1948 – Marea dramă a Academiei Române

Cu admirație și interes, Principesa Moştenitare şi cu mine am primit volumul „1948 – Marea dramă a Academiei Române”, coordonat de academicianul Păun Ion Otiman şi publicat de Editura Academiei Române, anul acesta.

La împlinirea a 65 de ani de la teribilele momente prin care a trecut Academia Română, alături de întreaga societate, lucrarea este gestul natural care putea fi făcut în memoria membrilor Academiei Române, a demnitarilor şi a celor mai de seamă reprezentaţi ai culturii româneşti care în anul 1948 au fost închişi şi osândiţi la muncă silnică în lagărele şi închisorile comuniste.

Distrugerea programată a elitelor românești, împreună cu sfărâmarea statalității noastre, a fost cea mai grea lovitură dată țării în istoria ei modernă. Cu sechelele acestui fapt istoric avem de a face încă și astăzi.  Democrația nu a putut vindeca rana identitară, iar provizoratul instituțional și carența morală au întârziat instalarea libertății în societate și în mințile noastre.

Principesa Moştenitoare şi cu mine apreciem importanţa volumul „1948 Marea Dramă a Academiei Române”  şi felicităm pe academicianul Otiman pentru nobila iniţiativă şi pentru efortul de cercetare.

Volumul îşi va găsi locul bine meritat pe rafturile bibliotecii noastre de la Palatul Elisabeta pentru mult timp de acum înainte.


http://uzp.org.ro/1948-marea-drama-a-academiei-romane/

8 comentarii

  1. Cerasela Platz says:

    Marea drama a poporului nostru este ca majoritatea semenilor nu pretuiesc regalitatea si ajutorul ei pentru romanii de pretutindeni.

  2. Alexandru-Grigore PISOSCHI says:

    Felicitari Domnului Academician Ion Paun Otiman pentru lucrarea elaborata care reflecta o perioada nefasta a tarii noastre, bolsevizarea si instaurarea fortata a republicii !
    Sechelele bolsevice s-au manifestat si dupa decembrie 1989, cand cei cu credinta in comunism se incrancenau sa duca tara pe acest drum, cu o spoiala de democratie.
    Sper ca adevarul istoric sa ajunga pana la toti cetatenii tarii !
    Sper ca Palatul Coanda sa fie recuperat de Academia Romana, astfel incat sa nu existe o pata de necinste pe institutia “nemuritorilor” !

  3. Dr Daniel Petre says:

    Alteta Regala

    Sambata 20 Aprilie fiind la Sinaia la Congresul ANRM,am ratat Ora Regelui pe TVR1..
    Va rugam ,daca se poate posta pe Blog.inregistrarea.

  4. stelian r. says:

    Inca un pas spre normalitate! Felicitari D-lui Academician I.P.Otiman ! Imi doresc acest volum si in biblioteca mea. Ma bucur deasemenea ca AVRegala Ati intrat pe FB. Nimic fara Dumnezeu ! Traiasca Regele! Traiasca Familia regala!

  5. Timișorenii nu se dezmint: optimă realizarea coordonată de către Acad. Păun Ion Otiman. Mâna Creatorului acționează întotdeauna perfect. Vestea aceasta bună a coincis cu momentele ce au încheiat lucrările Congresului ANRM. Ce emoții de neșters! Dar și muncă multă de făcut, spre a împlini destinul redobândirii demnității patriei noastre, prin revenirea la tradiția monarhică. Dumnezeu să ocrotească România și Casa Regală românească! NIHIL SINE DEO!

  6. R.G. says:

    Domnule Dr. Daniel Petre,

    in data de 20 aprilie TVR1 nu a difuzat emisiunea “Ora Regelui” datorita transmisiunii in direct de la Campionatele Europene de Gimnastica Artistica din Moscova.
    Urmatoarea editie a emisiunii “Ora Regelui” se difuzeaza sambata, 27 aprilie.

  7. Marius M says:

    Felicitari domnului profesor Otiman pentru carte, cat si tuturor care o promoveaza, dat fiind faptul ca generatia tanara nascuta sub regimul comunist, inca mai are o perceptie confuza fata de originile Academiei Romane.

  8. DumitruIonel PAVEN says:

    usor, usor istoria adevarata trebuie sa iasa la lumina …altfel nu putem merge mai departe daca nu ne cunoastem cu adevarat trecutul ….. Familia regala a Romaniei a suferit cel mai mult dintre toti ….Dumnezeu sa-i binecuvanteze si sa le dea sanatate!

Lasa un comentariu

© 2007-2025 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 54836841
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate