Ora Regelui (601)

TVR 1 – sâmbătă, 29 iunie 2024, ora 14.30 / TVR Internațional – sâmbătă, 29 iunie 2024, ora 16.00 / TVR Moldova – joi, 4 iulie 2023, ora 16.00

Ediție în premieră

Comunități dunărene: Mehedinți

În săptămâna începută cu sărbătoarea Sânzienelor, românii de pretutindeni și-au îmbrăcat fermecătorul port popular. Țesute, croite și brodate în casă, împodobite cu mărgele și ciucuri, iile au cucerit lumea și au adus inspirație artiștilor.

În călătoria regală din Mehedinți, Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au descoperit, primăvara aceasta, unul dintre locurile din care iile pleacă în toată lumea. Oameni pricepuți, creativi și patrioți au primit Familia Regală la ei acasă. Și-au pus straiele de sărbătoare, au gătit bunătățile din bătrâni și s-au întrecut în meșteșuguri. Svinița, Dubova și Orșova și-au scos la iveală comorile, ca și Ponoarele, Isverna și Drobeta-Turnu Severin.

Respectul pentru tradiții, curajul în hotărârile din prezent și ambițiile pentru ziua de mâine, împreună cu entuziasmul extraordinar al localnicilor de a se prezenta Familiei Regale, descriu această călătorie a Majestății Sale.

În ”Ora Regelui”, povestea altor oameni fascinanți – ”Comunități dunărene”, partea a treia, Mehedinți.

Imagine: Doru Iacovescu, Grigoruț Stoica / Editor de imagine: Nicolaie Cernat / Producător: Lidia Voicu / Realizator:  Bogdan Șerban-Iancu

1 comentariu

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Am urmarit, de-a lungul timpului, inca de la inceputul sau, aproape toate editiile emisiunii ‘Ora Regelui’ (mai putin in perioadele de spitalizare), inclusiv in reluare la TVR, iar, uneori, pentru a treia oara pe internet. Astazi, insa, am revazut episodul cu no. 601 de doua ori in aceeasi zi, pe tvr 1 si apoi la ora 00:15. Am fost deosebit de impresionata de modul in care si-au intampinat Regina locuitorii localitatilor dunarene dar si de caldura si interesul autentic cu care Majestatea Sa si Principele Consort au raspuns gazdelor. Bogatia etnica reflectata in costume, limba, folclor, mestesuguri si preparate culinare fac din sona dunareana un spatiu romanesc care ar trebui cunoscut – mai ales pentru diversitatea si frumusetea sa – de catre cat mai multi turisti straini ce ne calca pragul.

    Felicitari oficialitatilor acelor localitati, locuitorilor lor dar si celor de la ANRM pentru modul magistral cu care au organizat aceasta importanta vizita regala !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51538980
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate