Caravanele

Astazi, insotit de saptesprezece tineri, am inceput noul proiect al verii, numit “Caravanele”. In dorinta de a fi cât mai aproape de oameni, de comunitatile locale si de societatea româneasca profunda, care nu face niciodata obiectul interesului puterii de la Bucuresti, am creat impreuna cu echipa mea conceptul de “Caravana”. Ea va acoperi in opt saptamâni o arie cuprinzatoare din geografia României, cu precadere locurile unde am fost mai putin prezent in ultimii opt ani. Voi vizita Moldova, Dobrogea, Oltenia, o parte a Banatului si a Munteniei, Maramuresul si o parte a Transilvaniei.

As vrea sa explic rostul Caravanelor si situatia grava a mediului puterii bucurestene, pornind de la doua mesaje primite astazi.

Iata ce spune Ionut Sauca in ultimul lui comentariu:

“…mirarea mea consta in aceea ca nu inteleg in continuare de ce analistii si intelectualii nostri nu discuta aceste teme foarte generoase, precum ‘actualitatea clasicilor’ sau nevoia de a aduce pe cineva din afara sistemului politic in fruntea tarii, ca acum 160 de ani. Am intalnit aceste teme in discutii private insa, caci sunt evidente si e logic a le discuta. De ce vectorii de opinie nu discuta aceste teme?! Alteta, cred ca e cazul sa ii fortati pe intelectualii nostri angajati sa vorbeasca in fiecare seara la TV sa atace si aceste teme! ‘Faceti-le un pic agenda’”!

Domnule Sauca, nu este posibil sa le fac agenda! In ultimele 60 de zile am fost blocat sistematic de la orice aparitie la televiziune, radio sau in ziarele bucurestene. Si aceasta pentru ca puterea politica, cea mediatica si cea a banilor sunt atât de ingemanate si atât de proteice incât nu se mai pot deosebi nici ele insele, una de alta.

In plus, intelectualitatea româneasca, in partea ei fashionable, adica celebra, este atât de subjugata politic, economic sau psihologic, incât nu este libera sa priveasca in fata evidenta. Doua precizari: 1. Subjugarea politica poate sa insemne fie obsesia doctrinara, fie subjugarea prin apartenenta la un grup de interese si 2. Subjugarea psihologica inseamna santajarea cu ceva din trecutul persoanei, care se poate face in mod institutional sau privat.

Textul de anunt al candidaturii mele este, de 90 de zile, accesibil oricui, pâna si unui copil de 12 ani de la Pascani. Nu iti trebuie doctorat in stiinte politice ca sa intelegi ca Statul român este facut praf de oameni fara nici o intelegere a sensului institutiilor si eticii publice. Cu toate acestea, prea putini oameni ai puterii (politice, economice, culturale) inteleg sau se arata interesati de proiectul meu.

Dimpotriva, chiar si cei care se declara adversarii actualului primitivism din viata politica si statala a României, ignora in mod irational ceea ce fac, permitând, uneori parca admirativ, toate exercitiile de siluire a Constitutiei si a ordinii de drept, acte ce se petrec in plina zi, sub ochii lor. Amatorismul, diletantismul pare sa-i bucure, sa le dea confort. Profesionalismul pare sa-i sperie, sa-i incomodeze.

In cele 80 de zile de la anuntarea candidaturii, am facut exact ceea ce un candidat la Presedintia României, responsabil si generos, trebuia sa faca: am vizitat Valea Jiului, am fost in secuime, am vizitat românii din Italia si Spania, m-am intâlnit cu importanti sefi de Stat ai Europei, am intâlnit basarabeni, am facut declaratii pe teme de economie si agricultura, am vizitat zeci de orase românesti, vorbind oamenilor despre nevoia de a deosebi performanta politica de cea statala. NIMIC din toate aceastea nu a putut ajunge in mass-media bucuresteana. Nicaieri, in nici o zi, cu nici un prilej.

Din aceste motive, am decis ca urmatoarele opt saptamâni sa le petrec in mijlocul comunitatilor mici din România. Astfel, mesajul meu va ajunge direct la români, adica acolo unde are o sansa reala de a fi inteles. Acolo unde, de fapt, este asteptat.

Al doilea citat pe care doresc sa vi-l prezint este un text preluat de Horia Cremene de pe un alt blog. Nu cunosc identitatea persoanei care l-a postat initial. Este vorba despre mine, in calitate de candidat la Presedintie:

„Aici am să sintetizez: este independent, nu depinde de nici un partid şi de nici un sponsor. Are ţinută, naturaleţe, căldură, bunătate. O inteligenţă vie, comunicativă. E stilat, elegant. Este cunoscut şi primit la cel mai înalt nivel de toţi şefii de state şi de guverne din ţările democratice ale lumii, fie ele monarhii sau republici. Este cunoscut şi în mediile culturale internaţionale, are relaţii de prietenie cu personalităţile publice ale lumii – artişti, scriitori, oameni de ştiinţă, politologi, economişti, sportivi, etc. Cunoaşte perfect politică şi relaţii internaţionale – principala atribuţie a preşedintelui ţării. Prin natura şi pregătirea lui, este făcut ca să-şi îndeplinească prerogativele constituţionale, de moderator şi mediator. Fiind independent, este deasupra partidelor şi nefiind trimisul unui partid sau al unui grup de interese, are capacitatea de a concilia şi armoniza, ceea ce e esenţial pentru o ţară care are nevoie de o strategie constructivă. El însuşi este constructiv. Nu atacă la persoană, nu se comportă ca adversarii săi, care au făcut din România, mahala şi ţigănie. Aduce încredere în şansa de reuşită a ţării şi în forţele proprii ale fiecăruia. Este capabil să polarizeze energii naţionale pentru proiecte de durată. Pune accent pe comunităţile locale, de a căror dezvoltare depinde dezvoltarea armonioasă a ţării. Uneşte, nu dezbină. Motivează, nu descurajează. Respectă, nu dispreţuieşte”.

Multi dintre cetatenii cu drept de vot ai acestei tari, fie ei in sate, orase mici sau municipii, inteleg sau simt in acelasi fel cu autorul paragrafului de mai sus. De aceea gasesc incredibil faptul ca vârfurile societatii românesti sunt atât de mineralizate in propriile gasti, incapabile de un gest de instinct al binelui. Voi vorbi, in lunile care au mai ramas din 2009, despre aspectul acesta paradoxal: nu românii sunt nepregatiti sa consolideze tara, ci vârfurile puterii din România. Tara nu este tinuta pe loc de cetatenii ei, ci de elita ei. România postdecembrista si-a recâstigat democratia si libertatile, dar nu si instinctul binelui. A conservat din comunism un model de elita setos de autodistrugere. Dornic de autoflagelare. Cu tentatia umilirii.

Prezenta mea, de aici incolo, in comunitatile românesti, comuna cu comuna, oras cu oras, municipiu cu municipiu, incearca sa repare modelul demn si responsabil de leadership românesc. Va invit, timp de opt saptamâni, sa urmariti, zi de zi, drumul prin tara noastra, asa cum este ea, asa cum nu este niciodata prezentata in oglinda deformanta a spectrului puterii din România.

Blocajul mediatic bucurestean voi incerca sa-l inlocuiesc cu prezenta in comunitatile si mass-media locale, precum si cu o retea din ce in ce mai cuprinzatoare si mai performanta pe internet.

Ramâneti alaturi de mine! Viitorul nostru se scrie impreuna. Cresteti rândurile celor care citesc aceste pagini si faceti din vocea voastra un instrument eficient de punere impreuna a ideilor, gesturilor generoase si energiilor. Nu va limitati la a da sfaturi sau a oferi sprijin moral. Faceti ceva astazi!

“România, altfel” depinde de tine, ea incepe cu tine!

Perseverenta 1

67 comentarii

  1. gica says:

    E libertate de opinie. Corect. Asa si trebuie.

    Parerea mea e ca pe langa imaginea care trebuie sa o creeze un candidat la presedentie – prin prisma intalnirilor, caravanelor, aparitiilor televizate etc – e totusi necesar un program concret de masuri, propuneri, planuri care se pot aplica. Dar CONCRET.
    Ar trebui sa cam fim satuli de vorba multa (saracia omului ca trantesc un slagar) , pentru ca pana acuma am avut parte din plin de asa ceva. Ce exact inseamna altfelul acesta ?
    Nu avem suficienti politicieni care nu au nici o treaba cu propuneri legislative, consideratie fata de principiile economice in procesul de gandire spre propunerile care ar trebui sa existe ?
    Este incredibil pentru ca la noi se iau niste decizii in ce priveste economia tarii care te dau pe spate si nu reusesti sa intelegi nici intr-o mie de ani care era motivatia din spatele deciziei, si daca cumva se intampla minunea sa pricepi cat de cat ramai cu gura cascata pentru ca , zic din nou, contravine celei mai elementare logici si mai mult dorintei ca economia sa progreseze.
    Si totusi in continuare nici unul dintre candidati nu etaleaza un program concret, detaliat si coerent, si noi alegatorii ajungem sa auzim doar “facem, dregem, scoatem Romania din situatia nasola in care se regaseste bla bla” .

    Nu ne insultati inteligenta va rog, spuneti exact ce aveti in minte. Nu aveti aptitudinile tehnice ok, prezentati-ne niste oameni de valoare care sa se asigure ca nu o sa fie acelasi bulshit care il inghitim de ceva ani. Si vrem sa auzim masurile din punctul de vedere al logicii : propunem acest lucru : pentru ca…… , oamenii care se ocupa de implementare sunt acestia….., rezultatul scontat este…. , masurabilele pe parcurs sunt….. si mai mult transparenta in ce priveste procesul se va manifesta in……
    E greu stiu, dar o pozitie de presedinte ar trebui sa se castige cu greu pe baza de merite.

  2. Ionut Sauca says:

    Catre domnii Cremene si Nicoara: stimati domni nu va enervati, nu uitati ca viitorul presedinte va reprezenta pe toti cetatenii Romaniei, pe cei care gandesc si “pun idei pe masa” spre discutie (incluzand aici pe cei critici la adresa Principelui), pe cei care nu inteleg de ce sa se adreseze cu titlul de Principe sau Alteta Regala si pocesc intentionat apelativul, pe cei entuziasti sau pe cei sceptici, pe cei care jignesc si atat. Avem aici o bucatica din Romania si din cetatenii ei, asa cum sunt ei in 2009 – asemanatori cu cei de acum o suta de ani (apropos de “actualitatea clasicilor”), dar un pic mai depreciati de lipsa de patriotism si de credinta probabil datorate “evolutiei omenirii”. Mie mi se pare ca postarea (probabil a) tuturor comentariilor ne tine ancorati de realitate. Sa nu ne lansam in concursul “cat de jos putem cobori”! Sa il ajutam mai bine pe Principe in misiunea fantastic de grea pe care si-a asumat-o! Sa ajutam la formarea acelei mase critice de la care poate pleca totul! Iata ca, apropos de emabrgoul mediatic la care e supus Principele, dl. Patrasconiu, desi scriitor la ziarul Cotidianul (chiar senior editor), face referire la declaratia Principelui pe… blogul sau.
    Catre domnul Comsa (caruia ii respect rezultatele fantastice si sper din toata inima sa fie un port bonheur pentru Principe): eu citesc mesajul lui Giorgio in alt registru, mai binevoitor; omu’ se adreseaza unui personaj public din Romania, deci e normal sa fie circumspect, poate neincrezator (pe principiul ca “astia promit toti, ca sa ii cocotam noi in BMW-urile cu care sa ne opreasca apoi traficul”), dar totusi omul e curios, vrea sa afle mai multe (despre Principe), deci ii pasa. Pai acest om poate face Romania ALTFEL, nu?!
    P.S. Si eu sunt interesat sa aflu mai multe despre Principele Radu (de aceea am si citit cartile sale mai vechi sau mai recente), despre ce citeste sau ce muzica asculta, decat despre hobby-urile demi-mondenilor (sa zicem Bahmu, Negru, Nico, s.a.m.d.) care ni se vara pe gat in fiecare zi…

  3. Cipslim says:

    E un inceput bun dar initiativele trebuie sa curga valuri. Inainte, Inainte, Inainte.
    Aveti 5% va trebuie cel putin 30 sa intrati in turul 2 cand veti avea vizibilitate maxima. Vreau sa le spun celor de pe net ca discutiile, desi folositoare nu sunt suficiente. Puneti mana pe ce aveti, bicicleta, masina, trotineta, cal cu caruta si intrati in vorba cu oamenii din strada si de la sate ca acolo-i bataia.
    Nu au de ce sa se supere partidele politice de acolo in afara de PD-L deoarece stiu ca nu au sanse. Sa le aducem aminte ce a facut clasa politica in lupta lor pentru putere cand aveau da gand sa demita presedintele ales din orgolii proprii. Nu din cauza ca au vrut sa-l demita pe Basescu s-a revoltat lumea ci din cauza ca s-a vazut adevarata fata a liderilor politici si au tinut sa le dea o palma zdravana si sa le zica: la munca nu la intins mana!
    Eu v-am facut videoclip si il pun zilele astea pe canal la mine pe Youtube, daca nu va place sa-mi spuneti ca-l dau jos. Revin cu linkul cand finalizez.

  4. Muresan Catalin says:

    Ma incanta aceasta idee.

    Abia astept sa vad roadele acestei munci, cu siguranta vor veni.
    Mult succes!

  5. Liliana says:

    Pentru IO,

    Dupa cum comentezi s-ar zice ca te-ai invartit toata viata printre printi, regi si regine, si esti familiar cu toate ale lor. Daca tot ai acces la internet, cauta articole despre casatoria printesei Victoria (Suedia). Ai sa citesti ca sotul ei (antrenor si un om obisnuit, adica fara nici un titlu nobiliar) va purta titlul de print.
    O intrebare: IO vine de la “ignorant”? (mie cel putin asa mi se pare).

  6. Emilian says:

    Principe Radu Duda,

    As dori sa va marturisesc o intamplare imbucuratoare. Am tot vorbit cu prietenii mei despre candidatura d-voastra, incercand sa argumentez ca este cea mai potrivita din varii motive. Zilele acestea, insa, unul dintre prieteni a plecat in orasul natal pentru a-si vedea parintii, si tot discutand cu tatal sau despre treburile cetatii au atins si tema alegerilor prezidentiale. Raspunsul pe care l-a primit de la batranul parinte a fost urmatorul: “Il votez pe Radu Duda ca are un discurs incomparabil mai bun decat toti ceilalti, pentru ca vb despre teme importante pentru romani, pentru ca are o educatie solida, pentru ca are relatii externe foarte bune”. Si batranii sunt cu d-voastra, nu doar tinerii!

  7. Horia Cremene says:

    Stimate Domnule Beldiman,

    Cred că a fost omisă partea cea mai importantă a citatului pe care l-aţi invocat, de aceea am să o fac eu.
    .
    Dvs vedeţi unele nuanţe populiste în postarea Principelui Radu, motiv pentru care spuneţi: „As vrea sa-mi explicaţi şi mie (deşi mă-ndoiesc că o veţi face)…”. Dar vă invit să observaţi că însuşi autorul precizează, în cuvintele care preced citatul invocat, că va vorbi în perioada următoare exact despre ceea ce stârneşte îndoielile Dvs, anume despre această situaţie paradoxală:
    .
    „Voi vorbi, in lunile care au mai rămas din 2009, despre aspectul acesta paradoxal: nu românii sunt nepregătiţi sa consolideze ţara, ci vârfurile puterii din România. Ţara nu este ţinută pe loc de cetăţenii ei, ci de elita ei”
    .
    După mine, atitudinea Principelui este departe de a fi „populistă” (cum o denumiţi Dvs), dimpotrivă este, precizez încă odată, după umila mea părere, o percepere realistă a societăţii româneşti contemporane: chiar dacă populaţia este în general neinstruită, cu o cultură precară, avidă de importuri cosmopolite şi de kitsch-uri în lipsă de altceva, este un mare adevăr că România nu e ţinută în loc de cetăţenii ei, ci de elita ei. Sunt convins că talentul oratoric al Principelui Radu va reuşi şi de data aceasta să surprindă şi să convingă auditoriul inclusiv pe Dvs. mult mai bine decât aş putea să o fac eu, aşa că mă opresc aici.

    cu stimă, H.C.

  8. Marina Cummings says:

    Pentru IO (Nr 37)

    Ati scris: “…titlul de Alteta il pot primi numai cei care au sange albastru”.

    A, da? Cred ca educatia Dvs nu este completa:

    Alteta Sa Regala Principele Henrik de Danemarca.
    Alteta Sa Regală Principele Claus din Ţările de Jos.
    Majestatea Sa Regina Sonja a Norvegiei.
    Majestatea Sa Regina Silvia a Suediei.
    Diana, Prinţesă de Wales .De la căsătoria din 1981 până la divorţul din 1996 a fost numită Her Royal Highness The Princess of Wales (Alteţa Sa Regală Principesa de Wales).
    Alteta Sa Regala Prinţesa Moştenitoare Mette-Marit a Norvegiei.
    Alteta Sa Regala Principesa Letizia a Spaniei, Principesa de Asturia.
    Alteta Sa Regala Principesa Maxima a Olandei.
    Alteta Sa Regala Prinţesa Moştenitoare Mary Elizabeth a Danemarcei.

    Niciunul dintre cei sus mentionati nu au sange albastru.

    In plus, când Daniel Westling se va căsători cu moştenitoarea la tron, Principesa Victoria a Suediei, el va fi investit cu titlu Principele Daniel, Duce de Vaestergoetland, viitorul Principe Consort.

  9. I.A. says:

    Comentez doar 2 afirmatii, din multiple motive, incepand cu lehamitea si terminand cu sansele infime ca acest mesaj sa fie postat….

    Afirmatie A:
    “In ultimele 60 de zile am fost blocat sistematic de la orice aparitie la televiziune, radio sau in ziarele bucurestene. Si aceasta pentru ca puterea politica, cea mediatica si cea a banilor sunt atât de ingemanate si atât de proteice incât nu se mai pot deosebi nici ele insele, una de alta.”
    Cateva observatii:
    1. Tonul neobisnuit de radical face o stridenta nota discordanta cu tenta discursiva echilibrata care v-a caracterizat pana acum. Daca shift-ul asta discursiv va avantajeaza au ba dpdv electoral….e treaba sfetnicilor pe care ii aveti.
    2. “ultimele 60 zile”. Intentionati de fapt sa adaugati “in special” / “cu precadere” / “mai ales”? Altminteri cititorul e tentat sa inteleaga ca pana in urm cu 60 zile n-ati fi fost boicotat.
    3. Va victimizati. Cantitativ vorbind (repet, cantitativ – asta ca sa nu se ofuste unii lezati de comparatie), beneficiati de cel putin la fel de multa acoperire mediatica cat C.V. Tudor (de fapt mai multa dupa cum indica monitorizarile), si asta chiar daca sondajele de opinie va plaseaza la sub jumatatea scorului celui mentionat. Altfel spus, de ce nu acordati mass media prezumptia de nevinovatie, considerand ca beneficiati de o atentie media proportionala cu intentia de vot? Ah, o sa-mi contraargumentati ca sondajele sunt masluite si ca singurele corecte ar fi Gallup (ce daca fusese efectuat telefonic – ergo ioc reprezentativitate) si celalalt – imi scapa numele – care va creditau, undeva pe la sfarsitul lui aprilie – inceputul lui mai cu 10% din intentia de vot. Corect? Credeti asta? Mai sa fie, chiar toate institutele respective, de la CURS la CCSB, de la GSS la Insomar, chiar toate sunt (si ele) “vandute”? V-ati gandit, alternativ, ca poate pur si simplu strategia dvs electorala o fi gresita si ca – tot pur si simplu – capitalul dv electoral se aseamana unui “balon de sapun” care s-a cam dezumflat?
    4. Ati “fost blocat sistematic”? In sensul in care … ati solicitat o aparitie si vi s-a refuzat? Sa se fi mers pana acolo??! Zau? Sau mai degraba in sensul in care nu vi s-a acordat atata atentie cata considerati ca ati merita? Pentru ca daca e a doua varianta, atunci v. supra (ideea de la punctul precedent).
    5. Mentionati ingemanarea puterilor politica, economica, mediatica. Am o veste: Fenomentul e arhicunoscut de cativa ani buni chiar, in spatiul realitatii politico-mediatice si al literaturii de specialitate (v. si termeni precum “berlusconizare”, “triunghi de influenta”, etc.). Mai mult, fenomenul este unul transnational, transgresand frontierele si acoperind de facto cam toata aria politico-geografica occidentala, cea in care ati activat penru mult timp chiar. Consecutiv, v-as invita sa nu pozati in rolul celui neplacut suprins, dezolat de-a dreptul de realitatea asta. Nu “va prinde” si, mai grav, maculeaza acea cat de cat credibila aura de sinceritate pe care ati incercat sa v-o construiti.
    6. Termenul “proteic”, pretzios, imi pare chiar utilizat eronat in descrierea unei realitati. Poate “da bine” electoral, dar asta-i alta poveste. “Vantul schimbarii” isi schimba directia pe meleagurile astea la cativa ani, totusi…

    Afirmatie B:
    “In plus, intelectualitatea româneasca, in partea ei fashionable, adica celebra, este atât de subjugata politic, economic sau psihologic, incât nu este libera sa priveasca in fata evidenta. Doua precizari: 1. Subjugarea politica poate sa insemne fie obsesia doctrinara, fie subjugarea prin apartenenta la un grup de interese si 2. Subjugarea psihologica inseamna santajarea cu ceva din trecutul persoanei, care se poate face in mod institutional sau privat”

    Fuseserati ultimul dintre prezidentiabili la care ma asteptam la asemenea generalizari hazardate si nedrepte deopotriva. “Intelectualitatea romaneasca” spuneti, cu articol hotarat si subsecvent generalizant fara exceptie….Trist, domnule Radu Duda al Romaniei, trist, si explicabil poate doar prin frustrarea asociata esecului atragerii de partea dvs a unor intelectuali de prim rang. Liiceanu o fi vandut/spalat pe creier, Patapievici idem. Si atatia altii, care intra-devar au maculat esenta termenului “intelectual” si au constituit o penibila camarila in jurul presedintelui in exercitiu. Dar toti, chiar toti, domnule? De ce de pilda Dan Puric nu a raspuns pozitiv, ca “follow up” (daca tot va plac englezismele), interactiunii cu dvs? De ce Emil Constantinescu il prefera pe Antonescu? Andrei Plesu unde e? Dar Emil Hurezeanu? T. Baconsky??? Unde sunt, domnule Duda, toti acestia? Si atatia altii? Riscati inca o eticheta, i.e. ca si ei, in toto, sunt “vanduti”/”subjugati”?… Sau poate tocmai in asta rezida problema, in faptul ca va recepteaza ca pe un impostor, un actor pensonat care joaca rolul intelectualului? O fi posibil?:P
    Nu ca as destesta englezismele, dar “fashionable” este oricum incorect explicat ca (prin “adica”) “celebra”. Nu ezitati sa consultati un dictionar englez-roman, sunt nenumarate inclusiv in spatiul electronic.

    PS Pentru marketerii care consuma oxigenul in jurul dvs. “Caravana”, la singular, ar fi fost mult mai oportun decat forma de plural, chiar cu riscul omonimiei cu inititativa lui Mircea Radu.

    Cu mult gust amar (atat cat imi mai puteti provoca, intervine si aici adaptarea),
    I.A.

  10. Pentru I.A., fara lehamite... says:

    “Voi lupta pentru Crin Antonescu, în aceeaşi măsură în care consider că participarea alteţei sale, Radu Duda, este benefică întrucât creează ideea că în România există o alternativă”.

    Emil Constantinescu, ziarul Gandul, 15 iunie 2009

    http://www.gandul.info/politica/emil-apel-catre-intelectuali-asumati-va-esecul-moral-si-lepadati-va-de-raul-absolut-care-este-basescu.html?3928;4550593

  11. Raspunsuri sondaje says:

    Pentru mai multi dintre cititorii acestui blog, care si-au dat osteneala de a scrie comentarii, as dori sa ii informez de doua sondaje, unul Gallup si unul CCSB, unde Principele Radu este cotat cu 10% si, respectiv, 9%. Deoarece nu sunt usor de gasit pe site-urile lor, iata doua linkuri de stiri:
    http://www.roportal.ro/stiri/stirea-2111983.htm
    http://casa-regala.blogspot.com/2009/04/sondaj-ccsb-principele-radu-printre.html

    Observati sursele, care sunt independente, pe internet. Stirea nu a fost preluata de posturile nationale de televiziune, ci, din contra, a fost estompata de prezentarea unui sondaj cu 5%. Iata de ce acest mesaj este relevant!

    Ioan-Luca Vlad
    Consilier

  12. Fabricat în România says:

    ” In ultimele 60 de zile am fost blocat sistematic de la orice aparitie la televiziune, radio sau in ziarele bucurestene. ”

    E grea lupta cu hienele astea dar daca ne dau afara pe usa intram la loc pe geam.
    Eu unul am pus status pe messanger cu link catre site-ul dvs. si ma gandesc serios la alte si alte metode neconventionale pentru campania dvs.
    – Am facut cateva bannere si am sa le afisez pe toate cele 3 site-uri care le detin.
    – Ma gandesc la o serie de printuri, conceptul e in curs de dezvoltare.
    – Campanie de clipuri video pe YouTube
    – Etc

    Sunt grafician, fac grafica computerizata / publicitara si va asigur de tot sprijinul meu si al colegilor mei.
    Am postat acest comentariu ca sa stiti ca nu sunteti singur si chiar daca intampinati greutati si vi se pun bete in roate in mod sistematic, cred sincer ca pana la urma romanii se vor trezi.

  13. M. - raspuns pentru: I.A. says:

    .
    Va rog sa ma credeti ca totul este desertaciune…
    Important este ce dam copiilor nostri, cand ne vor cere,
    (pentru ziua de maine) :
    un sarpe sau o bucata de paine…
    .
    De aceea, sa dam astazi, tot ce a mai ramas bun din noi,
    pentru ca Principele Radu, sa ajunga Presedintele Romaniei,
    si sa ne asigure un cadrul legislativ si mora propice,
    ca sa murim inpacati cu noi insine si cu Dumnezeu!
    .
    Memento mori!
    Remember you!
    .
    Va multumesc!

  14. Nicoara Ovidiu says:

    Catre Dl.I A.
    Urmez sfatul D-lui Sauca ; nu ma enervez,insa va recomand calduros sa cititl lucrarea lui Titu Maiorescu :”Betia de cuvinte”.Cu regret,dar bateti campii!-si cu absenta oricarei gratii!!Si ca multi altii va ascundeti identitatea sub initiale…
    Dr.Nicoara Ovidiu

  15. N.N. says:

    Alteta Voastra,

    In continuarea mesajului 64, semnat “Fabricat in Romania”, pot sa va spun ca si eu am inceput sa imprastii pe mail, messenger, de la om la om adresa de blog, de net si ideeile “Altfel” de reprezentare a Romaniei. Sunt extrem de bucuros sa aduc la cunostiinta Altetei Voastre ca initiativa mea pare sa dea roade, in sensul ca multi prieteni au inceput la randul lor sa popularizeze candidatura Altetei Voastre. Am schitat totodata 6 argumente pentru care va voi vota in noiembrie, argumente pe care, cu acordul Altetei Voastre, le voi populariza printre cunoscuti.
    Va multumesc!

    Cu profund respect,
    N.N.

  16. doina says:

    Stimate domnule Duda,
    Parerea mea ca simplu cetatean este ca trebuie sa va hotarati.Sunteti reprezentantul casei regale cu titlul aferent si atunci lumea va contesta apartenenta la ea sau cetateanul Duda care candideaza independent avand un gir moral din partea familiei regale. In prima varianta nu aveti nici o sansa sa stergeti ura inoculata in constiinta mai multor generatii cu privire la regalitate.In a doua situatie puteti fi crezut doar daca puteti da solutii concrete si obtine sprijinul unor personalitati incontestabile ale intelectualitatii romanesti.Sunteti prea singur in aceasta campani pentru a fi crezut de mase.
    In tara asta din pacate toata lumea s-a resemnat.Avem nevoie probabil de inca o revolutie sa stergem acesti 20 de ani rusinosi.

  17. Geta PARAIPAN-RUSU says:

    A.V.R.
    Sper din tot sufletul ca nu veti ocoli orasul meu natal si in care exist de 44 de ani.As fi mandra sa pot fi – fie si numai cateva minute in preajma A.V.R. si am ocazia sa va cer si un autograf.Imi doresc mult aceasta, mai ales ca in sangele meu curge…mostenirea spirituala SPECIALA a strabunicului dupa mama si a bunicului dupa tata.
    Doamne Ajuta!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 52981745
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate