Fundația “Copii în dificultate”, 35 de ani

Joi, 26 septembrie 2024, Alteța Sa Regală Principesa Maria a luat parte la Gala Fundației Copii în dificultate, care a avut loc la Palatul Bragadiru. Cu această ocazie, organizația a sărbătorit 35 de ani de activitate. Children in Distress a fost înființată în anul 1990, pentru a îngriji copiii orfani cu HIV/SIDA. În prezent, organizația de caritate gestionează centre pentru copii bolnavi, majoritatea fiind abandonați.

Children in Distress desfășoară și un program afterschool și de weekend pentru copiii aflați în situații de risc din Curtea de Argeș. Fundația oferă burse elevilor de gimnaziu din județul Argeș care dau dovadă de excelență academică și ale căror familii nu au fonduri pentru articole precum laptopuri, rechizite și îmbrăcăminte.

Au participat Anne-Marie Martin, președinta consiliului de administrație din Marea Britanie, Cristina Mitu, reverenda June Hurn, Simon Errington, directorul executiv al organizației din Marea Britanie, Valentina Zaharia-Smith, președinta organizației din România, împreună cu numeroși susținători, donatori și prieteni ai organizației din ambele țări. Principesa Maria a prezentat realizările organizației în cei 35 de ani de la înființarea sa, precum și planurile de viitor în România, inclusiv Zarnesti Pineview Retreat Lodge. ASR a oferit certificate pentru a recunoaște angajamentul unor persoane față de organizație, de-a lungul anilor.

Fundația a început activități în România în anul 1990, funcționează ca ramură a Fundației Children in Distress din Marea Britanie și a îngrijit peste 300 de copii în centrele sale și aproximativ 20.000 de copii și adulți, tineri prin diferitele sale programe. Oferă îngrijire și sprijin copiilor cu afecțiuni neurologice grave. Totodată, promovează egalitatea de șanse și incluziunea socială pentru aceste grupuri vulnerabile.

Fundația Children in Distress România a primit Înaltul Patronaj al ASR Principesa Maria în anul 2021.

Tot joi, 26 septembrie la Palatul Elisabeta, sponsorii Children in Distress au fost primiți de Șeful Casei Majestățății Sale, doamna Constanța Iorga. Vizita a inclus un tur al Palatului Elisabeta și al frumoasei grădini, oferind un cadru elegant și plin de istorie pentru discuțiile purtate. La finalul întâlnirii, s-a subliniat impactul semnificativ al proiectelor Children in Distress asupra copiilor vulnerabili și rolul vital pe care sponsorii îl joacă în susținerea acestor inițiative.

📷 Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 52962730
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate