Gala Societăţii Civile 2017 a premiat Fundaţia Principesa Margareta a României

Societatea Civila 2017 premii FPMR

Proiectele derulate de Fundația Principesa Margareta au fost premiate la Gala Societății Civile, ediția 2017 – un valoros semn de recunoaștere a eforturilor echipei și a impactului acestor proiecte în viața oamenilor. În cadrul festivității de premiere care a avut loc în seara de 12 iunie 2017, pe scena Teatrului Național București, au fost anunțate și premiate cele mai bune proiecte ale sectorului asociativ din România, derulate în anul precedent.

În ediția a 15-a a Galei Societății Civile, au fost înscrise în competiție 166 de proiecte și programe implementate în anul 2016, jurizate de personalități marcante din domeniile social, educație, media, artă, cultură sau mediul de afaceri. „De 15 ani mulțumim cui trebuie” este mesajul ediției aniversare, mesaj adresat tuturor celor care, prin implicarea lor constantă, au schimbat România în bine.

„În mijlocul a tot ceea ce facem se găsesc oamenii pe care îi ajutăm. Toate acțiunile, toate evenimentele și toate proiectele Fundaţiei Principesa Margareta a României urmăresc doar un singur scop: să ajutăm oamenii în acel moment din viața lor în care au cea mai mare nevoie. Să îi ajutăm să revină pe propriile lor picioare și să-și găsească echilibrul și menirea. Ne bucurăm că proiectele noastre sunt apreciate și mulțumim donatorilor, sponsorilor și voluntarilor care s-au alăturat eforturilor noastre!” a declarat Mugurel Mărgărit Enescu – Director Executiv

Tinere Talente – Premiul I la secțiunea Artă și Cultură – se reconfirmă ca cel mai bun proiect din România în acest domeniu. Tinere Talente este un proiect dezvoltat în sprijinul artiștilor români cu potențial din întreaga țară, creat de Fundație în urmă cu 10 ani. De foarte multe ori, talentul nu este suficient pentru a avea succes în lumea artistică, iar studiul, îndrumarea unor oameni de specialitate precum și sprijinul financiar sunt elemente necesare pentru dezvoltarea unui tânăr artist. În anul 2016, programul a sprijinit un număr de 96 tineri artiști, cărora li s-au oferit burse de dezvoltare artistică, pregătire profesională de specialitate în cadrul masterclass-urilor de orchestra și de canto, mentorat și promovare.  Cei 36 de bursieri Tinere Talente au susținut anul trecut 47 de concerte și recitaluri, au participat la 4 expoziții individuale și 34 expoziții de grup, la 17 masterclass-uri naționale și internaționale, au fost prezenți la 22 de concursuri în țară și străinătate, obținând 11 premii I și multe alte premii.

O meserie pentru viitor – Premiul II la secțiunea Proiecte pentru Tineret – a continuat să susțină tinerii din centrele de plasament și medii defavorizate,  urmărind ca aceștia să învețe o meserie și să își găsească un loc de muncă. În 2016, programul a acoperit costurile necesare scolarizării pentru cursuri de calificare de scurtă durată pentru 22 de tineri care au astăzi șansa practicării unei meserii actuale Tinerii au obținut o certificare profesională, au urmat un program de consiliere în carieră și de dezvoltare personală, apoi au fost îndrumați să obțină un loc de muncă. Rata de succes a proiectului O meserie pentru viitor a fost de peste 80%, reprezentând tinerii care au obținut loc de muncă în domeniul în care au absolvit cursul.

Fii Îngerul unui Bătrân – Premiul II la secțiunea Proiecte și Campanii de Responsabilitate Socială – este o campanie sociala inițiată de grupul City Grill, care a creat conceptul de „meniu în așteptare”, un mecanism care invită la generozitate și promovează actul donatiei în rândul clienților rețelelor proprii de restaurante. Ințelegând că în topul problemelor vârstnicilor din România se numără lipsa unui interlocutor și sentimentul de singurătate, compania a dorit să contribuie la creșterea calității vieții lor și să redea demnitatea persoanelor aflate la o vârsta înaintată. Mobilizând donații individuale de la clienți, restaurantele din grupul City Grill au oferit un spațiu de socializare, o masă caldă și au redat spiritul sărbătorilor vârstnicilor afectați de sărăcie sau singurătate. Ca urmare a campaniilor de marketing continue, clienții au donat 3642 de „meniuri în așteptare” oferite ulterior vârstnicilor beneficiari ai proiectelor sociale.

4 comentarii

  1. Liliana Sora says:

    Acordarea unor premii la Gala Societății Civile, ediția 2017, este un semn de apreciere, de recunoaştere a meritelor, a valorii proiectelor Fundaţiei Principesa Margareta – un centru, un loc de suflet bazat pe fapte făcute din dragoste de oameni, pentru oameni , care oferă o şansă la viaţă celor nevoiaşi, indiferent de vârstă. În această Fundaţie , sensibilitatea particulară a ASR Principesei Margareta la ceea ce se numeşte omenie şi – a pus puternic amprenta, iar dăruirea, iubirea şi respectul pentru om, profesionalismul , seriozitatea, responsabilitatea lucrului bine făcut …, sunt la cote maxime. Felicitări tuturor celor care fac parte din această Fundaţie !
    Admiraţie şi preţuire, consideraţie şi respect pentru ASR Principesa Moştenitoare Margareta şi întreaga Familie Regală ! Trăiască Regele !

  2. Cristian Sandu says:

    Felicitari!

  3. Diana Lucia Zotescu says:

    Felicitari membrilor Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei pentru implicarea lor plina de daruire in actiuni ce aduc adanci transformari benefice in vietile atator oameni, tineri si varstnici.

  4. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

    Felicitări ! Trăiască Regele ! România Regat ! Nihil Sine Deo !

Lasa un comentariu

© 2007-2025 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 54826895
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate