Concursul Național de Creaţie pentru Muzici Militare 2011
În fiecare an, în luna martie are loc o nouă ediție a Concursului național al muzicilor militare, organizat la București, în cadrul Ministerului Apărării Naționale, de Inspectoratul Muzicilor Militare, în sala de concerte a Muzicii Reprezentative a Armatei. Tot în fiecare an, Casa Regală susține premiile concursului, oferind Marele Premiu “Iosif Ivanovici” celei mai bune compoziții muzicale a anului. Concursul are o secție de compoziție și alta de orchestrație. Anul acesta este unul jubiliar, fiindcă se împlinesc 180 de ani de la înființarea, în Principatul Moldovei, a primei instituții a muzicii militare, în anul 1831. Legătura dintre Casa Regală și Muzica militară și Armată, în general, are o tradiție ce durează de la constituirea dinastiei până astăzi. Regele Carol I a adus o contribuție remarcabilă în toate aspectele profesionalizării și modernizării Armatei, inclusiv în cel al muzicii militare. Iosif Ivanovici, inspector al Muzicilor Militare, a fost un ofițer și un compozitor apreciat de Casa Regală. Anul trecut, prin grija muzicologului Viorel Cosma, general de brigadă (ret.), a fost adus la lumina zilei Marșul Carol I de Iosif Ivanovici, o remarcabilă lucrare scrisă pentru fanfară. Anul acesta, a fost rândul colonelului (ret.) Ionel Croitoru să orchestreze pentru fanfară simfonică o veche, foarte populară lucrare, intitulată “Luarea Plevnei”, aparținând compozitorului militar Anton Kratochwil. Miercuri, 9 martie 2011, am participat, ca și în anii trecuți, cu bucurie, cu onoare și cu speranță la acest fel atât de respectabil al ostașilor români de a-și aduce aportul la activitatea militară modernă a țării. Cele 15 formații militare ce se află pe teritoriul României au nevoie de sprijin moral și material. Ele sunt necesare vieții românești de astăzi nu numai din punct de vedere cultural, militar sau al tradițiilor istorice. Sensul existenței lor, mai ales rostul Muzicii Reprezentative a Armatei, este acela de a sublinia și consolida statalitatea românească în continuitatea și legitimitatea ei istorică. Ritualul statal, ce ar trebui să fie parte organică a actului reprezentativității statale, este un domeniu important al vieții publice, nu doar o pată de culoare pentru ocazii festive. Activitatea militară de orice fel, diplomația, știința și educația sunt părți din viața publică guvernate de profesionalism și ierarhie a competențelor. De aceea, rostul lor nu este doar unul practic, ci și simbolic, de model. Există în viața publică instituții care mențin reputația, respectabilitatea, onoarea, demnitatea unei țări. Armata și Coroana sunt două dintre ele. |
Felicitari acestei componente de elita a Armatei Romane pentru respectul pe care il arata Casei noastre Regale si istoriei noastre! Sunt bucuros sa-l regasesc in aceasta postura pe fostul meu coleg, dl colonel Ionel Croitoru.
Alteta , prezenta dumneavoastra alaturi de militari, chiar pentru aceasta zi care nu a fost deloc mediatizata , este salutara. Unul din stalpii natiunii , armata , a fost daramat incetul cu incetul. Prin alaturarea Casei Regale , pe care o reprezentati cu eleganta , ridicati prestigiul militarilor care , deocamdata , sunt umiliti . Multumim
Apreciez in general Familia Regala si in mod special pe dumneavoastra si Princepesa Mostenitoare.
Alteta Voastra Regala,
Nimic nu ma face mai mandru decat sa Va vad ca Ofiter al Armatei Romaniei in mijlocul unei institutii care aduce onoare tarii si Casei Regale! Armata a fost cea care a reusit sa refaca legatura cu traditia Casei Noastre Domnitoare: ca barbatii Acesteia sa fie ofiteri ai sai!
Nu in ultimul rand, felicitari domnului colonel Ionel Croitoru pentru redescoperirea unui asemenea cantec, care sta cu cinste alaturi de Marsul Carol I.
Cu cea mai mare stima si cel mai profund respect pentru AVR!
Altetea Voastra,poate ati auzit de declaratiile facute de Viktor Orban referitoare la Romania .Poate ati auzit si de starea materiala a romanului de rand. Poate aveti ceva informatii despre alunecarea in jos a Romaniei, atat economica cat si democratica. Daca ati auzit ,atunci ma simt linistit! Acum puteti continua sa ne povestiti despre muzica de fanfara sau despre ultima vizita de lucru la un liceu . Ma simt foarte atras de “normalitatea” si “viziunea” pentru care va lauda atat de multi oameni pe blog…
PS:Nu aveti mai multe poze de la Concursul NATIONAL AL MUZICILOR MILITARE ? Este un subiect de maxima atentie pentru 99% dintre romani. Cred ca puteti sa postati aceste vizite si in traducere japoneza, deoarece sunt convins ca japonezii ar trece mai usor peste evenimentele catastrofale din ultimele zile citind blogul dumneavoastra, asa cum si romanii o fac .Va iubim AV, deoarece ne place “regalitatea” dumneavoastra, a carei aroma se simte din inaltul turnul de fildes in care va aflati cand Romania se distruge .
Vă mulțumesc pentru mesaj. Pentru a vă ajuta să vedeți cât de mult greșiți în comentariul dumneavoastră, vă invit să citiți următoarele luări de poziție publice:
http://www.princeradu.ro/news/2664/19/Declaratie-de-Presa-21-mai-2009/
http://www.princeradu.ro/news/2721/19/Declaratie-de-Presa-16-iunie-2009/
http://www.princeradu.ro/news/2862/19/Declaratie-de-presa-05-august-2009/
De asemenea, vă rog să citiți atent(ă) mesajul următor:
http://www.princeradu.ro/news/2889/19/Declaratie-de-Presa-02-Septembrie-2009/
În absolut fiecare moment al ultimilor 15 ani, atunci când a fost nevoie și când a fost posibil, Familia Regală a luat poziții publice (conform cu mijloacele și cu natura aportului ei la societatea românească).
Ați auzit de mesajele Majestății Sale din ultimii ani? Ați citit ce spunea recent, de Crăciunul anului trecut? http://www.princeradu.ro/news/3375/17/Mesajul-Majestatii-Sale-Regelui-Mihai-I-de-Craciun-2010/
Dacă nu, vă invit să o faceți. Poate astfel vă veți simți mai puțin singur(ă).
Cu bine,
Radu al României
P.S. Pe homepage la blog, în colțul din dreapta-sus veți găsi o emisiune de 45 de minute, foarte, foarte recentă, de la o televiziune din Brașov, în care multe dintre subiectele pe care le evocați cu ironie sunt atinse cu responsabilitate.
Altetea Voastra,va rog sa primiti scuzele mele sincere pentru mesajul meu scris pe un ton destul de nepoliticos si multumirile mele pentru raspunsul dumneavoastra cu adevarat elegant. Sunt convins ca ati inteles perfect faptul ca mesajul meu nu este expresia a unei adversitati fata de Altetea Voastra,fata de Casa Regala sau fata de MS Regele Mihai ,ci ,din contra ,un mesaj de disperare adresat unor oameni care, din punctul meu de vedere ,pot schimba in bine lucrurile in Romania.Va multumesc pentru linkurile catre luarile de pozitie ale Altetei Voastre(le stiam, dar mi-a facut placere sa le recitesc ) ,insa cu parere de rau trebuie sa constat ca majoritatea acestor linkuri sunt din 2009, iar noi suntem in 2011. Oricum,va doresc din toata inima mult succes in drumul pe care il aveti de facut pentru a realiza o altfel de Romanie si sunt cu tot sufletul alaturi de Majestatea Sa Regele Mihai si de Casa Regala.
.
Buna ziua.
Alteta Voastra astazi am avut surpriza sa citesc doua comentarii – nr.5 si nr.6;
postate in dialog sub initialele numelui meu – VM.
.
Va multumim, in continuare,
pentru perseverenta dumneavoastra in promovarea Mesajului AVR;
pentru intelegerea, calmul si rabdarea cu care intersectati drumurile tarii
si constiintele oamenilor ei.
Cu stima,
dr Viorica M. cu familia
Numarul 5 si 7 ,nu 5 si 6 ,ca sa fim exacti si sa nu existe confuzii….Se mai intampla doamna ,mai exista oameni care au initialele numelui identice cu ale dumneavoastra. La aproximativ 20 milioane de locuitori,apare si aceasta posibilitate,ce sa facem. Ca sa va ajut insa ,confirm ca postarile 5 si 7 nu va apartin si a fost doar o pura coincidenta.
PS:Sa speram ca nu sunteti si dumnevoastra tot din Bucuresti ca mine.Macar in privinta asta sa aveti ceva mai mult noroc.