A doua emisiune “Ora Regelui”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sâmbătă, 14 iulie 2012, Televiziunea națională a transmis a doua ediție a emisiunii “Ora Regelui“. Ea a fost difuzată pe canalul TVR1, la ora 13 și a avut următorul sumar:

1. “Exilul Istoriei”, un documentar în două părți. Partea a doua va fi transmisă în emisiunea din 28 iulie 2012. “Exilul Istoriei” tratează relația tensionată și ambiguă a politicii românești cu Majestatea Sa în cele două decenii de la evenimentele din decembrie 1989.

2. Tradiția reînviată a conferirii decorațiilor regale. Care sunt medalile și ordinele regale, personalitățile care merită decorate și protocolul conferirii lor? Casa Majestății Sale Regelui Mihai I are, în structura sa, un Departament al Decorațiilor Regale.

Emisiunea, realizată de Bogdan Șerban-Iancu, va fi reluată vineri 20 iulie 2012, la ora 15.30.

Există pe Facebook o pagină intitulată “Ora Regelui“. Pagina funcționează ca o platformă de dialog pentru toți cei interesați de emisiune. Vă invit, așadar, să vă scrieți părerile, sugestiile și impresiile pe pagina de pe Facebook a emisiunii “Ora Regelui”, la adresa http://www.facebook.com/pages/Ora-Regelui/389716261087758

 

12 comentarii

  1. aioani florentina says:

    in sfarsit o emisiune care merita urmarita!poate se vor trezi mai multi romani si vor intelege ce vor cu adevarat;ar trebui,dupa parerea mea si a mai multor oameni ,ca sa fie mult mai prezenta si de ce nu mai mediatizata viata de la casa regala, pentru multi ar fi o placere si poate o trezire la realitate……………

  2. Gianina says:

    Alteta Voastra,
    Am urmarit cu mare bucurie a doua emisiune Ora Regelui. Alteta Voastra, va multumim. Am scris si pe contul de facebook al emisiunii- Regina Ana este o prezenta distinsa si foarte discreta, care este mai intai sotie si mama si mai apoi Regina. As dori sa stiu mai mult despre pasiunile sale, precum si despre pasiunile Majestatii Sale Regele Mihai I. Nu in ultimul rand mi-as dori sa apara in prim plan si actiunile caritabile ale Pricipesei Mostenitoare Margareta a Romaniei, despre care nu multi au cunostinta. Multumesc inca odata Familiei Regale pentru deschiderea cu care ne permite noua celorlati sa-i simtim aproape.

  3. Răspuns pentru Gianina says:

    Mulțumesc pentru mesajul dumneavoastră. Spre sfârșitul anului, probabil în iarnă, voi publica un volum dedicat Reginei Ana, intitulat “Ana. Portretul Reginei”. Acolo veți găsi mai multe lucruri privitoare la viața Majestății Sale.

    Cu bine,
    Radu al României

  4. Marina Rotaru says:

    Majestatea Sa, Regele Mihai, a ajutat tara in 23 august 1944.
    A ajutat Romania si in 1997 si 2002 prin turneele europene in vederea sustinerii integrarii tarii in NATO si UE. De fapt, chiar institutia prezidentiala a cerut ajutorul Regelui in aceste demersuri diplomatice de importanta vitala pentru tara atat in timpul mandatului Presedintelui Constantinescu cat si in timpul celui de-al doilea mandat al Presedintelui Iliescu. Indirect, administratia prezidentiala ca institutie reprezentativa recunostea ca nu are aceeasi putere reprezentativa ca si Regele, ca in strainatate, cel putin, in cancelariile occidentale, figura si prezenta Regelui asigurau un tip de garantie si chiar influenta de care presedintii romani aveau nevoie dar pe care nu si le puteau produce singuri.

    De ce nu il lasam pe Rege sa ne ajute din nou atata vreme cat Dumnezeu inca ni-l lasa printre noi?

  5. Marina Rotaru says:

    O intrebare pentru Alteta Sa Regala Principele Radu:

    Alteta Voastra Regala,

    Cu privire la sistemul de decoratii regale, cine face propunerile pentru decorarea anumitor personalitati? Aceste propuneri sunt apanajul strict si personal al Majestatii Sale, Regelui Mihai si/ sau al al membrilor Familiei Regale sau pot veni si din alte zone ale societatii? Intreb pentru ca in Marea Britanie, de exemplu, unele decoratii sunt apanajul strict al suveranei, cum ar fi numirea in ordinele vechi (The Order of the Garter, the Order of the Thistle, the Royal Victorian Order si the Order of Merit) in timp ce celelalte sunt la sugestia guvernului sau, cum spun englezii, on the Prime Minister’s advice. Cum in Romania Coroana inca nu este inca repusa in deplinatatea drepturilor sale constitutionale, guvernul tarii nu poate face astfel de propuneri vis-a-vis de posibilii titulari ai decoratiilor regale. Sunt decoratiile regale romane in acest moment considerate “the personal gift of the sovereign” sau numirile se fac si la sugestia altor persoane din viata publica?

  6. Doru Mares says:

    Ce bine ar fi fost daca Televiziunea publica ar fi facut din 1990 ce face astazi… Dar inca nu e prea tarziu, si sa multumim realizatorilor ei pentru ce fac. Nici eu n-am fost monarhist din capul locului, dar acum stiu sigur ca numai aceasta e calea.

  7. admin says:

    Bună ziua Alteța Voastră Regală,
    Am observat pe blogul dumneavoastră că foarte mulți oameni oameni întreabă cum se poate viziona în direct emisiunea Ora Regelui în afara granițelor țării.
    Am găsit o metodă pentru vizualizare în direct: urmând linkul acesta http://www.tvrplus.ro/live-tvr-1-1
    După aproximativ 3-7 minute mesajul că vizionarea este posibilă doar pe teritoriul României va dispărea și va începe transmisiunea.
    Cred că este o informație utilă pentru cei care vor să vadă această emisiune din diaspora.
    Cu speranță,

    Daniel Andreş

  8. @Marina Rotaru

    Stimata Doamna,

    Referitor la intrebarea dumneavoastra, aveti dreptate ca institutiile Statului nu au nicio implicare in propunerea persoanelor decorate de Majestatea Sa Regele.
    Propunerile pentru decorari pot veni de la orice persoana, prin intermediul Secretariatului Casei Majestatii Sale Regelui. Acestea, odata primite, sunt verificate, prin intermediul Cancelariei Ordinelor, privitor la biografia persoanei propuse. Mai apoi, odata ce meritele invocate au fost verificate, Majestatea Sa este consiliata cu o propunere pozitiva sau negativa.
    Decizia finala apartine Majestatii Sale Regelui in orice situatie.

    Ioan-Luca Vlad
    Cancelarul Decoratiilor Regale

  9. Marina Rotaru says:

    Stimate Domnule Ioan-Luca Vlad,

    Va multumesc pentru raspuns si pentru promptitudinea lui.

    Cu recunostinta,
    Marina Rotaru.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53910357
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate