Otto al Austriei

414087_imagno

© Getty Images

3936366489

Lunea trecută, 4 iulie 2011, a murit Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducele Otto al Austriei, la vârsta de 98 de ani. Arhiducele Otto a fost decanul de vârstă al Famililor Regale europene, după disparția Reginei Mame a Marii Britanii și a Ducesei Alice de Gloucester.

Arhiducele Otto al Austriei a fost pentru mai bine de opt decenii șeful Familiei Imperiale a Austriei. Primul născut al Împăratului Carl și al Împărătesei Zita ai Austriei, Arhiducele Otto a fost Principele Moștenitor Imperial și urmașul împăraților austrieci.

Alteța Sa Imperială și Regală a avut o importantă activitate politică, mai ales în Parlamentul European și în cadrul Organizației Paneuropene, pe care a fondat-o și condus-o. Longeviv și neobișnuit de dinamic, Arhiducele a activat public până la vârsta de 96 de ani.

În anul 2005, pe 27 octombrie, Arhiducele Otto a vizitat România și a fost oaspetele Palatului Elisabeta, unde Principesa Moștenitoare și cu mine am oferit un dineu în onoarea sa. Cu acea ocazie, la vârsta de 93 de ani, Arhiducele Otto a susținut două conferințe la București și a dat dovadă de o extraordinară vivacitate și rezistență, în agenda sa publică foarte încărcată.

The Daily Telegraph

The Economist

IMG_4827

IMG_4836

IMG_4841

IMG_4852

IMG_4854

IMG_4921

IMG_4932

(Fotografii de Andrea Andras)

Regele Mihai a participat la funeraliile Arhiducelui Otto al Austriei

Sambata, 16 iulie 2011, Majestatea Sa Regele Mihai I a luat parte la funeraliile Altetei Sale Imperiale si Regale Arhiducele Otto al Austriei. Majestatea Sa Regele a fost insotit de ASR Principele Nicolae. Arhiducele Otto a fost fiul Imparatului Carl si al Imparatesei Zita ai Austriei si, dupa moartea tatalui sau, seful Familiei Imperiale a Austriei.

Ceremonia funerară a avut loc la Catedrala Sfantul Stefan din Viena. Slujba a fost oficiata de Eminenta Sa Cardinalul Christoph Schonborn. Dupa slujba, Majestatea Sa Regele si ASR Principele Nicolae au participat la procesiunea funerara din centrul Vienei si la inhumarea ASIR Arhiducelui Otto al Austriei in Cripta Imperiala a Dinastiei de Habsburg.

La eveniment au participa reprezentanti ai Familiilor Regale din Germania, Suedia, Belgia, Luxemburg, Liechtenstein, Bulgaria, Austria, Iordania, Spania, sefi de Stat si de guvern precum si reprezentanti ai diferitelor culte religioase.

7 comentarii

  1. Palatul Elisabeta, 28 octombrie 2005 
 says:

    Arhiducele Otto al Austriei în vizită la Palatul Elisabeta

    Aseară, la Palatul Elisabeta, AALLRR Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au primit vizita ASIR Arhiducele Otto al Austriei, fost parlamentar european și distinsă personalitate mondială, membru marcant al Familiilor Regale europene.

    La dineul oferit de Principesa Moștenitoare și de Principele Radu au participat ES d-l Mihai-Razvan Ungureanu, ministrul Afacerilor Externe și d-na Ungureanu, Preasfintia Sa dr. Cassian, Episcopul Dunarii de Jos, personalități din mediul de afaceri și din societatea civilă, precum și însoțitorii distinsului oaspete si colaboratori ai Palatului Elisabeta. A fost prezentă ASIR Arhiducesa Walburga a Austriei, fiica Arhiducelui Otto.

  2. Luminita A. says:

    Suntem alaturi de Familia Imperiala austriaca indoliata.
    Dumnezeu sa-L odihneasca in Pacea Sa!

  3. Ady Aranna says:

    Ne bucuram si suntem mandrii ca avem un asa cuplu regal.

  4. Comentarii pe Facebook says:

    Oprea Carolina CONDOLEANTE !
    #
    Tucan Ileana Condoleante, în poze văd distincţie şi etichetă. cum şi când va mai învăţa românul aceste stări.
    #
    Iubim Linistea ‎. regret sincere, condoleante…. as dori ..o singura zi, sa particip, clipe, in familia voastra….si curiozitatea.. cum este sa traiesti, in lumea…inalta…sa aveti…multa liniste…
    #
    Toader Cornelia Condoleante!
    #
    Mirela Olaru Condoleante!
    #
    Pop Luminita Mirela Sincere condoleante, suntem alaturi de Austria si de cetatenii acesteia!!!!
    #
    Stoica Liliana Constat ca cei cu sange albastru sunt destul de longevivi, arhiducele Otto von Habsburg, avea 98 de ani, Dumnezeu sa-l ierte!Tare mult as dori monarhie pentru Romania.Regele Mihai la cate a zis Basescu, nu a zis nimic, jos palaria in fata unui astfel de om.Ar fi o utopie sa spun traiasca regele?
    #
    Pallade Agarbiceanu Marius condoleante!
    #
    Tivadar Mircea R.I.P.

  5. Diana Lucia Zotescu says:

    Alteta Voastra,

    Suntem alaturi si impartasim adanca tristete a Familiei Imperiale a Austriei, Careia Ii transmitem condoleantele noastre prin intermediul blogului Altetei Voastre, pentru ca nu stim cum sa o facem direct. Este o dureroasa re-aducere aminte asupra efemeritatii vietii, indiferent cat de lunga ar fi aceasta. Este totusi pilduitor – sau ar trebui sa fie – ca personalitati precum ASIR Arhiducele Otto, si-au folosit din plin viata, punand-o in slujba oamenilor pana la capat. Exact cum o face cu atat de multa daruire si sacrificiu de Sine, inca de la varsta de 5 ani, iubitul nostru Rege Mihai, pe care ni-L dorim alaturi inca multi, multi ani. Prezenta Majestatii Sale si a ASR Principelui Nicolae la funeralii intra in firescul ritualului de inalta reprezentare a poporului roman in astfel de imprejurari, iar noi nu putem decat sa ne exprimam recunostinta fata de Regele Nostru.

    Cu pioase si triste ganduri,
    Diana Lucia Zotescu
    Robert Eugen Zotescu

  6. […] “Romania altfel” am aflat cateva lucruri interesante despre Arhiducele Otto al Austriei, decanul de varsta al […]

  7. […] Mihai i-a întâlnit, la Funeraliile Arhiducelui Otto de Habsburg din 2011, pe suveranii Principatului Liechtenstein, Prinţul Hans Adam al II-lea de Liechtenstein şi […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53359394
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate