Tir cu arcul, European Grand Prix

Marți, 7 iulie 2015, Alteța Sa Regală Principele Radu al României a participat, la Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf”, la ceremonia de deschidere a competiției sportive de Tir cu Arcul, European Grand Prix.

Cu această ocazie, au luat cuvântul Alteța Sa Regală Principele Radu, domnul Mario Scarzella, Președintele Federației Europene de Tir cu Arcul, precum și domnul Aurelian Bacinschi, Președintele Federației Române de Tir cu Arcul.

Competiția este organizată la București, în zilele de 7-11 iulie 2015, de Federația Română de Tir cu Arcul și reunește aproximativ 150 de sportivi din 16 țări, fiind primul concurs internațional de acest nivel care se desfășoară în România.

Federația Română de Tir cu Arcul se află sub Înaltul Patronaj al Principelui Radu.

3 comentarii

  1. Liliana Sora says:

    Esența sportului este să mergi până la propriile limite și să vezi dacă ești în stare să treci dincolo de ele, și asta pentru că, fiecare campion , fiecare câștigător este la un moment dat un concurent care refuză să se dea bătut. Și tirul cu arcul este artă, este tehnică, abilitate, precizie…, și dezvoltă capacitatea de concentrare, spiritul de competiție, dorința de a fi învingător. Toată admirația pentru ASR Principele Radu care , prin Înaltul Patronaj acordat , arată cât de folositor societății este sportul pentru că asigură exemple vii de excelență, este calea spre bine, spre frumos, este startul care te poartă către succes, către frumoase împliniri. Vă asigur de toată stima și considerația mea, pentru că sunteți un real model, un exemplu în viața personală, profesională, etc, prin tot ceea ce faceți, prin tot ceea ce oferiți, prin interesul plin de solicitudine pe care îl depuneți , prin sensibilitate la umanitatea comună care implică generozitate, dăruire, respect.

  2. Diana Lucia Zotescu says:

    Inainte de a fi devenit o ramura sportiva, trasul cu arcul a stat la baza devenirii societatii omenesti, traversand mileniile si secolele si ajutandu-i pe oameni sa-si asigure hrana (prin vanat), sa se apere de dusmani, sa-si apere avutul si teritoriile sau sa cucereasca altele noi. Arcul cu sageti, aceasta ancestrala arma a carui eficienta a depins intotdeauna de nivelul de dexteritate a arcasului, a faurit de asemenea regate si imperii de la inceputul istoriei si pana la finele epocii medievale, avand astfel directa legatura cu regii si regalitatea.

    Pentru ca manuirea arcului a presupus dintotdeauna dexteritatea, intrecerile intre arcasi au fost la fel de populare in istorie ca si turnirurile unde armele de lupta erau lancea, spada, ghioaga si halebarda. Wilhelm Tell si Robin Hood sunt doar doua nume dintr-o lunga panoplie de bravi manuitori ai acestui splendid instrument de lupta.

    In timpurile moderne, sportul cu arcul a evoluat in doua dirrectii principale: competitiile de arc traditional si cele cu arcul modern, asa cum il vedem in relatarile sportive televizate.

    Federatia Romana de Tir cu Arcul da o deosebita atentie ambelor tipuri de competitie, arcul modern fiind cel care face obiectul prezentei competitii internationale. Presedintele Federatiei Romane de Tir cu Arcul (archery), domnul Florin Aurelian Bacinschi depune uriase eforturi organizationale si financiare, ajutat de un inimos colectiv ce formeaza staff-ul Federatiei, pentru a face fata marilor lor obiective competitionale si de antrenament.

    Inaltul Patronaj Regal acordat de Alteta Sa Regala Principele Radu este nu doar o mare onoare conferita acestui sport, ci si un deosebit sprijin moral, la nivel national si international, cu beneficii imense de imagine la care, de altfel, toate ramurile sportive ar tebui sa aspire.

    Mult succes sportivilor si organizatorilor, si adanca recunostinta Altetei Sale Regale pentru atentia si grija cu care se apleaca asupra acestui sport deosebit.

    e ar tebui sa aspire.

  3. Foarte frumoasa initiativa, felicitari Altetei Sale Regale!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53917213
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate