Palatul Elisabeta va găzdui, ca în fiecare an, cu ocazia zilei de 10 Mai, tradiționalul Garden Party. Evenimentul va avea loc în grădina palatului, duminică, 10 mai 2015, la ora 17.
În afară de invitațiile trimise în toate județele țării și în Republica Moldova, Casa Majestății Sale Regelui dorește să ofere anul acesta posibilitatea să ia parte la Garden Party și altor persoane doritoare să participe la această importantă sărbătoare.
Pentru a primi o invitație, vă rugăm să trimiteți un mesaj în care să specificați datele dvs. personale (nume, prenume, vârsta, profesia, adresa email) la: relatii.cu.publicul@palatulelisabeta.ro.
|
Radulescu Mihaela Rodica,46 ani,profesor.Traisca CASA REGALA a Ramaniei!
Felicitari Casei Regale a Romaniei pentru tot ce face pentru tara ! Traiasca Regele!
Sunt alaturi de Casa Regala Romana. TRAIASCA M.S REGELE MIHAI I !
Traiasca Majestatea Sa Regele Mihai | _al Romaniei ! Multe salutari si urari de bine Casei Regale a Romaniei,de aici,din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord,una dintre cele mai .vechi monarhii pamantene
Traiasca MS Regele MIHAI I de ROMANIA. Traiasca CASA REGALA A ROMANIEI, Traiasca ROMANIA REGAT.
Trăiască Regele!
TRĂIASCA TOATA FAMILIA REGALA A ROMÂNIEI , ÎN FRUNTE CU M.S . REGELE MIHAI I ! Este o mare bucurie pentru noi românii să aflăm vestea cea bună și anume : 10 MAI -ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI ! Vom fi împreună pe 10 MAI – ZI DE SĂRBĂTOARE PENTRU ROMÂNI !
Familia mea a primit cu mare bucurie vestea :10 MAI-ZIUA NATIONALA A ROMANIEI ! Ne-am dori sa luam parte la GARDEN PARTY 2015.
Vasilescu Simna-Elena 62 ani–medic
Vasilescu Dan-Petre 71 ani-inginer
Vasilescu Sebastian-claudiu 31 ani-avocat ,economist
Parghel Anca-Florina 32 ani -economist
dr.simona.vasilescu.@gmail.com
VA MULTUMIM
Traiasca Monarhia!!! Romania – Regat
Traiasca MS Regele MIHAI I de ROMANIA. Traiasca CASA REGALA A ROMANIEI, Traiasca ROMANIA REGAT.
Este o initiativa exccelenta a Casei noaste Regale de a permite unui numar cat mai mare de romani sa participe in mod exceptional, in acest an, la vestitul Garden Party de la Palatul Elisabeta. Masura vine sa onoreze gestul istoric al guvernantilor de a declara Mareata Zi de 10 Mai drept sarbatoare nationala. S-a facut, in fine, deptate.
Una din dorintele noaste arzatoare s-a implinit. Mai raman insa multe de ealizat, cea mai mare dorinta a noastra fiind evenirea la Monarhie si la Constitutia din 1923 (sau cel putin la o Constitutie apropiata de aceasta.
Din pacate, romanii cae si-au exprimat mai sus dorinta de a veni la Garden Party au neglijat sa ia in seama modalitatea sugerata de anuntul Casei Regale, si anume ca doritorii sa-si trimita datele nu pe acest blog ci pe adrresa de e-mail mentionata mai sus:
relatii.cu.publicul@palatulelisabeta.ro
Astept cu nerabdare splendidul si importanul eveniment.
Doresc sa prticip si anul acesta.
Sunt profesor.Cu multjumiri!
Traiasca Regele !
FELICITARI FAMILIEI REGALE A ROMANIEI, PENTRU ABNEGATIA SI SPIRITUL DE SACRIFICIU CU CARE SE IMPLICA IN REFACEREA SOCIO-ECONOMICA A ROMANIEI,PENTRU PROIECTELE MARETE PE CARE LE SUSTIN PENTRU PROMOVAREA VALORILOR MORALE ADEVARATE SI PENTRU A CREA O ROMANIE MODERNA ASA CUM AM FOST ODINIOARA, GRANAR AL EUROPEI!
Sustinatori ai Casei Regale Romane
10 Mai, însemn statal al României
O zi naţională nu poate înceta să fie simbol statal şi nu poate fi înlocuită de postulate contestabile ale istoriei. Ziua naţională întemeiază valoarea perenă a unei ţări, identitatea ei. Extrapolând, ziua naţională este nimbul în care s-a cristalizat din paşi cruciali, idealul naţional, stela de ambră a unei patrii prin care se străvede chipul ei. Fixările alogice ale zilei naţionale menţin până la decadenţă distorsionarea identităţii statale, creează interpolări de vanităţi deviante în conflicte de interese exclusiviste, într-un provizorat istoric.
Schimbări succesive pe bază de curente şi regimuri, ale Zilei Naţionale a României
„ «Ultimii ani au născut nelinişti privitoare la chestiunea «cine suntem?». Întrebarea are valenţe europene, nu numai româneşti sau postcomuniste. Este o chestiune pe care nu a creat-o Cortina de Fier ori globalizarea, nici noile modele ale sistemului internaţional sau terorismul. Este o dilemă alimentată de decapitările identitare din epoca modernă şi contemporană, care au mers paralel cu dezvoltarea salvatoare şi inspirată a democraţiei şi libertăţilor. Este, de asemenea, rezultatul faptului că democraţia nu a reuşit să se separe complet de disimulare, iar libertatea de iresponsabilitate.” (Alteţa Sa Regală Principele Radu al României, „Despre identitate”, 22 decembrie 2007).
În România, singura ţară europeană fără coroană pe stemă, o ţară care are gravaţi pe bancnote compozitori şi scriitori, dar nici un domnitor, se întreţin de peste şaizeci de ani auspiciile instituirii zilelor naţionale după curentele ideologice temporale, începând prin profanarea întregii glorii a zilei de 10 Mai, continuând cu atribuirea unei izbânzi luminoase a partidului comunist, pentru 23 august şi desăvârşindu-se opera fabuloasă a primenirii istoriei cu evocări irelevante în ceea ce priveşte evenimentul crucial al Marii Uniri de la 1 Decembrie.
Comuniştii au trucat furibund, totul. Cea mai bruscă ruptură o constituie trucarea semnificaţiei zilei de 10 Mai, asociind-o sărbătorilor netradiţionale, în afara spaţiului pluridimensional al evenimentelor cu prestigiu memorial.
„Lucrurile” spune Alteţa Sa Regală Principele Radu al României, „Despre identitate”, 22 decembrie, 2007) „au început să se complice identitar atunci când România, după ce şi-a transformat Regele în mecanic auto, a transformat un cizmar în şef de Stat (e drept, cu ajutor nemijlocit, venit din exterior).
În zilele fierbinţi din decembrie 1989, alegerea zilei de «1 decembrie» şi a numelui de «Romania», au fost instincte politice menite să evite cu orice preţ cele două cele mai puternice simboluri din istoria recentă: «10 mai» al celui alungat în 1947 si «23 august» al celui executat în 1989. A fost un gest primar de conservare a puterii şi legitimităţii, nu un act altruist de redare a demnităţii. Oricât de precaut şi de meşteşugit, un calcul politic rămâne un gest istoric incomplet, fiindcă istoria se face cu viziune, nu cu speculanţi dibaci (aceasta este diferenţa fundamentală dintre Ioan-Paul al II-lea şi Silviu Brucan). Aşadar, «1 decembrie», zi glorioasă, este neconvingătoare din cauza re-inventării orwelliene a trecutului”.
Pentru acest motiv, se pune întrebarea cum au ajuns, unii profesori, şi de ce, să predea şi astăzi, în continuitate, absurdităţi întunecate, supraîncărcate cu fals istoric, să tulbure analiza lucidă pe teme istorice, iniţiind contestabilitatea adevărului?!
În legătură cu semnificaţia istorică naţională a zilei de 10 Mai, sărbătoarea Regatului României, interzisă în republica inventată de Stalin şi înfiinţată la noi, de către Gheorghe Gheorghiu Dej şi restul, păstrată prin ignorarea tacită a monarhiei, după 1989, este lesne de înţeles că unii profesori cu năravuri vechi nu se obosesc să predea în şcoli, întâi pentru că nici ei nu ştiu destul, apoi pentru că mai toţi slujesc politicii, politicianismului, politicienilor de azi. Biserica se înregimentează şi ea, prin unii dintre prelaţi, stăpânilor politici care au culcat la pământ ţara.
Ziua împlinirii a trei aspiraţii sacre, naţionale, ale românilor
Pe 10 Mai s-au împlinit trei aspiraţii sacre, naţionale, ale românilor: în 1866, a sosit la Bucureşti şi a depus jurământ în faţa Parlamentului, Prinţul Carol de Hohenzollern Sigmaringen, aparţinător uneia dintre cele mai vechi şi mai nobile familii germane, din care au descins regii Prusiei şi viitorii împăraţi ai Germaniei; în 1877, Principele Carol I a proclamat Independenţa absolută a României (după 1947, comuniştii, în încercarea încrâncenată de a acoperi orice urmă regală, au strămutat sărbătoarea pe 9 mai, când ministrul de externe, Mihail Kogălniceanu a afirmat independenţa); în 1881, Principele Carol I a fost ridicat la rangul de rege al României, punându-i-se pe cap o coroană făurită din oţelul provenit de la un tun capturat în Războiul Independenţei.
Toate aceste semnificaţii istorice ale zilei de 10 Mai conferă sărbătorii legalitatea de simbol statal. Această zi nu are numai însemnătate naţională, ci şi importanţa echilibrului european, deoarece, sub domnia îndelungată, de aproape 49 de ani, cu două săptămâni mai mult decât a lui Ştefan cel Mare, a regelui Carol I, România a ajuns cea mai propăşitoare dintre toate ţările învecinate, cu o monedă superioară cursului celorlalte, ale Uniunii Monetare Latine, ajungând la nivelul altor state vestice, cu structuri mai vechi. Progresul României sub sceptrul regelui Carol I a fost covârşitor. Ascensiunea ţării a constituit un factor potenţial al păcii Europei, activându-se o diplomaţie elevată, în toate momentele critice ale diplomaţiei continentale şi ale lumii. Înrudirea regelui român, cu aproape toate dinastiile europene a avut contribuţii la atenuarea discordanţelor politice, din Europa vremii sale!
10 Mai este ziua Regatului României, dar timpul contemporan, aşa cum observa Alteţa Sa Regală Principele Radu al României, actualizează reflecţiile lui Orwell, care spunea că în comunism nimic nu era mai imprevizibil decât trecutul! Continuitatea falsificării istoriei şi ignorarea evenimentelor marcante ale naţiunii, printre care cel de simbol statal, al zilei de 10 Mai, trecerea senină pe lângă ocaziile istoriei este o exemplificare a realităţii exprimate în cugetarea orwelliană.
„Orwell”, spune Alteţa Sa Regală Principele Radu al României, („Despre identitate”, 22 decembrie, 2007) „a spus că în comunism nimic nu era mai imprevizibil decât trecutul. Trecutul poate fi un bun interpretabil în funcţie de cum ne aranjeaza politic, la un moment dat. Acesta este izvorul dilemei «10 mai» sau «1 decembrie», şi nu datele istorice, ca atare. Nimeni nu va fi învingător în demonstaţia că «10 mai» este mai importantă decât «1 decembrie». «10 mai» este mai convingătoare decât «1 decembrie», pentru că are tradiţie de simbol statal şi forţă, fiind o zi naţională lăsată moştenire, transmisă, continuată, producătoare de emoţie şi de mândrie. Tratarea moştenirii ca pe un legământ este virtutea ţărilor coerente şi stabile. Faptele lui Carol I rămân în istorie nu fiindcă au fost monarhice, ci fiindcă au fost fondatoare de stat modern, vizionare şi statornice. Astfel, România de astăzi cu ziua naţionala la «10 mai» nu ar fi mai puţin republicană, ci puţin mai demnă. De fapt, ironia soartei face ca toate cele ultime trei zile naţionale din istorie, «10 mai”» «23 august şi «1decembrie» să fie zile cu puternice conotaţii regale”.
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)
Felicitari Casei Regale pentru aceasta frumoasa initiativa! Traiasca Regele!
voi veni cu mare bucurie si onoare sa fiu alaturi de Familia Regala!
Anca Ruse- 29 de ani, economist – ancaruse23@yahoo.com
Leon Sebastian Vaduva – 43 de ani- economist
Va multumim!
doresc si eu o invitatie,va multumesc!
Traiasca Regele ! Doresc doar o clipa sa fiu langa ISTORIE !
Casa Regala a României reprezinta cel mai înalt ideal al românului adevarat. Multumim pe orice cale Familiei Regale a României pentru toate demersurile facute cu atata dragoste si fara tamtam cum am fost obisnuiti. Devotati, modesti, plini de dragoste si respect fata de semeni, asta vedem noi în Familia Regala a României, ne aduna pe toti, încet si sigur! Traiasca MS Regele Mihai I al României!
Prin bunavointa dumneavoastra, as vrea sa mai particip si eu la acest mare eveniment, avand posibilitatea sa mai admir, cu capul plecat, pe MAJESTATEA VOASTRA si membri CASEI REGALE. TRAIASCA REGELE ! Am 66 de ani, locuiesc in Ploiesti, sunt absolvent al facultatii de tehnologia constructiilor de masini, in prezent – pensionar.
TRĂIASCĂ FAMILIA REGALĂ A ROMÂNIEI, TRĂIASCĂ 10 MAI – SĂRBĂTOAREA NAȚIONALA A ROMÂNIEI ! NIHIL SINE REX, REGELE !
Majestății Sale Regelui Mihai I al României
Majestate,
Sunt aproape 68 de ani de când bunica mea mă adormea cântându-mi ”Trăiască Regele” și spunându-mi povești cu Regii și Reginele României. Și sunt aproape 25 de ani de când Bunul Dumnezeu m-a pus față în față cu Regele căruia în toată copilăria și adolescența mea i-am jurat credință asemenea tatălui meu, ofițer în Armata Regală, decorat de Majestatea Voastră pe timpul războiului cu Coroana României cu Spade și Coroana României cu Spade și Frunze. La 10 Mai în casa noastră era sărbătoare. Sărbătoream ziua națională a României. Părinții m-au învățat să trăiesc această zi ca pe propria mea aniversare, în bucurie și, mai ales, în speranță. Și acum, când furtunile propriei mele existențe mă încearcă, ceea ce mă ține, împreună cu credința, este forța exemplului Majestății Voastre, puterea iubirii și a sacrificiului. Aud și acum glasul tatălui meu spunând ”Trăiască Regele Mihai”.
Azi, la 149 de ani de dinastie Regală Română, la 138 de ani de la cucerirea independenței sub domnia lui Carol I și la 134 de ani de la proclamarea Regatului Român, îl rog pe Bunul Dumnezeu s-o aibă în necontenită pază pe Majestatea Voastră împreună cu Majestatea Sa Regina Ana și întreaga Familie Regală a României, să reverse asupra Majestății Voastre belșug de sănătate și pace sufletească, și să ne învrednicească și pe noi românii să purtăm Coroana pe creștetul neamului!
La mulți ani!
Marilena Rotaru
10 Mai 2015
am dori si noi o invitatie la garden party pentru Alecu Iulian si Alecu Petra
varsta 66 de ani….ingineri
multumim anticipat
am dori va rog mult o invitatie pentru mine roxana mandache pensionara si pentru dna lucia dumitrescu pensionara o invitatie la garden party .multumim
traiasca familia regala de romania si majestatea sa regele nostru
Traiasca regele, Romania si 10 Mai !
10 mai 2015, Galaţi
Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta,
Alteţei Sale Regale Principele Radu,
Cu ocazia Zilei Regalităţii dorim să va mulţumim pentru marea onoare pe care ne-aţi făcut-o invitându-ne la evenimentul “Party Garden” organizat în curtea Palatului Elisabeta din Bucureşti în data de 10 mai – adevărată noastră Zi Naţională.
Prezenţa noastră alături de cei 6000 de invitaţi la Palat ne-a creat o profundă emoţie, fiind un moment cu adevărat unic.
Aflându-ne pentru prima dată atât de aproape de Alteţele Voastre la o asemenea sărbătoare grandioasă, gândul nostru a fost mereu alături de Majestatea Sa Regele Mihai şi Regina Ana, cărora le dorim multă sănătate şi viaţă lungă.
Îmi permit să va trimit ultima mea carte “Despre cum NU am ratat o literatură grozavă” publicată la Editura “Junimea” (Iaşi), în care veţi găsi dialoguri cu nume importante ale literaturii române contemporane – o istorie neconvenţională – care, sper, să va ofere o lectură cât mai plăcută.
Cu deosebită stimă şi afecţiune,
Angela Baciu – scriitor, jurnalist, Membru în Uniunea Scriitorilor din România
Tiberiu Almosnino – Prim balerin, Maestru de balet Opera Naţională Bucureşti