Crucea Roșie Română și taberele de refugiați

În conformitate cu un comunicat făcut presei în urmă cu câteva zile, Societatea Națională de Cruce Roșie din România, în calitate de auxiliar al statului, a răspuns solicitării venite din partea Ministerului Afacerilor Interne de a lua parte la un exerciţiu de testare a capacităţilor operaţionale și organizarea de tabere temporare pentru preluarea persoanelor care ar solicita o formă de protecţie în România.

Astfel, pentru cele doua tabere amplasate în apropierea localităţii Lunga și cea din zona Stamora Moraviţa din județul Timiș, Crucea Roșie Română, din depozitele proprii, a pus la dispoziția Ministerului de Interne, urmatoarele materiale de primă necesitate:

–  86 de corturi de diferite dimensiuni:  4/4 m, 4/3 m sau 3/4 m

–  249 de paturi pliante

– 1 956 de saci de dormit

– 1 000 de pachete alimentare (alimente greu perisabile precum conserve, ulei, paste, bulion, făină etc)

– 940 de pachete igienice (săpun, șampon, pasta de dinți, periuțe, spumă de ras, dero etc).

Societatea Națională de Cruce Roșie din România este singura organizație umanitară din țară care, în conformitate cu legea 139/1995 modificată și completată de Legea nr. 524/2004, Statutul SNCRR, Legea 481 din 2004 privind protectia civila, HG 2288 din 2004, are atribuții clare ca auxiliară a autoritaților publice (http://www.crucearosie.ro/despre-noi/legislatie-2.html).

Despre Societatea Naţională de Cruce Roşie din România

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România fondata în 1876, este o organizaţie umanitară, membră a Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, auxiliara autorităţii publice şi abilitată prin lege să asigure asistenţă umanitară în caz de dezastre şi să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile.

Prin programele și activitățile sale în beneficiul societății, contribuie la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie,vârstă, apartenență socială sau politică.

Principiile fundamentale ale Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie sunt: Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate, Universalitate.

Președintele Crucii Roșii Române este Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta.

1 comentariu

  1. Cristian Sandu says:

    Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta aprecieaza oportunitatile cu un fler politic demn de o viitoare Suverana a Romaniei!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53791430
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate