Istoricul Filip-Lucian Iorga, de ziua Regelui

regele-mihai

Parlamentul României nu a aprobat niciodată actul abdicării Majestăţii Sale Regele Mihai I

Prima manifestare anticomunistă din România, care a avut loc chiar de ziua onomastică a regelui Mihai I, 8 noiembrie, în anul 1945, a fost înăbuşită prin violenţă de guvernul lui Petru Groza. Ba chiar abdicarea Majestăţii Sale Regelui Mihai I, la 30 decembrie 1947, ar fi nulă, deoarece nu a fost aprobată nici până în ziua de astăzi de Parlamentul României. Despre monarhie, comunism sau despre cum se sărbătorea 8 noiembrie, ziua onomastică a Regelui Mihai I, într-un interviu cu istoricul şi publicistul Filip-Lucian Iorga.

Citiți în dcnews.ro

8 comentarii

  1. Dumnzeu sa-i odihneasca pe mucenicii neamului romanesc care au aparat fiinta natioanala intreaga a Romaniei Regat.Eram un popor sanatos cu buni romani,harnici si muncitori,care traiau intr-o tara normala.Acum st o tara anormala,in care ar trebui o mana de fier ptr refacerea Romaniei adevarate.

  2. Gabriel B. says:

    „(…) Parlamentul României nu a aprobat niciodată acest act. Republica Populară Română s-a instaurat prin fraudă, fără să aibă sprijin popular.”
    Alteță, sper că nu mai doriți să candidați la președinție (din nou, p-ul mic este intenționat), pentru că,
    „(…) Familia Regală a României rămâne o garanţie identitară şi un model pentru societatea românească. (…) România are nevoie acum de echilibru, de demnitate, de moralitate şi de identitate. Adică exact de lucrurile pe care Dinastia română le poate readuce ţării, dacă va avea şansa să domnească din nou. Monarhia nu ne va rezolva toate problemele, dar ne va ajuta pe noi să ni le rezolvăm. Regele nu va munci în locul nostru, dar va reinstaura respectul pentru munca noastră.”
    Când începem ?

  3. horia cremene says:

    De astfel de interviuri avem nevoie (dcnews.ro), de asemenea clarificări, repetate la nesfârşit, pentru demontarea propagandei comuniste, pentru combaterea isteriei antimonarhice lansată de nomenclatura postdecembristă oridecâteori apar în presă ştiri despre Familia Regală.
    .
    La declaraţia lui Crin Antonescu de luni seara „N-am făcut niciodată un secret din opţiunea mea monarhistă. Monarhia poate fi un proiect”, câinii de pază ai nomenclaturii s-au isterizat pur şi simplu (vezi comentariile la articolul din Gândul de azi), nu departe de un atac de panică…
    .
    Ceea ce demonstrează că Principele Radu şi Familia Regală, departe de a fi ignoraţi, sunt priviţi cu teamă, ca un pericol real, de către nomenclatura postdecembristă.
    .
    Sper că astfel de evenimente publice cu participarea Familiei Regale, însoţite de manifestări de simpatie, de recunoaştere şi de loialitate din partea unor personalităţi culturale şi politice de prim rang din ţară şi din afară vor fi initiate din ce în ce mai des.

  4. Adrian says:

    Adevaruri, adevaruri si numai adevaruri…tii se umple inima de bucurie dar si de amaraciune. De bucurie pentru ca adevarul istoric iese încet dar sigur la suprafata si poate ajuta generatiile viitoare sa se regaseasca si sa folosesca modelul Regelui pentru revenirea societatii la normalitate. Amaraciune însa pentru ca Regel Mihai ar putea înca chiar si la 89 de ani sa dea un impuls si sa aduca un aer proaspat acestei societati mutilate de 45 de ani de republica comunista si de alti 20 de republica neocomunista daca deseurile comuniste ar permite Majestatii sale sa revina pe tronul tarii.
    Dumnezeu sa va dea sanatate Majestate si noi cei care ne-ma desteptat din somnul inconstientei si vedem în Casa pe care o conduceti luminita de la capatul tunelului vom lupta cu toate puterile noastre pentru restaurarea monarhiei constitutionale si a adevarului istoric.

  5. Diana Lucia Zotescu says:

    Comentariu la opinia dnei Ligia Moga:

    Nu cred ca ‘o mana de fier’ ar fi idea salvatoare (se stie ca asa ceva au numai dictatorii); cred mai degraba ca un cap intelept, un spirit drept si demn, si o constiinta orientata catre binele public ar indrepta viata din Romania catre directia cea buna. Familia Regala, Regele Mihai, Principesa Mostenitoare, sunt cei ce au aceste calitati la superlativ, motiv pentru care sunt sigura ca ar respinge conceptul de ‘mana de fier’. O Romanie reintoarsa la monarhie ar avea sansa vindecarii de filoxera coruptiei si de cultivarea non-valorii – sursa principala a raului actual.

    prof. Diana Lucia Zotescu

    PS. Intrucat am lipsit mult de pe acest blog (din motive tehnice), cu adanca veneratie si dragoste fac o tardiva dar din inima urare de sanatate si vigoare, ani multi si fructuosi si prezenta la fel de activa ca si pana acum Majestatii Sale Regelui Mihai cu dubla ocazie a aniversarii celor 89 de ani precum si cea a serbarii onomasticii de ziua Sfintilor Mihail si Gavril.
    Diana Zotescu

  6. Diana Lucia Zotescu says:

    Imi cer scuze, doamna Ligia Mona Berariu, pentru modificarea numelui dvs. in “Ligia Moga”.
    Cu consideratie,
    Diana L. Zotescu

  7. Dorin Boila says:

    Ptr. dna D.L.Zotescu

    “Mana de fier” nu este legata de o dictatura militara (desi Salazar si Franco au avut,pe linga “manu militari”, si o viziune nationala desfasurata pe un secol !).
    Cred ca este vorba de o sinergie a initiativelor din mai multe zone ale natiunii, care sa duca la posibilitatea efectiva de a sustine aplicarea masurilor ce ar scoate natiunea din groapa – fara a avea piedici din partea celor ce ne-au impins in aceasta groapa (de cca 50 de ani…).
    Credeti ca aceia care au dat lovituri de stat (1989-90-91-99) ca sa poata fii la putere ar renunta pur si simplu ??

    Cu stima,
    Dorin Boila / Sibiu

  8. Adrian says:

    Declaratia actorului Florin Zamfirescu dintr-un interviu în Adevarul:

    Cum vi se par vremurile prin care trecem?

    Acum este rău. Eu sunt disperat. De-aia am şi făcut o fundaţie pentru că eu încerc să-i protejez pe cei pe care îi am aproape. Cred că suntem într-o derivă foarte mare. Ştiu şi de ce: Eu cred în monarhie. Numai monarhia ne-ar putea salva. Contantin Stanislavski (n.r. – actor) spunea că evoluţia unui actor înseamnă să urci treaptă cu treaptă, nu să sari. Ori poporului român îi lipseşte liceul, prin fractura din 1948, când monarhia a fost abolită brutal şi s-a trecut într-un sistem aberant. Trăim într-o democraţie care s-a transformat în vacarm. Nu ştim valoarea relaţiei, nu ştim să ne păstrăm cuvântul dat, nici ce însemnă onoare. La noi nimic nu are termen, se promite orice în alegeri, apoi nu se face nimic. Şi atunci eu cred că numai asta ne-ar salva pe noi, un proprietar de ţară. Preşedintele are un mandat de patru ani şi nu mai are nimic de pierdut, pe când un proprietar de ţară nu poate să-şi fure propria ţară. Vedem că totul se duce de râpă, că se alege praful şi pulberea şi noi suntem preocupaţi că nu e virgulă în Constituţie. Eu aş fi fericit dacă ne-am decreta cu toţii supuşi ai reginei Angliei.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53903969
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate