Memento

Anul acesta, martor al celor douăzeci și unu de ani scurși de la evenimentele din 1989, Regele Mihai a împlinit 89 de ani. După opt decenii de când a devenit Rege, în ochii Majestății Sale se citește limpede nu seninătatea desprinderii de zbuciumul lumii, ci îngrijoarea pentru țară și oamenii ei, pentru vremurile de încercări ce par că nu vor să ne lase în pace. Pentru felul neîngăduit de superficial în care sunt privite libertățile și democrația, pentru disprețul crescând față de instituții și pentru felul în care, uneori, se ignoră răspunderile față de conducerea treburilor publice.

Să ai în panoplia Statului român un lider de anvergura Regelui Mihai, ajuns la aproape 90 de ani, nu este puțin lucru. Este, de fapt, ceva unic. Dar nu am deloc impresia că puterea politică de astăzi înțelege atuul, comoara, avantajul pe care le are, prin existența celui mai longeviv rege al lumii, pentru prestigiul României pe mapamond. Și pentru încrederea și mândria românilor, în interiorul țării.

Îmi fac, așadar, datoria să afirm douăzeci dintre motivele pentru care România are nevoie să prețuiască aportul Regelui Mihai în devenirea ei istorică și instituțională, în marea familie europeană:

1.  Familia Regală este una dintre cele mai vechi instituții ale Statului român, ea a împlinit, în anul 2010, 144 de ani.

2. Regele Carol I a fost primul șef de Stat (european la modul propriu) al României. I-au urmat alți trei, toți membri ai Familiei lui.

3.  Dinastia regală era cea care întruchipa Statul, atunci când am devenit, pentru prima oară în istoria noastră, țară suverană și independentă, cu numele de România, în anul 1881.

4.  Modernizarea țării (neîncheiată până astăzi) a fost începută de un strămoș al Regelui Mihai I.

5.  Profesionalizarea politicii, a Armatei, a economiei, a administrației, a educației, domenii de bază ale Uniunii Europene, au fost începute de Carol I.

6.  Regele Mihai este ultimul șef de Stat care a plecat din iadul de dincoace de Cortina de Fier, în ziua de 3 ianuarie 1948, reprezentând ultimul bastion al Europei democratice și occidentale în zonă.

7.  Între 1948 și 1989, Regele Mihai a susținut aceleași principii pe care România le promovează astăzi, în calitate de membru al Uniunii Europene. A făcut-o într-o vreme în care generația noastră cânta “Salut voios de pionier”.

8.  Din decembrie 1989 încoace, Regele Mihai a rămas unul dintre rarii oameni publici din România care a avut, în mod constant, un comportament european. Iar aceasta a dat respectabilitate Statului român, chiar dacă Regele nu este șeful de Stat în funcțiune.

9.  Autovehiculele trimise de Putere care i-au blocat drumul, în anul 1990, pe șoseaua București-Pitești, împiedicându-l să meargă la mormintele Familiei sale, la Curtea de Argeș, zădărniceau nu drumul Regelui Mihai I, ci joncțiunea României cu Uniunea Europeană și cu NATO.

10.  Un milion de oameni în stradă, la Paștele din 1992, doreau o Românie europeană. Acei oameni nu erau cuprinși de “delir monarhic”, așa cum a spus un iresponsabil, mai pe urmă.

11.  În 1997, 2002 și de atunci încoace, Regele a trecut peste multe în sufletul lui, pentru a fi de folos țării. A crezut că este mai bine așa, că România va intra mai ușor în familia demnă a națiunilor libere dacă el procedează astfel.

12.  Din anul 2001 încoace, Familia pe care Regele o conduce a avut mii de angajamente, pentru consolidarea instituțiilor țării și pentru respectabilitatea ei.

13.  Dușmanii României și ai destinului ei european i-au luat totul: Tronul, bunurile personale, tinerețea, i-au zădărnicit 60 de ani de viață, dreptul de a sta acasă la el, șansa de a continua opera dinastiei legitime. Nimeni nu îl mai poate “răsplati” cu ceva. Ar fi suficient dacă nu ne-ar mai juca feste memoria. Mai ales că Europa are, și ea, amnezii multiple.

14.  Regele Mihai era șef de Stat acum 83 de ani, o vreme la care nici unul dintre oamenii politici români ai momentului nu erau încă născuți.

15.  Regele Mihai este dinastic legat de Europa, prin sute de conexiuni, fiind la el acasă în aproape orice țară europeană ar merge.

16.  Destinul lui poartă în orice condiții și în orice împrejurare sâmburele de identitate națională și de statalitate, fără de care România nu se va putea regăsi pe sine pe de-a întregul, iar aceasta este o constatare de bun-simț, nu o pledoarie pentru monarhie.

17.  Uniunea Europeană are ea însăși nevoie de identitate și de un anume fel de legitimitate. Un astfel de om, atâta vreme cât Dumnezeu îl ține în viață, este un argument vibrant al României în Europa. Mai rămâne doar ca partea vocală a elitei românești să asume acest lucru. Poate că o va face înainte de anul 2100.

18.  Regele avut stoicismul de a fi suportat, din 1989 încoace, toate manifestările publice ostile, cu nimic meritate, care au dovedit lumii, din nefericire, că România continuă să fie o țară mică și “originală”, capabilă de surprize neplăcute.

19.  Exilul lui scuză România anilor cât el a fost în exil.

20.  El este Regele.

46 comentarii

  1. maria-tereza cojocaru says:

    Splendid!
    (si, in sfarsit, mai dur!)

  2. Monika Lungu says:

    Un articol exceptional. Referitor la punctul 13, vreau sa spun ca memoria nu a jucat feste acelor persoane la care cred ca va referiti. A fost creata doar o istorie falsa, cu care au fost indoctrinate atatea generatii. Unii dintre noi au avut sansa sa aiba parinti si bunici, care le-au povestit despre adevarata istorie a Romanilor si adevaratele valori. Dar multi dintre aceia care stiau, nu mai sunt printre noi. Este datoria celor ce stiu sa duca mai departe adevarul. Eu incerc sa fac lucrul acesta, vorbindu-i copilului meu mereu si mereu, dar si prietenilor si cunoscutilor mei. Cred ca este o datorie de onoare pe care o am fata de Casa Regala si pentru toti romanii.
    Traiasca Regele !
    Monika Lungu
    Nuernberg

  3. La mulți ani, Majestate !
    Oricare dintre cele douăzeci de motive arătate mai sus ar trebui să fie suficient de însemnat.
    Îl evidențiez, totuși pe cel mai frumos dintre toate, pentru că revarsă o iubire divină asupra tuturor românilor: „Exilul lui scuză România anilor cât el a fost în exil.”

  4. Ionut sauca says:

    Doresc sa completez punctul 3: pentru mine Regele este un simbol si un garant al Statului, asa cum sunt drapelul Tarii sa zicem, sau Constitutia. Funcția lui principala este de reprezentare si nu de carmuire. Pare ușor si plăcut, dar sunt convins ca e mult mai mult de atât. Regele nu este nici prim secretar de județ, nici prim ministru si nici președinte. El nu da zahăr sau tichete de masa si nici nu da din mana trasand bulevarde. Este ceva greu de priceput pentru noi, crescuti in comunism. Bineinteles ca apare întrebarea: pai si atunci “la ce folosește?!” Simplist vorbind, nici drapelul nu are o utilitate practica, nu?!  Eu cred ca pe lângă reprezentare, Regele este un factor de stabilitate politica… Am observat cum, de-a lungul istoriei noastre monarhice, bărbații noștri politici (inclusiv Maresalul) erau interesați sa mențina Dinastia, sa existe un urmas la Tron. Continuarea Dinastiei conferea stabilitate Statului. Mi se pare semnificativ ca dupa plecarea Regelui s-a dus complet si dreptul de proprietate, nu înainte, deși sovieticii erau in Tara de câțiva ani. La fel, după ce Regelui au început sa ii fie înapoiate proprietatile, aceasta a putut fi un precedent pentru multe alte cereri de retrocedare – pun acestei afirmatii bemolul necesar. Iata cum, simplist vorbind, ne afectează pe fiecare prezența sau absența Regelui. Eu cred ca noi romanii, de la taran sau muncitor la fost securist sau comunist ajuns mare om de afaceri (sau fost presedinte de televiziune publica, membru al unui partid socialist, ajuns mosier), avem instinct de proprietate. Suntem deci mai pregătiți mental pentru monarhie constitutionala acum decat eram acum douăzeci de ani, chiar dacă nu constientizam acest lucru si pentru ca oamenii noștri de cultura sau analistii au o agenda personală, in buna parte straina de interesul național; paradoxal, sunt in urma evolutiei poporului… Sunt multe de spus, exclusiv pragmatic, pe tema utilitatii Monarhiei, dar la TV preferam sa consumam energie afland ce mașina are nu știu ce manelist sau încercând sa demolam un Presedinte care, strict constitutional, este un produs politic cu valoare limitată (este la ultimul mandat). 

  5. Bogdan Cornea says:

    Ultimul argument este atat de retoric incat devine autosuficient…da…pentru ca “El este Regele”!!!!

  6. Valentin Ionel Sofronie says:

    Existenta familiei regale este pentru mine dovada faptului ca Romania a fost candva o tara cu coloana vertebrala,o tara in care omului de rand ii pasa de semenii lui si de institutiile acesteia si nu in ultimul rand o tara care era privita pozitiv in lume.Traiasca Maria Sa Regele Mihai si sa speram ca va veni o zi cand romanul va constientiza existenta si valoarea acestui tezaur spiritual care este FAMILIA REGALA si care ne defineste ca natie.

  7. Hariuc Elena says:

    La mulți ani Majestate şi multă multă sănătate.
    Botoşani,8 noiembrie 2010.
    Cu deosebită considerație,Elena Hariuc.

  8. Emilia says:

    21.In acesti 21 de ani de la evenimentele din 1989 a daruit poporului roman iubire si respect.In 89 de ani nu a incetat niciodata sa daruiasca , si ii doresc din tot sufletul sa continue .Cred ca va veni timpul cand o sa ajungem sa avem respect fata de noi ca popor.

  9. mihaela ionescu says:

    Sa dea Dumnezeu viata lunga si frumoasa Majestatii Sale si Familiei Regale! Sunt mandra ca port numele acesta sfant…

  10. Mihaela Pietrosanu says:

    La multi ani Majestatii Sale Regelui Mihai I al Romaniei!

  11. Mihaela Ionica says:

    La multi Ani Majestatii Sale si mult succes in proiectul Romania Altfel!

  12. Mihai G Manea says:

    Majestatii Sale, Regelui Mihai, toate gandurile bune si un sincer La Multi Ani cu ocazia onomasticii! Cu aleasa consideratie.

  13. Ionel Gabriel says:

    La multi Ani Majestatii Sale pentru cei 89 de ani impliniti si pentru ziua numelui. Multa sanatate si multi ani de bucurie alaturi de cei dragi. Asemenea si Altetei Voastre si Principesei Margareta.

  14. Lacrima Andra says:

    Din pacate nimeni nu incearca macar sa ii ceara sprijinul si sa se foloseasca de intelepciunea regelui. Poate am deveni mai intelepti. Poate am deveni …ceva. Mie mi se pare ca in ultimii 21 de ani n-am trait decat haos si sincope de viata, nu viata… Am obosit desi n-am decat un sfert din varsta regelui. Am obosit de Romania.

  15. Horatiu says:

    La mulți ani, Majestate !
    Oricare dintre cele douăzeci de motive arătate mai sus ar trebui să fie suficient de însemnat.
    Îl evidențiez totuși, pe cel mai frumos dintre toate, pentru că revarsă o iubire divină asupra tuturor românilor: „Exilul… lui scuză România anilor cât el a fost în exil.”

  16. Bogdan Cazacu says:

    La multi ani, Majestate!

  17. Monika Lungu says:

    La Multi Ani, Majestate !

    Monika & Dr. Serban Lungu
    Nuernberg

  18. Stelian Rotaru says:

    De ziua numelui, eu, impreuna cu toata familia , uram MS REGELE MIHAI I al ROMANIEI LA MULTI ANI !
    Alteta,
    Va scriu un gand al meu, Daca am gresit cu ceva in ceea ce am scris, corectati-ma. Va rog.:

    COROANA DE OTEL

    CAT DE GREA TI-AR FI POVARA
    SA-TI IUBESTI DIN SUFLET TARA!

    Dece lipseste pe stema Romaniei Coroana de Otel- Coroana Independentei?
    “Cum se stie, stema adoptata in 1948, amendata nesemnificativ in 1952 si in 1965, era de fapt o emblema conceputa pe sistemul recomandat de Moscova.Cum era firesc, imediat dupa indepartarea (?) regimului comunist s-au facut promisiuni pentru o noua stema a tarii. Acestea au fost formulate initial de catre membrii Comisiei de heraldica. Deoarece proiectele inaintate autoritatilor ramaneau fara raspuns, Directia Generala Arhivelor Statului, a organizat o intalnire cu specialisti si istorici in vederea discutarii proiectelor.Ulterior, in vederea elaborarii stemei s-a constituit o comisie parlamentara, care a solicitat concursul Comisiei de heraldica, genealogie si sigilografie, singurul organism de specialitate existent in tara. Comisia parlamentara, analizand din toate propunerile formulate, a retinut pentru a fi prezentata celor doua camere legislative (nota mea:la acea vreme cele doua camere erau conduse de doi comunisti notorii, Alexandru Barladeanu si Dan Martian) varianta Mariei Dogaru, renuntand insa la coroana de otel, care trebuia sa timbreze acvila.Cele doua camere reunite au adoptat la 10 septembrie 1992 acest proiect menit a defini codificat Romania ca un “stat national, suveran, independent, unitar si indivizibil” (nota mea:dar fara istorie!,fara identitate!, fara Dumnezeu!!!?)
    Fata de compozitia oficiala a tarii din 1921, actuala stema se deosebeste de aceasta prin faptul ca lipsesc elementele specifice Casei de Hohenzollern, respectiv coroana, scutul scartelat cuprinzand argint si negru, deviza NIHIL SINE DEO si colanul ordinului Carol I” (din “Din Heraldica Romaniei” de Maria Dogaru-doctor in stiinte istorice. Ed.JIF-1994)

    Coroana de Otel NU ! este “element specific” Casei de Hohenzollern !
    “Membrii guvernului propusesera ca aceasta coroana sa fie o fastuasa piesa de metal pretios; imediat insa regele a respins cu hotarare aceasta idee, afirmand ca niste insemne regale scumpe nu corespund traditiilor tarii si sunt potrivite numai acolo unde ar avea valoare istorica, evident, ca giuvaere mostenite din veacuri trecute, si si-a impus dorinta ca pentru el sa se confectioneze o coroana de otel dintr-unul dintre tunurile capturate la Plevna, iar pentru regina sa se comande la un bijutier bucurestean o coroana smpla din aur”(din “Din Heraldica Romaniei” de Maria Dogaru-doctor in stiine istorice. Ed.JIF-1994)

    Presedintele Senatului Dimitrie Ghica :

    “Astazi Romania se incoroneaza pe sine insusi, punand Coroana Regala pe capetele Majestatilor Voastre”

    Regele Carol I :

    “….De aceea accept cu mandrie aceasta coroana-ea este faurita din materialul unui tun, care este stropit cu sangele eroilor nostri si sfintit de catre biserica; Ea va fi un martor de pret al unor timpuri grele si glorioase pe care le-am strabatut in comun, ea le va aminti generatiilor viitoare de eroismul strabunilor lor si de unitatea care a domnit intre principe si popor”(din “Regele Cariol I al Romaniei de Paul Lindenberg. Ed. Humanitas 2003,2006)

    Regele Ferdinand:

    “Punand pe capul meu,intr-aceasta straveche cetate a Daciei romane, Coroana de Otel de la Plevna, pe care noi si glorioasele lupte au facut-o pe veci Coroana Romaniei Mari, ma inchin cu evlavie memoriei celor care, in toate vremurile si de pretutindeni, prin credinta lor, prin munca si prin jertfa lor, au, asigurat Unitatea nationala, si salut cu dragoste pe cei care au promulgat-o intr-un glas si o simtire, de la Tisa pana la Nistru si pana la Mare .” (din “Coroana Romaniei” de Principesa Margareta a Romaniei si Principele Radu al Romaniei.Ed.CCurtea Veche 2008 pag.55)
    (Dupa primul Razboi Mondial , Brasovul a avut ca stema “Coroana de Otel” pe fond albastru.)

    In ce priveste deviza “NIHIL SINE DEO”- Nimic fara Dumnezeu-, oare de ce trebuia indepartata? Iata unde am ajuns ! Avem intr-adevar o conducere fara nici-un Dumnezeu ! Pentru ca insemnele heraldice sa fie repuse la locul lor pe stema Romaniei (asa cum dealtfel au facut toate tarile foste comuniste) nu este necesar sa se modifice(revizui) Constitutia !
    Este nevoie doar de vointa din partea tuturor politicienilor din parlament !
    De fapt, nu inteleg ce vor politicienii nostril ! Vor ca poporul roman sa nu cunoasca adevarata istorie a Romaniei? Romanii vor cunoaste oricum adevarata istorie. Mai devreme sau mai tarziu !

    Dumnezeu sa ne ajute ! Stelian R.

  19. Maria Savescu says:

    http://www.youtube.com/watch?v=n7TjBpILf8s
    La multi ani, Majestate !
    Traiasca Regele si casa regala.
    Romania sa redevina cat mai curand, ceea ce este de drept legitim: monarhie.-
    Viata lunga, sanatate, tot binele lumii si toata pretuirea si afectiunea mea.
    Prof.Maria Savescu

  20. Corina Bedreaga says:

    La Multi Ani, Majestatea Voastra!
    Corina Bedreaga
    Nicolae Popa
    Ramnicu Valcea

  21. Adriana Mihaela Macsut si Stefan Grosu says:

    Cu ocazia Zilei onomastice ii uram Majestatii Sale Regele Mihai sanatate, fericire si La Multi Ani. Speram sa traim totusi Ziua restaurarii monarhiei in Romania.
    Cu deosebita consideratie,
    Adriana Mihaela Macsut si Stefan Grosu

  22. Marius Z. says:

    La Multi Ani MS Regelui Mihai!
    Sper ca rasplata sa fie ca MS Regele sa apuce sa vada pana la sfarsitul vietii sale o Romanie asa cum a visat-o si pentru care a luptat, chiar si din exil, toata viata sa. Poate pana atunci o mare parte din romani isi vor da seama cine a fost alaturi de ei cu adevarat, in ultimele opt decenii!

  23. V.M. says:

    DA !
    “20. El este Regele.”
    .
    La multi ani,
    MAJESTATEA VOASTRA !

  24. Doina Moldovan says:

    La multi ani,Majestate!

  25. Mihai, Margareta, Liviu says:

    LA MULTI ANI MAJESTATE !
     
    Va dorim ca Sfintii MIHAIL SI GAVRIL sa va calauzeasca in continuare viata si preocuparile pentru renasterea ROMANIEI interbelice.
    Traim cu credinta si speranta sa ve revedem in 2011 la Palatul Elisabeta.
    Vom pastra intodeauna si cu sfintenie in sufletul nostru intalnirea din 2008 cu
    Majestatea Voastra de la Palatul Elisabeta.
    Multa sanatate MS Reginei Ana si Familiei Regale.
    Un calduros omagiu de pretuire Altetelor – Principesa Margareta si Printul Radu.
     
    Cu toata consideratia,
    Mihai, Margareta, Liviu

  26. LUCIAN -DORU says:

    La multi ani,Majestate!

  27. Mesaje pe Facebook (I) says:

    Tieru Bogdan La multi ani Majestatii Sale Regele Mihai !
    Doina Chertes La multi ani cu sanatate,Regelui nostru iubit!

    Mirela Cornelia Gheorghe LA MULTI ANI , MAJESTATE !!!

    Lacrima Andra La multi ani simbol nobil, suflet frumos 🙂 Cu o reverenta va salut 🙂

    Alex Popescu La multi ani MS Regele Mihai I!

    Elena Mihai La Multi Ani MS Regele Mihai l! din toata inima iubitului nostru rege.

  28. Iulia says:

    La multi ani! Multi si buni Majestatii sale!

  29. Av. A;exandru Jadaneant says:

    Majestate,

    ne rugam lui Dumnezeu sa dea multa sanatate Majestatii Voastre si intregii Familii Regale a Romaniei cu ocazia praznuirii Sfintilor Mihai si Gavril!

    Cu loialitate,

    Av. Alex. Jadaneant

  30. Oana says:

    21. Pentru ca inainte de 1989 ascultam de Anul Nou discursul Regelui, la Europa Libera, printre haraieli ingrozitoare se deducea mai mult decat se auzea vocea de depazrte a unui rege despre care nu stiam nimic, dar pe care bunicul meu il asculta cu respectul datorast sfintilor.
    21. Pentru ca m-am contaminat de vocea aceea care intretinea increderea in natiunea romana, in cuvintele mari si sincere, de Omul acesta discret si de autentica subtirime istorica pe care vremurile de acum nici macar nu mai stie sa le recunoasca.
    21. Pentru ca suntem mandri ca ii suntem contemporani, ca prin el ne legam de o Romanie foarte mare, foarte mandra, foarte curata.
    21. Pentru ca nu il meritam, dar in mare daruirea sa, ne iarta si continua sa ne apartina. La multi ani si rabdare, marite, sa ai cu noi!

  31. N.N. says:

    Majestate,La Multi Multi Ani!

  32. Patoi Marius-Mihai says:

    Vreau sa transmit Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei un sincer La Multi Ani cu ocazia zilei de Sf. Mihail si Gavril. Ii doresc sa aiba parte de multa sanatate si sper ca Divinitatea sa ii confere putere de munca, vivacitate si intelepciune, deoarece noi – poporul Roman avem nevoie de indrumare si calauzire.
    Vreau sa salut initiativa Altetei Sale, Principelui Radu a celor 20 de puncte numite Memento, ca fiind extrem de oportuna si ca o replica optima multor remarci / comentarii care sunt tendentioase.
    Nu inteleg de ce multi se tem de varianta monarhiei constitutionale – poate pentru ca nu au trait-o sau pentru ca din postura de “republican”, e greu sa te nasti monarhist… mai ales daca acel republican e rosu.
    Cu toate astea, traiesc durerea de a nu fi fost oferita poporului roman sansa de a alege intre cele doua formule de guvernamant: monarhie sau republica. Cred ca am vazut cu totii – prin exemplul istoriei – atat partile bune cat si neajunsurile fiecareia in parte. Cu toate astea, daca ar fi sa rezumam – consider ca monarhia constitutionala a inregistrat cele mai mari succese in privinta modernizarii si crearii statului Roman.
    Acum insa, ori se doreste sa uitam… ori se vrea “mediocrizarea” poporului… deoarece la nivel de stat se promoveaza ignoranta la adresa valorilor. O valoare este Regele, o valoare este Eminescu, o valoare este Eliade, o valoare este Blaga. Ati auzit cumva in mass-media… vreo referire la toate aceste valori, la momentele de cumpana, la situatiile in care au manifestat maximul de patriotism? Nu. Nici macar procesiunea funerara a unui foarte mare poet nu a reprezentat interes… la TVR.
    Acum, pentru mine este clar ca nu republica este problema promordiala cu care trebuie purtata lupta, ci cu inversarea valorilor si cu promotorii acestui curent. Este inadmisibil cum foamea de senzational, morbid si monden degradant a devenit argument de promovare a unor stereotipuri mediocre… pornind de la ideea de “profitabilitate”: subiectul care vinde (ziarul, emisiunea…).
    Noi suntem datori sa fim alaturi de Rege, caci in aceste momente de faliment al republicii semi-prezidentiale cu parlament bicameral, intr-o perioada in care valorile nu sunt apreciate la nivel uman/individual decat poate in clipa despartirii, trebuie sa oferim forta necesara pentru repunerea in drepturi a adevaratelor norme morale, a spiritului autentic romanesc. Un Rege are putere prin pionii sai, asa cum pionii castiga in prestigiu prin Regele lor. Sa fim alaturi de Rege!
    Nihil Sine Deo.
    Traiasca Regele!

  33. IONESCU MARIUS THEODOR says:

    LA MULTI ANI CU MULTE BUCURII SI IMPLINIRI MAJESTATE BUNUL DUMNEZEU SI MAICUTA DOMNULUI SA VA BINECUVANTEZE SA VA OCROTEASCA SI SA AIBE IN PAZA AVEM NEVOIE MULTA DE DUMNEAVOASTRA TARA ARE NEVOIE DE REAZAMUL SI SPRIJINUL DOMNII VOASTRE OAMENII AR TREBUII SA SE TREZEASCA SPER CA SA VA AVEM IN FRUNTEA TARII CA MONARHUL NOSTRU DINTOTDEAUNA CAT MAI CURAND POSIBIL,NUMAI REUSITE RENOIRI DE VIATA SI MULTA SANATATE
    CU O ADANCA PLECACIUNE VA DORESTE MULTI ANI
    AL COROANEI SUPUS CREDINCIOS
    MARIUS THEODOR IONESCU

  34. Ioana Anton says:

    LA MULTI ANI!!!MS REGELE MIHAI!
    UN REGE ADEVARAT!!
    UN REGE CULT!!!
    UN REGE INTEGRU!!!
    UN REGE FRUMOS!!!
    …UN OM DE INALTA TINUTA DE LA CARE NOI TOTI AVEM CE INVATA !
    VA RESPECTAM,VA IUBIM SI IARASI VA IUBIM ACUM CA VA AVEM CU NOI!!!
    CU STIMA!

  35. Alexandra Mihai says:

    La Multi Ani, Majestate!Sa ne traiti inca 100 de ani! Fie ca Bunul Dumnezeu sa va dea multa sanatate, bucurii si impliniri, alaturi de cei dragi!

  36. Maria Geangu says:

    La multi ani sanatosi Majestatii Sale Regele Mihai!

  37. Mesaje pe Facebook (II) says:

    Relus Muresan La multi ani MS Regelui Mihai!
    Mihaela Ionica La multi Ani Majestatii Sale si mult succes in proiectul Romania Altfel!
    Adriana Macsut Ii urez Majestatii Sale Regele Mihai sanatate, fericire si La Multi ani.
Cu deosebita consideratie,
Adriana Mihaela Macsut
    Ioana Anton TREBUIE SA IESITI MAI MULT IN FATA!
    MERITA FAMILIA REGALA DOAR EA A FOST INTAI!

    Hannah Alexander Majestate, la multi ani!

  38. Cristian Z. says:

    Să trăiască M.S. Regele tuturor românilor !

  39. Sorin says:

    8 Noiembrie – SFINŢII MIHAIL SI GAVRIL

    C ă t r e
    M.S. Regele Mihai I al României

    Majestatea Voastră,

    De SFINŢII MIHAIL SI GAVRIL,

    LA MULTI ANI FERICITI!

    Al Majestăţii Voastre supus,
    Sorin I.

  40. Familia Rotaru, județul Buzău says:

    In aceasta zi mare a crestinatatii va dorim ca Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil sa va octoteasca si sa va daruiasca numai bucurii.

    Familia Rotaru. ( Rm. Sarat/ jud. Buzau)

  41. VM says:

    .
    Alteta Voastra,
    Cu voia lui Dumnezeu, anul viitor pe vremea aceasta, la Jubileul de 90 de ani,
    MS Regele Mihai I , sa fie sarbatorit cu toata tara
    si de toata exodica diaspora romaneasca.

  42. Alexandru says:

    LA MULTI ANI MAJESTATEA VOASTRA!
    Fie ca Bunul Dumnezeu sa va dea sanatate, fericire si tot binele din lume!
    TRAIASCA MAJESTATEA SA REGELE!
    TRAIASCA FAMILIA REGALA A ROMANIEI!
    NIHIL SINE DEO!

  43. Adrian says:

    Sa ne traiesti Majestate înca multi ani de acum încolo. Sa-ti dea Dumnezeu putere si multa multa sanatate în continuare deoarece avem nevoie de Majestatea voastra. Copii mei vor stii adevarul despre Regele lor si o sa încerc ca cei de aici sa învete adevarul despre Regele MIhai. Si poate totusi în ceasul din urma acesti “chiriasi ai istoriei” vor avea demnitatea de a va recunoaste calidatile si valoarea de care ei nu au dat niciodata dovada.

  44. Otilia/Germania says:

    Nimic nu este mai de pret decit cinstea, onoarea si devotamentul pentru tara a acestui om, Regele Mihai I al Rominiei.
    Ii dorim multi ani inainte!!
    Traiasca Regele

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 52920981
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate