August, la Săvârșin

Primele zece zile din august 2010 au trecut ca vântul și ca gândul. Preocupat de atâtea proiecte care gravitează în jurul Domeniului Regal de la Săvârșin, am fost absent din paginile jurnalului online.

Dacă voi găsi răgazul, vă voi aduce în zilele următoare imagini fotografice din toate locurile de pe domeniu unde se întâmplă ceva notabil în sensul dezvoltării durabile, al reconstrucției și al vindecării rănilor trecutului destructiv pe care domeniul a fost obligat să-l trăiască.

Mai întâi, a fost reactivată serios Asociația de Dezvoltare Durabilă Săvârșin, prin aducerea în poziția de director executiv a lui Ioan Vodicean. Dl Vodicean se va ocupa de accesarea de fonduri europene și de inițierea unor proiecte de perfecționare profesională a tinerilor, de reînvierea meșteșugurilor locului, de educație vocațională etc. Apoi vom începe construcția Satului Regal al Meșteșugurilor care, alături de Satul Regal (parte din domeniu) vor fi puncte de atracție culturală, turistică și profesională, în viitor.

Principesa Moștenitoare a primit la Castel o delegație britanică reprezentând organizații implicate în protejarea patrimoniului forestier, în ecologie și în mediul înconjurător. Ei sunt interesați de dezvoltarea de proiecte în Banat. Au o experiență importantă în domeniu, dobândită în Scoția și în alte regiuni europene.

Alteța Sa Regală și cu mine am primit vizita unor personalități din domeniul economic, cu care am discutat viitorul investițiilor străine în România și cel al investițiilor românești în Europa, Africa și Asia.

Am petrecut câteva ore în fiecare zi în primul atelier de meșteșuguri tradiționale care a fost deschis pe Domeniul Regal: atelierul de tâmplărie fină. Aici, Ion Ignat, tânărul nostru colaborator, este unul dintre angajații care a beneficiat de o școlarizare în domeniu, după intrarea în echipa de la Castel. Astăzi, el lucrează cu multă îndemânare, finețe și pasiune, alături de colegul lui, Marius. Am început, în afară de lucrul de zi cu zi al lemnului necesar pentru tâmplăria castelului, să realizăm și piese de tâmplărie fină, iar progresele sunt foarte încurajatoare. Vă voi prezenta zilele următoare fotografii din atelier.

Parcul Regal Săvârșin, a cărui arhitectură datează din mijlocul secolului al XIX-lea, având ca autor pe faimosul arhitect de grădini Stoppa, are nevoie de o permanentă îngrijire și, desigur, de “reparații” masive. Fonduri europene pentru proiecte, mai ales implicând practica studenților de specialitate, vor fi accesate. Trebuie însă multă răbdare și efort. Între timp, menținerea săptămânală în bune condiții a celor 20 de hectare de parc este o muncă migăloasă și responsabilă. Ea este coordonată de Sebastian Brînzaș, administratorul Castelului.

Partea de restaurare a patrimoniului construit este coordonată de irlandezul David Baxter, care lucrează cu o echipă internațională de români, germani și maghiari. Sunt, cu toții, oameni de primă calitate profesională. Dar, ca orice lucru bine făcut în România, aceasta ia timp, energie, nervi și necesită o infinită răbdare. Iar fondurile acum, în vreme de criză, sunt foarte, foarte reduse.

Sper ca, până la sfârșitul lunii, să putem vizita câteva dintre orașele din împrejurimi, Arad, Deva, Lugoș sau Timișoara. Nu știu dacă timpul ne va permite, dar ne-am dori să revedem locuri și oameni de care ne simțim apropiați.

În fine, o realizare a lunii august este că Principesa Moștenitoare a definitivat lucrul la cartea sa de bucate. Textul și fotografiile vor putea pleca mâine la editură, pentru a începe punerea în pagină. Cartea ar putea apărea în noiembrie 2010 și, desigur, va fi din timp anunțată celor interesați să intre în posesia ei.

Majestățile Lor sunt actualmente în Elveția și vor reveni la București la început de septembrie. Vom avea 3 vizite externe în prima lună de toamnă, dintre care una în compania Regelui și a Reginei, în Europa de Sud-Est. La momentul potrivit, vă voi vorbi despre aceasta.

În această lună, Regele și Regina au găzduit, la reședința din Elveția, pe Principele Nicolae, care a petrecut o parte a vacanței de vară cu bunicii săi.

Vă doresc o lună august frumoasă și liniștită și sper să revin în zilele următoare pe blog, cu imagini sugestive.

10 comentarii

  1. Cristian Badea says:

    Alteta,

    Eram ingrijorat de lipsa de stiri legate de Familia Regala.
    Ma bucur ca Familia Regala este in continuare implicata in proiecte constructive.

    Sper ca blogul sa ramana, ca si pana acum, un mijloc de comunicare eficient.

    Sa aveti un sfarsit de vara bun.

    Cristian Badea

  2. Alin V. Horj says:

    Se pare ca nu ati avut timp de multa vacanta luna aceasta.
    Sa aveti parte de timp frumos in toata aceasta perioada.

    Cu stima,
    Alin H.

  3. Organizare says:

    Alteta,

    Fac parte din generatia care a terminat liceul in 1990, imediat dupa Revolutie, si facultatea in 1995, la inceputurile tranzitiei, din randul celor care nu au emigrat, ci au trait cu speranta unei schimbari fundamentale in bine a societatii romanesti. De asemenea, ma numar printre cei cu care ati corespondat despre respectarea valorilor morale fundamentale, despre Jaful national din ultimii 20 de ani si despre ce ar trebui facut pentru insanatosirea societatii romanesti. Doresc sa subliniez inca o data faptul ca spre deosebire de cei de la putere care sunt foarte bine organizati pentru a fura tot ce se poate fura din banii publici (nici nu mai conteaza culoarea politica), noi, cei care credem in ,,Romania altfel” nici macar nu ne cunoastem, decat poate ocazional. Oamenii de bine, cu o anumita constiinta, care au mai ramas in Romania ar trebui sa aiba sansa sa se cunoasca, sa se organizeze si sa actioneze pentru a stopa jaful existent si pentru insanatosirea societatii romanesti.
    Iar momentan nu cred ca exista un loc mai potrivit decat website-ul Altetei Voastre, loc in care ar trebui inserata o interfata in care fiecare dintre noi sa aiba posibilitatea sa introduca adresa proprie de e-mail, selectand judetul si localitatea, urmand ca dupa intalnirile fata in fata sa schimbam si alte date de contact. Este un pas mic insa poate constitui inceputul inchegarii unei miscari care ar putea schimba ceva in Romania.

    Cu deosebita consideratie,
    Andrei T.

  4. gabriela codrea says:

    Multumim tare mult pentru informatiile din acest articol. Imi doresc sa vizitez si eu vreodata Domeniul Regal de la Savarsin. Am fost o singura data in 2007, dar era inchis pentru renovare. Ma bucur tare mult de proiectele pe care le aveti in zona aceea de tara. Dumnezeu sa va dea putere si fizica si spirituala sa duceti la bun sfarsit. Abia astept cartea Altetei sale Regale. Va doresc numai bine si sanatate si va port in rugaciunile mele.

  5. Esmyana Martisor says:

    Voluntarilor si angajatilor ce ajuta Romania Altfel,Romania Europeana, Romania Credibila:Sunteti infaptuitori de comunicare armonioasa,sunteti marturiile unitatii binelui,harniciei,educatiei si civilizatiei,sunteti nadejdea, ocrotiti si inspirati de Casa Regala si toti prietenii Majestatilor si Altetelor Sale Regale.

  6. Betty says:

    .
    Va multumim ca sunteti loiali Destinului Altetelor Voastre Regale!
    .
    Va urmarim constant prin aceasta fereastra electronica;
    va pomenim in rugaciunile si discutiile noastre zilnice –
    mandrindu-ne ca existati pentru Romania !
    .
    Recunostinta sincera si aprecieri pentru Familia Regala a Romaniei.
    .
    Dumnezeu sa va rasplateasca pentru toate eforturile si sacrificiile facute!
    AMIN !

  7. G.P. says:

    AVR,
    M-am bucurat foarte mult vazand videoclipul pe care AV ni-i-l ofera…consider ca e inca o idee inspirata, buna!
    Am insa o mica tristete:
    Am citit de curand biografia lui Ludovic al XVII-lea, a Ioanei d’Arc si a regretatului Alexandre Louis Andrault conte de Langeron marchiz de la Coss, baron de Cougny “de la Ferte Langeron et de Sassy” si m-a uimit incarcatura istorica si de relevanta, in special a domniei sale, contele.
    Fiind foarte trista din cauza unor jurnalisti francezi (ultimul care m-a intristat fiind chiar jurnalist …sportiv) , am simtit nevoia sa Va rog sa faceti pentru mine, daca Veti considera ca este posibil, un recurs la memoria anului 1812 din istoria noastra si a Basarabiei.
    Doar daca este posibil.
    Va multumesc anticipat!

  8. FP says:

    Foarte interesanta si matura propunerea dlui.Andrei T.!
    Conlucrarea intre generatii,bazata pe pretuire, respect reciproc si onestitate,poate fi calea de iesire din marasmul actual,ce mi se pare mie, nu este rodul intamplarii simple ci este organizat de cei pe care i-am crezut schimbati in 1989,dar care nu se dau batuti chiar cu pretul distrugerii natiei.

  9. G.P. says:

    Doresc Altetelor Lor Regale, in aceasta zi, trista totusi in semnificatia ei crestina:
    Multa sanatate si putere impreuna cu traditionalul La Multi Ani !

  10. BALAN MIHAIL-ADRIAN says:

    ALTEŢEI SALE PRINCIPESEI MARGARETA ,ALTEŢEI SALE PRINŢULUI RADU,
    Asociaţia CLUBUL DE SOLIDARITATE M.EMINESCU,cu sediul în Craiova str MATEI BASARAB nr 26, (vilă cu rezonanţă istorică parter, etaj si 500 mp Grădină de Vară situată central lângă de Colegiul Naţional FRAŢII BUZEŞTI),tel,0741992718,e-mail clubul_m.eminescuyahoo.com prin Consilier Juridic ADRIAN BĂLAN în calitate de Preşedinte Fondator completează şi sintetizează APELUL-PROIECT de PARTENERIAT
    Susţinerea, Sponsorizarea, Cofinanţarea, Proiectului nostru de a iniţia un CLUB PRIVAT (O CAPŞA A OLTENIEI , UN CĂRTUREŞTI AL CRAIOVEI) care să reunească într-un cadru decent, primitor şi relaxant pe tinerii bine intenţionaţi, care vor organiza evenimente (economice , sociale , cultural-artistice) în beneficiul Domniilor Voastre şi al Fundaţiei Princepesa Margareta şi Asociaţiei O VIZIUNE pe 30 ANI răspunzând prin acest gest unui imperativ al societăţi noastre şi anume:
    SOLIDARITATEA TINEREI GENERAŢII să fie şi în acest mod, deoarece este necesar să ne inspirăm şi din modelele occidentale pentru a ne cunoaşte opiniile , interesele , idealurile şi a ne sprijini în realizarea lor .
    Cu privire la posibilităţile de FINANTARE ulterior deschiderii acestui CLUB DE SOLIDARITATE M EMINESCU,
    A. VA FI O ADEVĂRATĂ EXPOZIŢIE cu vânzare a Produselor şi Servicilor PARTENERILOR –SPONZORII.
    B. Va functiona un mic dar eficient CENTRU DE AFACERII si PROMOVARE a Firmelor Partenere.
    C. Se va deschide CAPŞA OLTENIEI, CĂRTUREŞTIUL CRAIOVEI, TEATRU DE VARĂ MIHAI EMINESCU.
    D. Se va inaugura PARTENERIATUL CASA REGALĂ ROMÂNĂ-CLUBUL DE SOLIDARITATE M.EMINESCU.
    Idealul nostru este să redeşteptăm şi să cultivăm obiceiurile nobile a le perioadei MONARHIEI NOASTRE LEGITIME când ELITA, TINERII DESTOINICI se reuneau în CLUBURI tipic englezesc sau franţuzesc, amintim vestita CAPŞA s-au astăzi CĂRTUREŞTI, alăturii de PERSONALITĂTILE VREMII unde se purtau discutii de principii, se dezbăteau liber si colegial idei şi teme de interes profesional dar si social politic,se legau prietenii, se formau LIDERII AUTENTICI, PUTERNICI ,cu dragoste de neam, nobili si de bun simţ ce voluntar şi din ONOARE slujeau INTERESULUI NATIONAL ori COMUNITAR. Acest PROIECT si aceste INIŢIATIVE dorim să le punem sub ÎNALTUL PATRONAJ AL CASEI REGALE, al FUNDAŢIEI MIHAI EMINESCU fondată de Prinţul CHARLES al MARI BRITANII
    Cu îngăduinţa Domniilor Voastre îndrăsnim să apreciem că acest MODEL DE PARTENERIAT PROPUS,între Fundaţia PRINCIPESA MARGARETA, Asociaţia O VIZIUNE PE 30 ANI asupra ROMÂNIEI şi CLUBUL SE SOLIDARITATE M.EMINESCU, poate constitui un MODEL de PROMOVAT la nivelul întregii ţări
    Mobilizat, entuziazmat de cuvântul AS PIRINCIPELUI RADU ţinut la Academia Română eu subsemnatul Jurist Bălan Mihail-Adrian prin prezentul Memoriu-Cerere mă angajez să realizez următoarele.
    1.Cu privire la Modelul de Asociere propus de Alteţa Sa prin care Excelenţa de la Academie se întâlneşte cu Societatea Civilă pentru a dezbate şi promova interesele României, pot în calitatea de bun comunicator, cu abilităţi în arta dialogului POT să promovez şi să pledez Proiectele Fundaţiei Principesa Margareta, ale Asociaţiei O viziune pe 30 ani, în faţa altor Fundaţii, Firme, Presă, Sfânta Biserică în vederea realizării de Parteneriate.
    2.Forţa din trecut si forţa de azi pe care trebuie s-o aibă Asociaţiile,Breslele, Cluburiile.
    Fundaţiile Regale sunt şi trebuie să fie MODELUL de SUCCES, în care ELITELE, tinerii merituoşi se formează şi creează Proiecte sociale, comunitare şi de interes public.Cu prestanţă si eficienţă pot să fiu un purtător de mesaj, un promotor al reuşitelor Fundaţiei Principesa Margareta si a Fundaţiei O VIZIUNE pe 30 ANI.
    3.Principiul Profesionalismului, SCOP ,Mod de Selecţie şi Promovare.
    Este principiul promovat de subsemnatul prin fondarea Clubului de Solidaritate M.Eminescu asociaţie civic-culturală care şi propus să SOLIDARIZEZE ELITELE TINEREI GENERAŢI,OAMENI de CALITATE, PROFESIONISTII.
    4.Oamenii de calitate, nu divizeză, nu separă, nu distrug PROFESIONISTI INSPIRĂ, CONSTRUIESC, cuvântul de ordine la ei este SOLIDARITATE pentru interesul naţional.
    5.În România după 20 ani de libertate din păcate frica, sărăcia, dispreţul faţă de valori, instalate timp de 45 de ani în sufletul românilor au încă efectul inhibării importanţei Principiului Profesionalismului
    6.Principalele probleme a României sunt Amatorismul şi Dezbinarea..
    Avem o TÂNĂRĂ GENERAŢIE PROFESIONISTĂ dar care trebuie să înveţe să fie SOLIDARĂ, să aibă CONVINGERII şi IDEALURI, sunt un om de ATITUDINE, pot insufla încredere si SPERANŢĂ, convingeri şi IDEALURI dar cel mai bine pot pleda această CAUZĂ sub Înaltul Patronaj al Casei Regale.
    7.Soluţia avansată imperativ de AV PRINCIPE RADU reinstituirea PRINCIPIULUI PROFESIONALISMUI
    Profesionalism înseamnă lucru de calitate, SPIRIT de RĂSPUNDERE, ALTRUISM, RESPECT, grija de a forma ucenici, iubirea de profesie, dorinţa de a avansă în cunoastere.
    GRIJAde a aveaUCENICI este vitală în acete vremuri deoarece în următorii ani se va face ADEVĂRATA SCHIMBARE, necesara predare de ŞTAFETĂ care va pune în drepturi Tânăra Generaţie LOIALĂ si CINSTITĂ.
    8.PATRIOTISMUL şi ROLUL SĂU de ETALON ETIC, MORAL şi PROFESIONIST al GUVERNĂRII.
    Veşnicia s-a născut la sat spune dl LUCIAN BLAGA sunt ţăran liber, îmi iubesc neamul,sunt un mic poet romantic şi idealist înbogăţesc limba română, sunt un curajos jurist apăr LEGEA, NAŢIUNEA, MONARHIA NOASTRĂ
    9.Vocaţia Naturală de LEADERSHIP a PROFESIONIŞTILOR.Nevoia de MODELE în Societate.
    Cartea,,Biblioteca în Flăcării,, defineşte magistral IMPERATIVUL, NEVOI UNUI TIP COMPLEMENTAR DE LEADERSHIP iar euMihail-Adrian BĂLAN om liber, persoană optimistă,jurist onest, sunt hotărît să urmez MODUL REGAL DE A FI LIDER şi în acest sens doreşte să se formeze sub ÎNALTUL PATRONAJ AL MAJESTĂŢII SALE REGELE MIHAI, ca loial slujitor si ucenic pentru a cîştiga PUTEREA nu prin bani, nu prin politică ori Trusturi de PRESĂ ci prin FORŢA EXEMPLULUI PERSONAL.10.IDENTITATEA şi VIZIUNEA ROMÂNIEI ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ.Cred într-o EUROPĂ A NAŢIUNILIR.România are un cuvânt de spus în CONCERTUL UE.
    Valorile ce definesc identitatea NEAMULUI ROMÂNESC sunt, SPIRITUALITATEA, CULTURA, GENIALITATEA .Atuurile noastre economice sunt reprezentate de Înalta performanţă în domeniul IT,al INVENTICI, de Agricultură,Industria Agro-alimentară, Turism,Servicii de bună primire si ospitalitate.
    1.Cred în deşteptarea acestei ţări, în recăpătarea demnităţi şi încrederi în sine a fiilor săi,în responsabilizarea liderilor Politici ,şi în rolul istoric pe care îl poate juca ALTEŢA VOASTRĂ în a pune ordine si demnitate în treburile României.
    2.Cred în vocaţia europeană a semenilor noştri, în energia intelectuală si entuziasmul tinerilor meritoşi care vă asigur că se vor SOLIDARIZA cu proiectele excelenţei voastre ,,România O viziune pe 30 ani expus magistral în cartea BIBLIOTECA ÎN FLĂCARII şi în discursul de la ACADEMIA ROMÂNĂ.
    3.Cred în SOLIDARITATEA, ÎNŢELEPCIUNEA, CURAJUL SOCIETĂŢII CIVILE care se va grupa prin ELITELE SALE în JURUL instituţiile fundamentale a le societăţii noastre moderne începând de la MS REGELE CAROL.

    ELITELE SĂ IA ATITUDINE ,CETĂŢENII ONEŞTI SĂ AIBĂ OPINIE ,
    a. Elita este centrul de creaţie şi emisiune a valorilor circulante , ea este principiul orientărilor sufleteşti, sursa tradiţiilor şi a patrimoniului axiologic colectiv.
    b. Elita este propulsoarea circulaţiei valorilor , deci centru al forţelor coezive .
    c. Elita este factor determinant al modurilor de comportament social .
    Existenţa elitelor este întotdeauna garanţia alimentării masei sociale cu valori spirituale (citat din “Introducere în sociologie” de Eugeniu Speranţa) .
    Elitele , cetăţenii oneşti , reprezentanţii de facto ai vieţii noastre sociale , au obligaţia să se pronunţe public , voluntar şi obiectiv asupra problemelor ce ţin de buna convieţuire , buna administrare a comunităţii şi buna funcţionare a Instituţiilor, Firmelor pe care le deservesc , în general faţă de bunul mers al societăţii .
    Mai ales în perioada de prefaceri şi înnoiri majore , elitele , oamenii dotaţi sunt mandataţi tacit să-şi prezinte punctul de vedere , sunt legitimaţi de comunitate să ia atitudine faţă de abuzurile puterii politice , prestigiul şi pregătirea lor îi deleagă să se constituie prin propriul exemplu modele de urmat pentru cei tineri .
    Timpul , experienţa celor 20 ani irosiţi de la Revoluţia deturnată de la scopul ei anticomunist şi naţional demonstrează reaua credinţă , premeditarea şi incapacitatea clasei politice actuale de a respecta elitele , de a le folosi prestigiul şi energia lor intelectuală pentru binele societăţii .
    Din aceste motive este imperativ necesar să se înfăptuiască o Solidaritate Exemplară între Societatea Civilă reprezentată de Elitele intelectuale şi culturale , Cetăţenii Oneşti ai acestei ţări , Mass-media necontrolată economic şi politic şi Generaţia tânără , curată , performantă şi entuziastă , pentru a reprezenta cu adevărat trebuinţele şi năzuinţele Neamului Românesc .
    Această Comuniune Programatică şi de Principii , odată realizată , va da un impuls de curaj şi de speranţă conştiinţei civice a cetăţenilor , va dezvolta spiritul de solidaritate şî încredere în principiile Statului de Drept , va înlătura teama, deznădejdea ce tind să cuprindă societatea noastră .
    Concret Societatea Civilă , Generaţia tânără prin intermediul Presei Libere trebuie să propună neîntârziat următoarele :
    1. Idei , Proiecte , Petiţii pentru buna administrare a ţării .
    2. Analize , Explicaţii , Demonstraţii prezentate pe înţelesul tuturor cu privire la:
    a. Adaptarea normelor interne , juridice , economice , sociale la cele europene .
    b. Avantajele , sacrificiile ce le impun reformele necesare integrării în U.E.
    c. Rolul fiecărui cetăţean ori categorii profesionale în acest proces benefic .
    3. Persoane oneste , competente , modalităţi practice şi termene rezonabile în vederea realizării efective a iniţiativelor şi proiectelor ce vizează o schimbare autentică în bine a societăţii româneşti .
    Numai în acest mod , populariznd prin toate mediile persoane tinere , prestigioase , viziuni noi , putem determina factorul politic acaparator şi distant faţă de traiul nostru zilnic , dar mai ales faţă de viitorul neamului să ia decizii juste în interesul naţional . Acest demers va avea menirea să creeze o stare de spirit bună necesară schimbării mentalităţilor , marcate încă de trecutul totalitar , dar mai cu seamă va conştientiza mai profund faptul că cetăţenii au datoria să participe mai activ în a-şi fructifica drepturile şi libertăţile câştigate în Decembrie 1989.
    LEADERSHIP
    LIDERUL este persoana care reuneşte, Afirmă şi CONFIRMĂ următoarele CALITĂŢI, APTITUDINI, VOINŢE în mod natural, spontan şi SINCER.
    1.LIDERUL este INSPIRAT, Bun Comunicator, Excelent Vorbitor, PERSOANĂ cu PRESTIGIU şi Prestanţă Fiinţă Nobilă ce are CHARISMĂ, are PERSONALITATE şi Autoritate Morală ce inspiră Respect, degajă Încredere, impune Autoritate şi Ordine.Este el însuşi în tot ceia ce face rămâne Cucernic,Amabil şi Binevoitor.
    2.DOAMNA_DOMNUL Eleganţi, Distinşi cu Farmec şi Maniere Frumoase conştienţi de VALOARE şi VOCAŢIA lor Creativi şi cu VIZIUNE, Erudiţi, Reflexivi, Analitici, Instruiţi, DECIŞI capabili să ofere SOLUŢII la problemele vieţii şi RĂSPUNSURI la Întrebările Tinereţii.
    3.TIPUL, TIPA, VOLUNTARI, ABILI, DIPLOMAŢI Gentâlmenii şi Doamne din Înalta Societate dedicaţi Scopurilor şi IDELURILOR ÎNALTE, Generoşi şi Buni, Blânzi şi Seducători dar la nevoie AUTORITARI ca JUDECĂTORII de INSTRUCŢIE.
    4.CETĂŢENI, SOLEMNI Suflete CARITABILE, caractere NOBILE, Senini şi Calmi ca şi LORZI Englezi, Înţelepţi şi Imparţiali ca REGELE SOLOMON.
    5.INDIVIZI, INDIVIDE cu VOCAŢIA DREPTĂŢII, ECHITĂŢII, Avocaţi ai Cauzelor Drepte, Echilibraţi şi Echidistanţi, Buni Cupănitori ai BALNŢEI JUSTIŢIEI cei care propun mereu Calea de Mijloc a ARMONIEI şi Bunei Înţelegeri, cei care văd mereu Partea Plină a Paharului fie în viaţă fie într-o dispută.
    6.PARTENERII TONICI, OPTIMIŞTI, BINE DISPUŞI care ne deschid ochii spre ORIZONTURII SENINE,sunt Constructivi şi Pacificatorii, ARHITECŢI ai DIALOGULUI şi ai PARTENERIATELOR Reciproc Avantajoase.LIDERUL e PRECIS ca un CEAS ELVEŢIAN, practică PUNCTUALITATEA REGALĂ şi ne aminteşte mereu cu eleganţă celor ce nu preţuim TIMPUL CĂ PUNCTALITATEA E POLITEŢEA REGILOR.
    7.INTERLOCUTORI SINCERII şi SPONTANI dedicaţi COMUNICĂRII şi MEDIERII prin CUVÂNT, ARTIZAN al Tratatelor de PACE, Buni NEGOCIATORI, Ambasadorii ai SPERANŢAREI şi ai Credinţei în Bine, Promotorii Marilor IDEALURI, MENTORII cu RENUME care Militează pentru SOLIDARITATEA ELITELOR şi pentru PRINCIPIILE FUNDAMENTALE ale LEGALITĂŢII, JUSTIŢIEI, ECHITĂŢII şi al DREPTĂŢII SOCIALE.
    8.ARHITECŢI ai SPIRITULUI şi ai MARILOR PROIECTE CIVICE, SOCIALE, POLITICE, ANTREPRENORII de SUCCES, ILUŞTRII MENTORI, Ascultătorii UCENICI pe Calea PERFECŢIUNI.
    9.AUTENTICI PSIHOLOGI ce induc STĂRII de BINE, SOCIOLOGII VIZIONARII Deschizătorii de Drumuri ARTIZANI ai ARMONIEI şi Bunei Înţelegeri, printre aceşti ALEŞI ai DIVINITĂŢI se află GENIILE care Pledează VIRTUŢIILE umanităţi IUBIREA, CREDINŢA şi PACEA.
    10.În PLAN SPIRITUAL al Credinţei în DIVINITATE şi în ATOTPUTERNICIA BUNULUI DUMNEZEU LIDERII sunt DUHOVNICII şi APOSTOLII NAŢIILOR, fie că sunt CĂLUGĂRII Mânăstirilor noastre ori de la ATHOS, CU TOŢI SUNT POVĂŢUITORII noştri pe CALEA MÂNTUIRI
    Parfrazând pe FONDATORUL ENGLEZ al Imperiului VIRGIN Richard Branson afirmăm UN LIDER trebui să te CAPTIVEZE, să te facă să SIMŢI că TRĂIEŞTI să-ţi trezească şi să-ţi pună la treabă CONŞTINŢA, ENERGIA INTELECTUALĂ şi FORŢELE CREETOARE.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 52953920
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate