Vizită la Călărași și Fetești

IMG_7088

Ziua de vineri, 17 iunie 2011, am petrecut-o cu mare plăcere la Călărași și Fetești. Am lansat în cele două orașe “Provizoratul istoric”, publicat de Editura Polirom, volum care se află și în această săptămână pe primul loc în topul de vânzări al titlurilor non-fiction.

Am fost ultima oară în vizită la Călărași în anul 2009, iar la Fetești în 2010. Am vizitat atunci autoritățile locale, școli, licee, mediul de afaceri. Majestatea Sa Regele a dezvelit, pe 9 mai 2011, propriul său bust aflat în Parcul Central din Călărași, pe Aleea Regilor.

Vineri, lansarea mea de carte a avut loc la ora 11, în Sala de consiliu a Primăriei Călărași, iar gazda mea a fost primarul municipiului, dl Nicolae Dragu. A fost prezent dl Emil Mușat, prefectul județului, alături de reprezentanți ai Episcopiei ortodoxe a Sloboziei și Călărașilor. La lansarea de la primărie au fost prezenți mulți călărășeni și ziariști locali. Nu au lipsit oameni de cultură și artă, funcționari publici și alți reprezentanți ai societății civile.

Am continuat vizita la Călărași în parcul așezat pe malul brațului Borcea, unde se află bustul Regelui Mihai, alături de busturile Regelui Ferdinand I și al Reginei Maria. În încheierea șederii la Călărași, am vizitat Căminul de bătrâni “Sfântul Antim Ivireanul”, susținut de Primăria Municipiului Călărași, unde își trăiesc ultimii ani ai vieții un număr de peste 30 de seniori ai orașului.

La ora 14, în municipiul Fetești, am fost oaspetele studioului de radio local Orion. Apoi, la ora 15, după o plimbare prin centrul orașului, am  lansat volumul “Provizoratul istoric” la Casa de Cultură, în prezența primarului, dl Gheorghe Catrinoiu. Ca și acum doi ani, sala mare a Casei de Cultură a fost plină de oameni de artă, scriitori, intelectuali ai municipiului, elevi, personalități din administrația locală, ziariști.

Pe parcursul zilei, m-am întâlnit de mai multe ori cu jurnaliști din județele Călărași și Ialomița, de la televiziune și din presa scrisă.

Lansările de carte de la Fetești și Călărași m-au bucurat. Întâi, pentru că în comunitățile locale cartea este primită cu atât de mult interes și încredere. Apoi, fiindcă astfel de așezări urbane se simt izolate, neîncurajate și au nevoie, mai mult decât altele, de un exemplu bun și de o dovadă în plus de bunăvoință.

Călărași

IMG_7086

IMG_7097

IMG_7099

IMG_7109

IMG_7132

IMG_7141

IMG_7143

IMG_7146

IMG_7148

Fetești

IMG_7162

IMG_7175

IMG_7183

IMG_7188

6 comentarii

  1. Valentina Constantinescu says:

    Sa ne ajute Dumnezeu sa reinstalam valorile si bunul simt desavarsit!! Asta se va putea realiza numai prin DVS. Cu respect si drag, Valentina Constantinescu

  2. Carla Moldovan (Facebook) says:

    Imi face o deosebita placere sa va urez un calduros “La multi ani”, in ciuda faptului ca fac aceasta urare cu intarziere. Va dores numai bine si mereu sa aveti acea demnitate specifica unui membru al Casei Regale.

  3. Marian Ban says:

    Una dintre dorintele puternice ale tatalui meu (n.1913 – d.2001) a fost sa-l revada pe regele sau, Maria Sa MIHAI de ROMANIA. La a II- ua venire in tara a Mariei Sale, starea de sanatate a tatalui meu nu era dintre cea mai buna, insa a vizionat la televizor marea manifestare populara din centrul capitalei. Doresc sa multumesc pe aceasta cale Mariei Sale Regele Mihai de Romania, pentru indeplinirea dorintei tatalui meu. Dumnezeu sa ocroteasca pe Regele MIHAI, pe familia sa si pe tot poporul Roman, greu incercat in aceasta perioada!

  4. Emil Druncea, Fetești says:

    CONTEMPORANI CU ISTORIA ROMÂNIEI

    Ascultam la radio „ Europa Liberă” mesajele către ţară ale Majestăţii sale Regele Mihai I de România şi eram fascinat de vocea sa calmă, de o iubire pătrunzătoare. Mi se părea, şi chiar aşa era, că mi se adresează direct, nemijlocit de undele radio, gata să fac reverenţe iubitului nostru Rege. Au trecut anii, au murit tinerii la Revoluţie şi pe 17 Iunie, la Feteşti am stat laolaltă cu un membru al familiei regale, Principele Radu de România. A venit la noi ca să ne prezinte cartea Alteţei Sale „Provizoratul istoric” publicată la editura Polirom în anul 2010. Având ca model pe Majestatea Sa Regele Mihai I, sau este asemănător prin iubirea de oameni ai ţării, Principele nu ne-a prezentat cartea, Prinţul a sta de vorbă cu noi cei veniţi la lansare. Tineri şi mai puţin tineri, parte a elitei culturale sau a elitei politice din municipiu Feteşti, am ascultat în micuţa dar generoasa locaţie a Clubului Artelor Lumina din oraş povestea noastră, povestea românească. Principele ne-a vorbit despre provizorat, despre şansa noastră de a redeveni STAT MODERN, despre Instituţii şi rolul lor, despre Regalitate, despre viaţă. Ne-a oferit apoi cartea cu autograf, am făcut poze „ de familie”, ne-am bucurat. Discuţiile au fost fructuoase, sala a rezonat cu Principele. Nu credeam vreodată , atunci când „ edificam” „ democraţia populară” că voi fi contemporan cu Istoria cu I mare. Nu ştiu dacă eu sau copii mei vor trăi în REGAT, sunt sigur însă că cei patru nepoţi ai mei vor trăi această bucurie. Poate tonul meu este patetic, firea mea de poet mă îndeamnă să relatez sentimental despre eveniment, dar cum să faci o prezentare ne-patetică atunci când simţi iubirea tuturor membrilor Familiei Regale, când priveşti feţele senine ale Principelui, Prinţesei Margareta şi mai presus de Alteţele Lor, faţa aproape de sfânt a Regelui nostru ? Până când i-am văzut la televizor, iar acum şi direct pe Principele Radu de România nu am simţit la niciun preşedinte român, de dinainte sau după Revoluţie, acea dragoste care vine din firea lor şi nu din mimare. Am scris zece cărţi, am publicat cinci până azi, dar niciodată nu mi-au venit aşa de greu cuvintele, prea sărac orânduite ca să spun tot ce simt. Nici în sală, când am vorbit nu am reuşit prea mult. Un prieten s-a mirat: „ Tu, care vorbeşti atât de simplu şi de profund, abia dacă ai scos câteva idei la suprafaţă! Dar lasă, am fost CONTEMPORANI CU ISTORIA!”. Da, am fost contemporani cu ISTORIA şi adaug la cele trei mari sărbători pe care le petrec an de an, 15 Ianuarie, 10 Mai şi 15 Iunie, pe cea de-a patra, 17 Iunie. Sunt sărbătorile ţării mele, Eminescu, Regalitate, Eminescu, Viitor. Şi îi spun un pic mai târziu „ La mulţi ani!” Principelui Radu de România la Aniversarea zilei de naştere , sărbătorită pe 7 Iunie.
    Trăiască Regele În Pace şi Onor! Trăiască Familia Regală!

    Cu preţuire infinită,
    Emil DRUNCEA

  5. Puscas Ilie says:

    Ar fi o adevărată onoare să avem membri ai Familiei Regale prezenţi la întâlnirile organizate de Tinerii Monarhişti, astfel de întâlniri cu membri ai Familei Regale sunt de-a dreptul încurajatoare, sunt sigur că ar fi adevărate întâlniri publice de succes, chiar cred că ar şi schimba felul de gândire al celor mulţi prinşi în minciunile comuniste cu privire la Monarhie.

    Cu deosebită stimă,
    Puşcaş Ilie

  6. admin says:

    George Nicoară

    *
    Bună ziua, Excelență. Vă mulțumesc pentru acest mesaj, și implicit pentru informațiile oferite. Pagina de Facebook a Alteței voastre deja o vizitasem. Țin să vă mulțumesc și pe această cale pentru frumoasa vizită pe care ați făcut-o la noi în oraș. A fost unul dintre cele mai frumoase evenimente culturale la care am luat parte până acum. Sper să mai puteți reveni pe la noi, ca să ne mai transmiteți din energia pozitivă și optimismul dumneavoastră. Vă doresc mult spor în activitățile Alteței voastre. Dumnezeu să vă dăruiască ceea ce consideră El de cuviință.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53443821
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate