10 Mai ar putea redeveni sărbătoare naţională

176244-1877-1912-xvid-dvdrip-ukr-sub-g00021516-21-15

Vă invit să citiți articolul lui Claudiu Pădurean, publicat online în România Liberă din 11 aprilie 2011.

http://www.romanialibera.ro/opinii/regal-rl/exclusiv-10-mai-ar-putea-redeveni-sarbatoare-nationala-222136.html

Materialul este postat pe blogul REGAL RL, susținut de tânărul jurnalist pe site-ul România Liberă. Acolo se mai pot citi încă 2-3 articole cât se poate de interesante, de documentate și de valoroase.

7 comentarii

  1. Comentarii pe Facebook says:

    Camelia: Ar fi prea frumos sa poata fi adevarat…in sufletul nostru ramane oricum o zi de referinta.Exista in istorie date ce nu pot fi uitate oricat de mult ar incerca unii si altii,au propria lor viata…
    #
    Gheorghe: Dumnezeu nu uita! 10 Mai va redeveni “ZI NATIONALA”

  2. harsan silvia says:

    DA, este o idee salutara,dar trebuie legiferata !!!!!!

  3. aurelian says:

    Subscriu din toata inima la aceasta initiativa: 10 Mai-Ziua Nationala a Romaniei !
    Totodata s-ar impune revenirea la Imnul National de dinainte de 1948 :fragmentul “Traiasca Patria” din Imnul Regal reprezinta cea mai frumoasa declaratie de dragoste si fidelitate dedicata Romaniei si pamantului ei si poate fi asumat inclusiv de un regim republican.

  4. Valentina Apostol says:

    Da, ziua de 10 Mai ar fi putut deveni SARBATOARE NATIONALA a ROMANIEI, daca nu aveam cei 60 de comunism , daca istoria nu se masluia si oamenii stiau ce inseamna MONARHIE CONSTITUTIONALA PARLAMENTARA si care a fost situatia socio-economica a Romaniei intre cele doua razboaie mondiale. Si mai ales, daca, dupa asa zisa revolutie din 1989 se facea un plebiscit pentru a se stabili adevarata forma de guvernamant care ne-a fost furata si in locul ei impusa republica. Anul 1990 trebuia sa repare situatia, dar interesele erau prea mari din partea celor care au pus mana pe putere.

  5. buca miruna elena says:

    Inaltime,
    Desi copil mi-au dat lacrimile citind asa ceva.Cat de mult as vrea ca aceeasta idee sa se aprobe.Mereu am simtit ca ziua de noua mai e una urata mereu am dispretiut-o fara a sti dece,dar acum stiu.Ii felicit pe cei care au avut aceeasta idee.Daca as putea vota as vota pentru!

  6. Comentarii pe Facebook says:

    Georg: S-ar face dreptate!Atunci am devenit independenti!
    #
    Mihai: Este nevoie de un moment ………mult mai complex ! Tehnocrati pragmatici intr-o Romanie cu institutii depolitizate care sa functioneze intr-un climat sanatos al Monarhiei Constitutionale ! Adevarul nu trebuie ocolit sau ascuns : este singura sansa spre prosperitatea reala a Romaniei.

    #
    Miscarea Tehnocrata Romania Noastra: Argumentele sint pertinente si din punctul meu de vedere propunerea poate fi sustinuta fara retineri.
    #
    Rodica: Daca 10 Mai ar redeveni “ZI NATIONALA” multi romani ar reintineri!
    #
    Rodica: Multumesc mult Alteta pentru vestea minunata.,Va doresc o seara cat mai placuta !Eu simt ca aveti grija de sufletele noastre.
    #
    Carmen: S-ar face o reparatie istorica daca 10 Mai ar deveni “ZI NATIONALA.”

    Camelia: Ar fi prea frumos sa poata fi adevarat…in sufletul nostru ramane oricum o zi de referinta.Exista in istorie date ce nu pot fi uitate oricat de mult ar incerca unii si altii,au propria lor viata…

    Gheorghe: Dumnezeu nu uita! 10 Mai va redeveni “ZI NATIONALA”
    #
    Mihaela: Cu siguranta Bunul Dumnezeu are un plan frumos cu noi! Trebuie doar sa ne rugam, sa speram, sa iubim si sa alegem graul de neghina….:)
    #
    Horatiu: Apreciez iniţiativa. Mie mi-ar place.
    #
    Catalin: Apreciez foarte mult aceasta initiativa. Ar fi cu siguranta o sarbatoare a bunului simt, a valorii umane, calitati pe care le-am admirat intotdeauna la regele meu.

  7. Diana Lucia Zotescu says:

    Alteta Voastra,

    Pentru mine, si sper ca pentru multi altii, sarbatorirea zilei de 10 Mai ca Sarbatoare Nationala, cu tot ceea ce reprezinta aceasta zi, ar insemna infaptuirea unui vis drag. Cum s-ar spune, ar repune SPERANTA din nou pe catarg. Dar automat, insotita si de Imnul Regal “Traiasca Regele”.

    Iar Regelui nostru, la cea de a 90-a Aniversare, urari din suflet de sanatate maxima, viata indelungata alaturi de Regina si de intreaga Familie Regala, si satisfactia restabilirii DREPTATII ISTORICE – singura modalitate de renastere nationala. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

    prof. Diana Lucia Zotescu

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53186731
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate