Frumoasa poveste a cărților regale, în anul 2015
Sâmbătă, 21 noiembrie 2015, în penultima zi a ediției din acest an, Târgul Internațional de Carte Gaudeamus a fost vizitat de o mare mulțime de oameni. La ora 16, standul Editurii Curtea Veche s-a bucurat de prezența Principesei Moștenitoare Margareta și Principelui Radu. Altețele Lor Regale au luat parte la lansarea volumului Săvârșin. Detaliul și a Calendarului regal 2016. Volumele au fost prezentate de Iren Arsene, directorul editurii, și de scriitoarea Tatiana Niculescu Bran. Au luat parte oameni de artă, ziariști, reprezentanți ai instituțiilor statului și ai societății civile, precum și un numeros public. Anul 2015 a adus un mare număr de cărți cu subiect regal, scoase pe piață de mai multe edituri românești: Editura Humanitas a publicat cartea în trei volume intitulată Regina Maria a României. Jurnal de război, îngrijită de Lucian Boia, și volumul Regina Maria. Ultima dorință de Tatiana Niculescu Bran. Editura Monitorul Oficial a publicat volumul Regalitatea și marea de Doina Păuleanu. Editura Curtea Veche a publicat volumele Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal de Sandra Gătejeanu, Maria a României de Adrian Cioroianu și Mihaela Simina, Cum supraviețuiește monarhia într-o republică? de Alexandru Muraru, Cotroceniul regal de Diana Mandache, Regalitatea, astăzi de Principele Radu al României, Regele Carol în opera Reginei Elisabeta de Silvia Irina Zimmermann și Carol I. Primul și cel mai mare rege al românilor de Adrian Cioroianu și Andrei Radu. Editura Vremea a adus publicului Istoria întortocheată a Jaguarului albastru de Radu Portocală și Lucrări publice în vremea Regelui Ferdinand de Nicolae Noica. Editura Istros și Casa Radio au publicat 10 Mai. Casa Regală a României în cronici radiofonice. Aceeași Editură Istros, în colaborare cu Muzeul Brăilei Carol I a publicat Stemele din emblemele unor matrice sigilare care au aparținut suveranilor României. Asociația Fiii și prietenii Branului au publicat volumul Regina Maria în amintirile Branului. Editura Corint a publicat volumul Mesele de odinioară. De la Palatul Regal la Târgul Moșilor de Ana Iorga și Filip-Lucian Iorga. Editura Cetatea de Scaun a publicat volumul Carol I și bipartidismul românesc (1866-1914) de Cosmin Ștefan Dogaru și a început publicarea cărții Scrisorile Regelui Ferdinand I al României de Sorin Cristescu (volumul I). Editura Institutului Cultural Român a publicat volumul Războiul cel Mare. Fotografia pe frontul românesc (1916-1919) de Adrian-Silvan Ionescu. Altețele Lor Regale vor continua lansarea cărților regale la Turnu Severin, în ziua de 30 noiembrie, și în București, la Ateneul Român, în ziua de 14 decembrie.
|
Altetele Voastre Regale, ma simt onorata sa stiu ca proiectul meu de suflet a reusit, chiar daca cel mai important pas este inca asteptat de toata suflarea, sper! Felicitari! O sa rasfoim cu multa dragoste volumele!
Târgul Internațional Gaudeamus – Carte de Învățătură, este locul unde cartea este eroul principal și adevăratul “… cuib de cultură și de bun – simț.” Prezența AALLRR Principesei Margareta și a Principelui Radu în calitate de iubitori și autori de carte , ne arată întotdeauna cum se poate petrece timpul într-o manieră inteligentă , cultivând cultura cunoașterii și pasiunea pentru citit, care oferă o experiență cuprinzătoare despre lume și viață , deschide mintea și lărgește orizontul, este o iluminare morală și înseamnă împlinire . Prin tot ceea ce este și prin tot ceea ce face , Familia Regală cultivă cultura binelui comun, a interesului public, cultura iubirii de țară și a viitorului ei, cultura respectului față de om, a respectului legii, gândirea proiectivă, viziunea pe termen mediu și lung pentru proiectele și acțiunile sale , obiective și strategii , formarea de oameni competenți care pot face instituțiile performante, etc. Respect și prețuire pentru Familia Regală , pentru care biblioteca este un templu al cunoașterii , un adevărat tezaur spiritual al omenirii, iar cunoașterea este poarta pe care se ajunge la adevăr. Trăiască Regele !
Tot în 2015, Editura Cetatea de Scaun a început să publice, în trei volume, “Scrisorile Regelui Ferdinand I al României”, editate de Sorin Cristescu.
Mulțumim pentru mesaj. Am adăugat titlul menționat de dumneavoastră.
Secretariatul Regal
In tumultul Targului de carte Gaudeaumus , oaza de frumusete si liniste” dinamica” , inima care veridic pulsa sublimul , au purtat un nume : ALTETELE LOR REGALE , lansarea cartii si a calendarului Regal. Deja am citit cartea , care aduce in atentia noastra o serie de elemente noi , iar calendarul este lectie de istorie prin succinta , cuprinzatoarea prezentare a evenimentelor semnificative din istoria noastra Monarhica. Ilustratia este foarte frumoasa. Am ascultat ieri prezentarile facute vis- a- vis de superbele aparitii ; evident , in curand voi nara pe propria- mi pagina impresiile . Seara trecuta – pana in noapte , m- am desfatat , cufundandu- ma ideatic in minunatul nostru trecut Monarhic , cu deplina sperare catre un romanesc soare cu emblema Monarhica.
Georgiana Sandu Ma bucur ca am participat la lansarea albumului. Rezultatele renovarii vorbesc de la sine, imaginile incluse in album sunt frumoase si denota eleganta.
#
Marilena Motisan N-am fost la Savarsin! As dori sa merg! Sunt pentru monarhie, desi il admir pe domnul Johannis!
#
Angela Niculescu Ceremonia de aducere a inimii Reginei Maria a fost impresionanta
#
Roxana M. Gabriela A fost un eveniment frumos , stralucitor prin prezenta Altetelor Lor Regale ; inima – mi este bucuroasa fiindca am putut achizitiona mai multe exemplare ( unele vor fi minunat cadou pentru prietenii care nu au putut veni) cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Craciun ; cu mare drag si emotie am citit cartea , admirand atat calendarul cat fermecatorul Detaliu care- mi poarta mentalul si afectul in inegalabila Istorie Monarhica romaneasca.
#
Antonescu Cristian Monarhia , CASA REGALA A ROMANIEI , garantul echilibrului politic si nu numai in tara !!!
#
Molosag Carmen Decoratiuni Respect familiei regale
#
Adrian Niculescu Mi-ar plăcea să citesc și eu câteva din volumele apărute. Unde le putem găsi?
#
Familia Regala a Romaniei Cărțile vor fi în librăriile din țară, începând cu această săptămână. Ele pot fi, de asemenea, comandate telefonic sau pe Internet. Detalii găsiți aici: http://www.curteaveche.ro/cum-cumpar
– Altetele Voastre Regale , ma bucur ca am minunata ocazie sa vad cum pasiti in CURTEA VECHE triumfatori cu SAVARSIN & DETALIUL . Va rog sa primiti mesajul meu ca pe o felicitare draga . ileana lelia stancu
Festivitatea de lansare a fost pe masura valorii creatiei! Organizatorii de la Editura “Curtea Veche” merita toate felicitarile, dar atitudinea cu adevarat regala a Principesei Mostenitoare si a Principelui Consort au conferit o stralucire aparte dupa-amiezei de simbata, 21 noiembrie 2015!
Tot în 2015 a fost lansat volumul “Războiul cel Mare. Fotografia pe frontul românesc 1916-1919” de Adrian-Silvan Ionescu.
http://icr.ro/pagini/adrian-silvan-ionescu-razboiul-cel-mare-fotografia-pe-frontul-romanesc-1916-1919
Mulțumim, doamnă Ionescu, pentru completare. Cartea a fost adăugată în articolul de mai sus.
Secretariatul Regal