Fundația Principesei și tinerele talente

DSC_0325

Aseară, joi 23 septembrie 2010, la ora 19, a avut loc la Reședința Statelor Unite ale Americii din București o gală a Fundației Principesa Margareta a României dedicată tinerelor talente din țara noastră.

Excelența Sa dl ambasador al Statelor Unite în România și doamna Gitenstein au avut generozitatea de a deschide porțile reședinței oficiale a ambasadorului SUA la București pentru a celebra cei 20 de ani de existență ai Fundației Principesa Margareta a României și pentru a prezenta publicului bucureștean unul dintre proiectele fundației, numit “Tinere Talente“.

De patru ani încoace, fundația desfășoară acest program, dedicat încurajării și sprijinirii tinerilor români cu talent artistic, muzical sau plastic. O serie de burse susțin anual școlarizări de diverse feluri pentru acești tineri, aleși de către un juriu. Tinerii sunt din toată țara și pot avea vârste între 14 și 24 de ani.

Mai multe detalii despre activitatea generoasă și inspirată a fundației Principesei Moștenitoare puteți afla direct de pe situl internet al Fundației Principesa Margareta a României.

Ambasadorul american a ținut un cuvânt introductiv plin de emoție și de profunzime. A onorat cum se cuvine tradiția regală română a sprijinirii artelor și a făcut un remarcabil rezumat istoric și cultural al relațiilor indestructibile dintre Coroana Regală și arte în Europa. Un exemplu de distincție, rafinament și curtoazie.

Seara tinerelor talente de la Reședința SUA a fost sub semnul altruismului și al încrederii. Au fost prezente personalități de marcă ale vieții publice românești, precum Ion Țiriac, Vladimir Zamfirescu, Ștefan Câlția, Dan Grigore, Horia Andreescu, Maria Berza, Emil Hurezeanu, Doina Levintza, Dan Coma, Bogdan Vernescu, Anca Harasim, Nicolae Licareț, Mihnea Constantinescu, Roxana Theodorescu, ambasadorii Marii Britanii, Franței, Spaniei, Canadei, Turciei, Sloveniei, precum și mulți oameni de afaceri, susținători ai proiectelor fundației și ai categoriilor defavorizate din România.

A fost o seară plină de modestie, altruism și dedicație, calități cu care Principesa Moștenitoare ne-a obișnuit în acești ultimi 20 de ani.

DSC_9865

DSC_9911

DSC_9917

DSC_9936

DSC_9951

DSC_9956

DSC_9965

DSC_9967

DSC_9970

DSC_9972

DSC_9990

DSC_9996

DSC_0039

DSC_0061

DSC_0115

DSC_0124

DSC_0129

DSC_0131

DSC_0139

DSC_0158

DSC_0181

DSC_0200

DSC_0218

DSC_0219

DSC_0221

DSC_0224

DSC_0263

DSC_0277

DSC_0291

DSC_0209

12 comentarii

  1. Esmyana Martisor says:

    Voluntariatul este sansa eterna de a infaptui comunicare,ajutor si pace.
    Daruiesc o imbratisare tuturor infaptuitorilor de voluntariat,tuturor acelora care cred in minunile omeniei.

  2. Nicu RADA says:

    Acum 144 de ani viziunea,hotararea si constiinta politicienilor ,a “omului politician” era alta.Noi romanii dupa cum spuneti Alteta Sa avem nevoie de o Romanie “altfel”.Acum 144 de ani un OM politic ca Bratianu a plecat intr -o calatorie ce ne-a adus putin timp mai tarziu mandria si identitatea ca romani in Europa…..Acel “om” nu se mai gaseste pe meleagurile noastre ,a murit odata cu Iuliu Maniu si venirea lui Petru Groza …..a murit si-n urma lui nu a lasat decat decenii presarate cu incertitudini ,dand astfel nastere “noului “popor roman ….un popor dezbinat ,pe marginea prapastiei ,aproape lipsit de identitate .Domnia Sa se afla in mijlocul romanilor ,nu are nevoie sa fie adusa din celalalt capat al Europei.Poporul roman va simte existenta ,va simte lipsa…dar nu stie unde sa va gaseasca .
    Cu stima Nicu Rada

  3. Este un lucru nobil din partea familiei regale sa rasplateasca prin orice modalitate tineri talentati care pot contribui prin talent,perseverenta,perspicacitate la refacerea culturala a Romaniei si mai ales interesul Reginei Margareta ptr a sprijini tinerele talente sa se afirme pe taram romanesc si nu in diaspora.

  4. Betty says:

    .
    Romania arata Normal.
    Multumim Casei Regale pentru ACEASTA!
    G.B.Excelentele Voastre!

  5. Theodor Brasoveanu says:

    Felicitari Altetelor Voastre! Ca fost voluntar al Fundatiei Principesei si admirator constant al eforturilor intreprinse de Familia Regala romana pentru ridicarea noastra din negura post-comunista, simt o deosebita mandrie ori de cate ori sunt reprezentat in mod atat de impecabil de catre membrii Casei Regale. Va doresc inca multi ani de reusite in toate proiectele Voastre deosebit de generoase! Romanii au nevoie de Voi ca de aer. Multi ani Majestatilor Lor Regele si Regina, sarbatoritii acestei toamne. Fie ca, prin Voi, sa avem parte si de vremuri mai bune.

    Cu adanca pretuire – Theodor Brasoveanu (doctorand Princeton University)

  6. Dan Tudor says:

    Se cuvine sa multumim doamnei si domnului Gitenstein pentru deschiderea generoasa catre Casa Regala a Romaniei. Situatia din Romania a ajuns atit de grav degradata incit Ambasada SUA la Bucuresti si Guvernul american ar face un imens serviciu acestei tari daca ar incuraja in continuare consolidarea pozitiei Casei Regale. Desi destul de tirziu, parte a raului care a fost facut Romaniei in decembrie 1947 inca mai poate fi reparata. Multumim, America!

  7. Dumitrascu Luminita-Mihaela says:

    Daca Principesa ar conduce Romania,poporul roman ar putea avea repere de educatie si bun simt ,iar celelalte tari ne-ar respecta !Suntem intr-un moment prost al exixtentei nationale ,dupa parerea mea.Oricum ,felcitari pentru activitatea culturala de clasa!

  8. Mesaje de pe Facebook says:

    Berciu Stela MINUNAT. FELICITĂRI pentru tot ceea ce faceți.

    Ileana Ciuban SUPER FELICITARI

    Horodinschi Cornel Felicitari!!!! un eveniment de exceptie!!

    Oprea Carolina Felicitari…

    Sgarcitu Daniela Felicitari!!!

    Barariu Mona Ligia este o initiativa bine venita din partea Casei Regale a Romaniei care vine in sprijinul tinerilor talentati care iau calea exilului ptr a-si face un rost.

  9. "AI Nostrii Sunteti !" says:

    .
    Altetele Voastre Regale faceti parte din Patrimoniul Tarii;
    Sunteti Parte Organica din
    PATRIA NOASTRA ROMANEASCA / 2010 !
    (din raul si din ramul nostru)
    .
    Sa ne traiti sanatosi si fericiti!

  10. Damaschin Daniel says:

    Mă numesc Damaschin Daniel. Am mare nevoie de ajutorul dumneavoastră. Nu ştiu care este adresa Domniei voastre de e-mail. Pe blog nu vreau să-mi cunoască toată lumea problema mea. Vă rog foarte mult spuneţi-mi cum aş putea să vă contactez.
    Vă rog să nu mă ignoraţi. Aveţi scrisă adresa mea de e-mail.

  11. Moromete says:

    Un eveniment foarte interesant. Un gest laudabil! Pacat ca n-am vazut mai multe informatii despre acest eveniment!

  12. Dragusin Nicolae says:

    Intru multi ani! Felicitari!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53184637
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate