Emil Druncea: De unde vine schimbarea

Ziarul “Ialomița”, 28 iulie 2011

http://www.ziarulialomita.ro/index.php?action=view&articol=18061

De unde să vină schimbarea?Este clar pentru toată lumea că forma de guvernământ în România este BULIBĂŞIA. Un bulibaşă ordonă, ciracii execută. Dacă privim în istoria modernă şi contemporană a ţării noastre vom descoperi mai multe forme de guvernământ: BULIBĂŞIA în partea a doua a guvernării lui Alexandru Ioan Cuza, MONARHIA CONSTITUŢIONALĂ, reprezentată de regii Carol I, Ferdinand I şi Mihai I, BULIBĂŞIA REGALĂ, reprezentată de Carol al II lea, REPUBLICA POPULARĂ, cu DEJ în frunte, REPUBLICA SOCIALISTĂ, cu Ceauşescu, Republicile postdecembriste, reprezentate de Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu. Toate republicile noastre au fost BULIBĂŞII în care «ŞĂFUL a zis şi slugili au iczecutat».

Ca să termine cu Bulibăşia, Brătianu a adus un rege european, iar faptele ne conduc la constatarea că în anii monorhiilor constituţionale dezvoltarea ţării a fost reală şi sănătoasă. Au fost şi momente istorice degradante privind democraţia în timpul regelui Carol II, dar una peste alta, lucrurile aşa au stat. Republicile, toate, au fost BULIBĂŞII. Din 1940 până azi, în România au fost la guvernare DICTATORI de niveluri şi calibre diferite, dar DICTATORI.

A venit oare vremea să se schimbe ceva ? Da, dar cu cine ? Intelectualii nu fac nimic, populaţia nu ştie adevărul, toţi vegetăm. În 1947 regele a fost izgonit, s-a format ilegal o «respublică», iar propaganda comunistă a lăsat în urma ei minciuni defăimătoare la adresa monarhului, minciuni pe care istoricii nu se luptă să le spulbere cu documente oficiale. Îi tot întreb de peste 20 de ani unde este procesul verbal cu bunurile pe care le-a luat regele la 3 ianuarie 1948 când a fost izgonit, cât aur şi câte tablouri a luat cu el în presupusul tren, câţi bani a primit ca rentă viageră de la statul român şi nimeni nu poate să răspundă. Este ca şi când m-ar întreba pe mine cineva ce am făcut la Paris când eu n-am fost niciodată la Paris, deşi visez că mă voi duce vreodată. Îi tot întreb de actele constituve ale Republicii Populare şi nimeni nu răspunde. Poporul român a devenit în ultimii ani un popor seminomad, pribegia economică îi poartă pe români în toată lumea, unii s-au aşezat în ţările de adopţie, iar România tinde să se depopuleze de cetăţenii născuţi români.

Pledoaria mea pentru MONARHIA CONSTITUŢIONALĂ nu este una sentimentală, ci una patriotică. Văd şi aud cum în ţările astfel guvernate oamenii sunt mai civilizaţi, mai harnici, mai fericiţi. Cu excepţii, se înţelege, nici acolo nu este totul perfect. În ziua în care un Brătianu contemporan va hotărî împreună cu politicienii vremii că la noi se potriveşte mai bine monarhia decât republica, abia atunci România va deveni prosperă şi demnă, abia atunci vom vorbi în cunoştinţă de cauză de patriotism adevărat. Este dificil pentru mine să fiu patriot într-o ţară în care singurul care hotărăşte este un Bulibaşă decrepit şi nici în viitor nu cred că vom alege un preşedinte. Îi iubesc pe români, dar nu pot iubi România Bulibaşei! Cu alte cuvinte, în 181 de ani de MONARHIE am avut peste cinci ani de DICTATURĂ, dacă socotim şi dictatura lui Antonescu, iar în 74 de ani de REPUBLICĂ n-am avut niciun an de DEMOCRAŢIE.

3 comentarii

  1. Buna ziua,
    Sunt pentru monarhie cu tot sufletul meu, dar stilistica autorului lasa de dorit. Presedintia lui Emil Constantinescu a fost caracterizata tocmai prin absenta unui bulibasa la Cotroceni, motiv pentru care multi, si aici il inlud si pe Basescu, s-au simtit incurajati sa iasa la rampa. De asemenea, al doilea mandat al lui Iliescu din 2000, bulibasa a fost Nastase, nu presedintele. Din aceasta cauza, cred ca se poate privi perioada 1996-2008 (chiar) ca fiind una in care republica a fost relativ functionala.

  2. Tucan Ileana says:

    “De unde să vină schimbarea?” – de jos în sus, astăzim o varantă normală de schimbare nu mai este posibilă, nu numai în România. Poporului adormit “CINEVA” trebuie să-i cumpere un ceas deşteptător, altfel uită să se mai trezească.

  3. FP says:

    Absolut corect si la obiect!
    As vrea sa sugerez cateva opinii:
    *Se pune problema de ce “bulibaseala” universala are atata succes in Romania?Datorita impreciziei omniprezente generata de lipsa de rigoare generata la randul ei de lipsa de instructie solida!
    Nu intamplator rigoarea germanica s-a bucurat de apreciere in lumea culturala romaneasca si a condus la Dinastia ce a dat orientarea europena a tarii.
    **Pe fondul lipsei de cultura prolifereaza haosul din profilul moral al cetatenilor care nu isi cunosc adevarata istorie.Din acest motiv lumea crede ca istoria neamului a inceput cu Ceausescu sau Iliescu sau Basescu!Saptamana trecuta am parcurs prin Bucuresti un tur ghidat pietonal.M-a ingrozit Piata Palatului.O “bulibaseala”mai mare de stiluri cum n-am vazut nicaieri in lume!Este esenta modului nostru de viata! Incununat de un magazin exclusivist de “orlogerie” ce vinde mult dorite marci de renume,precizia orologiilor neavand sens ci doar pretul si expunerea cu obiectul!Cam asa arata si tara.
    ***Lumea nu are educatie pentru :frumos,distins,elevat,firesc,demn,nobil,modest,ferm,regal.Mai usor digera prezenta doamnelor la K1!.Aici trebuie sa actioneze puterea modelului,pe care si Familia Regala o reprezinta.Problema este cum sa dai cezarului ce este al cezarului?
    ****Nicolae Iorga spune intr-un duel parlamentar lui Bratianu:Ce pot sa invat eu de la un inginer?Raspuns:Masura ,domnule profesor!
    Asta lipseste:masura si educatia asumate ca deziderat national,la care se adauga si onoarea si………multe altele,pentru ca drumul e lung si abia daca l-am inceput.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53933170
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate