Catalin B.
Alteta, Va rog sa primiti cateva idei, in speranta ca episodul rusinos din istoria noastra contemporana sa se epuizeze si Romania sa-si revina in fire cat mai repede. Ar fi timpul sa ne intrebam daca acest sistem politic mai are vreo identitate, daca mai avem ceva de castigat cu acesti presedinti “alesi de popor”, cu partide prezidentiale, cu circ mediatic, cu nesfarsite conflicte. Pana la urma e problema partidelor politice daca vor sa continue pe acest sistem. PNL si PNT-CD isi merita soarta, au acceptat acest sistem politic nefericit cu presedinte-jucator, prea usor au renuntat la Monarhia Constitutionala, mediul lor natural de exprimare si realizare. Demagogie ieftina cu dreptul poporului de a-si alege presedintele, in realitate, e o campanie mascata pentru partidul prezidential si de aici transformarea diversitatii politice intr-un sistem conflictual. Traian Basescu este astfel presedintele tuturor romanilor din PDL si al acolitilor lui, asa cum Iliescu a patronat si favorizat alt grup politic, PSD-ul. Starea caricaturala de azi a partidelor si in general a democratiei e efectul sistemului politic instaurat dupa ‘89 adica al sistemului GRUPURILOR POLITICE FAVORIZATE, sistemul partidelor prezidentiale. O revolutie deturnata si cateva mineriade n-au fost deloc un pret prea mare pentru a instaura aceasta ineptie politica. Un sistem politic aflat in criza de identitate nu numai ca nu va putea garanta functionarea eficienta a institutiilor dar nu va mai putea opri functionarea lor in mod abuziv. E o mare ipocrizie sa-ti doresti functionarea corecta a Justitiei si in acelasi timp sa fi adeptul grupurilor favorizate politic. Justitia romana e locul geometric al crizei de identitate al sistemului de putere. Democratia originala sau sistemul grupurilor politice favorizate (partidele prezidentiale) e un atac la constiinta nationala, un atac la ratiune. Tema a modificarii Constitutiei GRUPURILOR POLITICE FAVORIZATE e una prioritara si fundamentala in reinventarea democratiei romanesti. Inainte ca Romania sa isi revina in fire, tinerii patrioti romani se vor ciocni cu democratia originala, acest nefericit sistem politic al grupurilor politice favorizate (partidele prezidentiale) instaurat dupa ‘89. Cu respect, Catalin B. |
MISCAREA ROMANIA ALTFEL
Membrii fondatori ai Grupului de Initiativa anunta constituirea asociatiei civice Miscarea România Altfel, prescurtat Mi.R.A., având scopul de a promova generosul proiect „România Altfel” si programul strategic „România. O viziune pe 30 de ani” prin care Casa Regala a României propune propriul parteneriat istoric tuturor mediilor – politic, economic, administrativ, mass-media si civic – pentru o dezvoltare durabila a României. In acest sens, Miscarea România Altfel si-a stabilit urmatoarele obiective:
• Constientizarea si unificarea ideatica a tuturor asociatiilor, aliantelor, formatiunilor, organizatiilor si a membrilor societatii civile, indiferent de orientarile politice, pentru reformarea, purificarea morala si reconstructia din temelii a României moderne, europene.
• Mobilizarea energiilor pozitive ale natiunii române si polarizarea valorilor traditionale si contemporane în jurul celor mai morali si reprezentativi militanti pentru educarea si pregatirea congenerilor nostri, a tinerilor mai ales, în vederea reafirmarii fiintei nationale, a demnitatii si prosperitatii României.
Miscarea România Altfel poate fi accesata prin electronic la urmatoarele link-uri:
Forumul Miscarii Romania Altfel: http://tashy.ro/miscarea-romania-altfel/
Chat: http://www.tashy.ro/chat
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Recomand:
– citirea vol. “ALTFEL” ; de Nicole Dragusin.
– aprofundarea vol. *THE MindGym – Wake Your Mind Up*;
http://www.themindgym.com
– asijderea, “Menagement and Machiavelii” de Antony Jay, in special, cap. nr. 14;
– recitirea in intregime, a vol. *ALTFEL*.
Totul vi se va parea ALTFEL!
oare este necesara ”miscarea romania altfel”? eu ii prevad o soarta identica cu ”alianta civica”! nu ar fi suficient sa sprijinim ”o viziune pentru 30 de ani” printr-o cotizatie dupa posibilitatile fiecaruia? eu am facut-o si o voi face in continuare. astfel AS ar putea vedea cati il sprijina cu adevarat. in plus incerc sa contactez persoane din localitatea mea pentru a ne intilni periodic si sa vedem ce putem face. o ”miscare” se poate transforma in partid. nu sunt destule? poate totusi aveti dreptate.
stelian r.