În România ar trebui discutată restaurația monarhiei

Găsiți în linkul de mai jos un interviu pe care Filip Iorga l-a acordat publicației online  DCNews despre Nunta regala de la Londra, despre virtuțile Monarhiei și rolul ei în România.

http://www.dcnews.ro/2011/05/interviu-istoricul-filip-lucian-iorga-in-romania-ar-trebui-discutata-restaura%C8%9Bia-monarhiei/

7 comentarii

  1. ganciu says:

    Restauratia monarhiei in Romania este perfect posibila pentru ca romanii incep sa constientizeze din ce in ce mai mult,nevoia de a restabili aceasta institutie fundamentala care sa asigure o anumita predictibilitate in ce priveste viitorul tarii. Problema e insa alta: mi-e teama ca actualul presedinte al Romaniei va restaura el insusi monarhia pentru a se mentine inca vreo 15 ani la putere, prin instalarea pe tron a copilului cu nume regal, pe care el insusi l-a botezat anul trecut… Ce cosmar ar fi: un copilas pe tronul Romaniei si alaturea actualul presedinte zambind in calitate de Regent…
    Ideea ar fi urmatoarea: politicienii actuali sunt atat de venali,incat murdaresc pana si cele mai nobile idealuri; de aceea,demersul privind restauratia trebuie sa plece de la ONG-uri si voluntari, cu sprijinul mediului romanesc de afaceri care are nevoie de acea predictibilitate pe termen lung pe care numai institutia monarhica o poate oferi.

  2. Felicia says:

    Am citit articolul si este foarte interesant.
    Eu cred ca avem nevoie de monarhie deoarece avem nevoie de un reper pentru valori morale.
    Avem nevoie de o schimbare in bine avem nevoie de oamnei educati si civilizati care sa ne reprezinte cu mandrie imaginea tarii noastre.

  3. Bajan Liviu says:

    Motivul esential pentru care as vota pentru restaurarea monarhiei, este constitutia din 1923, despre care am auzit ca va sta la temelia unui nou edificiu legislativ.Un stat de drept trebuie intemeiat pe lege si anume un edificiu legislativ de calitate.In presa multi vorbesc despre calitatea proasta a legislatiei dar nimeni nu pune problema corectarii acesteia.Mie mi se pare elementar sa intemeiem deciziile pe o legislatie de calitate in concordanta cu principiile fundamentale de drept. Cu toate ce nu sunt absolvent de drept, mi-a sarit in ochi statutul proprietatii din constitutia din 1923 unde proprietatea este garantata de lege. E odeosebire fundamentala de cea actuala unde statul garanteaza dreptul de proprietate.De aceea isi permite Ion iliescu sa afirme ca proprietatea este un moft.Bineinteles mai sunt o multime de motive pentru care constitutia din 1923 dovedeste ca nu a fost conceputa de oameni cu mintea de lemn si in limba de lemn. O zi buna !

  4. gabriela c says:

    Subscriu articolului….si eu doresc restaurarea monarhiei in Romania.

  5. Iulian says:

    De fapt inseamna sa repunem Monarhia in drepturile firesti pentru ca Republica a fost instaurata in 1948 de o putere straina de pamanturile noastre iar regele ,fortat sa abdice. Republica inseamna decat comunism si este ilegala si impusa de tancurile sovietice! Traiasca Regele si printul mostenitor Nicolae! Romani treziti-va din somnul de veci!

  6. Turlea Octavian says:

    De ce nu avem nici un ONG pro-monarhie ???

  7. Mihai Ionescu says:

    Doar Regele ne da identitatea si demnitatea de care avem nevoie. Fara Regele nostru in fruntea statului, vom disparea ca natiune si ne vor imprastia teritoriul dupa bunul plac al vecinilor. Daca nu ne vom trezi la timp, vom pierde pana si viitorul copiilor nostri! Nu va mai imbatati, dragii mei compatrioti, cu visul republicii de succes. Romania nu va fii niciodata o republica asa cum sunt alte state. Romania TREBUIE SA FIE MONARHIE! Romania inseamna REGE si Monarhie!

    Traiasca Regele!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 52921687
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate