Leadership School

Leadership School isi deschide portile pentru a 5-a generatie de lideri!

Peste 6 milioane de romani detin permis de conducere si autovehicule, participand activ la traficul infernal din fiecare zi. Cati oare detin cunostiinte solide de leadership si mai ales cati dintre ei le aplica intr-un mod responsabil? LEADERS si-a propus sa dea o mana de ajutor tinerilor cu potential orientati spre cunoastere si dezvoltare profesionala si pregateste a cincea editie Leadership School, care va avea loc in perioada 21-27 martie, la Poiana Brasov.

‘LEADERS este, probabil, echipa cea mai concentrata pe performanta. A lor si a celor care participa in programe. De la selectia subiectelor de instruire la coaching si internship, prin toate etapele de invatare, LEADERS ofera tinerilor din Romania un model care se alimenteaza din principii teoretice, dar traieste cu picioarele bine infipte in realitate. Si astfel furnizeaza solutii pe care participantii le pot aplica din minutul urmator’, declara Andreea Ionescu, invitat permanent Leadership School. ‘Pentru mine, ca vorbitor si participant la evenimentele LEADERS, binefacerile sunt doua: prima, faptul ca pot intra in contact cu o categorie de tineri care te inspira sa crezi in viitor, fiindca sunt absolut hotarati sa il construiasca; si a doua, ca o echipa atat de tanara ar putea da lectii multor profesionisti confirmati in Romania’.

Ne propunem ca timp de 5 zile sa oferim tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18-25 de ani o experienta inedita, un mix echilibrat de cunostiinte teoretice si aplicatii practice, dirijat de lideri ai societatii actuale, eroi din business, arta si sport. Dintre speakerii confirmati pana la acest moment, putem numi pe: Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei; Horia Ciorcila, Presedinte, Banca Transilvania; Liliana Solomon, CEO, Vodafone Romania; Mihai Rohan, Director General, Carpatcement Holding; Tudor Furir, General Manager, Pernod Ricard; Alexandru Badulescu, Country Manager Romania & Bulgaria, Western Union; Sandra Pralong, CEO, Synergy Communication; Andreea Ionescu, Retail Marketing Manager, Sensiblu; Mihai Dragoi, Managing Partner, HR Dimensions; Nicolae Iordache, Managing Partner, Iordacheiordache T&D. Pe langa personalitatile care vor impartasi din experienta si succesul lor, peisajul va fi completat de traineri de top: Viorel Panaite, Managing Partner, Human Invest si Daniel Bichis, Trainer NLP, Competent Consulting.

Mapele sunt deja pregatite pentru 30 de tineri cu viziune si deschidere, care vor invata intr-un ritm alert, dar intr-o atmosfera destinsa si motivationala ce inseamna cu adevarat sa fii un lider autentic, sa comunice eficient, sa construiasca o echipa valoroasa, iar antreprenori de succes vor provoca imaginatia si creativitatea participantilor, prin doua simulari de business inedite.
Leadership School este unica scoala de leadership din Romania, care ofera tinerilor cu potential din diverse medii sansa de a invata si de a se afirma. Pana in prezent, avem 135 de alumni din toata tara, studenti de la universitati americane si europene de prestigiu si juniori din companii de succes.

Pentru a aplica la editia de anul acesta, sau pentru mai multe informatii legate de acest program, va invitam sa accesati urmatorul link: http://www.leadershipschool.eu

LEADERS Romania este devotata promovarii conceptului de leadership in Romania si dezvoltarii unor tineri responsabili, capabili si inovatori, care isi vor coordona activitatile spre evolutia tuturor membrilor societatii. Printre cele mai importante initiative ale LEADERS Romania se afla seria de evenimente Leadership Center, Leadership School, Leadership Autentic, LEADERS Movie, Clubul Antreprenorilor, The Leadership Center si LEADERS Awards.

24 comentarii

  1. Alin Horj says:

    Pacat ca nu se acorda burse macar partiale ca as fi foarte interesat.

  2. AP says:

    Cred ca si prin aceasta conferinta s-a dat un rateu grozav. E vorba bineinteles de tariful zilelor de participare. Eu sunt de acord ca Poiana Brasov este un loc scump, dar cu toate acestea ce tanar isi poate permite sa participe cu exceptia unor copii de oameni bogati. Probabil ca adevaratii lideri sunt fii de stabi, membrii de cluburi exclusiviste si care isi parcheaza, de cele mai multe ori, BMW-urile in copaci. Un exemplu elocvent este “cel mai tanar parlamentar” din istoria Romaniei. Adica el este prezentat ca fiind seful unor posturi de televiziune prestigioase si care promoveaza cultura acestui popor. Prin urmare, nu ma leg de invitati, de organizatori separat ci de toti ca intreg. S-a intamplat in istorie ca de multe ori adevaratele valori sa nu ajunga niciodata sa-si atinga potentialul, iar locul lor sa fie luat de nonvalori. Poate acesta este si motivul pentru care tara se afla in faliment economic si cu o rata foarte mare a somajului.
    Pentru toti cei care nu isi vor permite sa participe, eu va recomand filmul The Commitments(1991).

  3. Astfel de actiuni ar trebui organizate in toate domeniile vietii sociale,caci notiunea de leadership trebuie
    sa capete alta dimensiune si subinteles in infrastructura societatii romanesti,pentru a putea intemeia o societate noua.

  4. Stimata doamna AP/ Stimate domn AP,

    Va multumim pentru comentariu. Sunt convins ca o citire atenta a website-ului Leadership School si o urmarire a celor intamplate pana acum in cadrul celor 4 editii anterioare, va raspundeau la intrebari si la nelinistea cu privire la taxa de participare.

    Dintre cei 135 de absolventi ai programului, 54 au fost beneficiarii unor burse oferite de organizatii pentru care implicarea in comunitate este o conduita. Totodata va asiguram ca acest program nu a fost conceput drept unul exclusivist, iar acceptarea tinerilor in calitate de participanti nu este decisa dupa situatia sociala a acestora.

    Situatia economica delicata din aceasta perioada ne-a impiedicat pana in aceaste zile sa confirmam organizatii puternice in calitate de sponsori. Veste buna atat pentru dumneavoastra, cat si pentru ceilalti doritori de burse Leadership School, este ca de saptamana viitoare vom lansa cateva cateva astfel de oprtunitati.

    Va invit sa ramanem in legatura si va invit la un dialog constructiv. Am astfel incredere ca va veti putea reconsidera eticheta de “rateu grozav”, adresata programului Leadership School.

    Cu cele mai bune ganduri,
    Alexandru Gorun
    Fundatia LEADERS

  5. Adelina Maria says:

    Buna seara! Imi permit sa vin cu lamuriri cu privire la comentarile publicate si o sa raspund la fiecare in parte.

    Alin, asa cum ti-am comunicat si pe mail vom avea atat burse complete, cat si burse partiale la aceasta editie si deja avem aplicatia ta pentru bursa.

    AP – colegul meu a venit cu argumentele necesare insa vreau sa mentionez ca m-as bucura sa vedem aceste costuri ca o investie in educatie. O zicala spunea asa: daca educatia este scumpa, haideti sa vedem cat ne costa ignoranta. In plus, as vrea sa iti spun ca descrierea pe care ai facut-o tu este foarte potrivita pentru cei care spun nu educatiei si te asigur ca acei oameni nu vin intr-un astfel de cadru. Cei care platesc sunt cei care muncesc pentru banii respectivi. Alumni Leadership School sunt niste tineri exceptionali pe care te-ar ruga sa nu ii cataloghezi inainte de a-i cunoaste. Sunt deschisa sa te pun in legatura cu ei, iti promit ca vei fi surprins.

    Mona – ne concentram eforturile pentru a capacita lideri romani autentici atat din domeniul afacerilor, cat si din arta, sport, societatea civila, incercand astfel sa surprindem leadership-ul din toate aceste medii. Aici gasesti lista cu invitatii de la editiile trecute: http://www.leadershipschool.eu/index.php?page=istoric

    Multumesc,
    Adelina Maria

    Program Director, Leadership School

  6. Stefan says:

    AP, sincer, nu cred ca trebuie sa critici atat acest eveniment. Crede-ma ca daca iti doresti sa ajungi acolo, reusesti intr-un fel sau altul. Eu iti vorbesc din postura celui care a participat si crede-ma ca nu e cum vezi tu: la editia in care am participat majoritatea eram tineri care lucram si fiecare isi platea taxa pt participare din propriul salariu. Asa ca nu mai incerca sa dai o imagine proasta unuia dintre cele mai bune proiecte de dezvoltare personala din Romania.

  7. Stimate AP,

    Am vazut comentariul dumneavoastra si imi permit sa va raspund, in eventualitatea in care veti ajunge sa realizati faptul ca nu ati inteles nimic din ceea ce inseamna Leadership School, in ansamblul sau. Am avut placerea de a participa la o editie Leadership School, bursier al companiei Coca Cola. (Asadar, realizarile mele profesionale au facut ca participarea la acest eveniment sa fie gratuita). Ulterior, am ales sa particip si la urmatoarea editie, iar acum sunt mandra sa pot spune ca voi participa si la a treia editie.

    In calitate de alumni LSS, imi permit sa va spun ca faceti o mare greseala. Fundatia LEADERS a realizat un program de calitate, un program care intr-adevar ofera multe oportunitati interesante tinerilor participanti. Mie una LSS mi-a schimbat viata si m-a ajutat sa am incredere in fortele mele. Datorita lor am inteles faptul ca Romania se va schimba intr-o zi. In calitatea dumneavoastra de ilustru anonim care nu a participat la nici un eveniment al fundatiei si care nu cunoaste munca pe care o depun organizatorii acestui eveniment, consider ca ar trebui sa va abtineti de la comentarii irelevante, neadevarate si defaimatoare. In calitatea mea de participat inchei spunand doar atat: de-a lungul celor doua editii la care am participat nu am reusit sa cunosc copii de “stabi” care isi “baga BMW-urile in pom” si nu am vazut situatia financiara ca fiind criteriul determinant al participarii la LSS. Mai mult, am cunoscut niste oameni de calitate, adevarati lideri romani si viitori lideri, in persoana speaker-ilor, organizatorilor si a participantilor.
    Libertatea la exprimare este garantata, insa poate ar trebui limitata cateodata, in situatii in care anumite persoane aleg sa exprime informatii defaimatoare si sa calomnieze in necunostinta de cauza, expusi probabil prea mult la penibilul canalelor de televiziune si al presei romanesti de duzina, si extrapoland asupra unor evenimente si oameni cu adevarat deosebiti, care nu merita acest lucru.

  8. Alina says:

    Frustarea ar trebui sa fie inlocuita cu intelepciune si puterea de a cauta surse externe pentru a participa la acest eveniment. Mereu s-au dat burse, din cate stiu eu la acest eveniment. Nu cred ca ai contactat organizatorii sa-i intrebi in legatura cu bursele. Lipsa de informare atrage si spune multe despre atitudinea pe care o au oamenii in perioada aceasta de aceea as recomanda tuuror o saptama plina de leadership. Eu imi caut singura bursa si apoi o sa aplic, daca nu acum la editia viitoare.

  9. Bucur Bogdan says:

    AP din punctul de vedere al smecherasilor de Dorobanti care se inmultesc pe zi ce trece cam are dreptate…dar nu si daca se leaga de Leadership School pot sa zic sincer ca si eu sunt foarte frustrat ca in jurul nostru domneste nesimtirea si lipsa de bun simt,lipseste respectul si civilizatia ,va zic asta ca elev de clasa a 12-a si ca adolescent care vede din ce generatie face parte,cine e mai nesimtit ala e cel mai smecher si asa e peste tot nu doar in liceu.Da Leadership school costa din punctul de vedere al unui student/elev multicel dar exista burse si in generatia mea(LS4) s-au dat mai multe si oricine arata ca merita si isi doreste cu adevarat primea bursa respectiva.Iar pentru faptul ca vin numai persoane de renume de la care ai doar de invatat si care pe mine personal m-au emotionat profund, chiar merita suma.Si cei care vin sunt de obicei persoane inteligente si de bun simt.Eu am fost extrem de bucuros cand mi-am cunoscut colegii,am avut parte de o companie foarte placuta, oameni cum mai rar intalnesti in Romania, intr-un cuvant de valoare si care mai fac ceva pentru tarisoara asta care a ajuns, sa fim sinceri, vai de capul ei.Si din punctul de vedere al organizarii pot sa spun ca organizarea a fost foarte buna(faptul ca a plouat fix in ziua cand trebuia sa vindem turta dulce nu a fost vina celor de la Leaders :D) , asa ca la Leadership School sunt putine lucruri de criticat.Pentru mine Leadership school a fost o experienta foarte placuta si aparte si o recomand tuturor prietenilor mei cu placere. Bafta in continuare 🙂

  10. Heroiu Sorina says:

    Eu nu sunt de acord cu acea parere conform careia la eveniment nu participa decat “copii de oameni bogati”. Eu am participat la unul dintre evenimentele organizate de ei si am intalnit niste tineri cu potentiali, foarte inteligenti si dornici de afirmare, in nici un caz niste tineri de bani gata. Cred ca ar fi bine sa ne dam cu parerea in cunostinta de cauza.

  11. Cosmin Lehene says:

    Alin, AP, Ligia,

    Participantii Leadership School vin dintr-o multime de locuri si diferite paturi sociale. La evenimentul din vara anului 2009 doar o parte dintre participanti venisera pe cont propriu. Nu erau copii de oameni bogati sau oameni saraci, ci erau copii inteligenti, curiosi, determinati sa invete si sa schimbe lumea. Unii primisera burse, alti cautasera sponsori, altii au fost trimisi din partea institutiilor pentru care lucreaza. Ce avea marea majoritate in comun, era perseverenta, dorinta de auto-dezvolte, dar in primul rand dorinta launtrica de a face o schimbare in bine in jurul lor. Am cunoscut copii care faceau voluntariat. Organizatiile non-profit, voluntariatul sunt un mod accesibil de a te dezvolta incepand chiar din liceu. Mai mult, nu costa bani, ci munca si timp.
    AP, in loc sa-ti recomand un film, iti recomand o biblioteca, o organizatie care face voluntariat si iti doresc mult succes in a reusi sa vezi dincolo de scena jurnalistica, sa ajungi sa te cunosti pe tine si sa judeci lucrurile singur fara senzationalismul de la telvizor sau din ziare. Orice reusita, fie si aceea de a obtine o bursa, are in spate un volum de munca si timp pe care multa lume incearca sa-l ocoleasca, iar apoi sa-l blameze de pe margine.

    Ligia, cuvintele simple sunt o virtute. Cred ca pentru inceput ar fi suficient sa invatam notiunile de baza. Odata ancorati in realitate am putea sa ne gandim la evolutie, fiind deja cu un pas mai in fata.

  12. Telitoiu Razvan says:

    Buna seara!

    Acest comentariu vine ca o replica la comentariul domnului AP. Sunt participant Leadership School 3 respectiv 4 si simt nevoie sa dau o replica comentariului mai sus mentionat.

    Domnul AP nu cred ca a fost la vreo editie a Leadership School si probabil ca nici nu intentiona avand in vedere spiritul comentariului dansului. Chiar si asa consider ca este bine sa stie adevarul.

    Oricine isi doreste cu adevarat sa vina la Leadership School poate ajunge acolo chiar daca nu dispune de o conditie sociala prea inalta. Ofera burse companiile care vor sa trimita oameni la training-uri(daca lucrezi undeva te poti interesa daca ai avea aceasta posibilitate), fundatii precum cea a domnului Dinu Patriciu. Mai mult oricine are un minim interes poate afla ca are ocazia de a obtine o bursa completa sau partiala chiar de la Fundatia Leaders, organizatorul acestui eveniment. Ca o statistica stiu ca din cei 135 de alumni 54 au avut burse. Cifrele sunt cat se poate de clare. Daca aveti nevoie si de dovezi intrati pe youtube si veti gasi interview-uri luate oamenilor care au venit cu burse la Leadership School.

    Eu nu am avut bursa dar spun cu mana pe inima ca nu sunt “fiu de stab, membru de cluburi exclusiviste sau care imi parchez, de cele mai multe ori, BMW-urile in copaci”. Poate unii din colegii mei de la Leadership School se vor simtii ofensati. Eu personal nu ma supar si sper sa fie la mijloc doar o dezinformare care odata cu acest comentariu sper sa se fi rezolvat. Daca totusi simtiti nevoia sa faceti rau atunci va pot spune ca nu veti reusi. Organizatorii Leadership School au reusit sa creeze o comunitate de oameni mult prea uniti si inteligenti pentru a putea fi atinsi de orice comentariu rautacios.

    La sfarsit, as vrea sa emit o parere pur personala si sa spun ca orice om care nu isi atinge “potentialul” are posibilitatea de a invinui o singura persoana – pe sine.

    Va multumesc si le urez celor care s-au inscris la editia a 5-a Leadership School bun venit intre LEADERI!

  13. Elena says:

    Buna, daca v-ati uitat mai atent pe site-ul scolii ati fi observat ca sunt oferite burse, de altfel din cate stiu aproape jumatate din participanti au avut burse, fie de la diferite companii, fie de la Dinu Patriciu.

    Pentru cei care considera ca suma ii impiedica sa participe zic sa contacteze organizatorii, sa-si doreasca sincer sa participe si sa depuna si aplicatia 🙂

    Spor,
    Elena

  14. Govoreanu Calin says:

    Stimate AP (nu meriti da ce sa fac) si dragi colegi

    Din nou observam ca e mai simplu sa dai cu noroi de cat sa admiri, sa spui ca strugurii sunt acrii daca tu nu ajungi la ei si sa distrugi in loc sa creezi.
    Scuzati-mi tonul ACID, dar oameni??? de genul AP imi provoaca repulsie. Adica daca el nu stie, nu poate si nu vrea inseamna ca nu e bine….treaba lui da nu-i frumos.
    Leader inseamna sa treci peste greutati si sa fi mai bun. In ciuda a ceea ce “stimatul” Ap a spus s-au dat si “burse” eu fiind beneficiarul uneia dintre ele. Si nu este esec nimic din ce s-a intamplat deoarece eu vad schimbarea atat in mine cat si in colegul meu.
    Oricum una peste alta nu merita consumul neuronal sa luam in serios astfel de cuvinte.

    Absolvent Leadership School
    slt(r) sociolog Govoreanu Calin

  15. Romeo says:

    In primul rand as dori sa salut pe toata lumea si sa transmit aprecierea mea fata de Altetea Sa pentru faptul ca incurajeaza si sprijuna Fundatia Leaders in demersul lor de cunoastere si dezvoltare profesionala.
    In al doilea rand nu doresc sa intru in polemici, “atacuri” si alte confruntari de acest gen pentru ca personal consider ca ar trebui sa aratam lucrurile pozitive pe care Leaders le face si pot spune ca cel mai bun exemplu este solidaritatea de care am dat dovada prin raspunsurile date celui care a criticat pretul mare al acestui program LS5 si de faptul ca am ramas inca uniti. Sincer nu stiu care sunt preturile altor programe de acest gen dar personal consider (ca simplu participant la LS4) ca raportul calitate/pret pe care Leaders il ofera este bun. Cand vi la o scoala de acest gen nu pretul este cel care trebuie luat in considerare ci in primul rand pachetul de cunostinte si motivarea cu care vei pleca de la aceasta scoala, iar pe plan secund vei gasi un grup minunat care organizeaza evenimentul si niste amici cu care veti imparti o saptamana plina de experiente noi si fascinante.
    Doresc succes echipei Leaders si sunt convins ca si acest eveniment va fi reusit, multumiri Altetei Sale Principele Radu al Romaniei si nu in ultimul rand sper sa ne revedem cat mai curand.

  16. ramo says:

    Rog elitele sa ocupe posturile de profesor din universitatiile care formeaza leaderi si elemente de sistem imunitar, gen cele de Drept. Nu se mai poate sa avem studenti care termina facultatea cu 9 si care nu pot lua nici macar nota 1 la examenul pentru intrare in avocatura. Plus ca nu mai putem avea examinari gen: X; Definitie; Clasificari. Eu va jur cu mana pe inima ca nu as intra in “sistem” pentru nimic in lume. Prefer ca dupa ce termin facultatea sa fiu cersetoare in SUA sau Anglia decat sa dau spaga la niste judecatori prosti si corupti care ar trebui sa asigure sanatatea unei societati dar care nici macar nu isi cunosc rolul si rostul. Si din pacate majoritatea pozitiilor cheie sunt ocupate astazi de mediocri. Nu asta-i rostul lor. A fost temporar/temporal rolul lor… dar nu mai e cazul.

  17. AP-corecturi says:

    *nu am nicio intentie in a pierde timpul nimanui
    **management
    ***imi cer scuze pt alte greseli de tastare

  18. AP says:

    In primul rand, va multumesc pentru comentarii si va asigur ca am citit pe fiecare. Totodata, vreau sa stiti ca nu voi raspunde fiecarei persoane in parte ci voi da un comentariu general.
    Nu am intentia sa pierd timpul nimanui(mai ales al meu) asa ca nu am postat acel comentariu la plezneala ca sa irit niste oameni.
    In al doilea rand, desi nu provin dintr-o familie atat de saraca care sa-si duca existenta de pe o zi pe alta, suma aceea de 400 de euro-450 de euro…caci in jurul acesteia ne invartim este o suma care nu-mi pot permite sa o scot din buzunare. In cazul unui context economic in care domneste somajul, somajul tehnic si salariile reduse. Fiind student si in cadrul unei facultati tehnice si avand 30 de ore saptamanal(laboratoare,seminare, cursuri unde prezenta este obligatorie)+alte zeci de ore dedicate studiului individual te cam pune in imposibilitatea de a lucra-astfel pica si varianta unui sponsor.
    In final, fara a prelungi discutia vreau sa spun ca legat de burse singura chestie ce am citit-o de pe site a fost urmatoarea: “Pentru aceasta editie inca nu sunt disponibile bursele complete si cele partiale insa va asiguram ca echipa LEADERS isi concentreaza eforturile pentru a oferi si tinerilor fara posibilitati financiare de a participa la eveniment sansa de a beneficia de experienta Leadership School.”Inteleg ca mai sunt 32 de zile, dar sunt si participanti care au un program destul de strict si nu pot sa lase lucruri importante ca acesta pe ultima suta de metri.
    Ce nu voi intelege prea curand e urmatorul lucru: la aceasta conferinta(cred ca o pot numi asa) participa unii dintre cei mai buni manageri din aceasta tara. In aceasta tara, si mai ales pentru firmele private e o mare foame de idei, dar cu toate acestea nu se face un scouting atat de puternic pe cat ar trebui sa se faca.

    Sper sa ma puteti “ilumina” in cele 3 chestiuni(nu si ultima). O zi buna!
    PS: Eu nu am criticat pe nimeni separat ci pe toti ca intreg, iar fiecare poate trage concluzia.

  19. Stimate AP,

    Nu imi permit sa pretind a invata pe cineva leadership, cu atat mai mult pe dumneavoastra. Sunt convins ca personal mai am nevoie de trairirea unor experiente pentru a ma pretinde la randul meu posesor al unor caliatati de lider. Tin totusi sa subliniez ca am convingerea ca nici purtarea unei cravate, sau averea parintilor si nici chiar bolidul german nu ii pot acorda cuiva un statut de leadership.

    Increderea pe care o am este ca una din calitatile unui lider este aceea de a actiona. Fara a incerca sa evit raspunsurile la intrebarile dumneavoastra cu respect va intreb daca in cele 6 zile scurse din momentul inceperii acestei polemici dumneavoastra ati facut altceva decat sa va lamentati pe blogul Altetei Sale Regale Principele Radu al Romaniei? Cele 6 zile trecute, adaugate la cele 31 ramase, cred ca va ofereau un interval optim de a incerca la randul dumneavoastra sa capaciti o companie care sa va ofere o bursa. Pentru a nu mai continua discutia in acest sens va garantez ca o parte dintre bursierii Leadership School si-au obtinut bursele, prin eforturi si negocieri proprii. Acest lucru ne face si mai mandrii de ei si ne certifica faptul ca s-au aflat si se afla in locul potrivit.

    Consider ca era mai eficient ca la vederea mesajului, sau cel putin dupa citirea celor 13 replici sa apelati la sectiunea Contact a website-ului Leadership School si nu la continuarea unei discutii in contradictoriu, alimentata de lucruri care nu imi sunt acum cunoscute.

    In cele ce urmeaza va voi raspunde la solicitari:
    1.Nu cred ca se cere un raspuns din partea noastra. Intentia cu care comentati aspecte cu privire la Leadership School va apartine.
    2.Pentru un student care nu beneficiaza de o bursa Leadership School taxa de acces este sub 400 de euro, chiar apropiat de 370, daca se va inregistra pana la inceputul lui martie. Alegerea dumneavoastra de a studia un numar de ore, va apartine exclusiv si nu cred ca trebuie sa faca nota unui comentariu din partea noastra.
    3.Asa cum va mentionam initial, in aceasta saptamana am lansat astfel de burse Leadership School. In acest moment ele sunt disponibile pe website, la categoria Burse>Aplica.

    Va asigur de faptul ca aceasta va fi ultima replica pe acest subiect postata pe Blogul Personal al Altetei Sale Regale Principele Radu al Romaniei. Nu cred ca acest spatiu privat al Altetei Sale Regale face obiectul purtarii unor asemenea discutii. Asigurandu-va de intreaga consideratie va invit sa ramanem in legatura prin intermediul modalitatilor indicate la sectiunea Contact Leadership School.

    Va multumesc si va doresc mult succes.

    Alexandru Gorun
    Fundatia LEADERS

  20. Adelina says:

    Buna seara,

    Voi fi foarte scurta si la obiect. Mentionez ca acest comentariu este ultimul pe care il voi da.

    Vreau doar sa ii multumesc Altetei Sale Regale pentru timp si intelegere si de asemenea tuturor oamenilor dragi fundatiei care au scris acest lucruri frumoase.

    Ceea ce s-a intamplat in urma comentariul anonim dat pe acest site consider ca este exact tipul de comportament pe care nu il agreem la Leadership School si nu vom continua sa raspundem “provocarilor”. Leadership School este un program dedicat doar oamenilor care pot si mai ales vor.

    Adelina Maria
    Program Director, Leadership School

  21. Marius Z. says:

    Stimata Alteta Regala,
    Initiativa este mai mult decat binevenita, insa daca ceea ce scrie “AP” este adevarat, avand in vedere de asemenea ca “Termenul limita de inscriere este 28 Februarie, toate aplicatiile primite dupa aceasta data nu vor mai fi considerate ca fiind valide”, se creaza o imagine de neglijenta. Termenul de inscriere si confirmare fiind atat de scurt, este foarte probabil ca un procentaj important dintre cei care ar trebui sa participe sa abandoneze… Sunt convins ca situatia se va rezolva in curand.

    E bine sa-ti doresti, sa aplici ceea ce inveti si sa devii “lider” insa una este sa ai talent, alta este sa te implici si cu totul alta este sa ai si oportunitatea si sa si reusesti. Mai este vorba si de anii de ucenicie “tehnica” intr-un anume domeniu pentru a putea apoi deveni lider in activitatea respectiva. In primul rand, trebuie sa cunosti foarte bine domeniul in care speri sa devii lider, iar ceea ce trebuie multi sa retina este ca asta, in majoritatea cazurilor, nu se intampla peste noapte. Sunt si exceptii, bineinteles, insa tocmai asta reprezinta diferenta intre un lider si un manager.
    In opinia mea, un lider este cel care lupta sau munceste cot la cot cu ceilalti iar apoi, in urma calitatilor exceptionale, este recunoscut de grupul respectiv ca si lider si propus ca si conducator al grupului. Un manager este o numire administrativa, de obicei din exteriorul respectivului grup. Exista si cazuri in care un manager « numit » reuseste sa devina si lider al grupului respectiv. Situatia ideala pentru majoritatea organizatiilor este imbinarea celor doua.

    Sper insa sa nu devenim o tara unde fiecare se considera « lider », in sensul deformat de « sef », pentru ca este « cool », (deoarece avem in specificul nostru national ca fiecare doreste mai degraba sa fie sef la el in ograda decat sa fie supus intr-un sat, fiecare vrea sa fie « mai cu mot » si mai « independent » – si am platit cu varf si indesat de-a lungul istoriei pentru aceasta atitudine) si sa nu avem parte de o inflatie echivalenta cu cea a diplomelor din ultimii 20 de ani. E adevarat, pe moment este penurie de lideri si manageri eficienti, iar putinii care apar prefera in majoritate sa lucreze in strainatate sau pentru o firma straina.

    Acum, e foarte bine ca se cultiva spiritul de leadership, ca se dau uneltele de perfectionare pentru ca atunci cand cei dotati pentru asa ceva sa intalneasca si oportunitatea, insa cred de asemenea ca trebuie sa le fie foarte clar tuturor ca adevaratul leadership trece prin umilinta, prin murdarirea alaturi de ceilalti si intelegerea a ceea ce se intampla « acolo jos » pentru ca apoi sa apara evolutia catre liderul autentic.

    De aceea sustin remarca Ramonei (« ramo ») care cere ca acesti lideri si elite sa se implice in invatamant, in formarea liderilor de maine. E bun si un curs de 5 zile, beneficiez si eu de formari asemanatoare din partea companiei la care lucrez, insa adevarata provocare vine pe urma, cand e nevoie de un efort sustinut si de aplicarea sistematica in viata de zi cu zi. In plus, cei mai talentati dintre cei ce participa la acest curs ar trebui sa beneficieze de ghidare ulterioara sustinuta (coaching, mentoring) – aici cred ca este cheia reusitei.

    In fine, as fi interesat si eu de un astfel de seminar, dar nu mi-e clar cand va avea loc un eveniment similar pentru cei intre 30-35 de ani. In cazul meu, problema majora va fi sincronizarea, pacat ca nu se gaseste timp de cumparat (nu ca sa avea eu multi bani)…

    Cu aleasa consideratie,
    Marius Z.

  22. Adrian says:

    In primul si in primul rand as vrea sa fac un apel la toti romanii sa incepa sa respecte limba romana.
    In anuntul de mai sus vad o multime de cuvinte in engleza care au o traducere in romaneste. Oameni buni, prin acest limbaj nou care unii il cred “trendy” adica la moda nu faceti altceva decat sa intinati limbajul nostru romanesc. Va este rusine sa folositi cuvinte precum
    leaders=Conducatori,
    leadership=conducere,
    business=afaceri
    speakers=nterlocutori
    Traineri (engl-trainer)= antrenor
    Top=varf
    alumni=din cate stiu nu exista in limba romana; exista alumnos in spaniola dar cred ca elevi sau prticipanti sunt doi termeni destul de potriviti
    Nu este prima data cand vad aceasta lipsa de respect pentru o limba care are caracterul ei si care nu merita manjita cu niste termeni anglosaxoni care sunt pentru mine ca niste pete de petrol intr-o mare albastra. Nu creau ca nimeni sa intelega ca sunt impotriva limbilor straine. Dimpotriva, eu vorbesc 4 limbi straine dar cred ca fiecare limba trebuie respectata. Cred este foarte pozitiv incatarea de cat mai multe limbi straine dar nu o putem face in detrimentul limbii noastre materne.Nu vreau sa dau lectii nimanui dar ma doare sa vad atata indiferenta pentru instrumentul de comunicatie al culturii noastre latine. Si ce ma doare si mai tare este ca nimeni nu atrage atentie asupra acestui fapt.
    Se tot dezbate despre pierderea identitatii, a valorilor si originilor noastre ancestrale si noi ne batem joc de dovada cea mai pura ca suntem latini.
    Daca voi cei care sunteti oameni cu scoala nu respectati limba noastra ce vor face urmasii nostrii. In 50 de ani vom vorbii un “romenglish” ca sa zic asa. Limba un organism viu si este adevarat ca evolutioneaza. Cu timpul i se adauga termeni noi dar niciodata nu putem inlocui niste cuvinte cu o desinenta clara cu altele care nu apartin vocabularului limbii respective. Este cel putin o bataie de joc. Nu vad pe nimeni sa spuna nimic in privinta asta si este pacat, mare pacat. Academia romana ar trebuii sa fie mai exigenta in acet sens si sa respinga public aceste tendinte care degenereaza limba noastra.

    In al doile rand, as vrea sa-i spun lui AP ca ii imapartasesc punctul de vedere. Ii inteleg frustatia pentru ca si eu am trecut prin experiente similare. Multi dintre cei care l-ati criticat spuneti ca el nu cunoaste situatia, ca s-au dat burse si la copii normali etc. Eu as dorii sa spun doar ca atata timp cat in Romania se poate absolvii o faculate fara a asista la clase mi-e greu de crezut ca la un astfel de eveniment vor participa exclusiv copii necajiti si capabili. Ca peste tot, si in Romania la o scara foarte mare, merg in general cei care au “pe cineva” oricare ar fii acel “cineva” si unde s-ar afla.
    Acest “oricine poate participa” suna straniu si bizar avand in vedere situatia actuala din Romania.
    Mi se pare firesc sa se dea o idea de cum ar trebuii sa fie un conducator adevarat dar adevaratii conducatori si lideri sunt inca dati la o parte in Romania pentru ca nu intereseaza pe nimeni schimbarea cu adevarat a status quo-ului din Romania.
    Ceea ce este lamentabil este ca nimeni nu mai doreste in Romania sa fie tehnician, mecanic, tinichigiu, agricultor, muncitor intr-o fabrica etc. pentru ca esti destinat mizeriei. A muncii in productie la noi este o condamnare. Toti doresc sa aiba slujbe unde sa mearga imbracati in costume, sa castige o gramada de bani iar de ceilalti putin ii mai intereseaza.
    Totusi o economie sanatoasa se bazeaza pe productie, pe o clasa de mijloc puternica care in general este in majoritatea ei formate din acesti muncitori atat de dispretuiti la ora actuala in Romania. Si totusi vrem sa formam lideri, dar lideri pentru cine? Formam lideri pentru alti lideri?
    Dupa parerea mea o societate isi formeaza singura liderii. Noi din pacate ni-i alegem pe cei care nu cunosc valoarea muncii si a cinstei si de acea ne merge cum ne merge.
    De ce nu insistam asupra acestor adevaruri in loc sa cautam lideri intre cei care ne sunt deja lideri.
    Asa ca lasati-l pe cei ca AP in pace pentru ca ei din pacate nu vor ajunge curand lideri in Romania.
    Cinstea, munca, devotamentul si principiile sanatoase sunt cele care ar trebuii promovate si nu doar cu vorba ci si cu faptele. Atata timp cat la noi munca cinstita este doar pentru prosti va fii foarte greu sa reusim sa transmitem o idee de lider adevarat.

  23. Sofy says:

    Viitorilor alumni si alumnae ro.,
    un material de aducere aminte.

    “Pe frontispiciul liceului militar de la Saint-Louis sta scris
    ‘Savoir pour mieux comprendre’,
    adica ‘a sti pentru a servi mai bine’.
    Este expresia unui crez pe care il am si care mi-e drag si pretios.
    Ea inglobeaza in mod succint si complex
    tot ceea ce cred eu despre leadership.
    A sti pentru a servi mai bine inseamna generozitate si spirit de raspundere,
    contopite intr-o propozitie.
    .
    As pune acest motto deasupra usilor multor institutii
    de frunte ale vietii publice romanesti”.
    .
    http://www.romaniaregala.ro/jurnal/savoir-pour-mieux-servir/

  24. De pe net adunate: says:

    .
    Buna seara,
    Altetzei Voastre Regale Principelui Radu.
    Gasind pe net unele informatii suplimentare, la “net-materiale” postate
    de-a lungul timpului pe situl si pe blogul; oficiale, ale AVR,
    am gasit eficient a le impartasi, cu deosebita placere, si cititorilor constanti si curiosi;
    doritori de calitate intelectuala, ai acestor pagini.
    .
    – Un prim exemplu s-ar putea atasa acestor imagini:
    http://www.princeradu.ro/index.php?mact=Album,m4,default,1&m4albumid=4&m4pictureid=217&m4returnid=27&page=27
    * concret, accesand:
    http://www.domainsarefree.com/glossary/Google.html#History
    .
    Va multumim.

Lasa un comentariu

© 2007-2025 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 54898613
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate