Vizită regală iordaniană, octombrie 2024

La invitația autorităților române, Alteța Sa Regală Principesa Muna al-Hussein, mama Suveranului hașemit al Iordaniei, se află într-o vizită în România de luni, 21 octombrie, până vineri, 25 octombrie 2024.

Principesa Muna sprijină și patronează de peste șase decenii domeniul învățământului și perfecționării medicale în rândul tinerilor iordanieni și este președintele de onoare al Colegiului de Infirmieri al Universității Mutah din Iordania. Alteța Sa Regală ține conferințe în întreaga lume pe teme legate de educație medicală. Principesa Muna este Doctor Honoris Causa al Universităților de Medicină și Farmacie din Iași și din Târgu Mureș, precum și al Universității din Sibiu.

Principesa Muna al-Hussein a vizitat România pentru prima oară în anul 2006, revenind apoi în octombrie 2011, în iunie 2013, în mai 2015, în mai 2016 și în decembrie 2017. Alteța Sa Regală patronează congresul medical româno-iordanian, o manifestare științifică anuală desfășurată alternativ în România și Iordania.

Luni, 21 octombrie 2024, Alteța Sa Regală Principesa Muna a fost intâmpinată la Aeroportul Otopeni de către Alteța Sa Regală Principele Consort. La primirea Alteței Sale Regale au fost prezenți dr. Raed Arafat, secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, și ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Hașemit al Iordaniei la București, ES dl Mutaz Khasawneh.

La Palatul Elisabeta, înaltul oaspete iordanian a fost primit de către Majestatea Sa Custodele Coroanei. La ceremonia primirii au fost prezenți militari ai Cavaleriei Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul a Ministerului Apărării Naționale.

Începând încă din prima zi, Principesa Muna va lua parte la o serie de manifestări publice din domeniul sănătății și al educației, precum și în cel al perfecționării medicale, alături de reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, ai Guvernului și ai organizațiilor-neguvernamentale.

Pe parcursul vizitei regale, înaltul oaspete va lua parte la evenimente găzduite de Majestatea Sa și de Principele Consort. Vom reveni cu detalii în zilele următoare.

Primirea la aeroport

Primirea la Palatul Elisabeta

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53374126
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate