. Aceasta trebuie să fie grija noastră de căpătâi în următoarele 5 luni, de a explica, fiecare în cercul său de cunoştinţe, nevoia esenţială a participării la vot.

    cu stimă, Horia C.

  25. Never mind says:

    @ dl. Horia Cremene
    Imi doresc sincer ca Principele sa reuseasca in demersul sau. Institutia prezidentiala ar deveni astfel o oaza de curatenie morala si comportamentala, de la care s-ar putea porni, fie si numai prin puterea exemplului, asanarea reala si durabila a vietii noastre politice si sociale. Insa consultant politic fiind, nu-mi permit reverii sau sperante nefundamentate, ci numai pragmatism, calcule si actiune concreta in acest sens, chiar si in acest caz, in care sunt un simplu observator. Sunt de altfel convins ca stafful de campanie, desi entuziast, isi pastreaza luciditatea care sa garanteze succesul.

    Cu simpatie,

  26. anonim says:

    “COPILUL este o carte in care citim si in care NOI trebuie sa scriem.”
    (P. Rosegger)

  27. Volumele de carte: "Altfel" si "Principele Radu - un destin", says:

    reprezinta BAZA de plecare a intelegerii SCHIMBARII, care
    urmeaza sa se produca in Romania, incepand cu anul 2010.
    .
    Doamne ajuta!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 52960154
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate