Bibliotecă internațională dedicată copiilor, la Cluj
Peste 400 de clujeni s-au alăturat cauzei primei biblioteci internaţionale din Cluj dedicate copiilor. Ei au participat la Leadership Concert – Royal Education in Transylvania, un eveniment care a avut loc la Auditorium Maximum. Au luat cuvântul fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, diplomatul de carieră american Carl Siebentritt, fostul şef al Biroului Ambasadei SUA la Cluj, Julian Hingely, directorul Royal School in Transylvania şi Excelenţa Sa Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii în România. A transmis un mesaj filmat Alteța Sa Regală Principele Radu. Participanţii au donat cărţi pentru biblioteca ce va purta numele Principelui Radu al României și va fi găzduită de Royal School in Transylvania. Această bibliotecă reprezintă o premieră pentru Cluj, pentru că este rodul unui parteneriat public-privat, între Biblioteca Judeţeană “Octavian Goga” şi Fundaţia School For Europe, fondatoarea Royal School in Transylvania. Practic, orice clujean, care îşi face un abonament la biblioteca judeţeană, va putea avea acees şi în secţia internaţională pentru copii ce va fi deschisă, cel mai probabil anul viitor, în incinta Royal School in Transylvania. Discursurile rostite la Leadership Concert au fost intercalate de scurte momente muzicale foarte apreciate de public, oferite de grupul vocal Anatholis şi de cel instrumental Classis.
|
Clujul meu iubit rezonneaza perfect cu astfel de evenimente culturale. Iar existenta unei scoli cu predare in limba engleza precum Royal School in Transylvania este, pentru mine, imbinarea perfecta intre limba pe care o iubesc cel mai mult – engleza – (alaturi de limba romana, fireste) si institutia pe care o iubesc si pretuiesc cel mai mult – institutia Monarhica. Iar faptul ca prima Biblioteca Internationala Pentru Copii din Cluj a primit onorantul nume al Altetei Sale Regale Principelui Radu este corolarul acestei imbinari perfecte.
Vivat, Crescat, Floreat !
(Sper ca latina mea sa indeplineasca standardele inalte academice ale ilustrului meu profesor clujean de latina, prof. dr. Ferdinand Weiss, usoara si lina fie-i vesnica odihna !)
prof. Diana Lucia Zotescu
(fosta studenta la Facultatea de Litere – pe atunci numita ‘de Filologie’ – de pe str. Horea, parte a Universitatii Babes-Bolyai, iubita mea Alma Mater)
Toată stima şi consideraţia pentru Familia Regală, care întotdeauna a manifestat o atenţie şi o grijă aparte pentru educaţia şi formarea copiilor şi a tinerilor , prin cultivarea respectului faţă de sine şi faţă de alţii, prin dezvoltarea gândirii, independenţei, creativităţii şi principiilor morale , prin
consolidarea în sufletele lor a sentimentelor bunei cuviinţe şi ale decenţei ,
continuând ” …opera începută de Rege și de înaintașii lui. Toți copiii noștri aparțin acestei țări. Sper ca urmașii să aibă forța și inspirația să se identifice cu sufletul țării….Copiii mei s-au dăruit acestei idei și astfel și-au găsit identitatea .” spunea Regina Ana a României .
” Şcoala dă numai cheia, iar biblioteca e casa. Să ai cheia fără casă, nu se poate zice că ai unde locui ” şi asta pentru că ”Biblioteca este şcoala vieţii care ne învaţă nu pentru notă sau certificat, ci pentru nevoile imperioase ale existenţei şi misiunea pe care o avem ca individ în societate.”
Respect , admiraţie şi preţuire pentru MS Regele Mihai şi întreaga Familie Regală ! Trăiască Regele !
Felicitări ! Trăiască Regele ! România Regat ! Nihil Sine Deo !
Felicitari !
Unde e Monarhie nu mai e incultură!
Felicitări! O acțiune foarte frumoasa!
Foarte frumos, va trimit urarile mele si felicitari!
Voi veni sa va caut data viitoare cand vin acasa.
Lucica Bianchi
Director politici culturale si invatamant primaria orasului Talamona (SO), Italia
Director jurnal de cultura “I Tesori alla fine dell’arcobaleno ”
Membru Staff Newsletter Veneranda Biblioteca Ambrosiana, Milan