La Techirghiol, Eforie și Mangalia, 1 iunie 2011

IMG_6898

Astăzi, miercuri 1 iunie, am început o vizită de două zile în Dobrogea. Voi merge în cinci orașe. Am venit la Constanța și la Tulcea în fiecare an, uneori de mai multe ori. Cunosc multe alte localități decât reședințele de județ, de la orașe mari precum Mangalia sau Medgidia, până la localități mai mici, dar de importanță istorică, așa cum sunt Sulina, Cernavodă, Vama Veche ori Chilia Veche. Am vizitat chiar localități precum Stejaru, Sarichioi, Enisala, Murighiol, Neptun, Costinești, Tuzla, 2 Mai sau Ghindărești.

Toate aceste localități au fost reprezentate la Garden Party, la Palatul Elisabeta, atât în anul 2010 cât și în anul 2011.

Prima oprire a fost la Techirghiol unde, în compania primarului orașului, dl Adrian Stan, am participat la încheierea unei sărbători de 1 iunie, dedicată copiilor. Am vizitat apoi Mânăstirea Techirghiol și am luat masa de prânz, invitați de reprezentanții așezării bisericești. Mânăstirea găzduiește mica biserică străveche de lemn strămutată de la Sinaia, pe care Majestatea Sa Regele a cunoscut-o, încă din copilărie. De altfel, Regele Mihai și Regina Ana au petrecut sărbătorile de Paște la Mânăstirea Techirghiol, în anii 1990.

Am vizitat apoi orașul Eforie, unde am avut o întâlnire cu primarul, dl Ion Ovidiu Brăiloiu. Am luat parte, ca și la Techirghiol, la încheierea unei sărbători a orașului dedicată copiilor. Cu această ocazie, m-am întâlnit cu locuitori ai orașului și cu reprezentanți ai mediului de afaceri.

Ultima parte a zilei am petrecut-o la Mangalia. Aici, la Casa de Cultură, în prezența primarului municipiului, dl Mihai Claudiu Tusac, a avut loc lansarea volumului meu “Provizoratul istoric”. A fost a 26-a lansare în țară a acestui volum. El se bucură, în continuare, de o frumoasă primire din partea cititorilor. La Mangalia au venit, ca și în celelalte orașe din România, o mulțime de oameni. Primarul Tusac a avut generozitatea de a asuma personal prezentarea cărții, ceea ce a fost frumos primit de membrii comunității. La intrarea în Casa de Cultură, am fost primit în sunetele Marșului Carol I, compus acum mai bine de un secol de Iosif Ivanovici. Participanții la lansare, ca și autoritățile locale prezente au fost cu toții invitați la o recepție, oferită de compania Sarica Niculițel.

După lansarea volumului am avut o întâlnire cu primarul municipiului și cu reprezentanți ai administrației locale și ai mediului de afaceri. Împreună am discutat despre planurile economice de viitor ale orașului, despre investiții și accesări de fonduri, precum și despre proiectele de infrastructură turistică.

Vizita va continua mâine la Mangalia, Constanța și Medgidia.

IMG_6902

IMG_6904

IMG_6908

IMG_6915

IMG_6920

IMG_6927

IMG_6932

IMG_6934

IMG_6936

IMG_6942

IMG_6949

IMG_6952

IMG_6958

IMG_6965

2 comentarii

  1. Este frumos ca Ziua Internationala a Copilului a fost intampinata in viata micutilor romani cu un strop de regalitate,singura sansa a romanilor de a pasi pe un drum nou,mai bun ptr intreaga tara.

  2. Sanda-Florentina Popa says:

    Frumoasa aceasta vizita in semn de incurajare pentru locuitorii acestor tinuturi.
    Poate deveni un leit-motiv acest link, el este insa esential pentru intelegerea rapida a ceea ce poate insemna regalitatea si Majestatea Sa Regele Mihai I pentru Romania: http://bit.ly/fe0n2X

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53155384
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate