Corul Regal la prima școală de vară

Alteţa Voastră Regală,

Am bucuria şi mândria să vă scriu, pentru a vă informa în legătură cu un proiect despre care v-am vorbit şi în care a fost implicat Corul Regal şi Asociaţia Studenţească a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.
În perioada 12-19 august 2012 Corul Regal a susţinut o şcoală de vară desfăşurată în Poiana Pinului, jud. Buzău, care a avut ca scop instruirea membrilor corului selectaţi în urma preselecţiilor ce au avut loc la finalul anului universitar.
Acest proiect a fost realizat de Asociaţia Studenţească a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti şi finanţat de Autoritatea Naţională de Sport şi Tineret, în colaborare cu Uniunea Naţională a Studenţilor din România şi Consiliul Judeţean Buzău.
Şcoala de vară a avut ca finalitate un concert susţinut în seara zilei de 19 august 2012, în Sala Mare a Consiliului Judeţean din Buzău.
Beneficiarii proiectului nu au fost doar membrii corului ci şi 3 tineri dirijori invitaţi, care au avut posibilitatea să lucreze cu formaţia corală şi care s-au aflat la pupitrul Corului Regal în concertul final, alături de Răzvan Rădos, dirijorul fondator al Corului Regal.
Proiectul s-a bucurat de participarea d-lui conf. univ. dr. Gabriel Popescu şi a d-lui asist. univ. dr. Aurel Muraru de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, care au asigurat coordonarea şi consultanţa artistică a proiectului.
În afara activităţilor muzicale în care au fost implicaţi, participanţii la proiect s-au putut bucura şi de cadrul natural splendid pe care-l oferă Poiana Pinului, Vulcanii Noroioşi şi alte obiective turistice din jud. Buzău, au socializat, au legat prietenii, fiecare dintre ei aducându-şi aportul la crearea colectivului unit şi profesionist pe care se va baza activitatea Corului Regal de acum înainte.
Membrii Corului Regal sunt nerăbdători şi entuziaşti, pregătindu-se intens pentru Concertul Inaugural al Corului Regal din toamnă, eveniment la care sperăm să vă avem ca invitat de onoare.
Închei prin a vă mulţumi încă o dată pentru imensa onoare pe care ne-aţi făcut-o prin oferirea Înaltului Patronaj Regal, asigurându-vă de toată stima şi consideraţia noastră.

Ataşate acestui e-mail veţi găsi câteva instantanee ce vor ilustra modul în care s-a desfăşurat acest proiect.

Cu respect,

Răzvan Apetrei
Director Artistic al Cameratei Regale
Prim-Vicepreşedinte al Asociaţiei Studenţeşti a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti

 

4 comentarii

  1. Cerasela Platz ( Esmyana Martisor ) says:

    Corul Regal , un desavarsit model si inspiratie, va felicit calduros, va doresc tuturor muzica implinita, alaturi de cei care va iubesc, respecta si admira.
    Aici, in frumosul oras barock si anume Blieskastel, cant, din anul 2001, in doua coruri, un cor este amator si celalalt cor este semiprofesionist.
    Este o deosebita onoare sa fiu in aceste coruri alaturi de colegi prietenosi, in decursul anilor, am fost pentru un timp chiar si in patru coruri, am hotarat insa ca este indeajuns in doua coruri. Aceste doua coruri sunt, Corul Proiect al Bisericii protestante din Blieskastel, celalalt cor semiprofesionist se numeste Von den Leyen Chor Blieskastel. Acest cor este format din educatori, invatatori, profesori, elevi, parinti si toti care iubesc sa cante. Este corul ce apartine de scoala cu acelasi nume Von den Leyen Gymnasium.

  2. Voicu Stefan says:

    Felicitari pentru eforturile depuse si tuturor celor care au facut acest proiect posibil! Astept cu nerabdare concertul din toamna!

  3. Stelian Rotaru says:

    Dorim mult succes Corului Regal si Asociatiei Stundetesti ! Speram sa ascultam si noi concertul inaugural daca ne va ajuta ASR Principele Radu al Romaniei caruia iI transmitem sanatate si toata dragostea noastra! Nimic fara Dumnezeu!

  4. Cerasela Platz ( Esmyana Martisor ) says:

    Cuvantare, ( continuare )

    ” La data de 01.03.1911, primul harlet, drept inceperea constructiei, la data de 30.04.1911, punandu-se bazele. In anul 1912, la data de 8.09, biserica sarbatoreste inaugurarea. Strada catre biserica, aminteste de fostul preot al credinciosilor protestanti de la acea vreme si anume ” Dekan – Albrecht – Strasse”.
    In acelasi timp se cladeste si Casa Preoteasca. Ambele cladiri precum si micul Pavilion de servit ceaiul, astazi inexistent, sunt patrimoniu.
    Incaperea bisericii este prin inaltul turm unita cu Casa Preoteasca. Fasadele alcatuite din piatra de nisip rosie amintesc de cladirile in stil barock tarziu francez, din vremurile Contelui von den Leyen, Grafen von der Leyen.
    Din, pe atunci patru clopote, a existat multa vreme doar unul, asa numitul ” Clopotul muncitorilor ” – ” Arbeiterglocke “, donat de Uninunea Muncitorilor in anul 1912. Celelalte clopote au fost in primul si in al doilea razboi mondial topite, apoi, drept marturie acelor vremuri groaznice, acestea, nemaifiind inlocuite.
    In anul 2007 biserica primeste trei clopote noi, Clopotul Pacii, Clopotul Lui Cristos si Clopotul Femeilor.

    Doresc sa multumesc tuturor voluntarilor, tuturor organizatiilor , institutiilor si firmelor care s-au angajat pentru pastrarea si continuitatea bisericii.
    Tuturor credinciosilor precum si Preotului Matthias App, va doresc un an jubiliar de succes. ”

    Annelie Faber – Wegener
    Primar

    Traducerea acestei cuvantari este realizata in limba romana de catre Cerasela Platz, astazi 22.08.2012, Blieskastel ( Saar – Pfalz – Kreis ), Germania.

Lasa un comentariu

© 2007-2025 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 54853015
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate