Ora Regelui (592)

TVR 1 – sâmbătă, 27 aprilie 2024, ora 14.30 / TVR Internațional – sâmbătă, 27 aprilie 2024, ora 16.00 / TVR Moldova – joi, 2 mai 2024, ora 16.00

Ediție în premieră: “Puterea binelui”

Ora Regelui” prezintă un documentar despre Crucea Roșie, moștenirea lui Henry Dunant și a numeroșilor voluntari care l-au urmat.

“Henry Dunant, unul dintre cei mai importanți elvețieni ai tuturor timpurilor, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a schimbat cursul istoriei moderne, în calitatea sa de părinte al Crucii Roșii”, spunea Majestatea Sa Margareta despre autorul impresionantei cărți ”Amintiri de la Solferino”.

Cea mai mare rețea umanitară din lume, Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie, cuprinde aproape 100 de milioane de voluntari. Acțiunile lor dovedesc că nevoile umanitare crescânde accentuează importanța unor alianțe puternice la nivel local și global. Catastrofele naturale, crizele climatice, conflictele, urgențele de sănătate sau migrația nu sunt la timpul trecut.

Cei 5 000 de voluntari români, alături de cei din întreaga lume, aproape 100 de milioane de confrați, sunt neclintiți în angajamentul lor de a aduce speranță și încredere oamenilor aflați în situații vulnerabile și de a le schimba viața.

Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii, celebrată pe 8 mai, data nașterii lui Henry Dunant, reamintește an de an că în oameni există resurse de înțelegere și de solidaritate, indiferent de nivelul educației, de naționalitatea ori de convingerile religioase pe care le au.

Editor de imagine: Nicolaie Cernat / Producător: Lidia Voicu / Realizator: Diana Ilica

1 comentariu

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Una din marile mele dorinte a fost aceea de a vedea reluata traditia colaborarii stranse dintre Societatea Romana de Cruce Rosie si Casa Regala a Romaniei prin Reginele noastre: Elisabeta, Maria, Elena si Margareta. Se stie rolul exceptional al Reginelor Elisabeta, Maria si Elena in sprijinirea – inclusiv cu participare proprie neprecupetita – a activitatilor Crucii Rosii romane, atat pe timp de razboi cat si in timp de pace. Regina Ana a servit in al II-lea Razboi Mondial in armata franceza ca sofer de ambulanta, exilul Regelui Mihai excluzand-O apoi de la a-si continua vocatia Sa si a Inaintaselor Sale in Romania, tara Sa de adoptie pe care a iubit-o nespus.

    Regina noastra Margareta a continuat aceasta nobila traditie mai intai prin activitatile de binefacere ale Fundatiei Regale Margareta a Romaniei (inca din anul 1990), la care, dupa ce Societatea Romana de Cruce Rosie I-a solicitat Majestatii Sale preluarea a doua mandate consecutive de Presedinta a SRCR, s-au adaugat multele Sale initiative si activitati specifice, pe plan national si extern, atunci cand ajutorul nostreu se alatura altor Societati de Cruce Rosie si Semiluna Rosie in tari care treceau prin perioade grele de razboi sau pandemii (Ucraina, Grecia etc).

    Astfel de inclinatii spre facrea de bine, de ajutor permannent al celor in nevoie
    sunt inscrise in codul genetic moral al tuturor reginelor care isi iubesc tara pentru care isi dedica toata energiile si influenta. Toate reginele noastre au avut si au o astfel de alesatura nobila in fibra lor morala.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53871322
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate