Cum vor sta lucrurile mâine

Sunt impresionat si incurajat de numarul comentariilor dumneavoastra, de miile de accesari ale blogului in ultimele 24 de ore si de profunzimea gândurilor dumneavoastra. Este un pas inainte, catre “România Altfel”, responsabila si cu adevarat democratica.

Efortul nostru, al celor care credem in candidatura mea la Presedintie, a fost facut pentru a consolida România, nu pentru a inlocui clasa politica. Sunt convins, ca si ceilalti membri ai Familiei Regale, ca democratia este singura cale de viitor a României. Aceasta implica prezenta profunda si definitorie a politicii in viata publica româneasca.

Noi toti credem ca politica este cea care trebuie sa guverneze România. Parlamentul si Guvernul sunt doua institutii-cheie ale democratiei si ele sunt, prin definitie, doua constructii pur politice. Presedintia României este insa un alt fel de leadership. Unul de natura statala, adica istorica, culturala, etica, un model de cârmuire care are seva in esenta de valori si traditii care au daltuit România ca natiune.

Nu am candidat la Presedintie pentru ca am dorit sa inlocuiesc un anume politician din aceasta institutie. Doresc schimbarea completa a ideii de Presedintie. Am in vedere un model profesionist si etic de reprezentare a Statului, echilibrat, nepolitic si responsabil, asa cum apare el in Constitutia de astazi a României.

Asadar, calitatea mea de independent nu se refera la faptul ca nu sunt inregimentat intr-un partid politic. Exista oameni publici, cu functiuni importante, care sunt politicieni puri, desi nu sunt inregimentati intr-un partid. Calitatea mea de independent vine din faptul ca nu sunt un om de stânga, nici de dreapta, ci un membru al Casei Regale, care poate sa reprezinte si sa consolideze ceea ce astazi este slabit si confuz: Statul român si institutiile lui.

De aici si pâna la alegeri, asadar, nu voi sustine nici un candidat la Presedintie. Si nu voi combate vreun candidat la Presedintie. Rostul de astazi al Casei Regale este sa “reprezinte” o tara guvernata de politicieni, nu de a sugera natiunii ce anume sa aleaga de pe “tava politica”. Noi nu suntem adversari ai clasei politice, ci parteneri istorici ai ei.

Precum in anii trecuti, si in anul 2009 vom respecta alegerea societatii românesti de la 15 decembrie si vom incerca sa aducem in viitor, prin complementaritate, aportul nostru la dezvoltarea României, alaturi de cel sau cei alesi.

Aceasta nu inseamna, desigur, ca nu vom continua sa tragem semnale de alarma ori de câte ori vom considera ca anumite gesturi publice se abat de la normele democratice sau de la legile românesti si europene. Aceasta pozitionare nu se va face in antagonism cu clasa politica, ci din dorinta de apara valorile si institutiile europene, democratice ale Statului român.

In zilele si saptamânile care urmeaza voi scrie pe blog, in detaliu, despre proiectele noastre, despre felul in care vedem realitatea româneasca. Si voi incerca, in masura posibilului, sa raspund cât mai complet tuturor gândurilor si simtamintelor dumneavoastra, ideilor si propunerilor pe care mi le-ati trimis in atâtea sute de comentarii, in ultimele ore.

Va rog sa ne ramâneti alaturi!

56 comentarii

  1. Corina si Nicu says:

    Buna ziua, Alteta!

    Vom fi alaturi de dumneavoastra, in tot ceea ce veti intreprinde.

  2. daniela says:

    Alteta,
    Va multumesc pentru clarificarea faptului ca nu sustineti alt candidat si ca atare nu indrumati voturile dumneavoastra catre o alta persoana. Asa cum probabil stiti, au aparut in presa diferite articole, cum ca ati intrat in staful de campanie al lui Crin Antonescu si indemnati votantii dumneavoastra sa voteze cu acesta…
    Va doresc o zi buna!
    Cu pretuire,

    daniela

  3. Petrescu Ionut says:

    Acum stau si ma gandesc ca ar fi trebuit totusi sa fiti mai agresiv si sa atacati mafiotii(politicienii) iar dupa ce deveneati presedinte le-ati fi aratat romaniilor ce inseamna clasa, traim vremuri tulburi in care scopul scuza mijloacele, a-ti ales sa nu va schimbati deloc, din pacate la fel au ales si romanii.

    O lupta e pierduta insa razboiul inca mai poate fi castigat, e greu cand toate televiziunile si ziarele nationale sunt in mainile mafiotilor, insa eu aveam o speranta ca cumva romanii vor reusi sa nu fie manipulati de televiziuni si ziare, se pare ca m-am inselat, tot cu mafiotii vor vota.

  4. opranescu viorel says:

    vreau sa iau legatura cu dumneavoastra cred ca va pot ajuta sa ajungeti presedinte,trebuie sa faceti acest lucru,acum e momentul ,nu trebuie amanat.va rog sa mi acordati 20 min.sunt convins ca va pot ajuta sa ajungeti presedinte si trebuie,nu ne lasati balta,am 24 de ani dar daca vorbim 5 min veti intelege

  5. Trebuie sa actionam says:

    Pentru ca idealul ,,Romania Altfel” in care credem toti cei care il sustinem pe Principe sa prinda contur, trebuie sa ne cunoastem, sa ne unim, sa planificam si sa actionam pentru schimbarea societatii. Trebuie sa ne intalnim in fiecare oras si in acest sens acest website poate fi nodul de legatura dintre noi. Il rog pe ASR sa ne ajute in legatura cu crearea unei interfete asemanatoare website-ului colegi.ro in care sustinatorii din fiecare oras sa poata sa stabileasca date de contact in vederea unor intalniri.

    Cu speranta,
    A.T.

  6. Adriana Mihaela Macsut says:

    Am avut onoarea de a participa la seara de istoria religiilor si la conferinta de presa prin care ati lansat candidatura dumneavoastra la presedentie. Nu este loc pentru un candidat educat, bine pregatit, de familie nobila in peisajul politic autohton care este plin de incultura, impostura si proasta crestere.
    Am vazut cum asa zisii analisti politici au devenit brusc specialisti in titluri nobiliare. M-am ingrozit cum acesti politologi criptocoumunisti vin acum sa dea lectii despre regalitate.
    Imi pare rau ca v-ati retras. Acum nu voi mai merge la vot pentru ca acei candidati care au ramas sunt lipsiti de cultura, sunt tributari unor clanuri de interese asa ca pur si simplu nu merita votul meu.

  7. Partidul ,,Romania Altfel" says:

    Si, de ce nu, toti cei care credem in ,,Romania Altfel” putem crea o organizatie in care criteriile de aderare vor fi foarte severe in conditiile societatii romanesti actuale, respectiv vor putea fi membri numai cei care respecta si cred in principiile morale fundamentale cum ar fi cinstea, seriozitatea, respectarea cuvantului dat, spiritul civic, etc. Cunoscandu-ne, unindu-ne si actionand unitar putem constitui forta capabila sa schimbe in bine societatea romaneasca.

    Cu speranta,
    A.T.

  8. casleanu giorgica, galati says:

    CUM VOR STA LUCRURILE MAINE ? Depinde pentru cine Alteta. Pentru unii vor sta de minune. Vor pune in continuare saua pe noi, ne vor calari pana ne va pieri cheful de viata, vor continua sa ne fure si dramul de demnitate pe care il mai avem. Acum societatea romaneasca a devenit apatica, lipsita de vointa de a mai lupta pentru vreun ideal, pentru ca nu mai au nici o speranta de mai bine. A disparut increderea ca va veni cineva care sa si faca ceea ce promite. Anuntata Dv. candidatura a fost ca o gura de aer proaspat pentru cei care ne inabusim , ne sufocam in mocirla care ne inconjoara. Acum cine e mai puternic fizic , moral, va lupta sa supravietuiasca si poate va supravietui, cine nu va muri strivit de griji, de lipsuri, de nesperanta. DOAMNE INTARESTENE !

  9. carmen nicolae says:

    Va respect dorinta, dar trebuie sa va spun ca imi pare nespus de rau. Nu inteleg ce v-a determinat sa luati aceasta decizie, dar sper ca lucrurile nu vor ramane asa si vom reusi sa schimbam maine ceea ce astazi pare ca nu se poate. In noile conditii nu am sa mai particip la vot. Va doresc din toata ganduri bune si sa fiti alaturi de noi asa cum si noi suntem alaturi de dumneavoastra!

  10. Negoias Ion says:

    Parerea Dumneavoastra despre Miscarea Legionara si continuitatea sa,despre Corneliu Zelea Codreanu si luptatorii lui,despre nationalism si Romania noastra?

  11. Ana Cimpeanu says:

    Romanii au nevoie de o schimbare de mentalitate.Este nevoie ca ei sa se simta implicati in actul de guvernare, sa stie ca opinia lor conteaza cu adevarat.
    Din pacate, suntem prea usor manenevrabili, nu avem convingeri ferme, noi ca popor nu ne pricepem la politica si traim inca asteptand un individ providential care sa ne conduca.Romanii nu au ales niciodata doctrine politice, ci au preferat sa dea un vot negativ sau au optat pentru un candidat sau altul pentru ca avea vorba mai dulce sau stilul mai percutant.
    Am avut prilejul sa calatoresc destul de mult si am observat diferentele de civilizatie si de mentalitate intre noi, ca popor si europenii din vest.
    Mizeria ,indolenta, cainii vagabonzi, lipsa cultului muncii,lipsa de grija fata de batrani, neingrijirea spatilor verzi sunt lucruri de neconceput acolo, care tin de civilizatie, de educatie, de esenta vietii de fapt.
    Recunosc ca imi iubesc tara asa cum e ea, ca as vrea ca ai mei compatrioti sa devina mai atenti la lumea in care traiesc si sper inca sa facem impreuna o Romanie mai buna in care sa ne faca placere sa locuim.
    E timpul sa decidem noi ce e mai bine, mai frumos si mai util pentru noi insine.Parintii mei imi spuneau ca lor li se spunea “generatia de sacrificiu”,li se cerea sa suporte privatiuni pentru ca noua sa ne fie mai bine.
    Ei bine, nu vreau sa fim si noi o alta generatie de sacrificiu, suntem de prea multa vreme dusi cu vorba.Sper sa ne trezim si nadajduiesc sa existe solutii pentru asta.
    Tinerii carora le sunt profesor se gandesc la Occident ca la un miraj, nici nu vor sa mai auda de Romania.Contraargumentele din pacate sunt prea putine.Tot mai multi cunoscuti sau necunoscuti pe care i-am auzit in ultimul timp pe strada, in tren, in avion s-au saturat sa astepte sa ne fie mai bine.
    Eu cred sincer ca schimbarea se cuvine sa vina de la fiecare dintre noi.Daca ne-am respecta mai mult unii pe altii, daca am invata sa pastram curatenia din jur, daca am cladi in loc sa distrugem, daca am iubi mai mult ce facem si daca am fi constienti ca ne este cu putinta sa schimbam lucrurile, atunci, deja, ceva in felul in care acest popor strabate istoria s-ar schimba.
    Din pacate eu nu sunt o persoana publica, vocea mea nu patrunde pana acolo unde ea ar putea sa fie auzita.Dar calitatea in care domnia voastra va aflati, va ajuta sa faceti ceva pentru tara asta si pentru oamenii ei.
    Avem nevoie sa fim invatati sa ne respectam tara mai mult, se pare ca atatia ani de comunism ne-au indus clisee, dar nu ne-au facut sa invatam esenta patriotismului .A lupta pentru Romania in vremuri de pace se poate face cu arma cuvantului si a exemplului personal.
    Poporul acesta trebuie trezit la realitate si responsabilizat pana nu e prea tarziu.
    Va rog sa faceti ceva in acest sens si va ofer sprijinul meu, in calitate de cetatean educat al acestei tari care refuza sa plece si sa considere ca nu are nici o responsabilitate fata de Romania.
    E timpul ca fiecare intelectual din tara asta sa lase la o parte comodul statut de refugiat in lumea ideilor sale si sa devina o voce care merita ascultata de compatriotii sai.
    Casa regala a Romaniei a fost prin traditie un catalizator al energiilor intelectuale si artistice ale acestei natiuni.
    Avem nevoie de politicieni cinstiti, educati , onesti, dar schimbarea trebuie sa porneasca de la esenta acestui neam, atat de alterata in atatia ani de comunism.E nevoie de o operatie radicala, realizata asupra acestui popor vlaguit de atatea experiente ratate care au fost incercate de diversi politicieni si care nu au avut alt rezultat decat dezgustul pe care acest neam il simte acum pentru politica.
    Toti oamenii cinstiti din aceasta tara si preocupati de soarta ei va sunt parteneri in acest demers.Cu totii dorim o Romanie altfel, un destin mai bun, in care sa ne mandrim cu trecutul,cultura ,arta dar si cu prezentul nostru, sa putem tine fruntea sus in fata lumii intregi.
    Va asigur de sprijinul meu, va urmaresc demersurile, va asigur ca acest popor are nevoie de eforturile pe care le intreprindeti si chiar dorim Casa Regala a Romaniei mai prezenta si mai vizibil implicata in primul rand intr-un program de restaurare morala de care acest neam are nevoie.
    Cu stima,
    profesor Ana Cimpeanu

  12. Valentina says:

    As dori ca dvs. sa fiti Presedintele Romaniei…sunteti cel mai potrivit pentru aceasta functie…plin de calitati si apropiat de romani…nu sunteti omul care sa urmareasca anumite interese ….ati face Romania infloritoare..eu va voi sustine oricand doriti dvs …Dumnezeu sa va ocroteasca si sa va sustina in tot ceea ce vati face! Sa aveti o seara placuta alaturi de cei dragi!

  13. Marina Marinescu says:

    Frumos si realist expozeu a realitatii si dorintei dumneavoastre , in acesta am si crezut, v-am urmarit la interviul dl Cristoiu si foarte mult as fi dorit si eu sa ne reprezentati Tara, va multumesc si va doresc mult bine Dv si Famiilor Dv.

  14. Armand says:

    Alteta,
    Aveti deplina dreptate.
    Si, tragand linie, consider candidatura Altetei Voastre ca o samanta ce va da bun rod. Macar si prin calitatea de provocare adresata societatii romanesti ca un crochiu al unui “altfel”. Si cu toate ca initial am privit cu destule temeri demersul Altetei Voastre, prin prisma riscurilor ce pareau a o insoti, am ajuns la concluzia ca a fost un p[as necesar spre a aminti de locul si rolul Casei Regale in Romania de astazi. Nu este vorba doar de o institutie simbolica ci de o forta care, prin activitatea Fundatiei Principesa Margareta, prin demersurile Altetei Voastre in cadrul politicii externe, a prestigiului Majestatii Sale poate provoca schimbarea asteptata.
    De aceea, va felicit. Pentru candidatura. Si pentru retragerea din cursa prezidentiala. Pentru ca, in esenta, este vorba despre construirea unui cerc intr-un spatiu inform. Si, nadajduiesc ca, nu peste mult timp, institutia prezidentiala va deveni mai mult decat o prada, va deveni ax al echilibrului.

  15. Deea-Simona Mihaila says:

    Cu mare drag, si cu acelasi respect pentru familia dumneavoastra, am toate motivele sa cred in OMUL- DUMNEAVOASTRA. Aveti tot sprijinul familiei mele.
    prof. Deea-Simona Mihaila

  16. Maria Sandu says:

    Va doresc multe succese si sa vegheati la democratia din Romania !

  17. Vlad says:

    Alteta,
    Va multumesc inca odata pentru faptul ca va veti implica in continuare in devoltarea societatii romanesti si a clasei politice,,..si ca mine sint sute si mii de oameni care cred in candidatura dumneavoastra ca o schimbare profunda a clasei si elitei politice romanesti.Daca imi permiteti sa va spun ca multi dintre tinerii acestei tari au fost foarte mihniti la auzul retragerii candidaturii dumnevaoastra,dar faptul ca va veti implica activ in reconstructia clasei politice actuale face ca tineretul sa se polarizeze catre dumneavoastra iar dumneavoastra Alteta,ramine doar sa uniti tinerii si pe cei mai putini tineri,sa le creati o viziune noua cu care puteti merge mai departe.

  18. Maria says:

    cu multa parere de rau…………….de aici din Chicago……………am aflat aceasta veste trista , de retragere a dumneavoastra. De ce ati facut-o????????????merita sa luptati cu acei nemernici care ne-au distrus ceea ce era mai bun in noi…………..nu mai putem avea incredere in nici un partid, toti ne-au mintit,au promis…………si cu astea am ramas………..oare de ce am plecat atitia pe LUME?????????????//sa ne facem un rost…………sa traim ceva mai decent…………sa fim slugi…………de ce ne-am parasit pamintul drag???????????pentru acesti DOBITOCI care ne-au supt ultima farima de4 speranta……………..Romanii merita o alta sansa…………….LUPTATI, cautati cumva solutii sa-i dati jos pe acesti nemernici de conducatori…………au distrus complet ROMANIA…………..VAI DE POPORUL ROMAN………………sa nu-i mai voteze nimeni…………..sa ser faca totul…………….pentru a scapa de acesti TILHARI…………..DUMNEZEU SA AIBA GRIJA DE DUMNEAVOASTRA si de poporul roman………………………noi aici ce putem face??????????????NIMIC…………..va sustinem, va iubim…………………NU TREBUIA SA RENUNTATI……………..
    Maria

  19. Carmen says:

    …nu am gandit nici o clipa ca veti candida impotriva cuiva…
    …ceea ce stiu este ca Romania trebuie sa mearga mai departe….ca oameni inteligenti si cu bun simt,s-au retras din fata unor oameni pentru care interesele proprii sunt pe primul plan…oameni care nu au nimic de-a face cu politica….si cu binele tarii…..oameni pentru care puterea e un moft…o fala…(G.Becali)…oameni pentru care Banul este Puterea…si poporul e la cheremul lor…
    …cand vorbeam de sustinere…ma refeream….la sustinerea poporului…si la votul de incredere pe care-l aveti din parte Majestatii-Sale,Regele Mihai…
    …spuneati de lupta care v-a urma odata cu retragerea Dvs.din cursa electorala….Si noi suntem constienti ca e vorba de o lupta intre clanuri…lupta fara scrupule….lipsita de fair-play…si bun simt….
    …nu cred ca ati luat cea mai buna decizie retragandu-va…si ca mine gandesc milioane de romani…

  20. Emina says:

    Cu toata stima si consideratia ptr DOMNIAVOASTRA ….dar de moment in Romania ,cu tot regretul nu se poate face nimic ,pina ce aceasta ,,plaga,, de nemernicii nu vor disparea ,….oamenii de valoare si onoare nu pot ,,rupe,,aceste retele de mafioti ,ptr ca in general romanul este las ,prefacut …ducindu-l vintul ,….el nu stie sa isi apere cauza pina la capat …..cu cele mai cordiale salutari ….de la Madrid

  21. AVR Principe Radu, says:

    Urmarind evenimentele din campania Voastra,
    ne-am intarit convingerea de felul cum, si de cine,
    se scrie Istoria.
    Cauzele adevarate care genereaza, intretin si opresc
    evenimentele, considerate istorice, de contemporani,
    pot sa fie confuze chiar si pentru persoanele
    care au o pozitie centrala
    in desfasurarea lor.
    *Analizele vremii* sunt subiective, speculative si incomplete.

  22. Nelu says:

    Buna ziua
    Am participat la revolutia din 1989 cand eram student si eram plin de inalte nazuinte . Am sperat atunci foarte mult ca Romania va intra pe o cale binemeritata. Dar alegeri dupa alegeri , incepand cu Iliescu , continuand cu Constantinescu si Basescu sperantele mor incet , incet . Am particiapt la toate alegerile , dar in ultimul timp daja mi se face lehamite de clasa asta politica . Uitati-va cum terfelesc zilele acestea democratia si institutiile ei , Udrea , Basescu , Orban etc . Oare cand vor mai apare in politica noastra un Coposu sau Ratiu , oameni de la care am inteles eu ce e democratia ! Atunci in 1990-1991 cand toti ii huleau .

    Alteta , cand am auzit ca veti candida , stiam ca ma voi duce din nou la vot si chiar vroiam sa ma implic in campania electorala .

    Acum iar ma gandesc oare daca este posibil vreodata sa schimbam clasa politica si cum ! Am ezitat sa ma inscriu intr-un partid politic pentru ca cunosc personal pe unii dintre ei , din toate partidele, si sunt dezamagit de ei ca si persoane, iar asta m-a facut sa nu intru in politica printr-un partid .

    Voi urmari in continuare viziunea si actiunile Casei Regale , pentru ca deocamdata eu cel putin sper ca poate de aici va veni schimbarea.

    Numai bine !

  23. Paul Balaban says:

    Nu pot vota decat un om cu asemenea principii,in care ma regaseam si priveam spre normalitate,acum ma voi regasi in cei 75% care nu vor merge la vot.

  24. Cristian Iordache says:

    Cred ca dezbaterile din campania electorala ar fi ajutat mai multi dintre noi sa Va cunoasca si sa inteleaga pe deplin sensul expresiei “Romania altfel” care Va apartine.
    Aceste “clanuri” trebuie infruntate public si, personal, consider ca asta se putea face cu un succes cuantificabil doar in campania electorala.
    Va asteptam peste cinci ani !! Cu stima, Cristian Iordache

  25. Napocel says:

    Alteță,

    Sunt alături de dvs

  26. Andreea says:

    Stiu ca ce spuneti nu sunt doar vorbe frumoase, sunt convinsa ca veti face tot ce va sta in putinta sa reprezentati Romania cu onoare oriunde veti merge. Asa cum ar trebui sa o faca un presedinte de stat. Va multumim pentru asta. Nu este acelasi lucru, insa. Din copilarie urmez vorbele lui Thomas Hardy – ‘Daca un lucru merita facut, merita facut bine’. Sa nu fi meritat?

  27. V D Filip says:

    Alteta, va rog din suflet, nu incercati sa va purtati cu manusi albe cu clasa politica actuala. Este impropriu sa o numim clasa politica. Cei care conduc actualmente deriva in majoritate din cei care erau primii la TV in timpul revolutiei si care au declarat cu marsavie ca Partidul Comunist isi are locul binemeritat in afara legii. Pt Romania, acest partid a insemnat o oroare si pt natiune asemenea. Declaratia lor a tinut pana si-au obtinut legitimitate din partea cetatenilor acestei tari pe care i-a tras in piept sa poata infaptui lucruri in afara oricaror legi. Parca imi este si groaza sa definesc faptul ca daca pana nu demult tara noastra a fost o zona tampon intre natiuni, acum a ajuns o zona tampon intre mafioti. Sunt sigur ca ati observat ca cei care va doresc (80% din electorat care nu s-a prezentat la votare) contesta intreaga clasa asa zis politica ce conduce Romania la prapad. Nu am exagerat cu nimic cand am spus 80% din electorat, fiindca toti acestia detestand actuala guvernare, isi doresc o Romanie Altfel, iar pt “Altfel”, dvs si Casa Regala sunteti singura alternativa. Stiu ca vreti sa fiti bland, ingaduitor si civilizat cu cei de la putere. Caracterul dvs deosebit de al lor, prin conjunctura va face adversarul lor. Ei nu se pot impaca cu un astfel de caracter. Deviza lor este sa ne demonstreze ca fara acordul lor nimeni nu poate misca in front, nimeni nu poate miza pe nimic, ca altfel ei sint dispusi sa provoace orice rau, asa cum au facut aluzie in numeroase randuri la un razboi civil, ori in prezent, printr-o voce ceva mai domolita, vocea lui geoana: “Romania nu-si poate permite in prezent o astfel de criza”. Dar crize inventate de ei isi poate permite? Se cred buricul pamantului.
    Domnule Radu, va rog sa tineti cont pe deplin de repulsia atator cetateni cand au auzit ca vreti sa pastrati acualul premier sau pe cineva din actuala guvernare. Incepe sa iese la iveala cat mai mult dorinta populatiei ca acesti mafioti care isi zic partide politice sa se duca pe apa sambetei sa nu mai auda nimeni de ei si va rog insistent sa nu ignorati acest aspect. De ce nu s-ar putea fara asazisi politicieni? Casa Regala nu poate gasi un specialist in toata regula ca primministru si apoi cei care urmeaza? Vreau sa pun o intrebare pragmatica: la incheierea celui de-al doilea razboi mondial, care a fost preocuparea primordiala a germanilor de vest de exemplu, sa caute partide politice pt a putea pune tara in refacere? Ce s-a intamplat atunci oare cand fiecare individ, de la inginer si pana la maturator a pus mana sa indeparteze urmarile naprasnice ale razboiului? Vociferau tovarasii dupa revolutie ca le trebuie si lor “Marshall”. Pai cate ajutoare de tip “Marsall” nu si-au insusit de la revolutie pana in prezent?
    Pe langa o organizatie solida in jurul dvs in care sa existe membri cu tinuta, este nevoie de o organizatie secundara in care cei care nu doresc sa fie membrii, dar vor sa voteze cu dvs si Casa regala sa se constituie in organizatie de incredere unde votul lor sa si-l depuna pe fata cu toata responsabilitate si sa fie luati in evidenta in fata intregii natiuni, iar al lor mic tezaur care se numeste “votare” sa nu mai fie confiscat la infinit.
    Actualul sistem de votare este totalmente incoract. Eu vreau pe biletul de votare sa imi exprim optiune ca nu sunt de acord cu nimeni din cei propusi si mentionati pe biletul de vot. Pot face acest lucru? Dvs nu mai candidati. Cine ii va lua in considerare pe cei care nu doresc actualii politicieni care ar trebui din bun simt sa se autodizolve? Si-au dat destule examene de tradatori si ucigasi ai natiunii timp de 20 ani.
    Va rog inca odata, cat se poate de insistent, intelegand ingaduinta dvs si indelunga dvs rabdare, dar nu ne mai putem lasa pacaliti sa credem ca in Romania exista vreo clasa politica, vreun partid politic. Chiar nu exista. Mafioti si atat. Va multumesc frumos si dvs si celor care au avut rabdare sa citeasca comentul meu!

  28. Constantin-Valeriu Trifan says:

    Alteţa Voastră Regală,

    Urmăresc acest blog încă de la apariţie. Cu toate acestea am intervenit o singură dat, în primele zile ale anului 2008. Era imediat dupa ce Majestatea Sa Regele Mihai I a semnat Normele Fundamentale ale Familiei Regale a României. Scrisoarea mea se găseşte şi acum, subsumată postului “Scrisoare din Lupeni”. Am apreciat onoarea ce mi-aţi facut nu numai prin conţinutul răspunsului cât şi prin promptitudine.

    Am încercat acolo să dezvolt trei idei, şi anume:
    1. De ce sistemul actual este caracterizat prin corupţie şi de ce este normal să fie aşa?
    2. Un sistem vicios, corupt nu poate fi reformat. El nu poate fi decât abandonat!
    3. Cu ce poate şi trebuie să fie înlocuit actualul sistem? Ce-i de făcut?

    Incheiam atunci dezvoltarea punctului 3 astfel:

    Am încercat să arăt că Romania nu are o Constitutie ci ceea ce eu aş numi “un text căruia unii din interes alţii din naivitate îi zic constituţie”. Si, în consecinţă, propuneam revenirea la Constituţia din 1923.

    Cum să se înfăptuiască acest lucru? Apreciam că avem, în principiu, două variante de abordare.

    Varianta 1: Să declanşăm o largă dezbatere naţională pe această temă, o acţiune de clarificare şi argumentare adresată întregului popor român până se va ajunge la conştientizarea celor susţinute mai sus, urmând ca un puternic curent de opinie în acest sens să oblige clasa politică la acest demers. Această soluţie are două mari dezavantaje: pe de o parte necesită mult timp (poate fi chiar de ordinul deceniilor, pentru că noi nu avem 800 de ani de Universitate, ca englezii), iar, pe de altă parte, cred că societatea civilă încă nu dispune de pârghiile necesare pentru a exercita presiuni asupra clasei politice.

    Varianta 2: Clasa politică să ajungă ea însăşi la concluzia că, în condiţiile actualului “sistem”, alte rezultate sunt imposibile şi, prin urmare, să procedeze aşa cum au făcut spaniolii în deceniul 8 al secolului trecut, când au reinstaurat Monarhia Constituţională, în frunte cu Regele Juan Carlos, sau aşa cum au făcut românii la 1866: să accepte un compromis. Să accepte că jocul politic, ca orice joc, are nevoie de un arbitru imparţial…Mai cred, de asemenea, că la acest pact trebuie chemate toate partidele. Nimeni nu trebuie să fie sau să se simtă exclus a priori de la acest proces. Orice partid, orice politician serios, îşi poate găsi locul în noul regim.

    În încheiere mă adresam tuturor cititorilor acestui blog, tineri sau vârstnici, lucrători cu braţele sau cu mintea, politicieni sau simpli cetăţeni, cu apelul: să ne unim cu toţii în jurul Casei Regale a României, al Majestăţii Sale Regele Mihai I, pentru un nou început!

    Apreciind intervenţia mea, mi-aţi recomandat lectura volumului “Biblioteca în flăcări”, pentru a vedea felul în care Casa Regala poate fi utilă României secolului XXI şi în ce măsură este de neînlocuit.

    La acea dată, parcursesem această lucrare şi, trebuie să recunosc, nu mi-a dat satisfacţie deplină, dar am apreciat că într-o scrisoare deschisă, cu circulaţie publică, nu se poate spune mai mult.

    Eu, nefiind o persoană publică, cred că-mi pot permite să spun mai mult, la modul deschis, şi anume că, deşi răspunsul Alteţei Voastre Regale putea sa se caracterizeze prin autocenzură, am aşteptat gesturi mai concrete, ceea ce s-a şi întâmplat la 9 Aprilie a.c. o dată cu anunţarea candidaturii la Preşedinţia României. Aşa se face că, în acea dupămiază m-am aflat printre entuziaştii care au populat Grădina Palatului Elisabeta şi V-au susţinut demersul. Mai mult, după ce Majestatea Sa Regele Mihai V-a sustinut public, am luat acel mesaj şi l-am redifuzat pe cateva mii de adrese de email.

    Aceasta nu înseamnă că nu am avut şi dificultăţi în a Vă susţine. Le voi face cunoscute în cele ce urmează.

    Una dintre acestea a venit chiar din propria mea familie. Fiica mea, care îmi împărtăşeşte convingerile monarhice, fiind magistrat la Tribunalul Brasov, avand deci pregătire juridică, mi-a obiectat că acest act ar putea constitui o semilegitimare a abdicării forţate de la 30 Decembrie 1947, şi care ar putea constitui ulterior o dificultate suplimentară în drumul ţării către revenirea la regimul său legitim. Contraargumentul meu a fost că este vorba despre un fapt neobişnuit, mai degrabă politic decât juridic, care ar putea constitui o formă soft de revenire la normal, mergând până acolo încât i-am servit o sintagmă atribuită lui Carol cel Mare: “mai întâi soldaţii mei să cucerească acele teritorii şi după aceea avocaţii mei vor arăta de ce trebuia procedat astfel!”. Că uneori, cum bine spune Majestatea Sa, viaţa ne pune în situaţii neobişnuite pe care trebuie să le depăşim. Am dat ca exemplu chiar Actul de la 23 August 1944 când Regele Mihai, pentru a pune capat unei aventuri cu urmări catastrofale pentru Romania, a fost obligat să-l aresteze pe Preşedintele Consiliului de Ministri, deşi această procedură nu era prevăzută în nici un document cu putere de lege.

    Voi enumera în continuare unele dificultăţi personale în a susţine demersul Alteţei Voastre Regale.

    Pentru aceasta voi cita următorul articol din Constituţia din 1923:
    “Art. 93. – Miniştrii întruniţi alcătuiesc Consiliul de Miniştri, care este prezidat, cu titlul de Preşedinte al Consiliului de Miniştri, de acela care a fost însărcinat de Rege cu formarea guvernului.”

    Mi se pare că acest articol constituie cheia întregului edificiu statal instituit la noi începând cu 1866. Nu am date despre felul în care au decurs discuţiile din Germania, în intervalul 11 Februarie-10 Mai 1866, dintre Principele Karl von Hohenzollern-Sigmaringen şi delegaţia română care-I solicita să vină la noi şi să ne ajute la construirea unui stat modern. Pot însă să presupun că articolul de mai sus a fost principala condiţie pusă de principe. Nici un manager de proiect, nici un constructor nu va accepta să-şi asume o reponsabilitate fără a avea mijloace minime de a-şi îndeplini obligaţiile, primul dintre ele fiind acela de a avea libertate deplină în a-şi alege şi numi echipa cu care se angajează pe titlul proiectului. Este un principiu managerial elementar şi extrem de simplu de înţeles de către oricine. Aşa se face că în întreaga istorie a celor 4 generaţii ale Familiei Regale am avut atât guverne de trei luni (Dumitru Bratianu: martie-mai 1881) cât şi de 12 ani (Ion C. Bratianu: 1876-1888), criteriul principal fiind cel al performanţei şi eficienţei.

    Or, mesajul Alteţei Voastre Regale conţinea şi câteva idei formulate aproximativ astfel:

    1. Că veţi lucra “cu materialul clientului” adică pe baza Constituţiei actuale, pe care o consideraţi un bun punct de plecare.
    Mesajul că Emil Boc va ramâne prim ministru până în 2012, în condiţiile în care şi-a dovedit ineficienţa în numai câteva luni de guvernare, poate stârni serioase nedumeriri. Riscul ar fi fost de a repeta experienţa Preşedintelui Constantinescu şi de a deveni prizonierul şi spectatorul unor aranjamente asupra cărora nu aţi fi avut nici un control, sau de a proceda la cine ştie ce tertipuri pentru a schimba guvernul, cum s-a mai întâmplat. Dacă avem în vedere şi consecinţele crizei economice, inclusiv modul dezastruos în care este gestionată de către Guvernul Băsescu, cu posibilitatea de a deveni cel care ar urma să achite decontul după 1 Ianuarie 2010, avem poate un tablou mai conturat asupra riscurilor pe care Vi le-aţi fi asumat în eventualitatea câştigării scrutinului. Nici nu doresc să mă gândesc ce ar fi însemnat aceasta pentru prestigiul Case Regale.
    2. Că este în tradiţia Casei Regale să lucreze împreună cu clasa politică şi în consens cu aceasta.
    De acord. Nici nu văd cum s-ar putea altfel. Şi aici mă văd obligat să revin la 1866. Principele Carol nu a venit în România în calitate de turist şi nici peste capul clasei politice a vremii, ci invitat de aceasta şi pe baza unui acord. De aceea, eu cred că reimplicarea Casei Regale în mersul statal al României nu poate avea loc exclusiv prin vot universal, ca urmare a participării la scrutinul electoral, din care poate ieşi orice. Mai ales având în vedere cum se desfăşoară acesta. V-am scris şi data trecută că mă cutremur la gândul că, în viitoarea campanie electorală prezidenţială, vom asista la circul trăit deja, când, un măscărici cu pretenţii de “moderator” de televiziune, va pune candidaţii pe cântar sau le va cere să recite poezii. Asta pentru ca noi, alegătorii, să fim “informaţi”şi să alegem “în cunoştinţă de cauză”. Ce mesaj aţi fi transmis fiind pus într-o asemenea postură?

    Ca un argument în plus, având în vedere şi procentul de 12% cu care sunteţi creditat în sondaje, am să accentuez puţin asupra unei alte faţete a situaţiei atipice de la noi. Să citim împreună rezultatul Referendumului din Mai 2007 pentru suspendarea preşedintelui. Propun următoarea lectură:
    • 60% dintre români nu s-au prezentat la urne. Înseamnă că pentru aceştia este lipsit de importanţă cine este chiriaşul de la Cotroceni. Este totuna, poate fi oricine!
    • 40% dintre români s-au prezentat la urne. Cum au votat? 75% (echivalentul a 30% din electorat) au votat pentru menţinerea chiriaşului de la Cotroceni, dovedind incapacitatea de a face distincţie între un derbedeu şi un şef de stat. Numai 25% (echivalentul a 10% din electorat) au votat pentru eliminarea chiriaşului de la Cotroceni.
    Concluzia mea: electoratul român responsabil şi informat se situează în jurul valorii de 10%, fapt confirmat şi de procentul care Vi se atribuie în intenţii de vot.

    Dar, ce exemplu mai concret decât procentul de peste 70% acordat de electoratul român stângii comunistoide în Noiembrie 2008, în condiţiile în care eu nu cunosc unde şi când un guvern de stânga a adus prosperitate ţării sale. Mi se dă mereu exemplul suedez dar nu mi se răspunde la întrebarea simplă: cine cheltuieşte bani şi cine varsă sângele ostaşilor săi pentru pacea lumii, pentru ca în prosperitatea Europei, inclusiv a Suediei, să nu se lăfăie muscalii, cu hazaicele şi puradeii lor, aşa cum a mai fost în trecutul recent? În Aprilie 2007, fiind invitat la o companie din Germania pentru a pune bazele unei eventuale cooperări în domeniul eficienţei energetice de care mă ocup, am primit în prealabil un email în care patronul îmi spune că tocmai a răsfoit o carte în care a citit că, înainte de război, România a fost “ein blühendes Land” dar că acum este “problematisch” şi sunt întrebat dacă sunt dispus ca, în cadrul cinei dinaintea zilei tratativelor, să dezvoltăm acest subiect. Am răspuns pozitiv şi, în cadrul discuţiei de la cină am arătat că explicaţia pentru care România a fost o ţară înfloritoare, prosperă, se datorează formei de guvernare adoptate la 1866, ale carei mecanisme le-am explicat, convenind la sfârsit că această soluţie nu are nimic cu democraţia votului universal, ci are legătură mai degrabă cu eficienţa. Dar, în replica, am deschis eu imediat subiectul Germaniei, cam în felul următor:
    – În urmă cu doi ani (2005) dumneavoastră aţi avut alegeri. Cancelarul Schroeder şi guvernul său de stânga au dus Germania la un şomaj de cca. 10%. Este adevărat?
    – Aproape 12%, răspunde interlocutorul meu.
    – Nici o problemă, în cadrul alegerilor care au urmat, electoratul german i-a dat lui Schroeder 35%!
    – Da, este adevărat.
    – Şi acum aveţi un mare guvern de coaliţie, în care jumătate trage Germania într-o direcţie, iar cealaltă jumătate în alta. Este aceasta eficienţă, am întrebat eu?
    – Nu, aceasta este democraţie, mi-a răspuns neamţul.
    Am mai arătat că nu numai România, ci întreaga Europă este “problematisch”, şi nu de acum ci cam de la primul razboi mondial. De atunci cand arbitrii Păcii de la Versailles, în frunte cu Clemenceau, au impus Germaniei condiţii umilitoare, uitand, daca au ştiut, o învăţătură simplă încă de la Titus Livius: “să-l învingi pe adversar dar să nu-l umileşti, căci va găsi resurse infinite de a se revanşa”. Ceea ce s-a si întâmplat, cu consecinţele pe care le ştim, inclusiv pentru România.

    Nu este locul şi momentul să insistăm aici asupra responsabilităţilor privind această situaţie la noi. Cele cinci luni în care aţi depus eforturi remarcabile pentru a prezenta românilor proiectul unei Românii altfel au acţionat ca o hârtie de turnesol. Este un câştig! M-am întrebat în acest interval de cinci luni unde sunt “corifeii” societăţii civile, formatorii de opinie, ziariştii responsabili, presa, televiziunile? Au strălucit prin absenţă. Sau, între interesul national şi propriile conturi din bancă, au făcut alegerea raţională. Dar, eu as mai remarca o instituţie care s-a ilustrat prin absenţă: Biserica Ortodoxa! Şi nu neapărat în ultimele cinci luni, ci în ultimii douăzeci de ani! O să mi se spună că Biserica este apolitică, neutră etc., etc. Poate fi Biserica neutră între adevăr şi minciună, între dreptate şi nedreptate? A fost Papa Ioan Paul al II-lea neutru în raport cu minciuna numită comunism? A fost Cardinalul Glemp în Polonia anilor ’80 neutru între Sindicatul Solidaritatea şi Puterea Comunistă? A fost Părintele Popeljushko, asasinat de comunişti în acele vremuri, neutru în faţa suferinţelor conaţionalilor săi? Am avut cândva curiozitatea de a lua harta Europei de la Atlantic până la Urali şi de a desena cu o singură culoare toate ţările ortodoxe. Am regăsit harta sărăciei şi înapoierii europene. Să fie o întâmplare? Să fie o simplă coincidenţă că la noi un mitropolit întrerupe slujba de Paşte pentru ca un politician să-şi ţină propria “predică”? Să fie o întamplare că un episcop, exact în momentul întroniozării sale aduce elogii unui politician vremelnic şi cu performanţe îndoielnice? Cazuri ca ale IPSS Nicolae Corneanu şi încă câteva constituie o rara avis.

    Alteţa Voastră Regală,

    În opinia mea, acesta este “materialul clientului” de la care trebuie pornit în orice demers de refacere a statului roman.

    Eu cred că retragerea din această cursă electorală, pe care o accept, a avut loc fie datorită absenţei aderenţei clasei politice la acest proiect, care ar fi însemnat coalizarea tuturor partidelor semnificative în jurul acestei soluţii, fie faptului că anumite acorduri nu au fost respectate pe parcurs. Poate nu a sosit timpul!

    De la stânga politică, cu peste 70% locuri în Parlament, nu cred că este ceva de aşteptat. În ce priveşte dreapta politică, am mai multe de spus. Liberalii au uitat, dacă cei de azi au ştiut vreodată, că în trecut au guvernat România timp de câteva decenii, cu guverne monocolore şi majorităţi parlamentare confortabile. Aceasta, insă, nu datorită suportului electoral, pentru că, în intenţiile reale de vot, ei nu au avut niciodată de la români mai mult de 15%, ci datorită articolului din Constituţie pe care l-am citat mai sus şi a legii electorale care atribuia primă electorală celui aflat la guvern, tocmai pentru a da “managerului” mijloacele necesare pentru a-şi duce responsabilitatea la bun sfârşit. În plus, ce fac ei astăzi? Demit un fost prim ministru eficient, cu statură de om de stat şi cu întinse şi benefice relaţii internaţionale pentru a-l inlocui cu o caricatura. Ce să aşteptăm de la ei?

    Eforturile pe care le-aţi depus nu sunt pierdute, ba chiar cred că pot sta la baza unui nou drum, poate a unei noi abordări. Ceea ce aş propune eu este ca acest capital, deja acumulat şi care are şanse de creştere, să fie valorificat în continuare pentru “Romania, altfel” dar propunând românilor o altă soluţie, care să nu mai fie legată de scadenţa alegerilor din această toamnă.

    Ar trebui să ne propunem nici mai mult nici mai puţin decât revenirea la Constituţia din 1923.

    Pentru aceasta ar trebui luptat în paralel pe două fronturi: atât prin creşterea procentului de aderenţi pe care îl aveţi deja cât şi prin construirea răbdătoare a consensului în rândurile clasei politice.

    Eu cred că acum, mai mult ca oricând premisele sunt favorabile. Într-o discuţie recentă cu nişte prieteni, saturaţi de circul politic actual şi de comportamentul actualului preşedinte, am afirmat: “Dacă Preşedintele Băsescu nu ar fi existat, el ar fi trebuit inventat!” La privirile mirate ale interlocutorilor mei, am răspuns cu câteva întrebări simple, printre care:
    • Cine, mai bine decât Traian Băsescu, ne putea arăta motivele pentru care, la 1866, românii şi-au adus şef de stat din import?
    • Ca o consecinţă, cine, mai bine decât Traian Băsescu, ne putea arăta la ce este bună republica la români?

    Astfel, fără să vrea, Traian Băsescu a acţionat ca un vector de influenţă menit să pună Casa Regală într-o lumină şi mai favorabilă în faţa românilor şi să o facă dezirabilă.

    În ce priveşte consensul clasei politice, eu nu cred că politicienii actuali nu au firescul instinct de conservare şi nu-şi pun problema că oricare ar putea să aibă soarta tuturor celor care l-au ajutat pe Cuza să devină domnitor şi care, în doar câţiva ani, au fost îndepărtaţi. Sau să ajungă, tot ca pe vremea lui Cuza, ca guvernele sa fie făcute de Maria Obrenovici sau de Directorul Poştelor, Librecht, un negustoraş care i se băgase pe sub piele de pe vremea când era pârcălab de Galaţi. Sau să-şi termine brusc cariera politică printr-o simplă plimbare la DNA, prin faţa camerelor de luat vederi, aşa cum a păţit dl prim ministru A. Năstase. Are cineva o garanţie că nu i se poate întâmpla acest lucru? Pe de alta parte, are vreun politician garanţia că nu i se va da “foc conacului”, ca urmare a unei revolte sociale care poate izbucni din orice, mai ales pe fond de criză economică? Iată exemplul Greciei, care nici acum nu s-a liniştit ca urmare a unui singur glonţ rătăcit, indiferent de intenţie. Dar, atitudinea cancelariilor occidentale le poate fi chiar indiferentă (a se vedea cazul recent al atitudinii Olandei fata de sistemul nostru juridic). Şi lista poate continua.

    Alteţa Voastră Regală,

    Cu ocazia lansării volumului biografic “Principele Radu”, care a avut loc la Mall Plaza pe data de 8 August a.c., V-am rugat să mă puneţi în legătură cu un colaborator pentru a vedea în ce măsură implicarea mea în acest proiect poate să însemne mai mult decât un singur vot. Aştept poruncă!

    Cu loialitate,
    Constantin-Valeriu Trifan
    Bucureşti, 04 Septembrie 2009
    .

  29. ioana says:

    Alteta ,ganditi-va la un lucru:sunt multe persoane care v-au scris in ultimele zile si multe alte persoane care v-au asigurat de intetia lor de a va vota.Daca le-ati aduna e posibil sa obtineti un procentaj bun ,si cu putin efort depus de dumneavoastra in urmatoarele luni cred ca ati putea castiga trebuie doar ca notorietatea dumneavoastra sa creasca si mai mult.Sunt multi oameni care inca nu va cunosc ,nu va stiu,nu au auzit de dumneavoastra.In ceea ce privesc caravanele,mutati-le aici in Bucuresti,mergeti in facultati,spitale ,licee,trebuie doar sa aveti dorinta de a continua si daca doriti ma alatur si eu caravanei.Nu conteaza ca nu mai aveti sponsori ,sigur v-au ramas o multime de fluturas,fotografii pe care le-ati impartit pana acum.Secretul este ca oamenii ,marea majoritate a lor nu pot sa va intalneasca ,sa se apropie de dumneavoastra,sa va vorbeasca,daca ar stii ca sunteti unul de -al lor poate ca ar fi mai usor sa castigati voturi.Eu sper ca nu v-ati suparat pe mine pentru indrazneala da a va da niste sfaturi,si de-a va spune ce cred si cum as proceda eu in locul dumneavoastra .Cu admiratie ,Ioana.

  30. Deceneu says:

    Alteta
    Multi sunt dezamagiti ca nu candidati.
    Daca ati fi candidat foarte probabil ca mass-media va era ostiva si nu reuseati sa convingeti prea multa lume.
    Daca ati fi ajus presedinte fara parghii si cu o clasa politica ostila, ati fi fost blamat, vi s-ar fi reprosat toate neajunsurile, cum a fost in cazul Presedintelui E Constantinescu.
    Nici cum nu-i bine.

    Romania are nevoie de o societate civica articulata si puteti fi elementul in jurul caruia sa se cristalizeze o asemena asociere.
    Puteti ocupa locul regrtatului C Coposu, dar in societate a civila nu in politica, si in locul lasat liber de Alianta Civica sa construiti ceva nobil, pentru recuperarea demnitatii si increderii romanilor.

    Trebuie discutate si gasite principiile fundamentale.
    Una din idei pe care o promovez eu este ca politica din Romania a fost si este abordata eronat.

    Politica poate fi abordata ca o competitie, sau ca un razboi.
    Intr-o competitie obiectivul este sa prezinti o oferta mai buna decat concurentii fara sa te preocupe in mod special competitorii, pe cand
    intr-un razboi obiectivul este sa-ti elimini adversarii si sa cuceresti puterea, si toata atentia este orientata spre demolarea adversarilor politici.
    Competitia este orientata spre constructie pentru binele societatii, pe cand razboiul politc nu aduce nimic pentru societate, el distruge.
    Razboiul se termina cand ramane un singur combatant, si atunci se ajunge la dicatura.

    Dupa mine ideea fundamentala pentru care ar merita luptat, este sa schimbam abordarea politicii din razboi in competitie, la care sa participe cat mai multe partide politice. Democratia nu se face cu un singur partid. In politica e ca in economia de piata, cu cat competitia e mai mare cu atat cetatenii au de castigat.
    Sper ca aceasa pre-campanie electorala sa fie doar inceputul unui progam pe termen lung.

    Va doresc numai bine si succes in continuare

    Deceneu

  31. Ionut Sauca says:

    Alteta Voastra,
    Am citit fiecare comentariu adresat Voua pe acest blog si sunt surpins plăcut de cât de mulţi romani gândesc asa cum trebuie, adică normal din punctul meu de vedere. Adică altfel (sau nu forţat) decât domnii Dinescu, Ioan T. Morar, Patrasconiu, chiar si Ion Diaconescu sau Zoe Petre – ca sa enumar pe câţiva din cei care au luat atitudine impotriva Voastra, deşi as fi presupus ca va vor susţine. Deci logica spune ca avem o dilema: cineva, ori noi, ori ei va percepem gresit. Sau, asa cum spuneam într-un alt mesaj, nu au căzut mastile de pe fetele noastre. E dificil sa raspundeti fără a va pozitiona împotriva lor, dar cred ca cumva trebuie sa o faceţi. In rest, cred ca puteţi fi (poate chiar) mai valoros pentru evoluţia societăţii româneşti din postura de membru al Familiei Regale decat uzat de o campanie ravasitoare sau de “jobul” de preşedinte. Mai pe sleau: avem nevoie de modele care sa ne indemne sa ne spalam mai mult, sa muncim, sa fim politicosi, sa respectam mediul înconjurător, sa ne apreciem oamenii de cultura, sa avem iniţiativa, sa credem in Dumnezeu, sa recuperam cei 50 de ani de comunism. Chiar doreati sa va luptati cu serviciile, sau sa paziti Udrea sa facă prostii (sa forteze legea, vreau sa spun)? De ce nu va impuneti drept un model VIZIBIL, lăsând politicienii sa facă “the dirty work”? Romanii va vor iubi mai mult (si in numar mai mare).

  32. Cine a mai citit blogul pionezadintrefese.ro, ştie părerea mea negativă privind orice fel de sistem sau formă de guvernare. Cu toate acestea am şi eu preferinţele mele legate de clasa politică şi politicienii independenţi din românia. Vreau să subliniez faptul că pînă azi am fost destul de discret şi nu am facut campanie nici unui participant aflat în cursa prezidenţială. Nu acesta este visul meu. Astăzi, însă, am simţit nevoia acută de a vărsa aici o mare dezamăgire, faptul că Alteţa Sa Regală, Principele Radu Duda s-a retras din cursa mai sus amintită. Nu am nici cea mai mică îndoială privind calitatea morală scăzută a tuturor celorlalţi candidaţi, consider că orice persoană dotată cu puţin bun simţ şi ceva principii nu s-ar aşeza la masa mizerabililor. Dar, după cum aflu de pe blogul Principelui, motivele ar fi altele şi nu au nici o legătură cu moralitatea. Alteţa Sa s-a bazat (din declaraţiile proprii) pe trei “mari” potenţiali participanţi la această candidatură şi anume: mediul de afaceri, societatea civilă şi mass-media. Ori a fost prost informat ori a încercat marea cu degetul ori, sper eu, are o strategie demnă de un joc de computer care, ceva mai tîrziu, va da roade bogate, bogate. Mediul de afaceri este destul de bulversat şi nu de azi, de ieri. Oamenii de afaceri au fost dezbinaţi precum oamenii de la sat şi, aşa cum agricultura este la pămînt, nici oamenii de afaceri nu-şi pot găsi un colţişor de linişte pentru a-şi forma propriile opinii şi alegeri; societatea civilă? Care societate? Care corifei? De cînd românia are aşa ceva şi de cînd se poate baza pe aşa ceva? Va reamintesc ca aceasta tara duce o lipsa acuta de organizatii neguvernamentale dezinteresate sau sindicate neaservite; mass-media este o tema fierbinte (chiar Alteta Sa mi-a atras atentia ca acest blog nu e locul perfect pentru a scrie “de rau” despre presa, si atunci nu am inteles despre ce vorbea), aceasta tagma, presa, fiind, cel putin pina acum, de neatins si asta pentru ca un text scris cu cap nu prea poate fi atacat. Nu poti acuza marile trusturi ca sint aservite unui partid si nici nu ar fi corect, traim intr-o tara “libera” iar libertatea este inteleasa cam de fiecare cum il duce mintea.
    Revenind la personajul de mai sus… nu retragerea persoanei in sine ma dezamageste, repet: este o alegere la care ma asteptam si pe care o respect cu tot sufletul, durerea cea mare este ca iarasi nu pot alege pro iar in cazul in care merg la vot (slabe sperante) trebuie sa votez contra. In articolul “Imnul si casa regala” tastam urmatoarele: “Greu se găseşte un om care să-mi inspire încredere şi, chiar dacă Principele Radu se poate număra printre ei, este totuşi nevoie de mai mult. Atunci cînd vorbele lui vor uni oameni şi destine am să cred, atunci cînd îmi va arăta un om demn de scaunul româniei am să sper… pînă atunci rămîn un străin cu acte de român şi foarte dezamăgit de instituţiile ţării.” Inspirata sau nu, interesanta sau nu, fraza de mai sus ramine in picioare si faptul ca tara asta nu o pot numi “acasa” si ca aici nu-mi pot gasi linistea cu care sa construiesc, sa dezvolt ceva este foarte trist. Cred ca vorbele lui puteau uni si oameni si destine (am vazut in scurta precampanie), cred ca este un om demn de aceasta functie si avind in vedere faptul ca a “dezumflat” multe suflete care sperau imi spune multe, cu toate acestea, faptul ca s-a retras din aceasta lupta… inca nu am cuvinte sa-mi exprim scirba, tristetea si intoleranta fata de romania dar va veni si ziua cind, de undeva de departe voi scrie detasat pe blogul propriu: “Te-am pupat romania, pentru totdeauna!”

    Ca intotdeauna in aceasta tara simt ca… s-a rezolvat, nu se poate. Si, daca si acest guvern face ca Ceausescu si ca toate guvernele de pina acum si “ofera” (in campanie) 500E copiilor “proaspat” nascuti iar noi nu intelegem, chiar daca avem programe gen “prima casa” care nu merg iar romania nu vede, chiar daca “ei” se cearta de atita amar de vreme pe Udre si Ridzi iar romania nu este deranjata… cred ca este super justificata retragerea mai sus amintita si mai cred ca romania are cetatenii care-i merita.

    Cu respect romania, cu respect!

  33. Calin Muresan says:

    Alteta,

    Imi pare sincer rau de decizia luata insa inteleg circumstantele. Raman alaturi de dumneavoastra si Casa Regala.

    Cele mai bune ganduri

  34. Alin says:

    Imi pare nespus de rau pentru retragere dar insa va raman alaturi la planurile marete pe care le aveti. Impreuna este puterea mai mare si rezultatele mai bune.
    As vrea sa fac parte dintr-un proiect al dumneavoastra.
    Va sunt alaturi.
    Cu stima si respect. Alin H.

  35. Alex Baltat says:

    Dupa o gramada de editoriale scrise pe aceeasi tema, dupa ce am vorbit cu o multime de producatori de emisiuni de toate genurile, divertisment, politic, economic, social, sa invite in emisiunile lor oamenii tineri puternici, proaspeti, necorupti, neaserviti unor interese ale batrinilor care ai “cresc” in partid, care sa aiba curaj sa spuna ceea ce cred si sa ceara lucruri….. Si dupa ce am tot fost refuzat politicos in propunerile mele, apelez la acest mijloc sa putem comunica. Din fericire libertatea de a spune in orice mod ceea ce gandim, ca este la tv, radio, presa scrisa sau iata internet, este singurul lucru pe care il avem in mod real.

    Nu mai pot.

    Nu mai suport mitocania, prostia si nesimtirea celor care au ajuns sa ne conduca. Nu mai pot sa ma simt zilnic prostit de tot ceea ce inseamna media cu tot felul de cacaturi de genul s-a terminat 1 km de autostrada, s-au vandut 1000 de case in programul prima casa. S-au facut contracte pe apartamente vechi si atat. Nu mai vreau sa traiesc intr-o tara si o societate a imposibilului, a neputintei, a lipsei de lege, a nesigurantei. Nu mai vreau sa ma intrebe bunicii mei, dupa atatia ani de munca, daca isi vor mai primi pensiile la toamna, la iarna…. nu mai vreau sa il vad pe Patriciu dandu-ne lectii de supravietuire in criza, dupa “afacerile” facute de el. Nu mai vreau sa vad odrasla conducatorului cum imi reprezinta tara doar pentru ca o cheama ca pe tasu. Nici Nicolae Ceausescu nu a avut tupeul sa faca asta cu printul Nicusor sau cu Valentin. NU mai vreau sa ma reprezinte niste speculanti cu 4 clase, niste bisnitari, ieri cu aur, dolari si blugi , azi cu trotuare, pamant si case de la stat. Nu mai vreau o tara in care lumea sa stea plecata in fata ministrilor, umili si speriati, doar pentru ca fac parte din curtea lui Basescu, ca ai cheama udrea, ritzi sau mai stiu eu cum.

    Vreau sa stam drepti, pentru ca muncim toti si platim multi bani statului nostru.

    Nu vreau sa mai vad analfabeti, curve, oportunisti, betivi, speculanti, hoti, batausi, care reprezinta tara asta, aici sau afara, care imi hotarasc mie si voua destinul.
    Nu vreau sa mai vad aceeasi analfabeti cum ne dau noua lectii de afaceri, morala si societate in toate emisiunile tv.
    AU FACUT BANII PE DA-MI MIE HOTELUL, FABRICA, TROTUARUL, COMBINATUL..etc SA ITI DAU EU INAPOI JUMATE!!!! Nu mai vreau sa ma mai intrebe cineva AL CUI ESTI TU MA? ca sa pot face o afacere cu el. Dupa ce am inventat 4 reviste, am lucrat in cele mai mari grupuri de presa, ma simt mai nesigur ca niciodata. Am sentimentul ca traiesc in tara in care fiecare ia acum ce se mai poate, pana nu e prea tarziu, ca se duce dracu la fund.
    Vreau ca toti prietenii mei care muncesc si au firme sa isi poata creste copiii, toti au, si imi spun ca le este teama de cine le va mai sigura lor scoala sau le va mai plati pensia peste 30 de ani. Nu cred ca va mai exista pensie, trebuie de acum sa ne strangem bani?
    Nu mai vreau tineri politicieni care sunt la fel de batrani ca si cei pentru care lucreaza. Care joaca intr-un film foarte prost, facand pe placul batranilor din PSD PNL PDL sau de oriunde ar fi ei, pentru o casa la un ANL, un spatiu comercial .. o combinatie ceva.. Vreau unii, femei sau barbati, scoliti, educati, destepti, muncitori, cinstiti SI CU MULT CURAJ SI MULTE C…IE , mai buni decat mine, care sa ma reprezinte !!! Care sa aiba grija de politie, armata, justitie, sanatate, drumuri, mediul de afaceri, copiii, mame, batrani, investitii, turism, sport, energie, alimentatie, cercetare, invatamant, comert….

    NU tara asta e de porc, NU poporul roman e prost!!!

    Doar foamea, ipocrizia, necistea celor pe care ai punem sa ne conduca sunt de neoprit.
    Media? Sa nu avem sperante prea mari inca. Sunt oameni f buni in presa , scrisa sau tv dar care nu pot sa faca si sa spuna ceea ce e corect si real.
    Stiti de exemplu, in cazul podului din Pipera construit chipurile sub linia de tensiune a trenului, ca seful de proiect, seful firmei care l-a proiectat si executat de altfel FFF CORECT, NU A FOST PRIMIT LA TELEVIZIUNI PENTRU EXPLICATII SI REPLICA? Si cand au facut-o, au facut-o urat printr-un material needitat, incat sa para ca e balbait, retardat, incurcat? De ce? Pentru ca aveau un subiect de scandal, savuros, si folosit politic. Si asta e doar un exemplu.
    Teama si pupincurismul sunt apanajul incompetentei. Ce putem face? Sa stam acasa , sa nu mergem la vot? Nu este deloc o solutie. Trebuie sa ne implicam, sa facem in asa fel incat oameni care ne pot reprezenta sa fie bagati in seama, sa fie ascultati, publicati, chemati la tv, supusi la vot.
    Sunt convins ca suntem multi cei care avem cu totii frustrarile noastre, ca suntem muncitori, cinstiti, ne platim impozitele, taxele, amenzile, suntem educati dar permanent inselati. Haideti sa luam atitudine, sa facem propuneri, sa generam o miscare care sa aduca o schimbare pentru noi, pentru viitorul nostru, nimeni nu ni-l asigura sau protejeaza aici, acum tine doar de noi.
    Haideti sa incercam sa ne recuperam viitorul .

    Au trecut 20 de ani de la Revolutie. Foarte mult timp

    Dumnezeu sa-i ierte pe cei care au murit, din pacate pana acum au murit cam degeaba. A trecut jumatate din perioada comunista… foarte mult timp. Noi cei care avem acum 25-30-35 de ani, vom avea peste inca 20 poate prea multi sa mai incercam ceva. Iar eu nu vreau sa mai astept inca 20 de ani !!!. Mai vreau o sansa la o viata normala, civilizata, in tara mea. NU vreau sa plec din Romania, vreau sa traiesc aici langa familia si prietenii mei, sa construiesc, sa am o familie , sa traiesc o viata normala. De aceea spun ca e timpul sa luam atitudine impotriva prostelii, marlaniei, hotiei, si incompetentei.
    Le-a ajuns, si-au facut plinul, sa se duca.
    In 5- 10 ani cred, cu cap si cu vointa, Romania poate fi departe de aici, iar noi sa fim toti fericiti si multumiti.

    Va bagati sa ne recuperam viitorul ?

  36. Antonie says:

    Multumesc majestate pentru gandurile transmise si imi permit sa exprim cateva opinii si anume:
    – in prezent in Romania nu exista decat o mascarada de democratie;
    – hotii care au devenit oligarhi conduc din umbra clasa politica;
    – criza nu este decat pentru omul de rand, potentatii putand cheltui banul public fara a da socoteala celor care-si platesc taxele si impozitele;
    – erati singura persoana ce nu avea in spate clanuri mafiote ce sustin de regula campaniile electorale ale diverselor ersonaje si care ulterior devin obligati fata de acestea.
    Inca o data imi exprim regretul si totodata speranta ca veti continua sa va implicati in viata sociala a Romaniei, ca veti face cunoscut forurilor europene si internationale pasurile romanilor si vinovatii ce le provoaca.
    Cu stima si multa consideratie!
    Antonie D.

  37. Ada says:

    eu nu mai cred in valorile ACESTEI CLASE POLITICE ,postcomuniste care ne conduce tara spre pieire din 1989!!Eu cred ca si clasa politica trebuie schimbata cu alte elemente mai cu dragoste de neam si de trecutul ei ..care este plin de jertfe ale romanilor ,nebagate in seama de acualii polticieni.care sint atei .Ceea ce ne lipseste este o politica care sa iba la baza credinta in Dumnezeu!Pina atunci ne va merge din rau in mai rau!

  38. Nelu Gradeanu says:

    Alteta Voastra,

    Va multumesc pentru mesaj si explicatii. Personal, raman un adept convins al viziunii Dvs. fata de clasa politica si rolul unui presedinte. Daca totusi in urmatorul mandat se vor creea premizele favorabile unei noi candidaturi ale Altetei Voastre, va fi o placere si o onoare pentru mine sa va sprijin in zona de obarsie a Voastra (Iasi – Barlad)
    Respectul si pretuirea mea, pictor Nelu Gradeanu

  39. Raluca Maxim says:

    Profit de aceasta ocazie pentru a-mi exprima regretul in legatura cu decizia Altetei Voastre de a renunta la candidatura. Aveam certitudinea ca puteati schimba viitorul Romaniei din mai multe puncte de vedere. Speram la o Romanie care sa sustina pote…ntialul intelectual al elevilor, studentilor, o Romanie care sa prospere mai ales din punct de vedere cultural.
    In ciuda varstei mele de 16 ani, daca as fi putut, v-as fi votat si acum si peste 20 de ani.

    Va felicit pentru intentie,
    Raluca Maxim

  40. Calin says:

    Cred ca aveti de partea dumneavoastra oameni care intr-adevar cred in dvs si in familia regala. Nu e doar adeziune politica, e si multa… dragoste.

    Iar acesta este un capital uman stabil, dedicat. Probabil ca un copil mic – mai trebuie sa invete cum sa si faca lucruri nu doar sa se alipeasca la sanul mamei.

    Calin

  41. G.S. says:

    Alteta,

    Alaturi de multi alti romani, am primit si eu cu bucurie anuntul facut in primavara prin care va anuntati intentia de a candida pentru Presedintia Romaniei. Aveam si eu cu cine sa votez.

    Acum, insa, sunt mahnit din pricina faptului ca v-ati retras din cursa electorala. Cred ca analiza D-voastra este pertinenta si motivatia intemeiata si totusi…

    Personal cred ca ar fi trebuit sa candidati, pentru ca numai asa ati fi avut ocazia sa aratati cum ar putea fi o „Romanie altfel”. Sa poata romanii vedea un om altfel, o campanie altfel, o atitudine altfel, un program altfel… Pentru ca, tare ma tem ca majoritatea romanilor nu mai stiu ce este normalitatea.

    Eu sper din toata inima sa reveniti asupra deciziei de a nu mai candida si sa mergeti inainte.

    Cu deosebita stima si consideratie,

    G.S.

  42. Sadman says:

    Vreau sa cred ca veti reaplica pentru candidatura in ultima zi permisa!
    Astfel toata aceasta intamplare cu renuntarea nu va fi fost decat o “siretenie” cu care sa salvam imaginea tarii incepand cu capul!

  43. Rodica L. says:

    Stirile d-voastra m-au intristat foarte mult.M-am rugat la Dumnezeu si am sperat ca se va schimba ceva in Romania.Am sperat ca romanii sa-si deschida ochii pina nu e prea tirziu, dar din pacate, majoritatea sint orbi si surzi.Ma bucur totusi ca vreti sa luptati, chiar daca de data aceasta au fost doar 12% de voturi.Eu sper si cred in “Romania Altfel”,la fel cred in proiectul d-voastra prezidential si in d-voastra ca viitor presedinte.Am sa ma rog in continuare sa reusiti si sper ca pina la canditatura urmatoare, sa se trezeasca cit mai multi romani,din somnul care dureaza de aproape 20 de ani.

    Va doresc d-voastra si Principesei,toate cele bune, multa sanatate si mult succes in continuare.

  44. Adrian Halga says:

    Alteta Voastra Regala,

    Cei care sunt adevarati si buni romani vor fi mereu alaturi de Familia Regala, asa cum stramosii nostri s-au unit in jurul Regelui Ferdinand si al Reginei Maria, faurind astfel marea unire!

    Cu lealitate,
    Adrian Halga

  45. Horia Cremene says:

    Sunt impresionante încurajările şi apelurile pentru continuarea demersului iniţiat de Principele Radu, apeluri în care autorii şi-au dat şi adresa de contact, ca Romeo Tarhon (monarom2000@yahoo.com), dr. Viorica M (viorica.vet@gmail.com), dr. Stoica Rodica (rodicas_35@yahoo.com), sau altele pentru care se aşteaptă adresa de contact, ca Alex Baltat, Ana Maria, şi mulţi alţii. Avem speranţa că aceste adrese vor deveni în scurt timp centre de coagulare a simpatizanţilor Principelui Radu, puncte de convergenţă a iniţiativelor individuale prin care se va răspândi mesajul pentru România Altfel. Sunt salutare iniţiativele lui Alex Baltat, Romeo Tarhon şi ceilalţi, dar important ar fi ca ele să-i inspire pe cât mai mulţi, să-i încurajeze de a se implica energic şi durabil în acţiunea de mobilizare a colegilor şi cunoştinţelor prin cele mai diverse procedee. ÎNCĂ SUNT MULŢI ROMÂNI CARE N-AU AUZIT DE PRINCIPELE RADU, care nu cunosc sau nu înţeleg importanţa apariţiei Alteţei Sale ca reper de normalitate în viaţa publică a societăţii româneşti, ca alternativă la conducerea statului atunci când va avea un suport popular corespunzător.
    .
    În mesajul din 4 sept. Principele ne anunţă că „în zilele si săptămânile care urmează voi scrie pe blog, în detaliu, despre proiectele noastre, despre felul în care vedem realitatea românească”
    .
    Cred că aceste consideraţii şi proiecte ar putea să contribuie mult la creşterea popularităţii Principelui Radu, dacă ar fi cunoscute de prietenii şi cunoştinţele noastre, de cât mai mulţi dintre oamenii simpli din această ţară. Pentru aceasta este nevoie de noi, autorii comentariilor de pe acest blog, reuniţi într-un nucleu de la care să pornească iniţiative de popularizare a calităţilor şi atuurilor Principelui Radu ca viitor candidat al nostru în alegerile prezidenţiale.
    Mă alătur şi eu celor de mai sus şi-mi dau adresa de contact, horiacremene@gmail.com în speranţa de a primi oferte de implicare şi iniţiative pentru atragerea cât mai multor susţinători ai proiectului România Altfel.

  46. UN PROIECT AMÂNAT

    Retragerea candidaturii la Preşedinţie a Principelui Radu nu m-a luat prin surprindere. Afirm deschis că era omul cel mai potrivit să conducă România. Calităţile sale, pornind de la prestanţă şi echilibru până la principiile enunţate în program şi în toate documentele elaborate de acesta de-a lungul carierei sale publice, îmi întăriseră convingerea că, într-adevăr, instituţiile statului trebuiesc remodelate. Nu oamenii care le conduc vremelnic, mai bine sau mai prost, ci sistemul şi relaţionarea pe baze constituţionale. Puţini sunt cei care i-au acordat sprijinul şi destul de puţini, procentual vorbind, poate că l-ar fi votat. Nu sunt dezamăgit de această renunţare, deoarece am înţeles că mai presus de propriile păreri sunt mai puternice raţiunile ce au determinat luarea deciziei, cunoscute publicului sau nu. Şi nu sunt dezamăgit din cauză că am mai trecut printr-o experienţă similară, în 1990, când alţii au fost preferaţi în locul lui Ion Raţiu. Nu-i aşa că ar trebui să ne ruşinăm numai şi pentru faptul că ne-am lăsat atât de uşor minţiţi? Vă vine să râdeţi de minciuni gen “bordelurile din Franţa ale lui Radu Câmpeanu” sau “moşierii lui Coposu şi Raţiu”? Şi nu sunt dezamăgit pentru că speranţa mea este alimentată de perseverenţa arătată de Principele Radu în atâtea situaţii în care s-a pus la dispoziţia ţării. Sunt dezamăgit că reformarea instituţiilor fundamentale ale ţării întârzie nepermis de mult, precum şi de lipsa unei perspective că lucrurile se vor schimba în viitorul apropiat.

    “România Altfel” este o idee într-atât de generoasă încât nu poate fi ignorată de cei responsabili. Candidatura Alteţei Sale Regale Radu a adus o viziune de perspectivă pentru întreaga societate românească, echilibru şi eleganţă pe o scenă politică marcată de discursuri revanşarde, lipsa programelor şi a caracterelor. Am fi avut nevoie de un om care să nu folosească arsenalul degradant la care recurg aproape toţi politicienii. În absenţa sa, vom fi nevoiţi să alegem “răul cel mai mic”. Pledez pentru implicare, nu pentru un anumit candidat, aşa că voi sfătui pe oricine să-şi exercite votul, indiferent de dezamăgirile provocate de politicieni.

    Poate fi şi altfel? Cu siguranţă, da. Casa Regală a României reprezintă o zonă altfel decât suntem obişnuiţi să vedem, din nefericire, în jurul nostru. Timpul va lucra în favoarea Casei Regale şi pentru aşezarea României pe o direcţie pe care, deocamdată, nu a regăsit-o. Viitorul va dovedi că proiectul regândirii unor instituţii pe model european, servind cetăţeanul român, este valabil, iar proiectul “România Altfel” se va realiza.

    Mihai FIRICĂ

    (Ediţie Specială – 05.09.2009)

  47. toia dan says:

    Sint cateva zile de cand ma documentez intens cu privire la persoana si activitatea unui important “activist civic”, un om de o integritate deosebita, care sint sigur ca ar putea fi in politica ceea ce a fost pina in urma cu un deceniu marele Corneliu Coposu : Valerian Stan. Cred ca acest oim nu ar trebui sa lipseasca din proiectele viitoare, pe care Altreta Sa Regala le sugereaza aici.

  48. I.Q.Ro says:

    Alteta Voastra,
    .
    Adevarul este ca mai trebuie sa invatam;
    .
    NOI, SUSTINATORII LOIALI…
    .
    Am preferat sa stam in asteptate… spectatori,
    mult si pretios timp!
    .
    Din clipa in care A.V.R. a sesizat si criticat existenta
    unor persoane CIUDATE in preajma Voastra,
    datoria noastra era sa va vizitam, in masa la palat,
    si sa stabilim ACOLO o noua ordine, o alta strategie…
    .
    NOI, insa, am stat incremeniti, dar comozi,
    in fata compiuterelor, in asteptarea miracolelor…
    .
    Cand o sa invatam ca orice inaintare in societate
    cere spirite treze, vii, initiativa, organizare,
    daruire si sacrificiu?
    .
    Valorile democratiei nu se primesc in dar!
    Se obtin prin presiuni obsesive si abnegatie;
    daca nu, prin sacrificii si mai mari!
    .
    NOI SUNTEM PRINCIPALII VINOVATI…
    .
    Iar la anuntarea retragerii oficiale, mai grav,
    ne-am grabit sa ne aratam ipocrizia…
    .
    Am fost cu totii intr-o stare de SOC!
    Este foarte adevarat!
    Suntem dejamagiti… si fara sperante apropiate
    intr-o adevarata schimbare de mentalitate
    si atitudine civica in Romania…
    .
    VINOVATII SUNTEM NOI !
    .
    Suntem infantili, fricosi, egoisti in actele noastre
    de voluntariat si donatii, zgarciti si ipocriti!
    .
    Asteptam totul de la altii… crezand ca se poate reusi
    fara sa ne obosim, prea tare!
    .
    NOI SUNTEM SAMANTA SI POMII CARE S-AU PUS IN PAMANT
    SI NU AU DAT ROADE LA TIMP !
    .
    Nu am ajuns sa dam roade!
    .
    CAT TIMP NU CONSTIENTIZAM ADEVARUL, CA:
    .
    – FIECARE dintre NOI, este
    * CEL MAI IMPORTANT si CEL MAI ACTIV *
    in spatiul demografic unde exista…
    nu avem voie sa ne consideram ca existam
    pentru proiectul *Romania, Altfel* !
    .
    Este nevoie de o indoctrinare, altfel!
    .
    IERTATI-NE MAJESTATE !
    .
    IERTATI-NE ALTETELE VOASTRE !!!
    .
    IERTATI-NE ELECTORAT ROMAN NEVINOVAT;
    OBSTRUCTIONAT DE NOI;
    IN SANSA VOASTRA DE CIUNOASTERE A ADEVARULUI !
    .
    RECUNOSTINTA VESNICA CASEI REGALE A ROMANIEI !

  49. Unurau says:

    Domnule Duda sunt dezamagit de dv. Daca in acest moment greu in care clasa politica , mass media este din ce in ce mai becalizata, tabloidizata, dv va retrageti in palatul de clestar va dorim sanatate si noapte buna !
    Exista multi oameni care nu sunt monarhisti dar care vad in Casa Regala un reper de bun simt si moralitate. Trebuia sa va prezentati in campanie si sa spuneti ca societatea, tara nu merg in directia buna.
    Spuneati ca vreti sa aduceti acest capital din campanie catre Casa Regala. S-ar putea sa realizati efectul exact invers.
    Sanaatte!

  50. Alteţa Voastră,
    Încerc să sper ca încă nu este târziu şi că veţi reveni asupra deciziei luate. Eu nu spun ca deja candidatura Dumneavoastra ar fi inseamnat si reuşita, pentru ca sunt realista, este prea devreme, românii sunt luaţi prin surprindere, dar ar fi fost primul pas spre formarea unei noi opinii de masa, s-ar contura unitatea in jurul Casei Regale si ar fi fost o certitudine pentru victoria in urmatoarele alegeri. Nealegerea Dumneavoastra n-ar fi fost un esec ci o treapta urcata in drumul anevoios spre conştientizarea unui popor minţit an dupa an, dezorientat si speriat de perspectivele sumbre.
    Va rămânem alaturi si va susţinem !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 54389693
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate