Școala Națională de Studii Politice și Administrative, 20 de ani

Panorama2

În seara de joi, 10 noiembrie 2011, Palatul Elisabeta a găzduit o ceremonie de aniversare a două decenii de la înființarea, în anul 1991, a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Principesa Moștenitoare și cu mine am primit vizita membrilor fondatori, a conducerii actuale, a profesorilor și studenților de astăzi ai universității.

Au fost evocați primii douăzeci de ani de existență ai școlii, s-a vorbit despre rostul învățământului universitar dedicat bunei guvernări. Participanții, Principesa Moștenitoare și cu mine am evocat aportul Casei Regale, în ultimile două decenii, la consolidarea libertăților și democrației în România și la intrarea țării în NATO și în Uniunea Europeană.

În ultimele săptămâni, Serile Palatului Elisabeta s-au succedat cu o frecvență neobișnuită. După Seara Republicii Cehe și după Seara Medaliei Regele Mihai I pentru Loialitate, a urmat Seara Asociației Presei Sportive din România. După Seara Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, din 10 noiembrie, va urma Seara Palatului Elisabeta dedicată Comitetului Național pentru Dezvoltare și Seara Palatului Elisabeta dedicată Corpului Diplomatic.

Panorama1

DSC_7268

DSC_7301

DSC_7328

DSC_7330

DSC_7314

DSC_7347

DSC_7350

DSC_7193

DSC_7213

3 comentarii

  1. Stelian Rotaru says:

    Putem considera ca anul 2011 este anul trecerii la o noua etapa a perceptiei de catre romani, privind existenta Casei Regale a Romaniei.(?). Anul acesta au avut multe evenimente care mi-au umplit sufletul de bucurie si speranta. Nimic fara Dumnezeu! Traiasca Regele !

  2. stoicarodica2010 says:

    Casa Regala a Romaniei prin Membrii Familiei Regale este o adevarata mana regeasca pentru romani.Prin MS Regele Mihai sau oricare din Membri Familiei Regale,romanul invata sa-si redescopere stramosii fauritori de istorie adevarata,invata ce inseamna demnitatea incoruptibila,invata crestin democratia autentica.Pentru Casa Regala,cultura nu este vorba in vant.Ea este promovata si complectata continuu. ASR Principesa Mostenitoare Margareta si ASR Principele Radu sunt neobositi in a apropia categoriile de romani a caror activitate vizeaza desvoltarea tarii.Este un fapt real.Din 90 nu stiu daca i-a mai prins somnul pe cineva din Casa Regala.Prin foc continuu au dobandit intrarea Romaniei in NATO si in UE urmate de alte realizari de seama.Regretabil este ca prin reprezentantii sai Biserica ortodoxa romana,netinand cont de doleantele poporului majoritar admirator al Regelui Mihai,au adus ofensa nemeritata ortodoxilor.lipsind din Parlament de ziua Regelui!Poporul roman este un popor de oameni inteligenti,iubitori si credinciosi.care vor ramane alaturi de MS Regele Mihai,ASR Principesa Mostenitoare Margareta,ASR Principele Radu si ASR Principele Nicolae a Romaniei!

  3. Mircea says:

    Desi sunt mai tanar nu pot sa ignor realizarile Romaniei sub conducerea regilor ei . Am o mare nedumerire . De ce noi romanii cel putin cei din Ardeal nu avem in fiecare din orase cate o satuie a regilor datorita carora inca vorbim romaneste si inca ne numim romani ?
    M-ar bucura tare multo asemenea initiative as fii dispus sa imi aloc timp si energie pt o asa initiativa .
    Sper ca ecourile anului jubiliar sa nu se stinga repede si cine stie poate intr-o zi o sa locuim iarasi in Regatul Romaniei si de ce nu al Romaniei mari asa cum a facut-o vesnicul de pomenire Regele Ferdinand.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53352746
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate