Alexandru Muraru, interviul din Observator cultural, 30 iulie 2015

6 comentarii

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Acest interviu, extem de interesant si de bine sustinut cu argumentul logicii si al istoriei reale, ar fi bine de citit chiar inaintea cartii ce l-a generat, “Cum Supravietuieste Monarhia intr-o Republica”, interviul punctand cu forta argumentului bine sprijinit de fapte toate eventualele zone ramase inca necunoscute pentru o parte din contemporanii nostri. Istoricul Alexandru Muraru, autorul carti sus-mentionate, nu pune problema din perspectiva unui adept al Monarhiei, ci din cea care rezulta din analiza lucida si obiectiva a istoriei reale a Romaniei, total diferita de istoria contrafacuta de comunisti.

    Pentru mine, atat interviul cat si cartea s-au dovedit nu doar o lectura, ci si un excelent motiv de studiu al argumentatiei pertinente al momentelor-cheie ce au marcat revenirea Familiei Regale in Romania. Le recomand pe ambele cu caldura.

  2. Cristian says:

    Traiasca Monarhia!

  3. Iulian says:

    Acest interviu este excelent cum puțini intelectuali publici pot sa dea. Poate numărați pe degetele de la o mana.
    Felicitări pentru remarcile atât de temeinice și raspunsurile atât de bine argumentate.
    Cartea pe care am cumpărat. O acum câteva săptămâni este atât de interesanta încât se citește ca un film documentar din care Regele apare ca un lord haituit de golani.
    Felicitări domnului Muraru!!!

  4. Cristian Sandu says:

    Foarte corecte si pertinente afirmatiile profesorului Muraru!Este primul comentator al istoriei recente a Romaniei care a remarcat ca incercarea unor grupari politice sau civice atit din tara, cit si din diaspora de a “confisca” prestigiul MS Regelui pentru satisfacerea unor interese de grup a impins mare parte a populatiei catre o atitudine de respingere a ideii de monarhie. Aceleasi grupari s-au facut auzite ai dupa anul 2000, cind au contestat doua decizii majore ale Regelui Mihai. In primul rind, cooperarea Majestatii Sale cu autoritatile alese democratic ale vremii pentru atingerea unor obiective de interes national. In al doilea rind, desemnarea Principesei Margareta ca Mostenitoare a Tronului , invocind doua prevederi depasite de vremuri ale vechiului Statut al Casei Regale: legea salica si inerdictia casatoriei mostenitorului Coroanei cu un cetatean roman. S-a crat din nou deruta in rindul monarhistilor de buna credinta, unii incepind sa caute viitorul monarh in afara liniei de succesiune a Casei Regale a Romaniei. Din fericire, prin actiunile remarcabile din ultima prioada, Familia Regala Romana a ajuns la o cota foarete ridicata de incredere in rindul populatiei. In problema unui referendum privind schimbarea formei de guvernamint, imi permit sa am un punct de vedere diferit de al dlui prof. Muraru. Daca un astfel de referendum s-ar convoca in viitorul apropiat si ar fi precedat de o campanie de informare corecta a populatiei, optiunile in favoarea monarhiei constitutionale ar depasi cu mult pragul de 50% plus 1! Sistemul statal actual, copiat in mare proportie dupa cea de-a cincea republica franceza este un esec evident!

  5. Virginia Sufletel says:

    FELICITARI DOMNULUI MURARU!!!!

  6. Luana Gogea says:

    Bravo! Felicitari domnului Muraru pentru justetea raspunurilor si pentru cartea fff buna!

Lasa un comentariu

© 2007-2025 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 54838529
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate