Lansări de carte la Deva și Caransebeș

IMG_1448

Vineri 21 ianuarie 2011  am vizitat din nou județele Hunedoara și Caraș-Severin, pentru a lansa, la Deva și la Caransebeș, volumul “Provizoratul istoric“, publicat de Editura Polirom acum două luni.

Am fost în Hunedoara și Caraș-Severin de multe ori în ultimii zece ani. Iar Deva și Caransebeș sunt orașe pe care le-am vizitat frecvent, întâlnind autoritățile locale, elevii de liceu, ziariștii, oamenii de afaceri sau de cultură ai locului. La Deva am lansat și cu alte ocazii cărți pe care le-am publicat în țară, la Humanitas, Polirom sau Nemira.

Vineri dimineață, la ora 10, a avut loc lansarea cărții “Provizoratul istoric” la librăria Alexandria din Deva. A fost o plăcută surpriză să găsesc librăria neîncăpătoare pentru zecile de persoane care au venit să ia parte la lansare. Au fost prezente autorități locale, precum și personalități din mediul de afaceri, din cultură și presă. Au venit la eveniment președintele Consiliului Județean și reprezentanți ai Bisericilor Ortodoxă și Catolică. Am simțit o atmosferă plină de încredere și de emoție.

Sunt bucuros să aflu că tirajul volumului aproape că s-a epuizat în toată țara. Îmi pare rău pentru cei din Deva care nu au reușit să cumpere vineri “Provizoratul istoric”. Editura Polirom nu a putut trimite mai multe volume, iar cei care au solicitat cartea au fost cu mult mai numeroși decât putea librăria să ofere.

La Caransebeș, lansarea va avea loc la Primăria municipiului, la ora 13, în Aula 1 Decembrie 1918. Primarul Ion Marcel Vela a fost, ca de obicei, o gazdă primitoare și entuziastă. A găzduit în mod exemplar întâlnirea, la care au participat un mare număr de personalități din Caransebeș, oameni politici, profesori, militari, scriitori, tineri și ziariști.

Aici evenimentul a durat mai mult, fiindcă nu a fost o simplă lansare de carte. În luările lor de cuvânt, cele patru personalități locale alese de gazde să vorbească au făcut o amplă prezentare a trecutului și prezentului românesc, punând accentul pe Banat și pe Caransebeș. A fost un moment de încredere, elevație și respect, în contrast cu restul momentelor zilei, în care de regulă avem doar motive de dezamăgire, în viața publică.

Le sunt recunoscător gazdelor mele din Deva și Caransebeș pentru felul neașteptat în care au primit volumul meu. Cartea în România nu trăiește în prezent vremurile ei cele mai glorioase, dar felul în care oamenii au primit prezența și mesajul meu arată că, dincolo de volum, întâlnirea noastră a avut un atfel de înțeles.

Volumul se află actualmente în topul celor mai vândute cărți ale Editurii Polirom.  Invit pe toți cititorii acestor rânduri care se află aproape de Deva sau Caransebeș, ca și pe cei ce locuiesc în cele două municipii, să vină alături de mine, mâine. Nu ar fi pentru prima oară când vizitatorii blogului, ai site-ului sau ai conturilor de pe Facebook, hi5, Netlog sau Twitter participă la evenimentele noastre publice.

Următoarele lansări vor avea loc la Timișoara, Arad și Oradea. Voi reveni cu detalii. Vă doresc un sfârșit de săptămână plăcut și luminos!

Deva, Librăria Alexandria

IMG_1462

IMG_1495

IMG_1510

DSCF7565

Caransebeș, Primăria Municipiului

_DSF2687

_DSF2697

_DSF2701

10 comentarii

  1. Andrei says:

    Alteta Voastra Regala,

    Nu doresc sa ascund respectul, simpatia pe care o nutresc fata de Familia Regala a Romaniei.
    Va admir deopotriva pentru perseverenta neobosita de a incerca o schimbare in bine, de bun simt in Romania, un stil de gandire sanatos, un stil de viata demn si acceptiunea la adevaratele valori nationale prin propriul exemplu. Imi face o deosebita placere sa va ascult cuvantand, sa va privesc sa lecturez ceea ce cu atata insufletire alteori scrieti. Limba romana n-a sunat parca niciodata mai bine…si putini sunt cei care stiu sa se bucure la auzul ei, in acest fel.
    Voi avea negresit onoarea si bucuria de a ma gasi in preajma Altetei Voastre Regale aici, in Timisoara, in data de 25 ianuarie, cu prilejul lansarii publicatiei ‘Provizoratul istoric’ al carei autor sunteti.

    Va astept cu drag,

    Andrei

  2. Daniel says:

    Azi am citit cu dezamagire decizia dvs. de a nu mai candida. Mare păcat! Consider ca tocmai acum este momentul propice pentru a prelua conducerea tarii. Cu siguranta stiti si dvs. acest lucru vazand ce se petrece in jur, vazand nemultumirea poporului fata de actuala putere. Personal, ma simt jignit de clasa politica actuala si injosit de comportamentul politicienilor, in frunte cu presedintele tarii. Puteti incerca sa ne redati demnitatea de romani. Vreau sa nu-mi mai doresc sa plec definitiv din Romania, vreau sa merg cu fruntea sus cand vizitez alta tara. Pentru viitoarele alegeri nu exista niciun lider politic care sa atraga votul meu sau al prietenilor mei. Suntem toti trecuti de 40 de ani si nu mai putem fi pacaliti atat de usor. Si ca noi sunt foarte multi. Noi formam acea masa mare, tacuta, amorfă din punct de vedere politic, muncitoare, preocupata de familie si casa, prinsa in rutina zilnica si care nu mai are timp de compromisuri. Nu ne-ati cunoscut inca, dar reprezentam o forta care doreste sa se exprime. Acordati-ne aceasta sansa cu ocazia alegerilor viitoare. Inca nu e prea tarziu. Nici pentru noi si nici pentru dvs. Imi doresc in fruntea tarii un om cu care sa ma mandresc.

  3. Minodora says:

    Sunteti un ideal al romanilor care constientizeaza valoarea regala!

  4. Daniela Lita says:

    21 ianuarie 2011…o zi buna!
    Din aceasta zi din viata mea ramane ,,urma,, unui om care ,,lasa,, urme…de urmat! ,,PROVIZORATUL ISTORIC,, (cartea, citind-o) -daca ar putea sa curete spatiul cu prejudecati din mintea noastra, ar deschIde o portita. Si stiti ce s-ar intampla? Ar navali inauntru SCHIMBAREA! Am cartea(pentru care multumesc Altetei Voastre), nadajduiesc in schimbare.

  5. Stelian Rotaru says:

    Alteta,
    Felicitari pentru sucesul lansarii cartii. O am, am citit-o. Faptul ca nu mai candidati la presedintie, am un regret, dar si o bucurie, pentru ca acum sunt convins ca, trebuie sa ne inzecim eforturile pentru reinstaurarea monarhiei. Totusi, pe cand la Brasov? Cu stima, S.R.

  6. Fara doar si poate <> este o carte care merita a fi citita cu luare aminte.este bilantul momentului actual al Romaniei si ne atrage atentia asupra lacunelor politice care framanta societatea.Alteta Sa ne indeamna sa luam aminte la mafia care stagneaza mersul normal al dezvoltarii acestei tari si ne indeamna sa ne unim cu mic cu mare in cuget ,sa spunem lucrurilor pe nume,sa recladim impreuna ceea ce afost candva Romania.numai uniti vom reusi sa indepartam politicienii de duzina care stagneaza progresul.tot in aceasta carte,cunoastem si proiectele ptr care lupta Alteta sa Regala Principele Radu al Romaniei ptr progresul binelui si al societatii romanesti.

  7. horia cremene says:

    S-a stârnit o confuzie destul de mare prin publicarea de către agerpres a unei stiri potrivit căreia Principele Radu nu mai doreşte să candideze la funcţia de preşedinte al României.
    Am căutat la http://www.agerpres.ro şi am găsit următorul text:
    .
    Principele Radu nu mai doreşte să candideze la funcţia de preşedinte al României, potrivit declaraţiilor făcute vineri, la Deva, cu prilejul lansării volumului său „Provizoratul istoric”.
    .
    „Încercarea mea (din anul 2009, n.red.) a fost una de a salva instituţia preşedintelui României de această confuzie extraordinară pe care o adânceşte în fiecare zi, prin politizarea excesivă a funcţiei. A fost un semnal de alarmă dat societăţii româneşti, că nu poate merge mai departe dacă nu are în funcţia supremă în stat un om care să prezinte, cu adevărat, echilibrul şi armonia ţării. Se pare, însă, că românii gândesc altfel şi mă bucur pentru fiecare izbândă a lor şi a noastră, în fiecare zi”, a spus Principele Radu.
    .
    Principele Radu şi-a lansat, vineri, la Deva, volumul ‘Provizoratul istoric’, cartea fiind apărută la Editura Polirom, în urmă cu două luni. La eveniment au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, oameni de cultură locali, cadre didactice, scriitori.
    .
    Cartea s-a bucurat de succes în rândul celor prezenţi, volumele pregătite pentru manifestarea culturală fiind insuficiente faţă de numărul solicitărilor.AGERPRES
    .
    .
    După cum se vede nu apare nicăieri, în textul citat de agerpres, vreo declaraţie potrivit căreia Principele Radu nu ar mai dori să candideze la funcţia de preşedinte.
    Desigur că decizia, oricare ar fi ea, va fi primită cu înţelegere. Cu regret, cu satisfacţie sau cu resemnare, după caz. Dar cred mai degrabă că e prematur să se ia o hotărâre în acest sens şi în ori ce caz această declaraţie deocamdată nu există. Prin urmare ştirea mi se pare „forţată” ca să nu spun falsă, în raport cu textul invocat de agerpres:
    http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/47918-Principele-Radu-Nu-mai-candidez-la-Presedintia-Romaniei.html

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53191429
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate