Criza satului românesc

Declaratia de presa a Principelui Radu al României
Palatul Elisabeta, 16 iunie 2009, ora 11

declaratia2_16.06.09 001-1

“CRIZA SATULUI ROMÂNESC”

Partidele politice din România si-au trimis reprezentantii în Parlamentul Europei. Nu acelasi lucru se poate spune si despre societatea româneasca. În structura sa profunda, ea continua sa fie nereprezentata în Europa, ca si la ea acasa, în institutiile puterii si în politicile guvernarilor.

În timp ce alte tari europene se zbat pentru fiecare cent alocat agriculturii, România îsi ignora cu buna stiinta unul din cele mai valoroase capitaluri. Satele României nu numai ca nu se integreaza în Europa, dar sunt împinse în afara ariei sale de civilizatie. Înca un exemplu grav de decuplare a Statului de Societate.

Am ales astazi sa vorbesc despre criza satului românesc. Situatiei dramatice a taranului român i se adauga acum o criza economica si financiara ale carei consecinte vor lovi mult mai crud mediul rural. Se vorbeste de recesiune, dar de doua decenii satul românesc este într-o recesiune continua. Din pacate, taranul român si problemele lui lipsesc din dialogul public. El este fie ignorat, fie tratat cu dispret.

Asemenea românilor din Italia si Spania, celor din Basarabia sau maghiarilor din Harghita si Covasna, agricultorii români sunt folositi doar ca subiecte electorale bune de adus voturi.

Desi înseamna traiul de zi cu zi a jumatate din populatia tarii, agricultura nu a fost niciodata tratata cu adevarat ca o prioritate, în politicile guvernamentale. Seceta anului 2009, desi anticipata de institutiile specializate, este ignorata de lumea politica, absorbita, în principal, de lupta pentru putere.

Asistam la o criza a satului românesc, iar ea nu este doar una economica. Supus discriminarilor si presiunilor distructive, sistematice, decenii la rând, satul nostru a fost transformat într-un spatiu social semi-desertic. Într-un loc predestinat esecului, de unde trebuie sa fugi, daca vrei sa ai sansa unei vieti decente, demne, contemporana cu lumea secolului XXI.

Criza aceasta nu a început acum, dar ultimii 20 de ani de guvernare au împins satul în pragul distrugerii totale. Invadat de subcultura urbana, ajuns loc de refugiu pentru victimele dezindustrializarii, adapost precar al celor mai multi dintre batrânii tarii, aflat mereu în afara oricaror programe sistematice de dezvoltare, satul nostru a încetat sa mai fie reper al unui mod traditional si coerent de viata.

declaratia2_16.06.09 004

Mesajul meu vine la acest început de vara, când prognoza din ianuarie a Administratiei Nationale de Meteorologie a fost reiterata: între 1 iunie si 31 august seceta va afecta 6 milioane de hectare, mai mult de jumatate din suprafata arabila a tarii. Este posibil sa avem pierderi de peste 50% la culturile de grâu si orz, iar România sa nu-si poata asigura rezervele pentru productia de pâine; sa depindem de importuri masive într-un an în care nu sunt bani, în timp ce resursele interne sunt neglijate si irosite!

Lipsa creditarii si reducerile pîna la 50% ale alocatiilor bugetare destinate agriculturii, operate de guvern, ameninta sa lase aproape jumatate din populatia tarii, nu sub pragul minim de saracie, cum este acum, ci sub pragul de supravietuire. Specialistii avertizeaza ca din totalul de peste 3 milioane de hectare de pamânt irigabil, anul acesta nu pot fi irigate mai mult de 300.000 ha. Adica doar 10%.

Pe fondul încalzirii globale si al distrugerii infrastructurii agricole a României, comunitatile rurale au nevoie de un program national de urgenta, sustinut de investitii europene si alocatii bugetare, care sa asigure:

–    refacerea sistemului de irigatii si a perdelelor de protectie;
–    împaduriri sistematice si masive în regiunile cele mai afectate de desertificare;
–    punerea la dispozitia taranilor a soiurilor de seminte subventionate care sa reziste la seceta. Astfel pot fi ajutate financiar si statiunile de cercetare care produc semintele;
–    asigurarea de energie electrica ieftina pentru cei care o folosesc pentru irigatii, cu plata la recoltare.

Mesajul meu catre responsabilii guvernarii este: Puneti ordine în prioritatile tarii! Este cea mai buna garantie pe care o puteti da Europei. Faceti politica pentru a administra bine tara, nu folositi administratia pentru a face politica intereselor proprii. Utilizarea institutiilor publice în interes personal este o grava forma de dispret si de subminare a autoritatii Statului.

Priviti satul românesc drept un mod de viata, un tipar al societatii românesti, nu ca pe partea invalida a economiei nationale!

declaratia2_16.06.09 002

Mai mult decît politicienilor, mesajul meu se adreseaza elitei acestei tari si tinerilor. Avem nevoie de idei proaspete, surprinzatoare, curajoase în comunitatile rurale. Ele pot veni de la tineri, de la intelectuali, de la asociatii de breasla, de la organizatii, de la întreaga societate româneasca, nu doar din comunitatea rurala.

Parteneriatul dintre Federatia Sindicatelor din Agricultura Agrostar si Casa Regala este un model de initiativa în favoarea satului românesc. Sper ca acest model sa inspire pe cât mai multi. El sustine proiecte de specializare în domenii traditionale, accesare de fonduri europene, atragere de investitii si proiecte de dezvoltare locala în domeniile turismului agricol, turismului balneo-climateric din comunitatile rurale, agriculturii ecologice, serviciilor, comertului cu produse traditionale, etc.

Studentii si liceenii români îsi pot oferi inteligenta, cunostintele si imaginatia pentru a ajuta mediul rural sa gaseasca solutii de dezvoltare. La fel, comunitatile citadine. Satul românesc nu este subiect de interes doar pentru populatia rurala si autoritatile publice. El are nevoie sa fie ajutat, re-creat, cultivat de întreaga elita a României, de tinerii ei, de personalitatile din societatea civila, economie si din învatamânt.

Uniunea Europeana nu are un proiect pentru salvarea satului românesc. El va fi construit de români, acasa la ei. Toti cei care sunt gata sa contribuie la reintegrarea satului românesc în Istorie au întregul meu sprijin!

37 comentarii

  1. alex 23 says:

    Absolut perfect.Insa cand oare va fi pus in practica???Asta ne omoara:(.Avem nevoie de proiecte pe termen lung si care sa fie respectate.Sa stim toti ce avem de facut si sa ne tinem de termene nu cum se intampla in domeniul constructiilor.

  2. Never mind says:

    Videoclipul “Primele zile ale Romaniei altfel”. Parerea unui diletant.

    “Dintr-o suflare”, mi-e mult prea lene sa structurez/sistematizez.

    Titlu cu tenta milenarist-mesianica, cu Principele salvator al natiunii in vremuri de restriste.
    Coloana sonora a-la Hans Zimmer. Superb. No further commment.
    Impact vizual potentat:
    Drapelul tricolor in intro si outro. Mda.
    Explozia tonala suprapusa urcarii spre Biserica. Superb.
    Atitudine sobra, a-la “om de stat”, rectitudine, nod la cravata de fiecare data impecabil. Distinctie, solemnitate, eleganta, clasa. Adecvat pentru a capacita mult din cei 70% romani saturati de porcaiala din Romania impropriu numita “politica”. Uitati promiscuitatea, S-a intors Regele! Garantul natiunii, garantul statului.
    Circa 40-50 sec (cumulat) imagini superpozabile Radu Duda – Biserica. Iisus in icoana din fundal, proxima chipului principelui, aproape bincuvantandu-l. Biserica – a doua institutie ca incredere a populatiei.
    Mai lipseau 2-3 imagini discrete cu Principele in uniforma militara si mixul era letal.
    Copii. Abunda imaginile cu copii, inclusiv / mai ales acea fractiune de secunda in care principele il prinde, patern-calduros-ocrotitor de mana pe acel copilas. Efect teribil asupra subconstientului privitorului.
    Ochii celor care il privesc emana speranta , incredere.
    Porti maramuresene, costume populare, ciocnirea oualor rosii – traditie, identitate, romanitate.
    Alegerea oraselor in fundal – extrem de fericita. Centrul Brasovului si al Timisoarei, superbe – retina inregistreaza placut, subconstientul prelucreaza in cheie pozitiva mesajul .
    Batranii din imagini si principele – compasiune, empatie, incredere.

    Cuvant-cheie: INCREDERE (si doar la asta se rezuma marketingul politic parca…)

    Sunt, fireste, si lucruri de ameliorat.

  3. Nicoara Ovidiu says:

    Alteta Voastra!
    ca de obicei,interventiile Voastre sunt ca cele medicale de mare precizie:diagnostic necrutator si propuneri terapeutice la obiect!
    Din pacate guvernantii acestei tari se preocupa de altceva,in primul rand sa se balacareasca intre ei(chipurile sunt in “coalitie”-din pacate nu o putem numi asa,e mai degraba o ceata de derbedei care merg impreuna la furat si nu se inteleg la impartirea prazii).Asa ca restaurarea statalitatii Romanesti si punerea in ordine a prioritatilor reprezinta u chestiune de siguranta nationalaurgenta!!!
    Cu consideratie,
    Dr.Nicoara Ovidiu

  4. daniela says:

    Alteta,
    Multumim pentru sprijin! Multumim pentru interesul si grija aratate fata de satul romanesc, pentru demnitatea taranului roman, mai mereu dispretuit in multe cercuri de “elita” si mai ales in cel politic. Taranul care lucreaza pentru hrana celorlalti, care pretuieste si respecta pe toti oamenii, inclusiv din mediul urban, el este folosit electoral, este indepartat de susrsele de finantare pentru imbunatatirea metodelor dificile pe care inca le foloseste la cultivarea pamantului si cresterea animalelor.
    Ma bucur ca declaratia de astazi vine in sprijinul ideilor si proiectelor la care m-am gandit cu ceva timp in urma, tocmai pentru sustinerea si dezvoltarea satului romanesc. Indemnul si incurajarea Dumneavoastra, va influenta pozitiv pe cei care se gandesc la locurile natale, care doresc binele si prosperitatea comunitatii locale.
    Lucrand impreuna, cred ca satul romanesc se va ridica din dispretul celor care nu-i merita si va dovedi ca lucrul, respectul, bunul-simt, dragostea si bunatatea, au un rol esential in bunastarea lor materiala. Asa sa ne ajute Dumnezeu!
    Impreuna vom reusi!!!
    Cu pretuire,

    daniela

    P.S.: Catre administratorii blogului – Domnilor imi este mie jena sa va mai semnalez aceeasi problema… Ori nu cititi mesajele, ori dispretuiti pe cei ce le scriu. Probabil nu va intereseaza felul cum scriem un mesaj, chiar daca este destul de dificil de facut lucrul acesta. Daca sunt eu mai toanta si nu stiu cum sa rezolv aceasta problema si as putea s-o fac (ceea ce nu cred ca tine de mine), aveti e-mail-ul meu si mi-ati putea spune cum sa remediez. Oricum, nu o sa va mai spun de aceasta problema pe care nu o luati in seama si ma voi chinui cat voi putea, cand nu mai pot, nu o sa mai scriu, ce mare paguba pentru Dumneavoastra… Iertati-ma pentru deranj si numai bine!

  5. Horatiu C. says:

    Nu aveţi cumva un canal pe youtube.com?
    Aţi putea înregistra (HD sau calitate buna) toate declaratiile de presa şi să le postaţi pe canalul propriu youtube.com. Ulterior, acestea ar putea fi preluate de televiziuni sau alte situri.

  6. Spinu Bogdan says:

    Candva, unul din flizofii romani, Blaga, spunea ” vesnicia s-a nascut la tara”. Domnilor , satul romanesc trebuie respectat. Din pacate auzim de el doar in preajm alegerilor si a situatiilor in care este nevoie de un punct sensibil pentru a atinge un ideal. Cata istorie zace in satele patriei , dar si cat praf se asterne peste ea. Venirea la domnie a lui Carol I a schimbat radical structura satului romanesc. Oamenii il numeau ” Hop in tol” in loc de Hohenzolern, dar aveau respect pentru Rege. Avem sate defavorizate , ca si cel in care locuiesc, unde drumul este reparat cu cateva zile inaintea alegerilor europarlamentare, unde oamenii care au incarcat sa ecologizeze satul au fost demisi de actuala conducere sau cei care fac ceva cu adevarat bun sunt luati peste picior. Daca institutiile statului vor ajunge sa depinda de autoritatiile locale , va spun sincer ca vor disparea sate si comune unde nu sunt destule fonduri pentru supravietuire. Exista o proasta organizare in tot ceea ce priveste administratia locala si guvernamentala. Lasa de dorit . Suntem o tara in care ajungem sa ne reparam masina de jumate de milion de euro cu ranga , unde circul electoral este in floare.Indemnul meu este sa punem umarul si sa scapam de actuala guvernare, sa ajutam prin proiecte si atrageri de fonduri europene , sa ajutam la dezvoltarea Romaniei. Avem nevoie de Alteta Sa pentru a reusi.

  7. Madalina says:

    Alteta,sunt de-a dreptul incantata ca am putut citi,pentru prima data,recunosc,blogul dumneavoastra! Am remarcat cu stopoare,ca mai exista oameni cu coloana vertebrala…care acced la postul de conducator si reprezentant al Patriei! daca va vine sa credeti sau nu,dintr-un simplu click pe blog,mi-am schimbat opinia si va voi darui votul meu cu toata daruirea! Mult succes si sanatate!

    Madalina,studenta la Facultatea de Drept

  8. PS says:

    Felicitari pentru acest “cri de coeur” care trebuia intr-adevar facut!

    Si mai ales felicitari pentru apelul catre elite si catre tineri sa vina cu idei!

    Ne vom gandi…

    Cu deosebita consideratie,

    P.S.

  9. S.V. says:

    Va multumesc, Alteta! Privesc cu admiratie si speranta la tot ce faceti. Va doresc tot ce e mai bun,
    S.V.

  10. Cristian Dumitru says:

    Da, o declaratie pertinenta, dar…
    Fara un semnal clar de responsabilitate binevoitoare (“friendly”) din partea guvernantilor, orice initiativa locala, individuala, cat o fi ea de surprinzatoare, de inteligenta, de rationala, moare din lipsa oxigenului sperantei. Din lipsa intrezaririi orizontului. Din lehamitea de a tot da fiscalitatii prilej de noi biruri. Ne dorim un mai bine, dar neputinta de a-l porni ne face sa traim doar la limita supravietuirii. Mentalitatea guvernarilor recente sau mai de demult este: “las`ca romanul se descurca”. “A se descurca“ este sintagma romaneasca a iesirii la suprafata mocirlii ca sa mai tragi o gura de aer pana la …urmatoarea gura de aer…
    Mai e totusi nadejde. Dar trebuie nadejdea hranita cu oameni potriviti la locuri potrivite. Cu oameni capabili sa scoata din ceilalti la suprafata ceea ce au ei mai bun. Nu toti au initiative. Deschizatorii de noi drumuri sunt putini. De aceea trebuie incurajati. Comentam aici pe blogul unui om care chiar asta face. Deschide drumuri, incurajeaza, nutreste speranta pentru oamenii locului. Chiar merita pozitia de lider.
    Pentru a conduce o natiune se cere INTELEPCIUNE ORGANIZATIONALA. Am dat in cartea 1 Regi capitolul 4 peste o operatiune organizationala a Imparatului Solomon. Randuiala responsabila, administrarea competenta, ingrijirea de treburile regatului a dus Israelul acelei vremi la o stralucire nemaipomenita. Si asta datorita a ceea ce am gasit in v.29: “Dumnezeu a dat lui Solomon înţelepciune, foarte mare pricepere, şi cunoştinţe multe ca nisipul de pe ţărmul mării. 30: Înţelepciunea lui Solomon întrecea înţelepciunea tuturor fiilor Răsăritului şi toată înţelepciunea Egiptenilor. 31. El era mai înţelept decât orice om…” Merita macar citit daca nu chiar studiat cu atentie acest text, spre a capta esenta. Cuvintele biblice sunt de un real folos pentru umanitate. Ne descopera nu doar un mod de lucru, nu doar o morala a vietii, ci chiar salvarea: individuala, de obste, de natie si de final.
    Ce n-as da ca romanii nostri sa nu fie doar traditionalisti, auto-limitati sau chiar nepasatori (nici nu mai vorbesc aici de cei cu sudalma in gura toata ziua)… ci niste cautatori, doritori, ahtiati chiar, dupa un “mai bine” spiritualo-material hranit din surse de “ape vii”, proaspete in fiecare zi. Doamne ajuta!

  11. N.N. says:

    Alteta Voastra Regala,

    Ati putea sa imi confirmati si mie va rog locul/locurile si ora/orele exacte in care veti fi maine in Turnu-Severin?
    Va multumesc!

    Cu profund respect,
    N.N.

  12. Tio says:

    Crizele sint examenele natiunilor. Inca mai avem o sansa sa trecem macar unul…
    Excelent si accesibil mesajul. Exact de ce e nevoie (mai ales sugestiile practice).
    Sint convins ca UE ar putea avea un proiect pentru satul romanesc daca un astfel de proiect ar fi propus si sutinut ( mai ales daca ar exista un intermediar serios)

  13. Principele Radu: Salvarea satului românesc trebuie susţinută de întreaga societate says:

    13:59 Principele Radu: Salvarea satului românesc trebuie susţinută de întreaga societate

    Bucureşti, 16 iunie /Agerpres/ – Proiectul pentru salvarea satului românesc nu va veni de la Uniunea Europeană, ci trebuie construit aici, în ţară, de către întreaga societate, a declarat, marţi, Principele Radu al României.

    ‘Avem nevoie de idei proaspete, surprinzătoare, curajoase în comunităţile rurale. Ele pot veni de la tineri, de la intelectuali, de la asociaţii de breaslă, de la organizaţii, de la întreaga societate românească, nu doar din comunitatea rurală’, a afirmat Principele Radu.

    Referindu-se la situaţia actuală, acesta a arătat că satele României nu numai că nu se integrează în Europa, dar treptat sunt împinse în afara civilizaţiei, ţăranul şi problemele lui lipsind din peisajul dialogului politic autohton,

    ‘Situaţiei dramatice a ţăranului român i se adaugă acum o criză economică şi financiară ale cărei consecinţe vor lovi mult mai crud mediul rural. Se vorbeşte de recesiune, dar de două decenii satul românesc este într-o recesiune continuă’, a subliniat principele Radu .

    După aprecierea sa, satul a încetat să mai fie ‘reper al unui mod tradiţional şi coerent de viaţă’, fiind ‘invadat de subcultura urbană şi ajuns loc de refugiu pentru victimele dezindustrializării, adăpost precar al celor mai mulţi dintre bătrânii ţării şi mereu aflat în afara oricăror programe sistematice de dezvoltare’.

    În declaraţia sa de presă referitoare la situaţia satului şi agriculturii din ţara noastră, Alteţa Sa a adresat un mesaj nu atât politicienilor, care ar trebui să înceteze să mai utilizeze instituţiile publice în interes personal, cât elitei ţării şi, mai ales, tinerilor.

    ‘Studenţii şi liceenii români îşi pot oferi inteligenţa, cunostinţele şi imaginaţia pentru a ajuta mediul rural să găsească soluţii de dezvoltare. La fel, comunităţile citadine. Satul românesc nu este subiect de interes doar pentru populaţia rurală şi autorităţile publice. El are nevoie să fie ajutat, re-creat, cultivat de întreaga elită a României, de tinerii ei, de personalităţile din societatea civilă, economie şi din învăţământ’, a spus principele Radu.

    În acest context, el s-a referit la parteneriatul dintre Federaţia Sindicatelor din Agricultură Agrostar şi Casa Regală ca la un model de iniţiativă în favoarea satului românesc, care susţine proiecte de specializare în domenii tradiţionale, accesare de fonduri europene, atragere de investiţii şi proiecte de dezvoltare locală în domeniul turismului agricol şi balneo-climateric, al agriculturii ecologice, serviciilor, comerţului cu produse tradiţionale.

    ‘Sper ca acest model să inspire pe cât mai mulţi, dar toţi cei care sunt gata să contribuie la reintegrarea satului românesc în Istorie au întregul meu sprijin’, a declarat în încheiere Principele Radu.AGERPRES/(Daniel Cocoru)

  14. Principele Radu: Agricultura are nevoie de un program naţional de urgenţă says:

    14:38 Principele Radu: Agricultura are nevoie de un program naţional de urgenţă

    Bucureşti, 16 iunie /Agerpres/ – Agricultura românească şi comunităţie rurale au nevoie de un program naţional de urgenţă pentru a fi salvate, în contextul încălzirii globale şi al distrugerii infrastructurii agricole.

    Din păcate, seceta anului 2009, deşi anticipată de instituţiile specializate, este ignorată de lumea politică, absorbită, în principal, de lupta pentru putere, a afirmat, marţi, Principele Radu al Romaniei, într-o declaraţie de presă privind situaţia satului şi a agriculturii româneşti.

    Mesajul Alteţei Sale vine într-un moment când prognoza din ianuarie a Administraţiei Naţionale de Meteorologie a fost reconfirmată: între 1 iunie şi 31 august seceta va afecta şase milioane de hectare, mai mult de jumătate din suprafaţa arabilă a ţării.

    ‘Este posibil să avem pierderi de peste 50 la sută la culturile de grâu şi orz, iar România să nu-şi poată asigura rezervele pentru producţia de pâine. Am putea depinde de importuri masive într-un an în care nu sunt bani, în timp ce resursele interne sunt neglijate şi irosite’, a subliniat Principele Radu.

    El a avertizat că lipsa creditării şi reducerea de către guvern cu până la 50 la sută a alocaţiilor bugetare destinate agriculturii ‘ameninţă să ducă aproape jumătate din populaţia ţării, nu sub pragul minim de sărăcie, cum este acum, ci sub pragul de supravieţuire’.

    Referindu-se la programul naţional de urgenţă pentru salvarea agriculturii şi satului românesc, susţinut de investiţii europene, dar şi de alocaţii bugetare, Principele Radu a arătat că acesta trebuie să asigure refacerea sistemului de irigaţii şi a perdelelor de protecţie, împăduriri sistematice şi masive în regiunile cele mai afectate de deşertificare, precum şi soiuri de seminţe care să reziste la secetă. O altă prevedere a programului va fi furnizarea de energie electrică ieftină pentru irigaţii, cu plata după strângerea recoltei.

    În încheiere, Alteţa Sa a menţionat parteneriatul dintre Federaţia Sindicatelor din Agricultură Agrostar şi Casa Regală – ‘un model de iniţiativă în favoarea satului românesc’ – care susţine în prezent proiecte de specializare în domenii tradiţionale, accesare de fonduri europene, atragere de investiţii şi proiecte de dezvoltare locală în domeniul turismului agricol şi balneo-climateric, al agriculturii ecologice, serviciilor şi comerţului cu produse tradiţionale.AGERPRES/(Daniel Cocoru)

  15. Mesaj de la Principele Radu says:

    Va multumesc tuturor celor care ati atentionat de autorii blogului referitor la dificultatea de a scrie in dreptunghiul de comentarii un text mai lung.

    Va anunt cu placere ca neajunsul s-a remediat.

    Cu aceeasi ocazie, doresc sa va asigur ca toti colaboratorii mei, interni si externi, isi dau silinta pentru a face lucrurile la timp. Unii dintre ei stau 10-12 ore pe zi si chiar mai mult, pentru ca totul sa fie facut cum trebuie.

    Va rog pe toti cei care cititi aceste rânduri, acordati-le credit si incredere! Toata lumea care ma inconjoara este bine intentionata. O campanie prezidentiala intr-o tara vulnerabila si manipulata ca România democratica nu este usoara.

    Pe masura ce trece timpul, totul va intra pe fagasul firesc.

    Cu toate acestea, va rog sa scrieti de fiecare data când ceva nu este in ordine!

    Cu bine si cu incredere,
    Radu al României

  16. daniela says:

    Alteta,

    Va multumesc pentru raspunsul privitor la administrarea blogului! Poate ca am fost cam dura si imi pare rau, dar asta am crezut dupa ce atentionasem problema de vreo trei ori in mai mult de o saptamana. Mi-era jena sa mai spun, totusi nu primeam nici un fel de raspuns si ma gandeam ca nu considera ca este o problema pentru dansii… (De altfel in societatea noastra e ceva aproape normal sa spui ceva si sa te auda… peretii.) Credeti-ma ca era o intreaga poveste sa scriu un mesaj, care sa fie putin mai lung decat dreptunghiul acesta in care incap exact 9 randuri. Pentru ca nu-l pot trimite asa fara sa-l verific (o data l-am trimis si avea diferite greseli), n-am decat sa-i dau copy, sa deschid o pagina noua in word, sa-l pun acolo si sa-l pot vedea pe tot. Dupa ce il revad si corectez acolo, il copiez si il aduc din nou in spatiul acesta de la comentarii si asa il trimit… O intreaga tarasenie, dar inainte sa descopar “solutia” aceasta, sincer nu ma simteam deloc bine. Multumesc pentru rezolvarea problemei care nu era prea mare, dar imi dadea multe batai de cap!

    Cred ca au un mare volum de lucru si le dau credit si incredere (am scris de cateva ori pe parcursul unei saptamani sau mai mult, asadar am avut incredere ca asculta si inteleg si astfel de probleme). Cred ca sunt si bine intentionati si nu sunt absurda, inteleg multe lucruri.

    Multumesc mult administratorilor blogului si va doresc o zi buna!

    daniela

  17. Marius says:

    nea duda,
    daca tot candidati, sa intelegem ca asa zisa casa regala a Romaniei, recunoaste intr-un final republica?
    in situatia asta nu mai e casa regala, ci fosta casa regala
    situatie in care dvs nu mai sunteti decat cetateanul/domnul (cum vreti) radu duda si atat, deorece titlul de “principe” l-ati acaparat dupa ce Romania a ramas fara casa regala.

  18. Maria Martinas says:

    Alteta,
    Ati vorbit astazi despre necesitatea implicarii a studentilor,liceenilor sau a altor persoane prezente sa nu pe scena politica cu scopul de a gasi solutii pentru satul si agricultura romaneasca.
    Personal m-am intrebat de multe ori care ar fi pasii pentru elaborarea unui proiect de accesare a fondurilor europene.Sigur ,nu exista bariere (teoretic) atunci cand vrei cu adevarat sa realizezi ceva.Dumneavoastra a-ti vorbit de multe ori in fata elevilor despre leadership,despre realizarea de proiecte etc …lucruri as spune eu extrem de esentiale ,dar despre care ,din nefericire, nu se invata ori nimic ori mai nimic in invatamantul gimnazial si presuperior.
    Am auzit cred cu totii “sfaturile” lui Basescu pentru doamna ministru al educatiei cu privire la programa scolara ,in sedinta de guvern de duminica trecuta.As avea si eu un sfat: ar fi foarte necesare si in acelasi timp binevenite ,niste cursuri de studii europene,drepturi si libertati cetatenesti in U.E., demersuri pentru elaborarea unui proiect de accesare a fondurilor europene,Constitutia din Romania etc.Sigur ,dupa parerea domnului Basescu acestea ar incarca si mai mult programa elevului?! Inca o observatie:programa elevilor este incarcata doar de meditatiile platite cu bani frumosi de catre parinti si asta doar din cauza incompetentei sau lipsei de interes a multor profesori.Mama mea imi povestea ca pe vremea cand ea a facut liceul (anii ’70-’80) orele incepeau la 7 AM si se terminau la 2-3 PM si asta de luni pana sambata ,si nu se auzise pe atunci de meditatii.Erau insa alte imprejurari.
    Rezumand,Alteta,sunt necesare in Romania multe schimbari.Sa presupunem ca veti castiga alegerile prezidentiale din toamna(lucru care mi-l doresc nespus de mult ) puteti din punct de vedere constitutional sa propuneti schimbarea guvernului ?Sau ,puteti influenta/veghea proiectele guvernului astfel incat acestea sa dea rezultate vizibile?Aveti foarte multe idei constructive ,idei care se regasesc intr-o buna parte din populatia tarii ,dar este o populatie care nu are nici o putere de decizie(in afara de inestimabilul vot care toate partidele il cersesc in perioadele electorale).Si de aceea eu va intreb cum ati putea sa puneti in practica toate aceste idei?
    Daca va pot ajuta in campania dumneavoastra ,nu ezitati sa ma contactati.
    Cu respect,
    Maria Martinas,Iasi

  19. Sorin Caisan says:

    Alteta,

    Oamenii care decid in Romania de azi sunt sub efectul surprizei pe care au adus-o discursul si prezenta Altetei Voastre in piata publica si in media: extrem de incomode pentru competitori sau moderatori.

    Un exemplu pentru ceea ce afirm aici este emisiunea Ora de foc de la RealitateaTV din 11 iunie.

    Adevarul nu poate fi ascuns pentru ca oamenii au nevoie de adevar.

    Demersul de aflare a adevarului poate fi doar temporizat… Asta a devenit specialitatea celor care spera sa conserve puterea in toamna… Cu asta se ocupa ei acum… Trista ocupatie…

    Intrebarea nu e daca vom afla adevarul care elibereaza ci: cand?

    Nu aici este locul potrivit in care sa explicitez care este adevarul de care vorbesc.

    Pe piata politica din Romania post 1989 au existat putine cuvinte si fapte
    memorabile de o calitate comparabila cu ceea ce ofera Alteta Voastra azi:
    cuvantul lui Corneliu Coposu, mesajul politic al lui Horia Rusu, calitatea umana a lui Sergiu Cunescu, singurul social-democrat autentic vazut de mine aici si gestul singular al parlamentarului Dinu Patriciu de a fi prezent in avionul in care au fost lasate M.S. Mihai si Regina Ana sa inteleaga sa nu deranjeze pe succesorii lui Ceasca de la Scornicesti… Aveau treaba pe teritoriul tarii Majestatii Sale… Nici azi n-au terminat treaba pe care stiu ei sa o faca…

    Oamenii par incapabili sa faca lectura corecta si completa a mesajului prin
    care M.S. Regele sustine pe Alteta Voastra.

    Faptul ca Regele trimite un om la presedintie afirma ca Regele respecta
    optiunea romanilor, asa cum e ea, republicana in aparenta, exprimata
    paradoxal, implicit si repetat din 1990 pana azi

    Acesta este un paradox, la care l-am invitat pe Rege toti cei care am
    participat 20 de ani la exercitiul electoral.

    Marturisesc ca, din 23 aprilie 2009, ziua in care M.S. Regele a facut public
    apelul prin care ii cheama pe romani sa aleaga un membru al Familiei Regale
    in functia de sef al statului, am intrat intr-o traumatizanta confuzie…

    In care am stationat pana in momentul in care am inteles ca persoana care ma
    cheama sa fac ceea ce nu paream sa pot accepta este Regele meu.

    Am inteles ca singurul lucru acceptabil pe care il am de facut este sa urmez chemarea Regelui meu.

    Sorin Caisan

  20. Peace says:

    The message of Hope!
    Esteemed leaders, please eccept my greetings.
    The decline of morality, our current situation is out of order, people lose the ability to understand, people are unprincipled and become selfish, defensive and lose the human quality, the campaign focus the external not internal, the fundamentals, the education, the human character. The problems is that still remain underdeveloped, not cultivated or matured the human dignity. Truth is the sword but to work to an ideal the priority is a primary need a philosophical system to educate the past, present for future. Every day over 50 000 people die of starvation, half of humanity survives with 1 euro, there are 40 wars at the moment in the world but who cares. Sad. The Romanian issue is how to change the ideologically selfisness into a real care, true honesty. Agriculture is the first priority, industry and secundary industries are second, eco-turism, civil construction or turist spot communities, etc, now how can you educate even you feel dessapointed or even if you are betrayed you must forgive and forget and broke the walls that are created by ourselves and work united for Romania CAUSA. Invest and forget that you invest and start againg to invest. People will help you for them together for everyone. Nice regards

  21. Muresan Catalin says:

    Imi spune cineva vreun ziar/canal de presa care sa fi preluat conferinta de presa…? 🙁
    Va rog.
    Multumesc

  22. Suzanna says:

    Pentru toti cei care doresc sa-l cunoasca pe Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei, va infromez ca in cursul urmatoarelor zile Alteta Sa va vizita mai multe orase din tara.
    Miercuri 17 iunie 2009, de la ora 13.00 Principele Radu se va afla in Drobeta Turnu-Severin unde se va intalni cu primarul orasului, apoi de la ora 13.30 Principele va merge prin parc pana la Sala Oglinzilor unde va avea loc o intalnire cu presa locala, urmand ca, intre orele 14.45 si 16.00, Alteta Sa sa se plimbe prin centrul orasului pentru a putea cunoaste localnicii si a putea vorbi cu ei.
    Mai tarziu, de la ora 17.00 Principele va fi in Orsova, la o reuniune cu primarul orasului, continunand apoi, de la 17.30, cu o plimbare prin centrul orasului si vizitarea Manastirii Stanta Ana. De la ora 18.30, timp de o ora, Principele va face o croaziera pe Dunare.
    La ora 21.00 Alteta Sa Regala va fi din nou prezent in Turnu Severin, la emisiunea “Fata in Fata” difuzata de RTS.
    Joi, 18 iunie 2009, de la ora 10.00 Principele va avea o intalnire cu primarul orasului Motru la Primarie, intalnire ce va fi continuata de o plimbare in centrul orasului, incepand cu ora 10.30, pentru ca Principele Radu sa aiba sansa cunoaste indeaproape viata orasului si pe locuitorii acestuia.
    La ora 13.00 Alteta Sa Regala Principele Radu va ajunge in Targu Jiu, unde va merge in vizita in comunitatile de rromi din cartierele Obreja, Rudarie-Luncilor, Meteor. Apoi, de la 13.45, timp de 2 ore, Principele se va afla la Sala Sporturilor, la o intalnire cu delegatii si invitatii POARR. De la ora 17.00 Principele Radu se va plimba prin centrul orasului Targu Jiu pentru a sta de vorba cu oamenii. De la ora 18.00 la ora 19.00 Principele Radu va acorda un interviu pentru Antena 1 Targu Jiu.
    A treia zi, in data de 19 iunie, Alteta Sa Regala Principele Radu va merge in orasul Rovinari, de la 9.30 la 10.00 avand o intalnire cu primarul orasului. Intre orele 10.00 si 11.00 Principele Radu va vizita Catedrala orasului Rovinari si Spitalul Rovinari, iar apoi, incepand cu ora 11.00, pana la ora 12.00 Principele Radu se va plimba prin centru orasului.
    La ora 12.00 Principele va pleca spre orasului Filiasi, unde intre orele 14.30 si 16.00 va avea o intalnire cu primarul si va face o plimbare prin centrul orasului in speranta de a cunoaste cat mai multa lume si a putea conversa cu acesta despre toate problemele regionale, locale, personale pe care oamenii le considera prioritare.
    La ora 16.00 Principele Radu va merge la Craiova unde, la ora 16.30, este asteptat la o intalnire cu primarul Craiovei. In intervalul 17.00-18.30 Principele va merge intr-o cafenea unde va putea conversa cu localnicii. De la ora 19.30 Principele Radu va participa la un talk-show.
    Prin intermediul acestor vizite Principele Radu sa cunoasca indeaproape cam care sunt problemele regionale, locale, si nemultumirile oamenilor, prin acest ajutor acordat de catre oameni putand stabilii prioritatile statale, dar si regionale. Fara a cunoaste problemele nu se pot gasi solutii.
    Cei mai capacitati pentru a oferi acest ajutor sunt oamenii simpli, care merg muncesc zi de zi si tinerii care se pregatesc pentru viitorul lor, iar nu reprezentii acestora la nivel poliitic, deoarece oamenii de rand sunt cei asupra caror se vor rasfrange consecintele deciziilor guvernantilor.
    Va invit sa veniti sa-l cunoasteti pe Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei si sa ii vorbiti !!!

    Pentru orice detalii puteti contacta pe Dra. Cristina Parii – 0756.087.702 sau pe Dra Suzanna Dumitrescu – 0740.217.870 sau pe e-mail cristina.parii@palatulelisabeta.ro sau suzanna.dumitrescu@gmail.com.

  23. virtual says:

    Jurnal, 27.02.2009

    “INCREDEREA”

  24. M. si amicii says:

    Ne este evident ca Traian si Mircea au dat iama in timpul mediatic si creeaza problemele pe care vreau ei = subiecte pentru mass media dictate de ei, nu neplacute dictate de moguli si opinia publica. Totul pentru a lua zilnic-pana in toamna !- fata contracandidatilor care ar dori sa le ia locul in finala, o finala intre ei doi fiind pohta ce-o pohteste marinarul !

    Ce-i de facut ? Sa rugati mass media sa se disocieze de ei ,sa nu le mai accepte smecheriile, sa nu mai accepte ca ei sa faca grila de programe !

    Cu tot respectul, M. si amicii

  25. Gardianul, 17 iunie 2009 says:

    Gardianul, 17-06-2009

    Principele Radu avertizeaza clasa politica: UE nu are un proiect pentru salvarea satului romanesc

    Principele Radu, candidat la presedintie, atrage atentia asupra crizei satului romanesc printr-o declaratie sustinuta la Palatul Elisabeta. “In timp ce alte tari europene se zbat pentru fiecare cent alocat agriculturii, Romania isi ignora cu buna stiinta unul dintre cele mai valoroase capitaluri. Satele Romaniei nu numai ca nu se integreaza in Europa, dar sunt impinse in afara ariei sale de civilizatie”, a declarat principele. Acesta a subliniat faptul ca agricultorii romani sunt folositi doar ca subiecte electorale bune de adus voturi si mai ales ca UE nu are un proiect pentru salvarea satului romanesc. “Uniunea Europeana nu are un proiect pentru salvarea satului românesc, el va fi construit de români acasa la ei. Toti cei care sunt gata sa contribuie la reintegrarea satului românesc în istorie au întregul meu sprijin”, a conchis candidatul independent la Presedintie. Principele Radu a sustinut ca în România este nevoie de un program national de urgenta sustinut de investitii europene si alocatii bugetare, care sa asigure refacerea sistemului de irigatii si a perdelelor de protectie, împadurirea sistematica si masiva în regiunile afectate de desertificare, punerea la dispozitia taranilor a soiurilor de seminte subventionate care sa reziste la seceta si asigurarea de energie electrica ieftina pentru cei care o folosesc pentru irigatii, cu plata la recoltare.

    Ioana Cabulca

  26. ROMEO TARHON says:

    PARODII, PAMFLETE ŞI…EUROPANARAME

    (Romeo Tarhon, NATIUNEA nr.512)

    Fostul tribun a redevenit tribun, unul de talie europeană şi l-a remorcat şi pe baciul Becali, penal şi poliglot cum îl ştim. Cei “doi creştini şi patrioţi”ne-au cam măscărit pe toţi şi ne râd în faţă. De tot pamfletul! Ne-am făcut de…parodie. Iar fiica Băsescului, al cărei unic şi incontestabil merit politic este acela de a fi fiica Băsescului, a ieşit victorioasă iar prin ea, indirect, Preşedintele ne-a râs şi el în nas arătându-şi muşchii politici în faţa nărodului norod şi a adversarilor domniei sale la cotrocezidenţiale.
    Ni-l putem imagina pe mucalitul şi hazosul nostru şef de stat bravând şi băşcălindu-şi contracandidaţii: “Măi băieţi, măi păsăroilor(!), lăsaţi-vă mă de politică, păi dacă v-a bătut fiică-mea, atunci eu vă snopesc, dau cu voi de pământ”…Şi de ce să nu recunoaştem:omul cam are dreptate să se dea mare. Aşa cum s-au ales şi s-au cules, cum s-au tunat şi s-au adunat europanaramele(!), nu cred să fim priviţi cu ochi buni fiindcă “exportăm” Ebe, Vadimi şi Becalii în forumul european, aceste produse îndoielnice ale politicii de tot râsul şi plânsul care să ne reprezinte ca naţiune. Ori, dincontră, demonstrăm încă o dată că asta vrem, asta avem şi asta merităm după cum am votat sau…nu am votat. Aşa cum bine l-am meritat pe Iliescu preţ de trei mandate şi aşa cum ni-l merităm şi pe Vodă Băse cel Sucit, personajul principal al marii comedii contemporane cu farse şi travesti , al savuroasei poveşti a unui nou Păcală din capul s(t)atului care, măcar ca nume, prin odrasla-i succesoare, vrea să ne facă…. De atâta tevatură şi bravură după succesul succesoarei, tătuca lu` fătuca a considerat oportun să se înfoaie, să se umfle în Pene(ş) precum Curcanul(!) şi să zgâlţâie Guvernul, să îl certe, să îl atenţioneze asupra recesiunii pe care, astfel, în şedinţa recentă şi indecentă a cabinetului Boc, a „decretat-o”, a instalat-o oficial, dar mai ales în faţa camerelor de luat vederi. În momentul de faţă, nea Traian se teme de criză precum Sarsailă de catran şi tămâie, nu de adversarii politici. Se teme de căderea economică, nu de căderea Guvernului de amestec, se teme de derapaj la…şomaj. Principalul său adversar la prezidenţiale este criza, aşa cum a aflat-o tot românul din chiar gura domniei sale slobode. De evoluţia păcătoasei economii depinde candidatura lui, a Băsescului, mai precis de neorocitul de şomaj. Un motiv suficient de serios pentru a se fi fiinţat personal la Palatul Victoria, se pare că nepoftit, spre a-şi exprima nemulţumirile privind ineficienţa sau lipsa măsurilor şi programelor de relansare a economiei, faţă riscul pierderii locurilor de muncă şi degradarii nivelului de trai. Prezenţa fizică şi discursul băsescian au fost mai ales un gest de distanţare, de disociere de Executivul struţo-cămilesc(!) al cărui sac bugetar ajunge curând la fund. Din această perspectivă păguboasă şi din această postură arţăgoasă, panicat şi intrigat, Preşedintele jucător (şi…trişor) a intrat ca berbecul în Guvernul cel fragil, a luat în coarne miniştrii şi l-a făcut pe Boc să se simtă şi mai mic. Nu cred că aş greşi sugerând mimetismul şi unele analogii între atitudinea Băsescului şi gesturile recent mediatizate ale „ţarului” Putin: impunerea autorităţii de dragul autorităţii, să nu se uite cumva cine este Şeful cel Mare. Iar dacă strategic şi economic Guvernul eşuează, e bine să se ştie că el, Preşedintele, a tras primul şi din timp (?) semnalul de alarmă, ba a şi pus umărul, cât îi permite Constituţia, la împins şi urnit căruţa Executivului împotmolită în noroiul crizei şi că, orice ar fi, nu îşi asumă incompetenţa miniştrilor indiferent de culoarea şi mirosul lor politic. Şeful statului este conştient de faptul că vârful crizei va coincide în mod nefericit cu perioada campaniei şi alegerilor prezidenţiale, că o criză socială este inevitabilă cu atât mai mult cu cât Vadimul, Geoana, Crinul şi ceilalţi contracandidaţi vor asocia dezastrul economic şi social cu incapacitatea Băsescului de a relansa economia (fapt pe care tribunul a început deja să îl trâmbiţeze instigând populaţia la revolte de stradă), ştiindu-se că premierul Boc este mai mult de decor, ca un fel de a treia mânâ a Preşedintelui, căruia nimeni nu îi contestă abilităţile şi capacităţile de a manipula Guvernul, de a-şi impune măsurile şi propria politica economică . Ori, exact această putere sporită îl ameninţă, responsabilizându-l.

  27. @Catalin (21) says:

    Iti raspund eu.Au aparut trei articole, doua la Agerpres si unul la Gardianul. Le gasesti pe toate postate aici. A mai aparut un articol penibil in România libera, un exercitiu de manipulare de nota 5. Este evident ca mass-media incearca sa ignore prezenta principelui in viata publica. Nu trbuie sa te intristezi, ci sa ajuti, daca poti, mai ales pe itnernet, sa circule cit mai mult ideile lui.

    Dana, Cluj napoca

  28. Nicoara Ovidiu says:

    Pentru Marius(un raspuns din off):
    Stimabile,mai invata Limba Romana,ca o faultezi mai ceva ca eba,precum si niste bune maniere-cand s-au impartit cam chiuleai!
    Am o veste pentru D-ta:ne aflam pe blogul ASR Principele Radu al Romaniei,ceea ce pretinde o exprimare reverentioasa si politicoasa.Asa ca ai cam gresit adresa.Iti recomand alte bloguri pe care sa te etalezi…de la un anume deal din Bucuresti in jos,trecand pe la Butimanu si Pipera…ai unde sa te comporti ca aceia de mai sus.
    La buna vedere!
    Dr.Nicoara Ovidiu

  29. Marius says:

    pt dl nicoara (NU dr. Nicoara)
    asta e problema Romaniei, falsa etichetare (fam. dr Nicoara, fam. ing. nu stiu cine – ipocrizia inculturii)
    eu ma adresez cum vreau eu domnule, deoarece imi permite constitutia REPUBLICII Romania … intelegi matale?
    tot la falsa etichetare se referea si postul meu anterior

  30. virtual says:

    Colegi de sustinere ai candidaturii Principelui Duda,
    Buna seara!

    Timpul ne preseaza. Avem obligatia de a ne organiza mai eficient!

    Prioritatea, nr:
    1. – intarirea convingerii electoratului pentru darea de semnaturi (viitoare voturi) si formarea de
    nuclee-satelite suplimentare; fara sa deranjam pe nehotarati sau impotrivnici.
    2. – transmiterea:
    – “MESAJULUI” Principelui pe toate canalele, posibile, de comunicatie;
    – formarea unui – forum al sustinatorilor fideli – de aici, de pe blog! Propuneri ptr. nume…
    Trimiterea cererii/obligativitatii sa se faca la comentarii; cu completatea datelor presonale, insemnarea intr-un chenar al luarii responsabilitatii personale pentru cele scrise…
    – verificarea sustinatorilor potentiali. din forum…
    – acordul Principelui;
    – munca in sine: in continuare, intre noi…
    3.- tiparirea de manifeste, “DE CE PRINCIPELE…..”, continand si datele pentru contactare, etc…
    Se pot imparti si in timpul vizitelor prin tara, vizitatorilor…
    4.- suplimentarea personalului de deservire a blog-ului = dinamizarea lui, eliminand timpul mort, dat de asteptare si cautari, succesive, inutile…
    5.-obligativitatea dari de raspunsuri pozitive, plauzibile la fiecare contactare.

    Cele mai incapatanate, dar nu murdare, le accept eu pentru “tratament”.

    Sper ca la dimineata, citind propunerea mea, sa va incarcati cu energie pozitiva si optimism !

    Viata este frumoasa! Ce se face din convingere, NU ESTE NICIODATA GREU !

    Va multumesc!

  31. Mihai, Bistriţa says:

    Pt. Marius, 29
    Nu domnule Marius, nu “etichetarea” (chiar dacă ar fi falsă) este problema României ci mîrlănia, chiar dacă este permisă de constituţie.

  32. Marius says:

    ce se mai ataca lumea daca cineva nu are aceleasi pareri ca si voi, sau daca nu se prezinta “umil” si “reverentios” intr-un context in care voi considerati ca e nevoie de o astfel de atitudine
    ma amuzati mult prea tare

  33. virtual says:

    Fi-ti amabili, va rog, postati si imagini-documentar, din viata romanilor, din tara si din strainatate; a celor care o duc greu, datorita politicii amatoriste practicata, la noi, de 20 de ani !
    Va multumim.

  34. V D Filip says:

    Pt Marius:
    Ei, nici chiar “umil” si “reverentios”. De unde ai scos-o? Ti-a cerut cineva asta? Si de atacat te-ai atacat singur. Chiar nu vad nici un sustinator atitudinii tale maidaneze. Ai acumulat ceva complexe in epoca de aur cand te trageai de sireturi cu tovarasul….?

  35. nu conteaza says:

    cate organizari si convingeri din acestea au mai suportat bietii romani, apropos de ce ar mai fii nevoie de un intermediar intre politicieni si romani mai slab de inger? Nu ajung oare spagile care se dau … dap daca chiar ar avea prestanta si continuitate ar fi fost o ipoteza asa doar valuri ….

    virtual
    Colegi de sustinere ai candidaturii Principelui Duda,
    Buna seara!

    Timpul ne preseaza. Avem obligatia de a ne organiza mai eficient!

    Prioritatea, nr:
    1. – intarirea convingerii electoratului pentru darea de semnaturi (viitoare voturi) si formarea de
    nuclee-satelite suplimentare; fara sa deranjam pe nehotarati sau impotrivnici.
    2. – transmiterea:
    – “MESAJULUI” Principelui pe toate canalele, posibile, de comunicatie;
    – formarea unui – forum al sustinatorilor fideli – de aici, de pe blog! Propuneri ptr. nume…
    Trimiterea cererii/obligativitatii sa se faca la comentarii; cu completatea datelor presonale, insemnarea intr-un chenar al luarii responsabilitatii personale pentru cele scrise…
    – verificarea sustinatorilor potentiali. din forum…
    – acordul Principelui;
    – munca in sine: in continuare, intre noi…
    3.- tiparirea de manifeste, “DE CE PRINCIPELE…..”, continand si datele pentru contactare, etc…
    Se pot imparti si in timpul vizitelor prin tara, vizitatorilor…
    4.- suplimentarea personalului de deservire a blog-ului = dinamizarea lui, eliminand timpul mort, dat de asteptare si cautari, succesive, inutile…
    5.-obligativitatea dari de raspunsuri pozitive, plauzibile la fiecare contactare.

    Cele mai incapatanate, dar nu murdare, le accept eu pentru “tratament”.

    Sper ca la dimineata, citind propunerea mea, sa va incarcati cu energie pozitiva si optimism !

    Viata este frumoasa! Ce se face din convingere, NU ESTE NICIODATA GREU !

    Va multumesc!
    CORECT : VIATA ESTE FRUMOASA …. doar pentru UNII daca viata tuturor, ar fi frumoasa frumusetea ar fi plata!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 54453499
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate