Imagini de la lansarea volumului “Trei poduri peste lume”, MNIR

Luni, 23 septembrie 2013, am participat la lansarea volumului “Trei poduri peste lume”, publicat recent de Editura Curtea Veche, la Muzeul Național de Istorie a României. A fost prima lansare a cărții în Capitală.

Sunt bucuros că tradiția lansării cărților regale în sălile Muzeului Național de Istorie continuă. Este o ctitorie legată de domnia Regelui Carol I și reprezintă în mod demn și solid întreaga filosofie a cârmuirii pe care a urmat-o fără abatere acest fondator de stat modern.

Editura Curtea Veche, precum participanții la lansare și ziariștii prezenți au dovedit, ca de fiecare dată, fidelitate. Este un dar de preț.

Fotografiile au fost realizate de Daniel Angelescu.

4 comentarii

  1. Roxana Gabriela Mateescu says:

    Un frumos eveniment; discursul ALTETEI VOASTRE REGALE a fost desavarsit! Am parcurs volumul care reflecta trairile unui OM deosebit! Multumim pentru aceasta minunata lansare de carte!

  2. Chesler Cristian says:

    Felicitari respectuoase ASR Principelui Radu pentru staruinta de a arata mereu cat de greu si cu ce eforturi fondatorul statului roman marele nostru Regi Carol I ,a adus dupa 1881 Romania la aceasi masa cu marile puteri ,cu abnegatie ,demnitate si intelepciune.Traiasca Casa Regale a Romaniei!

  3. Agerpres, 23 septembrie 2013 says:

    Bucureşti, 23 sep /Agerpres/ – Volumul ‘Trei poduri peste lume. Consemnări între anii 1982 şi 2003’ de principele Radu al României, editat de Curtea Veche Publishing, a fost lansat luni seară în Sala Lapidarium a Muzeului Naţional de Istorie a României.

    Cele trei poduri reprezintă trei treceri simultane şi fundamentale în viaţa principelui Radu, trecerea de la un mileniu la altul, cea de la România comunistă la lumea liberă şi trecerea de la condiţia de actor la cea de principe regal, cartea constituindu-se într-un jurnal ‘pe sărite’ în care aventura spirituală a actorului care duce texte româneşti şi străine pe meridianele şi scenele lumii se împleteşte cu destinul unui membru al Casei Regale a României.

    Iren Arsene, manager Curtea Veche Publishing, a precizat la eveniment că lucrarea, înscrisă în Seria Regală, reprezintă ‘un dar pe care cititorii îl primesc drept instrument prin care vor putea înţelege mai bine devenirea unui actor şi devenirea unui principe’.

    ‘Deşi principesa Margareta nu primeşte un capitol special în carte, întregul volum este scris cu o reverenţă adresată soţiei sale’, a spus Iren Arsene.

    Principele Radu a explicat că volumul reprezintă ‘o întreprindere personală şi intimă’. Cartea nu a fost scrisă din nevoia unei destăinuiri, a spus principele, menţionând că există obligaţia de a spune oamenilor lucrurile pe care nu le ştiu.

    ‘Tot acest tezaur de reprezentare statală ar rămâne necunoscut, dacă nu ar fi povestit’, a subliniat principele Radu.

    Principele a elogiat ‘turneul unic în lume al regelui Mihai, pentru a vorbi de ieri şi de mâine’, turneu efectuat atât în ţară, cât şi în lume, la mormintele ostaşilor români căzuţi pe câmpurile de luptă ale celui de-al doilea război mondial pentru viitorul de mai târziu al Uniunii Europene.

    El a evidenţiat totodată cât de mult a făcut prinţul Charles pentru România, atât înainte, cât şi după 1989, despre contribuţia monarhilor europeni la aderarea României în NATO, ca şi ‘efortul impresionant făcut de principesa Margareta, într-o completă modestie şi discreţie’, pentru a reprezenta familia regală, încă din 1990.

    ‘Ce diferenţă între anii ’90, când era greu să vorbeşti despre rege, şi zilele de azi, când românii se pregătesc să ridice o nouă catedrală, regală şi episcopie, la Curtea de Argeş’, a spus principele Radu.

    Evenimentul din Bucureşti este al treilea de acest gen din ţară, după lansarea volumului ‘Trei poduri peste lume’ din 11 septembrie de la Alba Iulia şi cea din 16 septembrie din Buzău. Curtea Veche Publishing şi Casa Regală a României pregătesc şi alte lansări pentru volum.

    Născut la 7 iunie 1960, la Iaşi, principele Radu a jucat un rol important în conceperea, planificarea şi organizarea vizitelor oficiale ale regelui Mihai I din 1997 şi 2002, pentru integrarea României în NATO. Cu aceste ocazii, regele a întâlnit şefii de stat din Marea Britanie, Belgia, Spania, Luxemburg, Ţările de Jos, Norvegia şi Danemarca, principele Radu însoţindu-l pe fostul suveran în majoritatea acestor vizite. Din 1997, principele Radu l-a însoţit pe rege în călătoriile lui în România. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Popescu, editor: Claudia Stănescu)

    Redactori: /pod/cla | ID: 3270149 | Data: 2013-09-23 19:51:00 |

  4. Cornelia Prisacaru &Familia says:

    Alteta, noi, romanii care vrem sa ramanem romani intr-o Romanie demna, Va asteptam la Iasi la evenimentul lansarii volumului “Trei poduri peste lume” cu bucurie, nerabdare, emotie, sprijiniti de tineri studenti, cautatori ai adevarului istoric, ale modelelor demne de urmat,tineri dornici sa descifreze cararile prezentului.
    Traiasca Casa Regala Romana!
    Nimic fara Dumnezeu!
    Conf. dr C. Prisacaru

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53926025
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate