Casa Regală a României în imagini la Prima Ediție a Zilei Imigranților din Castellón

Poze Martie 2011 136

Alteța Voastră Regală Principe Radu,

Asociația Românilor din La Vall de Uixó, în Spania, s-a constituit în anul 2004, de către doamna Corina Mitrea. Asociația ajută comunitatea românească din această localitate să se facă auzită și să-și revendice drepturile, dar și să-și promoveze și conserve cultura. Din 2009 am fost numit vicepreședinte al Asociației și încercăm prin toate mijloacele promovarea valorilor românești adevărate.  Credem fără echivoc în valorile regalității românești, pe care dorim să le promovăm și să le facem cunoscute cât mai multor români.

Traim de mai bine de 10 ani în Regatul Spaniei si cunoastem foarte bine avantajele acestui sistem. Avem convingerea ca România actuala merge spre un abis, din care îi va fi din ce în ce mai greu sa iasa. De aceea, dorim sa punem si noi umarul la reintroducerea sistemului monarhiei parlamentare, care suntem convinsi ca poate reda din nou natiunii române normalitatea, încrederea, bunastarea si mândria de care atâta nevoie are.

În sfârsit, va pot scrie din nou si o fac cu cea mai mare placere în locul unde ma simt ca acasa. O fac de ziua de nastere a Principesei tuturor românilor ceea care cu atâta dragoste si darurire reprezinta si apara interesele tarii si natiunii noastre acolo unde merge. Eu si toti românii de aici îi dorim din inima multa, multa sanatate, fericire si fie ca toate dorintele sa i se împlineasca si nu în ultimul rând un calduros si sincer La multi ani!

Revenind la ideea de la început pot sa spun din inima ca blog-ul Altetei voastre este locul unde pot da frâu liber ideilor si pot expune convingerile care cred ca sunt tot mai mult convingerile tot mai multor români. Acea convingere este ca monarhia constitutionala ca forma de guvernamânt este posibila în România si ca majoritatea românilor ar vota-o daca s-ar face un referendum. Cei care vor sa ne faca sa credem ca nu exista un alt proiect politic posibil în România sunt cei care mostenesc ideile vechii nomenclaturi, cei care nu vor sa accepte ca actualul status quo este un esec total si conduce societatea româneasca pe cai care îi submineaza demnitate si îi stirbesc identitatea. Acesti oameni care au si pârghiile puterii tin cu dintii de o Constitutie care este rupta de realitatile societatii românesti. Exemplele sunt evidente iar proiectele celei mai rele clase politice din istoria României sunt esecuri care indatoreza poporul român si ipotecheza viitorul copiilor României.

Tot ceea ce am spus mai sus este adevarat si am putut sa o constat la cele doua reuniuni pe care asociatia noastra le-a organizat. Pe data de 1 decembrie am foat prima asociatie de straini care am expus idea unui schimb al formei de guvernamânt. Cei aproape 350 de români care au participat la întrunire au fost de acord cu faptul ca România ar duce-o mai bine daca s-ar schimba forma de guvernamânt din republica în monarhie parlamentara. Ma întreb oare ce ar fii daca s-ar spune adevarul si în mediile românesti despre monarhie. Sunt sigur ca cei 16% s-ar tranforma în 70 % sau 80% din populatie.
Expunând biografia Regelui Mihai si spunându-le românilor ca Regele nostru a lucrat ca pilot de avion am ramas surprins de reactiile multora dintre ei. Surprins deoarece îmi dau seama ca multi nu stiu aceste adevaruri. Actuala clasa politica prefera ca români sa creada în continuare în vechiile minciuni  si bazaconii comuniste care spuneau lucruri ca Regele Mihai a plecat cu un tren plin de aur. O dezbatere pe aceste teme s-ar putea face pentru a spulbera odata pentru totdeauna aceste minciuni înca vii în mintile multor români. Eu as întreba:

¿Ce necesitate ar vea un om sa îsi riste viata ca pilot de avion având la el acasa un tren plin de aur? Este întrebarea fireasca pe care orice om inteligent si-ar pune-o.

Bineînteles ca astfel de dezbateri sunt nedorite de actualele medii de comunicatie. Prefera sa expuna mocirla si mizeria ce o provoaca un sistem republican putred si fara temei pe care oameni politici fara nici un fel de viziune continua sa îl mentina. Cu toate acestea, datoria noastra este sa continuam sa propagam adevarul pe care îl stim si îl descoperim zii de zii si sa deschidem ochii românilor spre orizonturi care sa le redea speranta într-un viitor mai bun si care sa îi faca mândrii de valorile si cultura lor.

Pe 12 martie am fost din nou prezenti la Prima Editie a Zilei Imigrantilor organizata in Castellón. La aceasta prima editie organizata în Centrul Urban au fost prezenti peste 2,000 de persoane reprezentând peste 30 de colective de imigranti din aceasta provincie. La acest act au luat parte presedintele Prefecturii Castellón domnul Carlos Fabra si înalti reprezentanti ai guvernului regiunii autonome ai Comunitatii Valencia. Asociatia noastra a expus pentru a doua oara 18 reconstituiri istorice ale oraselor medievale din Transilvania ale artistului român Radu Olteanu si doua panele cu Familia Regala. Am fost din nou placut surprins de faptul ca majoritatea românilor care ne-au vizitat au fost de acord cu întoarcerea României la monarhia constitutionala. Din nou mi-am dat însa seama de dezinformarea ce exista între ei în ceea ce priveste institutia monarhica. Dezinformarea voita din mediile românesti asupra monarhiei face ca multi români sa o priveasca cu neîncredere dar daca li-i se explica adevarul toti sunt de acord ca actualul sistem republican a adus numai mizerie si saracie si ca revenirea la monarhia constitutionala este singura sansa pe care o mai are România pentru a-si reveni la normal.

Domnul Fabra si autoritatile spaniole ne-au felicitat pentru expozitie si au fost placut surprinsi de prezenta unei fotografii a Principilor de Asturias alaturi de Principesa Margareta si Principele Radu la Palatul Elisabeta în anul 2009. În ceea ce priveste bogatia arhitectonica a Transilavniei cu cele 160 de biserici cetati Patrimoniu al UNESCO ne-a fost pusa o singura întrebare:

De ce sunt asa de putin promovate aceste sate cu un potencial turistic asa de mare?

La aceasta întrebare îi voi lasa pe cei care sunt responsabili de dezvoltarea turismului în România sa raspunda având în vedere ca multe din aceste cladiri sunt unice în Europa si ca la ora actuala multe dintre ele sunt lasate în paragina. Noi vom continua sa promovam Casa Regala a României si valorile ei si vom sustine prin mediile pe care le avem întoarcerea României la regimul monarhiei constitutionale deoarece este calea fireasca de revenire la normalitate. Cu aceaste initiative suntem convinsi ca sustinem interesele tarii si românilor care doresc binele tarii noastre cu adevarat.

În alta ordine de idei, ne-am bucura nespus de mult sa ne includeti si pe noi în agenda vizitei pe care Altetele voastre o veti face în Spania în 2011. Ne-ati da ocazia sa va împartasim proiectele pe care le avem si onoarea de a va cunoastem în persoana. Noi ne-am dorii sa faceti prezentarea si acestei minunate carti care este “Provizoratul istoric”.

Cu stima si respect,
Adrian Banu

31 martie 2011

Poze Martie 2011 138

Poze Martie 2011 126

Poze Martie 2011 125

Poze Martie 2011 140

2 comentarii

  1. Stelian Rotaru says:

    Putina lume stie ca in strainatate au luat fiinta asociatii ale romanilor care sprijina Casa Regala a Romaniei. Media romaneasca nu are interes sa fie cunoscuta activitatea Casei Regale a Romaniei. Ce s-ar intampla cu proprietarii de media sau cu milionarii (miliardarii) de carton, daca s-ar reinstaura azi monarhia? Acestora le e frica de monarhie.
    Alteta,
    Nu vreau sa dau (nu am dreptul !) eu “sarcini”altora. Dar, poate o publicatie cuprinzand toate organizatiile ale romanilor din strainatate ar fi de folos. De asemenea poate o “Expozitie Itineranta” despre rolul Casei Regale in integrarea Romaniei in Nato si UE, ar fi foarte necesara si utila.Cu stima, Stelian R.

  2. Adrian says:

    Sunt de acord cu Stelian. Noi ne-am dorii sa putem avea la dispozitie o astfel de “Expozitie itineranta” ca sa putem explica mai bine oamenilor rolul pe care l-a avut Casa Regala în integrarea tarii noastre în NATO si UE dar si rolul pe care îl are în consolidarea relatiilor cu tarile membre ale acestor organizatii.
    În cee ce priveste mediile si milionarii de carton din România pot sa spun ca fac tot ce le sta în putinta ca aceste chestiuni sa nu ajunga în dezbatere. Ei stiu ca instalarea monarhiei constitutionale va aduce cu sine ordinea institutionala cea de care le este cel mai mult teama. Ei nu doresc ca acest lucru sa se întâmple pentru ca le va fii mult mai greu sa jongleze legile si regulile jocului asa cum o fac în actualitate. De asemenea le-ar fii mult mai greu sa folosesca institutiile în propriile interese.
    De aceea ,eii nu doresc un stat de drept care sa servesca natiunea ci un stat care sa fie aservit intereselor personale ale diferitelor grupuri de influenta din care fac parte.
    Nu stiu pâna când vor putea continua cu acest circ dar rezultatele sunt dezastruoase atât pentru tara cât si pentru majoritatea populatiei. Sper ca partide politice ca PNL si PC sa aduca în dezbatere cât mai des aceste chestiuni si speram ca cel putin unul din cele doua partide ale FSN sa sustina în cele din urma revenirea la singura forma de guvernamânt care ne poate readuce la normalitate si poate reda respectabilitatea institutiilor statului. Monarhia parlamentara este singura forma de guvernamânt care a functionat în România în democratie si care în acelasi timp a dat poporului sansa si puterea de a-si putea afirma cu adevarat valorile si calitatile.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53182781
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate