Despre nevoia României de a fi bine reprezentata

România este o tara ale carei interese nu sunt reprezentate in lume suficient de bine si de complex. Efortul de a sustine puternic, eficient si constant interesele unei natiuni nu este responsabilitatea exclusiva a guvernului si a clasei politice.

Dupa al doilea razboi mondial, influenta tarilor Europei Occidentale nu s-a masurat doar in cresterea economica, in consolidarea democratica si in modernizarea domeniului apararii. In vestul european democratic, influenta crescânda a tarilor s-a datorat extraordinarului sistem de lobby pentru sustinerea propriilor interese, exercitat deopotriva de diplomatia tarii respective si de oamenii de cultura, de tineri, de mediul financiar si economic, de o multitudine de personalitati din societatea civila.

Astfel, tari mici (cum este Luxemburgul) au reusit sa capete o voce importanta in arena europeana si internationala. Tari precum Marea Britanie, Belgia sau Spania nu au incetat efortul sustinut si complex, tenace si din ce in ce mai performant de a-si reprezenta interesele economice, politice si culturale nici macar dupa ce au atins un loc de frunte printre natiunile puternice si influente ale lumii.

600px-World_Map_1689

Dupa anul 1989, in Europa Orientala, cea tinuta jumatate de secol in spatele Cortinei de Fier, s-a putut vedea cu ochiul liber cât de mare este slabiciunea natiunilor care nu au mijloacele de a-si sustine un lobby puternic, complex si diversificat in lume.

Din anul 1997, Majestatile Lor, Principesa Margareta si cu mine am incercat, impreuna sau separat, sa promovam interesele fundamentale ale României in diverse locuri ale globului si in cele mai variate domenii.

Diplomatia româneasca nu a putut, in ultimii douazeci de ani, sa performeze la nivelul normal al unei tari europene dezvoltate. Cauzele sunt multiple: mostenirea unui exercitiu diplomatic supus regimului totalitar, lipsa fondurilor si, mai recent, lipsa incurajarii din partea puterii politice fata de acest domeniul fundamental al sistemului international de astazi.

Parti influente si vaste ale globului, precum Asia sau America Latina, America de Nord sau chiar Africa, pentru a nu mai vorbi de Australia, au fost aproape neglijate de România, atât in plan politic (guvernamental sau parlamentar), cât si in plan diplomatic, economic, educational si cultural. Intr-un fel, exista o explicatie: România anilor 1990 si 2000 a fost preocupata de intrarea in NATO si in UE.

Dar explicatia nu este pe deplin satisfacatoare. Luxemburg si Belgia aveau, in anul 1945, principalele alimente distribuite pe cartela, ca urmare a dezastrului provocat de a doua conflagratie mondiala. Exact ca in Europa comunista, in aceste tari se distribuia cartelat untul, faina, zaharul. Dar aceasta nu a impiedicat tarile in cauza, in anii care au urmat razboiului, sa dezvolte armonios, diversificat si simultan toate domeniile lor de activitate publica, pentru a ajunge la performantele lor de astazi.

Tari precum India, China, Japonia, Thailanda, Argentina, Brazilia, Chile, Canada, Africa de Sud, Australia sau chiar Malaezia si Singapore au un potential incomparabil cu ceea ce era acum un deceniu sau doua. România conectata la aceste spatii ar aduce un câstig ei insisi, dar si Uniunii Europene. Iar conectarea nu se face doar pe cale diplomatica. Un rol important in are mediul economic, cel educational si, desigur, vocea societatii civile. Mai mult decât atât, in buna parte din tarile amintite mai sus exista comunitati românesti. In spatial public de la noi nu se spune un cuvânt despre acesti oameni. Nici despre dezvoltarile care au loc in spatii din ce in ce mai influente ale lumii. De altfel, in presa româneasca abia daca isi fac loc, saptamânal, câteva stiri despre Uniunea Europeana sau tarile ei membre. Toate acestea reprezinta o vulnerabilitate de care suntem in mod direct responsabili noi, cei care formam societatea româneasca.

Nu doar diplomatia sustine interesele unei tari, in afara ei. Intreaga societate civila are un rol in imbunatatirea imaginii unei natiuni. Imaginati-va o Irlanda, o Ungarie, o Republica Ceha sau o Finlanda in care lobby-ul ar sta doar pe umerii diplomatilor! Ceea ce deosebeste aceste tari de România de astazi este performanta mai buna a societatii lor civile in lobby-ul pentru propria tara. Si faptul ca societatea civila a tarilor dezvoltate si puternice are o puternica motivatie de a participa la viata de zi cu zi a sistemului international. La noi, aceste doua “ingrediente” sunt insufieciente.

Rar vei gasi un nume românesc semnând un articol influent intr-un mare cotidian al lumii. Si mai rar vei auzi un glas românesc vorbind de la o mare tribuna, transmitând un mesaj lumii, legat de tara noastra. Putini oameni de cultura sau de afaceri de la noi sunt cunoscuti in influentele cercuri internationale.

Vocile prezente in viata publica româneasca au putin interes pentru ceea ce se intâmpla in lume si pentru cresterea influentei României in diverse colturi de pe glob.

Am citit articole sau comentarii ironice la adresa vizitelor mele la Polul Nord si in Senegal, din anul 2007. Vizita in Cercul Arctic a fost organizata si sustinuta financiar de catre Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, in cadrul unui simpozion mondial care a reunit 400 de specialisti, oameni politici si jurnalisti, veniti sa discute tema incalzirii globale. Vizita in Senegal a fost organizata in ideea ca Africa de limba franceza a fost – si ar fi bine sa fie in continuare – o regiune importanta pentru relatiile bilaterale ale României, in domenii precum agricultura, invatamântul, economia sau industria. In ultimii doi ani, de când am efectuat aceste doua vizite, nu am auzit si nu am citit nicaieri vreo analiza favorabila lor. Dimpotriva, luarile de pozitie publice au ironizat si criticat demersurile, ca si cum Groenlanda sau Senegal ar fi locuri pe care trebuie sa fii extravagant ca sa le vizitezi.

Pe de o parte, ne suparam atunci când altii ne trateaza cu dispret sau ne ironizeaza. Pe de alta parte, noi insine tratam cu dispret si ironie spatii geografice si culturale pe care nu le intelegem sau care nu ne intereseaza.

Am vorbit de câteva ori, pe acest blog, despre ingustimea vederilor politicienilor, care rezuma interesul lor politic la geografia Capitalei, fiind complet dezintersati sau rupti de realitatea internationala. Acest adevar este insa valabil si pentru o mare parte a celor care se exprima public.

Nu românii care lucreaza sau traiesc in strainatate ne compromit imaginea in lume. Imaginea ne-o compromitem singuri, la noi in tara, prin ceea ce facem. Si prin sinucigasa placere cu care luam in derâdere orice incercare de a ne prezenta, serios si altruist, in afara granitelor noastre.

Principesa Margareta si cu mine vom continua, ori de câte ori vom avea ocazia si mijloacele, sa reprezentam cu onoare si cu corectitudine România. Si vom continua sa credem cu tarie ca tara noastra are nevoie permanenta, neobosita, de a fi prezenta in lume, in medii culturale, politice, militare, economice si diplomatice.

Nici o batalie nu este câstigata pentru totdeauna. Reputatia unei tari se scrie in fiecare zi, se câstiga in fiecare saptamâna si se poate diminua in fiecare moment.

19 comentarii

  1. V D Filip says:

    Alteta,
    Dvs continuati sa mustrati CU BLANDETE politrucii tarii. Faptul ca ei au reusit o integrare in NATO ridica suspiciuni groaznice. Interesul lor nu a intocmit o harta in Capitala doar. Ei au reusit sa constituir o CORTINA DE FIER IN ROMANIA intre societatea civila si mafia politica, intre minoritatile de tot felul si mafiile minoritatilor de tot felul racolate de sistemul politic, iar atunci cand amenintau cu un razboi civil ori cu o criza ce nu si-o poate permite Romania in momentul de fata, adica sa nu cumva doamne sa pice ei de la putere, inseamna ca si-au pregatit bine combatantii. Sa fie sprijiniti pe viitor de NATO in acest sens?

  2. Romeo Tarhon says:

    2Romeo Tarhon, NATIUNEA
    ROMEO TARHON, monarom2000@yahoo.com

    APEL-MANIFEST
    Îmi asum cu drag şi devotament rolul de “server” pentru activitatea de monitorizare a mesajelor şi propunerilor constructive din partea Dumneavoastră, susţinătorii loiali ai proiectului România Altfel, ai Casei Regale şi ai ASR Principele Radu.
    Vă aştept cu prietenie şi ospitalitate la FORMUL ROMÂNIA ALTFEL, locul virtual pe care propun să îl inaugurăm împreună aici şi acum, dn momentul apariţiei acestui mesa pe blogul ASR Pincipele Radu..
    Acest forum să fie prima noastră acţiune colectivă, primul nostru pas de întâmpinare a unora de către ceilalţi, primul gest de deschidere, de cunoaştere, de comunicare şi de apropiere umană!
    Să fim împreună fondatorii unei generoase mişcări istorice, revoluţionare şi, animaţi de idealuri curate, de dragostea necondiţionată pentru patrie şi naţiune, să edificăm împreună România Altfe!
    Aşa să ne ajute Dumnezeu!
    Romeo Tarhon,
    Bucureşti,
    08.09.09, 0rele 11:48

  3. Bajan Liviu says:

    Alteta! Consider foarte potrivit ceea ce vreti sa ne faceti cunoscut in aceasta interventie.Pentru a fi trebuie sa comunicam cu altii, iar pentru asta trebuie sa avem ce comunica.Si daca facem curatenie in trecutul nostru , avem ce comunica.Nu putem ramine in mentalitatea militianului care la reactia copilului sau: tata ai vazut ce de limbi stia nenea ala, i-a raspuns sec: si la ce i-a folosit?De la clasa politica actuala nu prea avem ce sa ne asteptam, multi dintre ei se dau ceea ce nu sunt.Sperantele sunt in tinara generatie.Si vad pe blogul altetei voastre multe semne ca mai exista oameni cu gindire teafara.

  4. Dorin says:

    Din pacate incep sa ma indepartez de imaginea dumneavoastra;mai intai am dezaprobat iesirea din cursa prezidentiala iar acum imi permit sa nu fiu de acord nici cu aceasta idee.Sunt de acord ca lobby-ul este foarte important unei tari dar consider ca atata timp cat noi nu avem demnitate si nu ne organizam in interior nu vom avea cum sa castigam respect in exterior.Presupunand totusi ca am avea un looby iesit din comun si am avea o imagine nemaipomenita in afara granitelor credeti ca cu organizarea si cu felul cum merg lucrurile in Romania acum ar avea vre-un efect?Din contra eu cred ca toti cei care vor face acel lobby pentru Romania vor fi discreditati si a doua oara pararea lor nu va mai avea aceeasi importanta/putere.(cum aceeasi parere o am si acum despre candidatura dumneavoastra).Este adevarat ca am avut un lobby favorabil pentru intrarea in UE si NATO (cu toate ca cred ca a partinut celor din exterior care ne vroiau inauntru…nu ca ar fi fost acesta idealul nostru in viata) dar cu toate acestea am ramas/ajuns o tara cu o voce inexistenta in oricare din cele 2 organizatii.De ce acest lucru?Datorita lobby-ului slab pe plan extern?Eu consider ca datorita faptului ca ne-am prostiuat,furat,pacalit in loc sa avem demnitate si sa construim ceva.

    Pentru a schimba Romania este nevoie sa incepem cu noi insine, cu cei pe care ii cunoastem, cu cei care constientizeaza situatia si care isi doresc mai mult,dar din pacate trebuie sa o incepem din interior.Degeaba mergem in tari straine si vedem ca nu sunt nici mai frumosi, nici mai destepti decat noi, facem o impresie buna cand suntem condusi si ne purtam (noi romanii) asa cum o facem acum.

  5. Alin Horj says:

    De fiecare data cand am avut ocazia sa fiu singurul roman prezent intr-un proiect, intr-o conferinta, etc. am incercat sa aduc o imagine a Romaniei “Alftel” decat se vedea la diferitele canale de televiziune. Insa sunt convins ca de fiecare data am reusit si ma simt mandru de asta. Cred ca primul rezultat se vede repede la oamenii care te inconjoara.

    Cu speranta ca si ceilalti romani care sunt plecati in afara granitelor tarii noaste o sa se angajeze sa transmita un “Altfel” de mesaj,

    Alin Horj

  6. Alin Horj says:

    Idea de a crea un forum mi se pare una mareata. Un multumesc la cel ce s-a gandit la asta.
    Pe curand,
    Alin

  7. NE PASA ! says:

    .
    Reflectii inaintea Examenului de Rezistenta, al iernii si al Alegerilor:
    .
    !!! Necesitatea constientizarii grijii crescande, ca –
    — persoana:
    * sanatate (fizica, psihica si sufleteasca), familie, loc de munca
    (institut de invatamant, etc), proprietate privata (bani);
    * conditii de intretinere ptr. iarna!
    .
    — membru al societatii:
    * comportament civic treaz, responsabil si uman, european;
    * acte de exemplu, de voluntariat dezinteresat; in numele grijei
    pentru semenii nostri, aflati in situatii deosebite…
    * pastrarea unei atmosfere de intelegere reciproca,
    de ajutor, de speranta si calm colectiv…
    * La Alegerile Prezidentiale – consultarea constiintei proprii
    si participarea la sustinere si votare, intr-un mod demn si civilizat!
    .
    Fiecare dintre noi reprezinta mesagerul crezului de schimbare,
    dorita si visata, de noi toti, impreuna!
    Deci, si izolati, ca indivizi, avem obligatia de a fi un model viu, de urmat.
    Numai in felul acesta putem influenta in bine, prin puterea exemplului.
    .
    Reprosurile, actele reprobabile, limbajul vulgar… obosesc si produc rani reciproce
    care ne reduc din energia totala disponibila, a fiecaruia…
    Toate situatiile limita se pot pondera si explica,
    printr-o angajare responsabila
    si sincera, deschisa !
    .
    Suntem chemati sa fim rationali…
    Este nevoie de atentie, grija, respect…
    Asa, pe tacute, ne demonstram noua, in primul rand, ca putem sa gandim si
    sa ne comportam Altfel, si apoi, oamenilor in mijlocul carora traim !
    .
    Rationalul si Autocontrolul… vor asigura nivelul rezultatului examenului nostru !

  8. Alteţă,
    Foarte bine vedeţi toate acestea, parcă sînteţi undeva sus de tot, de-acolo unde lucrurile se văd clar şi limpezi. De nenumărate ori am încercat să ma detaşez de cele de peste zi (serviciu, casă, copil, trafic, preţuri din piaţă, ratele de la bănci, vecinul morocănos etc.) să pot simplifica ceea ce mi se întîmplă ca să pot lua deciziile următoare aşa cum ar trebui. Trist… nu am reuşit nici pînă azi. Să fiu încorsetat de toate acestea doar pentru că nu am ştiut să-mi manageriez viaţa pînă astăzi sau e o stare normală şi, poate, într-o zi voi reuşi să-mi limpezesc lucrurile singur? Să fiu paranoic şi să cred că o mînă criminală ne-a îndemnat, îndesat, înregimentat în această viaţă tulbure din care nu mai vedem timpul liber, culoarea cerului, munţii împăduriţi, marea, stelel?
    Este foarte bine că punctaţi despre nevoia românie de imagine în exterior şi este foarte bine că vă şi implicaţi în aceste demersuri. Eu pot face promisiunea că am să vă susţin în demersul dumneavoastră dar… numai sufleteşte, îmi sînteţi un om drag şi care mi-a mers la suflet, fiecare proiect al dumneavoastra îmi pare de poveste. Dacă imaginea româniei în interior ar fi impecabilă aş porni pe drumul despre care vorbiţi dar, cu respectul cuvenit acestei ţări, nu pot spune prietenilor din Germania, Franţa, S.U.A., că îmi e bine aici, că oraşul meu e frumos, că Dunărea este albastră, că am drepturi, că sînt respectat. Scara mea de valori s-a şters aproape de tot, nu mai am reperul care mă ghida pînă mai ieri, copilul îl cresc după ureche, maşina o conduc după nişte reguli impuse de trafic şi nicidecum învăţate în şcoală, dacă spun “bună ziua!” cel salutat crede că-l înjur – atît de încordat şi încruntat trec peste toată ziua. Aştept seara cu bucuria unui copil prost ca să închid ochii, să adorm şi să uit de toate. Să fie doar stress, surmenaj uşor sau e o stare normala, o ţară normală?
    Mie teamă că mesajul dumneavoastră va fi trunchiat de toate acestea şi gîndul pozitiv va trece pe lîngă noi ca multe altele. Păcat!
    Cu respect,
    Meneopol Ofticatu (Daniel Bogdan)

  9. Daniela M. says:

    Toate urarile de bine dumneavoastra si familiei regale. Mult succes in tot ce faceti. Sper ca va veni timpul cand veti candida din nou la presedintie intr-o tara eliberata de rau si rele. Si…va mai asteptam pe la noi
    ( Pucioasa, Dambovita)!

  10. Ionut Sauca says:

    Aferim! Subscriu in totalitate la comentariul lui Meneopol Ofticatu’. Asta e problema cetăţenilor Romaniei si nu ştiu cum o sa iesim din ea! Aceasta este o tara in care mai avem nevoie ca de aer de cel putin o suta de ani de religie si de monarhie constutionala autentica pentru a ne disciplina! Mă tem insa ca dacă acestea s-ar întâmpla, aceleaşi personaje publice grobiene si necizelate ar fi innobilate (mai ales ca avem membri marcanti PSD mari proprietari de terenuri)… Unde sunt oare urmasii marilor familii româneşti, care au însemnat ceva in aceasta tara?! Ca in toate celelalte domenii, in aceasta tara e de făcut totul. Familia Regala s-ar putea inconjura in mod public de autentice personalităţi si de adevărate modele pentru a crea o platforma de diseminare a ideilor excelente ale Altetei Voastre. Aveţi de făcut totul, doar sa descoperiţi cum. Si încă aveţi nişte asset-uri unice i.e. membrii Familiei Regale si Istoria ţării. Prin candidatura la Presedintie v-ati “umanizat”, ar trebui sa nu va mai atace nimeni (si nici pe eventualii Vostri sustinatori) pe teme “restaurationiste” – o sperietoare comunista, de altfel.

  11. hanganu monica says:

    sunt dezamagita!
    dezamagita de retragerea dumneavoastra din campania pentru functia de presedinte ,pe care nu reusesc sa o inteleg ! Eu ,in locul dumneavoastra, inainte de a ma retrage din lupta as fi concediat staff-ul de campanie, care dupa parerea mea am fost complet INCOMPETENT. Realitatea romaneasca o cunosteati foarte bine si dumneavoastra si echipa de campanie , stiati ca este o lupta serioasa si totusi la primul obstacol v-ati retras . Oare eu care mi-am pus sperante in dumneavoastra , ce ar trebui sa gandesc acum ? Principele Radu este prea slab pentru a duce o lupta ? A vazut rezultatele sondajelor de opinie si a renuntat pentru ca spera ca Romania va cadea in genunchi cand va afla de candidatura sa la functia de presedinte ?
    Nu cred ca sunt in masura eu sa dau sfaturi , dar cred ca stiati deja ca o mica pare din populatie va reactiona rapid pozitiv , ceilalti trebuie “educati” , trebuie sa vada diferenta ( diferenta incontestabila intre dumneavoastra si ceilalti ) , trebuia sa ajungeti in casa fiecarui roman prin prezenta la posturile de televiziune ( Romania e conectata permanent la televizor). Daca spuneti ca doriti binele acestei tari , trebuia sa luptati , sa va asumati riscurile unor atacuri incorecte , sa combateti ! E foarte usor sa renunti dand vina pe unii sau pe altii !
    Ce concluzie trebuie sa tragem , noi cei “mici” din atitudinea celor ” mari ” ? Lupta e grea !!! Haideti sa ne retragem toti , fiecare la casa lui si sa asteptam ….poate ne scoate cineva din mizerie !

  12. Armand Cocos says:

    Regret retragerea dvs. din cursa electorala. Apeciam abordarea dvs. fiind convins de faptul ca Romania are nevoie de un presedinte altfel, nu neaparat de un presedinte care sa se identifice cu omul obisnuit din popor.
    Sunt complet impotriva ideii “gospodarului” larg promovata in ultimul timp in cadrul administratiei, fie ea locala sau centrala. Totodata, consider ca functiile importante in stat trebuie atribuite oamenilor cu diverse calitatii, nu persoanelor ordinare. Este adevarat ca nevoia de a intelege masele este una esentiala, insa nu una definitorie sefilor de stat.
    In viziunea unora, societatea romaneasca are nevoie de un presendite a caror calitati se limiteaza la a nu fura si la a nu uita locul de unde a plecat. Eu nu cred asta, apreciam abordarea dvs. prin care incercati sa evidentiati intr-adevar calitatile pe care le aveti, de ce sunteti omul potrivit pentru a ocupa acea pozitie, ci nu de ce NU o sa fiti nepotrivit unei asemenea functii. De aceea, cel putin pentru mine, erati altfel.

  13. Alin Horj says:

    Pentru Dl. Daniel

    Imi place cum va exprimati gandurile. Pot sa spun ca sunt indeacord cu dumneavoastra cu ceea ce se intampla in Romania. Din pacate cred ca exemplul de comportament vine de la cei ce ne guverneaza iar daca ei nu sunt un bun exemplu de urmat nici un progres este pe cale sa se intample.
    Cred ca politicienii ar trebui sa fie ca oamenii de rand: sa mearga cu mijloace de transport in comun candva, sa mearga cu bicicleta la serviciu (am vazut numai pe Tariceanu facand asta), si mai sunt multe exemple. Cred ca lumea de la noi ar trebui mai mult sa se uite pe BBC, CNN sa vada ceea ce se intampla afara, sa fie mai multa educatie, etc si atunci sa ceara altfel de politicieni decat cum sunt acuma.

    Pe curand,
    Alin H.

  14. In atentia d-lui Romeo Tarhon says:

    Stimate Domn,

    ,,Gand la gand cu bucurie” , este exact ceea ce am propus insistent mai jos, bine ar fi ca acest forum sa fie gazduit chiar de blogul ASR.

    “Pentru ca idealul ,,Romania Altfel” in care credem toti cei care il sustinem pe Principe sa prinda contur, trebuie sa ne cunoastem, sa ne localitate si in acest sens acest website poate fi nodul de legatura dintre noi. Il rog pe ASR sa mijloceasca crearea unei baze de date asemanatoare website-ului colegi.ro in care sustinatorii din fiecare oras sa poata sa stabileasca date de contact in vederea unor intalniri.”

    Cu speranta,
    A.T.

  15. ROMEO TARHON says:

    Raspuns adresat domnului A.T.

    Va supun atentiei textul APELULUI-MANIFEST pe care, grupul de initiativa pentru Miscarea Romania Altfel , l-a dat publicitatii, avand convingerea ca in acest mesaj veti regasi suficiente argumente contrare proprunerii dumneavoastra de a infiinta un FORUM care sa fie gazduit de blogul personal al ASR Principele Radu si, cu atat mai putin, patronat si administrat de catre Principe.
    FORUMUL MISCARII ROMANIA ALTFEL va reprezenta un instrument electronic de comunicare intre membriii M.R.A. si va functiona pe propria pagina electronica a comunitatii noastre.
    In acest sens, fac apel la prieteni nostrii cu pregatire si experienta tehnica in domeniul IT, la domnul Tanase Tasente care detine si administreaza “Blogul lu Tashy”, un site profesionist, desosebit de atragator si cu impact mediatic recunoscut, dar si la domnul Alex din Timisoara si la alti inimosi tineri pentru a colabora la infiintarea si intretinerea unui forum exemplar, reprezentativ si, istoric.
    Va multumim,

    APEL-MANIFEST pentru Miscarea Romania Altfel
    Prieteni

    constienti de faptul ca ASR Principele Radu, Majestatea Sa Regele si ASR. Principesa Margareta nu incurajeaza si nu sprijina infiintarea de miscari, partide sau organizatii avand ca scop promovarea monarhiei sau a altor idei legate de Casa Regala,

    constienti de faptul ca Familia si Casa Regala nu reprezinta o institutie a societatii civile sau o institutie politica, ci o parte definitorie, istorica a Statului roman,

    constienti de faptul ca nu trebuie sa impunem implicarea ASR Principele Radu in demersul noastru de asociere si promovare a miscarii pentru proiectul Romania Altfel,

    constienti de faptul ca nu trebuie sa transformam bloguil, jurnalul, site-urile si imaginea Familiei Regale intr-un spatiu spatiu virtual de propaganda,

    constienti de faptul ca ASR Principele Radu nu doreste sa impiedice actiunile noastre civice de libera asociere prin manifestari si activitati pe baza de voluntariat,

    va informam:
    s-a constituit nucleul mişcării de promovare a proiectului România Altfel.
    Acest nucleu, speram, va inspira constituirea altor centre de solidaritate a simpatizanţilor si sustinatorilor din ţără şi diaspora.

    Pentru a face parte din nucleul central al Mişcării pentru România Altfel vă invităm să ne contactaţi la adresele monarom2000@yahoo.com si horiacremene@gmail.com

  16. ROMEO TARHON says:

    Fii altfel! Alege o Romanie Altfel
    La invitatia unor cititori ai blogului, am initiat impreuna cu ei o miscare bazata pe proiectul “Romania Altfel” al Principelui Radu.
    De aceea, ii invitam pe toti cei care cred intr-o altfel de Romanie, intr-o altfel de politica, intr-un altfel de Guvern, Parlament si Presedinte, intr-o educatie altfel, intr-o societate altfel, intr-o cultura altfel, intr-o justitie altfel, si ,in principiu, realitate altfel, sa se afilieze miscarii noastre pe http://www.tashy.ro/miscarea-romania-altfel !

    Inscrie-te si tu pe acest forum si spunene cum arata o lume altfel, in opinia ta. Nu uita sa-ti inviti si prietenii! Va multumesc anticipat!

  17. Ceea ce spuneti este o realitate.Traim intr-o tara de sclavi unde adevarul nu-si mai are rostul.Am sfarsit
    prin a ne transforma intr-o caracatita cu brate uriase,care distruge si tineretul si ceea ce a mai ramas bun din tara.La ora actuala in Romania se petrec crime odioase carora le cad jertfa tineri nevinovati.Ar
    fi cazul sa luati masuri sa va perfectionati studiile si intr-un asemenea domeniu,eventual sa va imbracati
    cu o platosa de cinism ca sa staviliti astfel de crime si nedreptati.Tineri,care pentru un pumn de bani ajung sa spintece oameni nevinovati sau sa se prostitueze pe la colturi.Este un asemenea haos ca-ti este frica sa mai mergi pe strada.Probabil ca in curand se va ajunge si la atacuri mafiote armate,carora
    le vor cade victime,oameni nevinovati.In Galati,o tanara de 26 de ani,care lucra la casieria unei Case de
    Schimb a fost omorata de o banda de mafioti arabi,care au jefuit-o fara mila.Staviliti aceasta caracatita uriasa.Am ajuns o tara fara identitate.

  18. Nevoia Ro sa fie bine reprezentata de catre toti cetatenii ei, indiferent unde acestia s-ar afla! says:

    Speranta moare ultima!

    Ce s-ar putea face la nivel national, programat si controlat, in sfera educationala, culturala si religioasa…?

    Educatia politica, cu accentuarea studiului asupra drepturilor cetatenesti si universale, constientizarea identitatii de neam si a setului de valori morale si spirituale, perene…, a inportantei unitatii si continuitatii poporului roman, locuitor al unei regiuni din Europa,…
    pot sa ridice nivelul de obiectivitate si de motivatie a romanilor, anului 2009.

  19. Ro,A - incepe sa devina O Certitudine. says:

    Alteta Voastra,
    Sunteti invitat sa vedeti modul in care, gandurile si IDEILE Voastre,
    “prind aripi”.
    “Adevarul lor” va schimba Romania!
    Recunostinta si multumiri

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 54379761
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate