Patrimoniul construit și patrimoniul natural de la Peleș

Vă invităm să urmăriți prezentarea proiectelor Asociației pentru Patrimoniul Regal Peleș, care are ca misiune protejarea, conservarea, restaurarea și punerea în valoare a patrimoniului istoric, arhitectural, artistic și peisagistic de pe Domeniul Regal Sinaia.

2 comentarii

  1. Liliana Sora says:

    Tot respectul şi toată consideraţia pentru Familia Regală ,care întotdeauna a manifestat o grijă deosebită pentru patrimoniul cultural , pentru tot ceea ce reprezintă o mărturie și o expresie a valorilor, credințelor și tradițiilor naționale , pentru tot ceea ce are valoare pentru artă, istorie şi civilizație . Istoria Peleşului, ca şi cea a castelului de la Săvârşin, trecutul şi prezentul lor, aparţin românilor şi a pătruns puternic în conştiinţa generaţiilor, dobândind de la o etapă la alta noi semnificaţii . Operele de arhitectură, de sculptură sau de pictură monumentală, integrate într-un peisaj de o rară frumuseţe, asigură o valoare naţională şi universală excepțională din punct de vedere istoric, artistic , cultural.., prin consolidarea, restaurarea şi conservarea lor. Recunoştinţă şi preţuire pentru Familia Regală a României !

  2. Diana Lucia Zotescu says:

    Castelul Peles este un tezau de istorie si un giuvaer de arhitectura si peisaj regal care trebuie nu doar vizitat, ci si improspatat si readus la valoarea sa initiala printr-o ingrijire adecvata. Este ceea ce fac cu talent, efort si dedicatie, de cativa ani incoace, un grup consistent de arhitecti si peisagisti – cu sprijinul entuziast al studentilor lor de la universitatile de arhitectura si agricultura (peisagistica).

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 52867736
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate