La Peleș, concursul de eleganță al automobilelor istorice

DSC_7825

Placa Concurs de eleganta Sin...

Sâmbătă, 28 mai 2011, la Castelul Peleș, am fost prezent, împreună cu Principele Nicolae, la deschiderea Concursului anului 2011 de eleganță al mașinilor vechi, de colecție. Evenimentul a primit Înaltul Patronaj al Majestății Sale Regelui Mihai.

Sunt bucuros că, în această primăvară, pe o vreme care ține cu noi, iubitorii tradiției și calității în automobilism s-au întâlnit la Sinaia pentru a omagia munca și pasiunea celor ce mențin vie excelența în acest domeniu. Majestatea Sa Regele Mihai, un as al volanului, cu o experiență în conducerea auto de mai bine de optzeci de ani, a avut întotdeauna respect, admirație și afecțiune pentru automobilele de calitate, cele care s-au impus, de-a lungul timpului, prin marea lor performanță tehnică și estetică.

Principele Nicolae și cu mine am fost fericiți și mândri să vedem sâmbătă dimineață la ora 10, la Peleș, pe cei mai buni dintre cei mai buni în domeniul automobilelor istorice. Grație asociației Retromobil Club România, țara noastră se așază alături de alte locuri prestigioase din lume în care automobilul vechi, de epocă, este prețuit și respectat la valoarea sa.

DSC_7688

DSC_7741

DSC_7749

DSC_7956

DSC_7809

DSC_7815

DSC_7835

DSC_7922

DSC_7911

DSC_7986

DSC_8068

DSC_8049

DSC_8070

DSC_8077

DSC_8078

DSC_8100

DSC_8107

DSC_8127

DSC_8137

DSC_8149

DSC_8181

DSC_8222

DSC_8237

DSC_8315

DSC_8332

DSC_8358

DSC_8377

DSC_8386

DSC_8437

4 comentarii

  1. Valentina Apostol says:

    Imi imaginez cu nostalgie-chiar daca nu am trait in acea perioada frumoasa a Romaniei,inainte de ziua venirii comunismului in Romania- de eleganta masinilor din acea epoca, de atmosfera seducatoare a strazilor pe care circulau automobilele si de eleganta soferilor care-si dadeau binete in mos reverentios. Dar nu pot sa trec peste faptul ca Majestatea sa Regele Mihai al Romaniei a fost si este un mare pasionat de automobile. Admir si acum prestanta la volan a Majestatii Sale.

  2. horia cremene says:

    Pentru Principele Nicolae
    Mă bucur Alteţă ori de câte ori aflu că sunteţi în ţară. Aştept cu nerăbdare ziua în care veţi deschide propriul blog, după exemplul Principelui Radu, prin care să electrizaţi tineretul din România şi să-l conectaţi la valorile autentice ale Casei Regale. În limba română, evident. M-aş bucura şi mai mult să aflu că aţi reuşit să traduceţi singur acest mesaj al meu.
    Cu respect, cu speranţă şi încredere în tinereţea Alteţei Voastre,
    Horia Cremene.

  3. Dan Cristi says:

    Am fost prezent la acest eveniment,venind din satu mare specialpentru aceasta ocazie, prilej cu care am fost extrem de incantat de eleganta si daruirea Casei Regale pentru organizarea aceastui eveniment. Felicitari si cat mai multa implicare in voata publica si politica a Romaniei

  4. Comentarii pe Facebook says:

    Zam Carmen Frumoasa expozitie de automobile……mi-a placut!
    #
    Mihai Zegrea superbe masini la un eveniment deosebit
    #
    Lumi Dines sunt foarte frumoase
    #
    Brasov oras magic un eveniment cu adevarat Regal! Eleganta, Traditie, Respect!
    #
    Victor Bologa best cars
    #
    Mara Popa Superbe automobile, toate meritau să fie premiate!
    #
    Augustin Ioan Tehnic vorbind, retromobil ar insemna ca merge cu spatele…
    #
    Catalina Elena a fost un eveniment deosebit….sper sa se tina in fiecare an de acum in colo …..felicitarii organizatorilor!
    #
    Augustin Ioan Azi dimineata plecau trailerele cu frumusetile astea – care de la Casino, care din alte parti…

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53166866
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate