Ziua Crucii Roșii Române, 2023

Anul acesta sărbătorim împlinirea a 147 de ani de la fondarea Crucii Roșii Române, în anul 1876, în timpul Principelui Carol I și al Principesei Elisabeta. 2023 este primul an în care Ziua Crucii Roșii Române este sărbătorită sub Înalt Patronaj Regal, după anul 1947. AGERPRES

În prezența președintei Crucii Roșii Române, doamna Camelia Șucu, a membrilor Comitetului de Direcție, a liderilor filialelor locale și a numeroși voluntari, Majestatea Sa a găzduit marți, 4 iulie, în grădina Palatului Elisabeta, a 147-a Zi a Crucii Roșii Române. A fost prezentă ASR Principesa Sofia. La sărbătoare a luat parte doamna Cătălina Galer, consilier prezidențial, alături de un mare număr de ambasadori acreditați în România. Au fost prezenți demnitari ai Statului român, susținători și angajați ai celei mai mari și mai vechi organizații din România.

Voluntarii Crucii Roşii Române au rostit cele şapte Principiile Fundamentale ale organizaţiei umanitare: Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate. Majestatea Sa a urat bun-venit participanților, iar președintele Societății Naționale de Cruce Roșie din România, doamna Camelia Șucu, a prezentat un rezumat al activității ultimului an.

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, înființată în anul 1876, este o organizație umanitară, membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară a autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, imparțial și neutru.

Organizația contribuie, prin programele desfășurate, la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică.

Crucea Roșie Română este prezentă la nivel național, cu reprezentare la fiecare nivel teritorial, având 47 de filiale, 1,996 subfiliale și 1,307 comisii, și 5,500 de voluntari care se implică activ în activitățile sale.

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

Lasa un comentariu

© 2007-2025 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 54794914
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate